Proljetne bebe 2026.🌷🍒🐣🍓🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • anita335
    [UREĐENO] 04. Prosinac 2025. 20:34

Bok curke...kak točno trebaju izgledat te bh kontrakcije, da li se to cijeli trbuh stvrdne il sam dio?!? Sad sam 26+2 i unazad par dana sam primjetila da mi se samo dio trbuha onako stvrdne i popusti nakon pol minute il kraće kako kada! I nije svaki put na istom mjestu...i koliko puta je recimo normalno u danu da se to desi? 

minibaby
    04. Prosinac 2025. 18:44

anita335 isto sam i ja primjetila ali kod mene je uvijek isto mjesto tj. desna strane onako ajmo reći uz pupak ali od pupka prema dolje. Pitam se dali je to nešto kao bh ili ipak nee. 🤷🏼‍♀️

Little boy mama
    17.05.2024. 👶🏻🧸💚
    06.07.2025. 7tt missed ab🕊
    06.09.2025. ➕️🌈
    21.09.2025. 6+5 imamo ❤️

sdroeck
    04. Prosinac 2025. 18:54

Meni zna onaj dio trbuha ispod pupka, nekad jače, nekad slabije, ali posebice kad sam na nogama. Neki dan mi se zaredalo po 5,6 puta u sat vremena. Pitala doktora, provjerio je cerviks, rekao da nisu imali nikakvog utjecaja, samo da pojačam magnezij.

3.7. ➕
    NIPT: low risk curica🩷
    Termin: 13.03.

anita335
    04. Prosinac 2025. 19:07

Pa ja sam se malo danas zabrinula, naime jučer sam cijelo popodne aktivna i danas sam imala hrpu obaveza i evo cijelo popodne osjećam ta stezanja...sad se malo smirilo, popila sam magnezij i malo odmaram...sad ne znam jel trebam paničarit i odmah sutra zvat dr il je to pod normalno da se tak desava! U utorak imam redovan pregled ionako...

sdroeck
    04. Prosinac 2025. 20:11

Ma mislim da, ako nisu bolni, tipa iz leđa, ili nisu popraćeni nekim drugim čudnim simptomima, da nema razloga za brigu, ali ako si zabrinuta, ništa ne košta nazvati.
    Samo neka ti na sljedećem pregledu provjeri jesi li se krenula otvarati, a ako nisi, vjerojatno je to sve samo dio "ljepota" ulaska u gran finale

3.7. ➕

anita335
    04. Prosinac 2025. 20:34

Budem nazvala sutra ujutro za svaki slučaj! Nemam nikakve druge simptome niti me ta stezanja bole, nadam se da je upravo to šta kažeš, gran finale 😁 

Lullaby
    05. Prosinac 2025. 08:09

Ja dočekala pregled, odgodili su mi ga za tjedan dana. Sve ok, beba za 1 tj veca. Hematom je još tu, ali se smanjuje. Moram ici vaditi krvnu grupu i krv. Mogu hodati napokon. Jos izbjegavati sjedenje i naprezanje. Iduci pregled 29.12. 

👦🏻 37
    👩🏻 37
    👶🏻 4

• overthinkertiti
    05. Prosinac 2025. 09:20

Pozz cure . Počinjemo lagano sa nabavkom stvari za bebača. Imate li vi preporuku za kolica (a da nisu 1000e)? Na što obratiti pozornost kod odabira? Najrađe bi uzeli 3u1 ali vidim da dosta njih piše da su im i 2u1 bili dovoljni. Toliko informacija na internetu da se baš i ne snalazim pa molim za pomoć i iskustva iz prve ruke... 

• duga77
    [UREĐENO] 05. Prosinac 2025. 16:00

Taman idem pitat za opremu :D
    Mi smo nasli jole kolica u lesnini, 399€, 3 u 1 s obzirom da kosaru planiram koristit u dnevnom dok je beba mala pa cemo vidjeti kako ce to na kraju ispasti..
    Sto se krevetica tice, je li netko koristio next to me? Isplati li se uzimati to ili je dovoljan sam krevetic odma kojem se spusta stranica? 
    Hocete li odma uzimati sjedalicu ili cete prvo vrijeme koristit jaje?

sassy
    [UREĐENO] 05. Prosinac 2025. 11:57

Jaje se koristi dok god moze jer je dosta sigurnije za bebu od autosjedalice iako ide od 0 tako da def njega koristi i ne uzimaj as dok ne preraste. 
    Ja sam imala 3u1 i sve sam iskoristila iz kolica, ne znam kako ide to s 2u1 pretpostavljam da kosarice nema, meni je bila prakticna vise mogu da ogradim i zastitim bebu pogotovo ako je hladniji period al vjerovatno nije neophodna.

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

Bella_le
    05. Prosinac 2025. 16:00

Na 2u1 se dobije kosara i sportski dio, posebno se kupuje jaje u tom slucaju, mi smo sad uzeli 2u1 kolica i kupili jaje
    Za krevetic, ja sam prvo dva puta koristila odmah krevetic na kojem se spusta stranica i tako cu i sada, next to me mi je zgodan za dnevnu sobu recimo 

2018 🩷
    2021 💙
    16.6. ➕
    Nipt - low risk, curica 🩷
    Termin: 01.03.2026.g.

Bella_le
    [UREĐENO] 07. Prosinac 2025. 14:58

Ja sam odradila pregled, zatvorena sam, maternica se nije stanjivala, bebica je 1100g i sa svim mjerama pase tjednima trudnoce, dr procjenjuje da ce do kraja biti oko 3500g i okrenula se glavicom prema dolje 😁
    Slijedeci pregled je 09.01.

🦋BlueIvy🦋
    05. Prosinac 2025. 12:34

Čestitke na super pregledu... Drago mi je da je sve kako treba.. po meni je to bas taman težina za porod 😁

11/18 - blighted
    3/20 - missed ab
    7/22 - missed ab
    10/23 🩷E
    04/25 missed ab

Sreca4
    07. Prosinac 2025. 14:58

Predivnooo💖🥰cestitam na divnom pregledu♡

2018 🩷
    2021 💙
    16.6. ➕
    Nipt - low risk, curica 🩷
    Termin: 01.03.2026.g.

Vanilla Diva
    [UREĐENO] 07. Prosinac 2025. 15:00

Cure evo i mene s pregleda, sve je super. Bebuška ima 750g, veličina odgovara tjednima, cerviks i vise nego dobar (to mi je najveca briga s obzirom na iskustvo iz prošle trudnoce) i kaze doktor "sve je vise nego dobro." 
    Ja se brinem za cerviks jer imam bh kontrakcije non stop opet i imala sam bas situaciju da mi je nakon duzeg stajanja trbuh bio ful nekako tvrd duze vrijeme i jako me bolilo iz leđa. I prepala sam se. Nastojim odmarati koliko god mogu, bas ono laganini sve ali eto. S kilama sam +6kg u odnosu na pocetak.. isto sve kao u prvoj trudnoci. I dobila sam jos 3 kg do kraja (tj beba je dobila) i to je bilo to. Nadam se da cemo i sada tako. Trbuh mi se dosta poceo vidjeti, do sad se uopce nije kuzilo a sad izgledam trudno. Jedna zena me pitala jesam trudna i kao jel 3 mjeseca? Ja onak 6 mjeseci... tako da je mali trbuh ali je tuuu. Mene jako veseli iskreno. Pocela sam polako razmisljati o kupovini stvari za bebu, stalno kao stignem jer sve bitno i veliko imamo ali opet trebam stvari za bolnicu i pocetak kad se rodi i novu robicu pa cu sad to malo po malo. Pricale ste o kolicima. Ja preporucujem 3u1 jer je za bebu najzdravije da bude u košari na ravnom na pocetku (a i kasnije). Duze voznje u jajetu nisu preporuka. Dakle, jaje se koristi u autu i da bebu prebacis sa jajetom na kotace i vozas neko krace vrijeme ali jaje nije oke za otici u duzu setnju. I za pocetak (barem prva 3 mj) jaje je dovoljno i za auto, a onda mozete preci na autosjedalice bas. 

Sreca4
    07. Prosinac 2025. 15:00

Cestitam na super pregledu i bas mi je drago da je sve u redu , to je najbitnije🥰✨️🙏

🩷👧19.08.23.
    🤰Due date 26.3.2026., stiže curica 🩷

Vanilla Diva
    [UREĐENO] 05. Prosinac 2025. 22:03

Slučajno sam postala dva puta isto a ne mogu izbrisati nego urediti  

🩷👧19.08.23.
    🤰Due date 26.3.2026., stiže curica 🩷

• Anisel93
    [UREĐENO] 07. Prosinac 2025. 15:05

I moj je pregled prošao dobro, malo mi je tamo tlak skočio od nervoze. Ne znam zašto, uvijek se unervozim pred pregled i osjetim puls kao da će mi srce iskočiti. 🤣 Kasnije kad doktorica kaže da je sve ok, taj osjećaj odmah nestane...
    Idući pregled je 09.01.2025.
    Doktorica je potvrdila da dolazi još jedan sin. 🩵

Vezano za kolica, ako uzimate 3u1, dobro pogledajte sviđa li vam se jaje. Mi smo se tako zeznuli jer smo u paketu dobili valjda neko najjadnije jaje na tržištu. Bilo ga je teško postaviti, tkanina je bila loša i sin mi se strahovito znojio u njemu. Sad ćemo zato kupiti novo jaje, moram dobro proučiti koje i po mogućnosti naći neko koje se može pričvrstiti na postojeća kolica uz adaptere.

Sreca4
    07. Prosinac 2025. 15:03

Jeej,cestitam ti💙🙏bas mi je drago da je i kod vas sve super🥰

Sreca4
    [OBRISANO] 07. Prosinac 2025. 15:05

👱‍♀️ 32 👨 38
    👦 3

• anita335
    [UREĐENO] 07. Prosinac 2025. 17:18

Pozz cure...evo mene javljam se iz bolnice...jučer sam zvala dr radi tih stezanja i rekla mi je da dodem odmah, napravila detaljan pregled, uglavnom sve je zatvoreno, cerviks čvrst, beba veća za 2 tjedna, ima 1060 g i s njim je sve u redu s time da imam više plodne vode, normalno je od 5-25, a kod mene je 24/25, kao u granicama normale ali gornjim. Poslala me u dnevnu na ctg i sad su me radi toga ostavili na praćenju preko vikenda...sad sam zaglavila tu, ali dobro, možda je ništa ali za svaki slučaj!nadam se ipak da sve bude dobro

sdroeck
    06. Prosinac 2025. 10:46

Baš sam jučer mislila na to da te pitam kako si prošla!
    Bolje biti sigurna nego da kasnije ispadne da je nešto bilo. Držim palčeve da sve prođe u najboljem redu i da si u ponedjeljak doma!

3.7. ➕

anita335
    06. Prosinac 2025. 11:01

Pa da, malo me ipak umirilo sta je sve sa bebom ok i ne otvaram se...jedino ta stezanja ne prestaju, al dobro vidjet cemo...i ja se nadam da sam doma u ponedjeljak...svakako javljam razvoj situacije!

anita335
    [OBRISANO] 06. Prosinac 2025. 11:02
    Toncica24
    06. Prosinac 2025. 15:37

Koji si tjedan sada? 

1.8.2021 Curetak stigao 💗

anita335
    06. Prosinac 2025. 18:28

Sad sam 26+4

Newgirl
    06. Prosinac 2025. 22:49

Ostala danas radi iste stvari. Vise plodne vode i neprastano stezanje maternice. Nadam se da ce bit dobro 

Dječak 💙

anita335
    07. Prosinac 2025. 05:07

Ajme, ma neka nam je sa srećom! Ja sam dobila terapiju cordipin, normabel i više magnezija...malo se to primirilo, danas radim krvnu sliku pa ćemo vidjet...

sassy
    07. Prosinac 2025. 12:35

Vec sam pisala u grupi al inace kod tih stezanja moze se popiti normabel 2mg uvijek.
    Ja tako uzmem ponekad ako duze traje.

Drzite se cure ❤️

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

Anisel93
    07. Prosinac 2025. 13:15

Kako si sada? Jesi još u bolnici?

👱‍♀️ 32 👨 38
    👦 3

anita335
    07. Prosinac 2025. 13:24

Hej, jesam u bolnici sam! Dobro sam, stezanja su još uvjek prisutna ali ne tako česta! A bit ću do sutra vjerojatno, rekla mi je dr da će još će jednom napravit ultrazvuk da vidi anatomiju bebe i briseve da se isključe infekcije jer one znaju izazivat takve probleme...uglavnom sve ostalo je ok!

Sreca4
    07. Prosinac 2025. 15:07

Ajme,bas mi je zao😔😔nadam se da sve bude dobro!! I kad te puste,kaj dalje? S plodnom vodom,s tim kontrakcijama i slicno?

anita335
    07. Prosinac 2025. 17:18

Ak je sve u redu, ništa mi ne mogu...plodna voda se može smanjivat kako beba bude rasla, to ću vjerojatno samo morat redovito pratit, zasad još ništa nije kritično! A za kontrakcije nemam pojma ukoliko se još isključi infekcija one su normalne. Bitno da se ništa ne pojačava i nema nikakvih bolova...zasad nema, hvala Bogu, samo da tako i ostane...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI