Proljetne bebe 2026.🌷🍒🐣🍓🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    minibaby
    14. Rujan 2025. 19:37

Duga77 čestitam i želim ti svuu srećuu i da najbolje moguće doguraš do kraja.🤗🥰
    Ja nisam imala takvu situaciju ali u prvoj trudnoći, sa 20 godina, jednostavno nisam znala što radim i koga da slušam u 11tt sam imala saobraćajnu nesreću 7 pršljenova napuklo, trtica napukla na dva mjesta, i zdjelica pukla u preponi. Stavili su me na CT jer "nisu imali izbora", nakon toga prvo šta mi je rečeno je da moram pod hitno pobaciti jer sam dobila preveliku dozu zračenja🥺.
    Dva tjedna sam ležala u krevetu nisam se smjela pomaknuti niti ustati i slušala svaki dan isto. Nakon što sam izašla iz bolnice rekli su da idem po mišljenje u Petrovu tamo mi je dr odmah bez ikakvog pregleda ili gledanja nalaza rekao također da je to odmah za pobačaj, onda je tek napravio uzv, beba je bila okej po svemu što se je moglo vidjeti. Tek mi je onda rekao da on želi vidjeti točno koliku dozu zračenja sam dobila pa će on to procjeniti ponovno. Nakon toga sam odustala nisam više tražila nikakvo mišljenje nego išla na redovite preglede i socijalno i privatno svaki trenutak sam čekala da mi netko kaže da nešto nije uredu.
    Sve je bilo savršeno, trudnoću iznjela do kraja, jedino što sam išla na dogovoreni carski zbog puknuća zdjelice.
    Drugu trudnoću sam izgubila u 7tt zbog abnormalnog TSH i evo me sada na samom početku treće trudnoće čekam pri pregled i nadam se samo najboljem, na loše neželim poslije svega ni pomišljati.
    Tako da samo polako i uživaj u trudnoći kao i sve druge curke😊♥️.

Little boy mama
    17.05.2024. 👶🏻🧸💚
    06.07.2025. 7tt missed ab🕊
    06.09.2025. ➕️🌈
    21.09.2025. 6+5 imamo ❤️
    10.12.2025. 17+6 stiže gazdarica 🩷

• a2025
    14. Rujan 2025. 20:14

duga77

Bok svima,
    Prvo, Bella_le, jako mi je zao i zelim i tebi i tvojoj obitelji puno snage i saljem dobre vibrice.

Nakon godinu dana pokusavanja , i kad sam se vec spremala na dodatne pretrage, nakon uklonjenog polipa s vrata maternice napokon smo pocetkom 7 mjeseca docekali plusic. Sreca, zbunjenost, briga.. ma znate vec..- sve u isto vrijeme.
    Od simptoma samo osjetljive grudi,blage mucnine ako bi bila gladna i probadanja.
    Par dana nakon pozitivnog testa pocinje sumnjivi iscjedak, odlazim kod gin koja ne vidi nista zabrinjavajuce al daje mi preventivno utrogestan i kaze da mogu samo cekati..
    Na prvom pregledu- vidljiv samo gestacijski mjehuric (oko 4 tjedna trudnoce)
    Drugi pregled , oko 5. Tjedna (otisla privatno)- vidi se sitni embrij sa + srcanom radnjom.
    Treci pregled ( 8+5) - sve ok, preporuka nastaviti s utrogestanom i pojacati dozu ako se blago krvarenje koje sam imala opet ponovi(sto se i dogodilo)
    Tjedan dana kasnije, uvjerena da nemam vise nikakve simptome i pod napadajem panike idem na hitnu- sve ok.
    Zadnji pregled 11+6 ili 12+0 (ovisi kako se bebica namjestila) sve ok.
    Odradila kombinirani, urin, krv- sve super. Na brisu nadena gardnerella za koju se nadam da je rjesena terapijom koju sam dobila.
    Trenutno sam 13+3, termin 20.3.2026, na "skidanju" s utrogestana.
    kupila sam baby watcher i uspjevam uhvatit otkucaje oko 140.
    Ansksioznost malo popustila ali mi je i dalje sve to novo, cudno i nepoznato. Jednostavno mi je nevjerojatno za pojmiti da svakog dana, svake sekunde, ispod mog srca kuca jos jedno- ono koje smo toliko zeljeli.

Saljem vam svima veeliki zagrljaj 💞

Dobro nam dosla, i zelim ti kao i svima nama skolsku i urednu trudnocu 🐣🐣🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

👩‍❤️‍👨2013
    Spontani 6/2021 💔
    ➕11.06.
    UZV ⏳27.06. 6+5🐣
    UZV ⏳ 04.09. 16+6 🥰 sin 🩵
    UZV 3D/Anomaly ⏳ 02.10. 🤰🏼🙏🏻
    UZV ⏳ 30.10. bebac 860g 🩵
    ⌛️ OGGT test 31.10. gestacijski dijabetes, nataste 5.6
    UZV ⌛️ 27.11. 🥰🤰🏼🩵
    Sljedeci UZV ⌛️ 29.12.
    Due date ⌛️🩵 13.02.

• duga77
    14. Rujan 2025. 20:35

Cure, hvala vam puno, puuno na ovako lijepim rijecima.
    Stvarno mi to puno znaci jer oko mene nemam bas trudnica pa je doslo do toga da sam sama sebi morala ukinuti chat gpt 🤣

Znam da ste u pravu, i stvarno se trudim pozitivno mislit, pogotovo kad vidim ovakve price i da je sve proslo dobro.. na kraju se sve isplati. 

Ovo za TSH, od prije si imala problema ili? Drzim fige da je sve pod super sada. 
    Moj je 0,83 po nalazima iz 8tt- ginekologica nije nista spominjala ni komentirala a ja nisam ni pitala. Poludila bi da jos biomekimiju proucavam 🤣

• Anisel93
    15. Rujan 2025. 09:28

Baš sam se pronašla u nekim vašim postovima. Zbog nekih sam se zdravstvenih problema u prvoj trudnoći vodila kao rizična, ali sve je bilo uredno i školski na kraju pa postoji šansa da se ovu trudnoću ne vodim kao rizična, vidjet ćemo.

Ja sam što se tiče zdravlja paničar i baš mi je teško umiriti se. Čim nešto odstupa za 0,2 od referentnih vrijednosti, ja se zabrinem. Kad uočim neki čudan simptom, odmah se zapitam je li to znak nečeg ozbiljnijeg? Takva sam i kad nisam trudna, ali kad sam često na pregledima i vađenju krvi, kao da mi je još gore. Suzdržavam se koliko mogu od googlanja i chatgpt-a. Puno mi znači razmjena iskustava sa ženama koje prolaze u isto vrijeme kroz slične stvari. Često ispadne da zapravo više nas ima neke slične probleme ili osjećaje. Inače pokušavam odbacivati te strahove sa strane i okupirati se nečim drugim što me veseli. 

👱‍♀️ 32 👨 38
    👦 3

• Čupkica
    15. Rujan 2025. 13:58

Cure drzite se, nije lako nositi se svime sto ti zivot servira u ovakvom periodu. Ali ja cu samo opet podsjetiti da smo mi zene lavice i sve mozemo! Posebno kada se radi o nasim malim smotuljcima u pupici 🥰

Mi smo ovaj vikend obznanili da nam stize bebac. Bas je bilo nekako lijepo. 
    Ja sam sad 11 tjedana i vec mi se lagano vidi izbocen donji dio trbuha (znam da je to kombinacija napuhanosti i rasta maternice). Doduse, nisam nikad bila skroz ravnog trbuha pa vjr i to ima svoje, ali evo bas me iznenadilo da se vec nazire (i muz je sam primjetio 🙈), a ovo mi je prva trudnoca. 
    Kada ste vi primjetile promjenu na trbuhu u prvoj tudnoci? 
    Jel vama vikend prosao dobro, odmorile se? 

23.7. ➕
    28.8. imamo ❤️
    Stize nam curica 🩷

• Anisel93
    15. Rujan 2025. 14:18

Čupkica

Cure drzite se, nije lako nositi se svime sto ti zivot servira u ovakvom periodu. Ali ja cu samo opet podsjetiti da smo mi zene lavice i sve mozemo! Posebno kada se radi o nasim malim smotuljcima u pupici 🥰

Mi smo ovaj vikend obznanili da nam stize bebac. Bas je bilo nekako lijepo.
    Ja sam sad 11 tjedana i vec mi se lagano vidi izbocen donji dio trbuha (znam da je to kombinacija napuhanosti i rasta maternice). Doduse, nisam nikad bila skroz ravnog trbuha pa vjr i to ima svoje, ali evo bas me iznenadilo da se vec nazire (i muz je sam primjetio 🙈), a ovo mi je prva trudnoca.
    Kada ste vi primjetile promjenu na trbuhu u prvoj tudnoci?
    Jel vama vikend prosao dobro, odmorile se?

U prvoj trudnoći se meni počeo nazirati trbuh tako negdje oko 12.-13. tjedna. Ali smo ga u početku samo muž i ja kužili... Onako baš da je bilo svima vidljivo, tek negdje od 15.-16. tjedna.

Kad planirate na poslu obznaniti ako već niste? Ja ne mislim prije 12., nadam se da se do tada neće biti vidjeti...

👱‍♀️ 32 👨 38
    👦 3

• Čupkica
    15. Rujan 2025. 14:25

Anisel93 onda mi to ima smisla. Bas kao sto si rekla sada smo nas dvoje primjerili tu malu razliku 🥰 znaci ne umisljam si 😄

Ja sam morala vec reci na poslu jer sam na komplikacijama i naravno da se prosirilo brzinom munje..nije mi to bas bilo u planu, ali ispalo je tako 🤷🏼‍♀️

23.7. ➕
    28.8. imamo ❤️
    Stize nam curica 🩷

• bebach04
    15. Rujan 2025. 14:38

Ja sam tek u 9. tjednu, ali mi se na kraju dana i kad se najedem već malo primijeti. Prije par dana smo bili na jednom rođendanu i nakon što sam se najela je izjava slavljenika bila da sam se popunila. Već sam mislila da su me prokužili i da ću morati reći, ali uspjeli smo muž i ja nekako izvući situaciju, tako da još nikome nismo rekli.

Jeste li u trudnoći morale ponoviti pretragu urina?
    Danas sam išla predati urin i tijekom dana mi je stigao nalaz na kojem piše da ga je potrebno ponoviti. Ne piše razlog ponavljanja, niti je napravljena analiza istog. Jednostavno je kolona u kojoj trebaju pisati rezultati, nepopunjena.
    Inače sam od početka trudnoće na utrogestanu, a u predanom uzorku urina je bilo dosta komadića utrogestana pa nekako pretpostavljam da bi to mogao biti razlog.

11/2024 💔
    4/2025 💔
    8/2025 💙

• nela_o93
    15. Rujan 2025. 14:39

Čupkica

Anisel93 onda mi to ima smisla. Bas kao sto si rekla sada smo nas dvoje primjerili tu malu razliku 🥰 znaci ne umisljam si 😄

Ja sam morala vec reci na poslu jer sam na komplikacijama i naravno da se prosirilo brzinom munje..nije mi to bas bilo u planu, ali ispalo je tako 🤷🏼‍♀️

Ista stvar i kod mene, rekla sefici i odma drugi dan sve kolege saznale. Nisam to planirala ali eto nema veze, bitno da je sve u redu. A stomak mi se u prvoj pocea vidit isto tako oko 12tjedna a sada vec sa 6tjedana ne mogu stati u ni jedne hlace a da me ne stegnu, bas sam jako napuhana

Ja sam danas obavila prvi pregled po zm sam 7+2 a po mjerama od ginekologice sam 6+4 ,jer su mi ciklusi po 30dana. Al srce nam kuca i to je najvaznije.
    Sljedeci pregled mi je 13.10

• Toncica24
    15. Rujan 2025. 14:43

Znaci uspila sam sta san planirala ,rekla sam nadredenima prosli tjedan .I od 1.10 odoh na komplikacije.
    Ovaj put nikome od kolega nisan rekla ,sama sam u sobi i nisan imala potrebu o tome govorit.Trbuh mi se vidi jos od 7-8 tjedna kunem se u to ali jednostavno nisan nikome dala mogucnost niti da me pita.Izmucila me ova mala a nismo jos ni na pola…al dobro prezivili smo 3 ture antibiotika u ovih 16 tjedana trudnoce,operaciju jednu laksu s lokalnom anestizijom u 8 tjednu,streptokok nedavno ,mucnine koje jos traju i umor neopisivi..tako da sve je moguce ali najbitnije je da je beba uredna i dobro.Mama se raspada 🤣

1.8.2021 Curetak stigao 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI