Proljetne bebe 2026.🌷🍒🐣🍓🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Artemida1990
    [OBRISANO] 14. Prosinac 2025. 15:53

35🙋‍♀️🙋‍♂️
    2023.👧
    26.7 ➕️ 🩵

Artemida1990
    [OBRISANO] 14. Prosinac 2025. 15:53

35🙋‍♀️🙋‍♂️
    2023.👧
    26.7 ➕️ 🩵

• Jalalala
    [UREĐENO] 15. Prosinac 2025. 18:35

Cure koje ste radile već ogtt kako ste prezivjele? Ja idem u četvrtak i nije mi svejedno, em jer ne mogu dugo bit natašte em slatko najgora kombinacija 😂 

sdroeck
    15. Prosinac 2025. 12:44

Iskreno, bilo je manje grozno od očekivanog, ali opet, mislim da sve ovisi o organizmu. Iz manjeg sam mjesta pa sam doslovno dobila šalicu vode sa šećerom, nije bilo pretjerano ugodno popiti, ali nemoj naglo, lagano pijuckaj kroz 5 minuta. Nakon toga mi je bila blaga mučnina, ali sam stajala kraj prozora pa je bilo lakše. Kad prođe prvih cca pola sata, nakon toga je lakše. 

3.7. ➕
    NIPT: low risk curica🩷
    Termin: 13.03.

sassy
    15. Prosinac 2025. 13:51

Meni je muka kroz cijelu trudnocu i rijetko sta mogu popit tako u velikoj kolicini ali dam uspjela :) fokusiraj se i obavezno po malo u gutljajima pij. Meni su rekli moram u roku 1-2 min al ja sam uzela vise. Tri put sam imala nagon da povratim al uspjela zadrzat. Nakon tog blaga mucnina koja je brzo prestala i poslije sve bilo okej :) nije toliko strasno najgori je taj dio gdje pijes tu vodu. Sretno!

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

Sreća2012
    15. Prosinac 2025. 14:24

Meni nista posebno nije bilo, kao voda sa secerom. To sam prije doma znala i sama pit kad sam mlada bila🤣 ni muke niti icega. Meni je najgore bilo jos vadenje krvi jer su mi sve zile poplavile

Bella_le
    15. Prosinac 2025. 14:32

Mene ceka u ponedjeljak, u prosloj trudnoci mi nije bilo muka, ali meni je najgore to cekanje 2 sata na toj plasticnoj stolici

2018 🩷
    2021 💙
    16.6. ➕
    Nipt - low risk, curica 🩷
    Termin: 01.03.2026.g.

mimix
    15. Prosinac 2025. 18:03

Ja sam isto ocekivala da ce mi biti slabije nego sto zapravo jeste, ali nekih pola sata nakon sto sam popila mi je bilo slabo ali nista strasno, prijalo mi je sto sam legla u provjetrenu prostoriju, sestre su jako azurne bile u ambulanti kada se dogodi slabost, vjerovatno su naviknute 😁
    Bitno da vrijednosti budu u redu 😊

👩‍❤️‍👨2024
    missed ab. 2/2025 7tj 💔
    + 6/2025

Vanilla Diva
    15. Prosinac 2025. 18:35

Ja danas bila baš. Nije strasno kako mislis, sigurno. Meni su rekli da moram popiti odjednom i ja napravim malu pauzu a ona odmah odmah.. pa ne mogu ni casu vode od 3 dcl popiti u jednom šusu, kamoli to slatko. Ponijela sam si cijeđeni limun i to stavila unutra i okus je skroz okej, kao jako slatka limunada. Poslije mi malko bilo muka od tog napitka ali nista sad na povracanje i to i najveci problem mi je bila glad jer sam dan prije imala neku laganu veceru i vec u 9 navecer bila gladna i ujutro se probudila gladna ko vuk. Ali sve u svemu, nista strasno. Brzo mi proslo vrijeme, ponijela sam si knjigu. 

🩷👧19.08.23.
    🤰Due date 26.3.2026., stiže curica 🩷

Termin 25.03.2026.
    🩷V🩷

Darcyyy
    15. Prosinac 2025. 14:50

Ponesite si krišku limuna i iscjedite u tu vodu s glukozom, bude lakše za popit i dozvoljeno je.

👧36g 🧔39g
    👶🏻6g
    03/2026 💙

Cherry
    [UREĐENO] 15. Prosinac 2025. 17:31

Isto preporucam male gutljaje za ogtt. Meni je pomoglo i sto je tekucina bila hladna, hvala im na tome. 
    I suprug koji je 2 sata radio drustvo 😀
    Ja sam ga radila na pocetku dok sam jos imala mucnine i jela svakih 5 minuta i nije neizdrzivo. Vjerujem da ce proci ok. 

Darcyyy i ostale cure koje ste vec u 7 mjesecu, kako se osjecate, jel spremate stvari za bebu?

Ja sam za pocetak kupila komodicu i sad ju jedva cekam puniti stvarima za bebu.
    Autosjedalica je narucena i to je to od velikih stvari. 
    Imate preporuke gdje uzeti jeftine spavacice i pizdame za dojenje?

A sto se tice mog stanja, dugo se nisam javljala, vec sam i zaboravila sto se sve desilo u međuvremenu. 
    Na inzulinu sam, s time da sam uspjela razviti nekakvu alergijsku reakciju ili na igle za inzulin ili na sami inzulin.
    Secer sam drzala pod kontrolom do prije tjedan dana kada je podivljao. Doktorica kaze da mi se tkivo upalilo od alergije i da ko zna sto se desava s inzulinom i koliko ga zapravo iskoristim.
    Za pocetak su mi danas promijenili iglice, a dalje cemo vidjeti.  
    Ovaj dijabetes nije fora, vjecito sam gladna. Dobila sam do sad 3 kile, s time da i oticem dosta. Udala sam se prije 3 tjedna, a vec sam morala skinuti prsten jer me jako stisce.

Primarna gin me je poslala na daljnje vođenje trudnoce u Petrovu, tamo sam bila na prvom pregledu u TA. I nije neka sreća, a ako koga zanima više detalja, neka se javi 😀

Uz to, anemija mi je sve gora i svaki puta dobijem sve jacu terapiju, ali nema bas pomoci.

Sutra idem privatno mislim na 4D (ili 3d ili 5d) zaboravila sam jer je suprug dogovarao pregled 🤦 uz to ce mi provjeravati protoke.

A beba je baš snažna, suprug je naslonio glavu kraj trbuha i mali ga je pošteno zviznuo 😀

Cure sa djecicom doma, cuvajte se, boostajte imunitet da sve prehlade i bolesti lakse prođu. Izbjegavajte ljude i nosite maske kad idete na preglede. Ljudi bolesni izlaze i boli ih briga sto mogu zaraziti druge.

Bella_le
    15. Prosinac 2025. 17:06

Sto se stvari tice ja moram jos kupiti jos samo kozmetiku i onda imam sve
    A za spavacice za dojenje, ja sam uzela iz womensecreta, pidame i spavacice i grudnjake, bila je neka akcija pa me je izaslo jeftinije nego bilo gdje dalje, a sve je premekano i prefin materijal tako da od mene sve preporuke

2018 🩷
    2021 💙
    16.6. ➕
    Nipt - low risk, curica 🩷
    Termin: 01.03.2026.g.

sassy
    15. Prosinac 2025. 17:31

Tebe je bas svasta snaslo. Drzim fige da to se rijesi oko alergije i insulina.
    Ja imam problem isti s anemijom i nista ne djeluje od lijekova nit prirodnih preparata. Ocito tijelo odbacuje iz nekog razloga tj ne apsorbira dovoljno dobro. A i ja sve gora s mucninama pa i preskocim tu i tamo dozu jer prosto cu sve ispovracat.

Od stvari uzela nisam skoro nista, danas me panika uhvatila pa evo da mi bi da se izorganizujemo da vidim sta mi je ostalo od starije cure sta jos treba kupit. Za vikedn narucila gnijezdo dada and rocco jer su imali popust.
    Spavacice za dojilje cu uzeti u lc waikiki, i proslu trudnocu sam i super su izdrzljive. Womans secret isto dobar al sad nesto kod nas ih nema, povukli sve za trudnice valjda kako je manja radnja.

Neka me panika danas uhvatila strah me prijevremenog radi svega...
    Kako mirujem kuca i svi radovi oko nje su stali i tu nista necu moci nazalost uradit. Ganjat cu muza da bar uzme nam novi madrac za krevet i nekog da iznese tepihe da opere. Od krecenja i dezinfekcije nema nista... da izguramo jos mjesec i po do 35-36tt 🙏

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

mimix
    15. Prosinac 2025. 18:06

Ja sam isto danas obavila pregled, bebica napreduje po normalnim vrijednostima, vec smo na 1200g sada se vec osjete jasni pokreti kada je aktivna. Sledeci pregled 8.1

Ja planiram sada nakon nove godine da se aktivnije bacim u kupovinu svih stvari za mene i bebu, do sada smo samo narucili komodicu i krevetac..

👩‍❤️‍👨2024
    missed ab. 2/2025 7tj 💔
    + 6/2025

• Jalalala
    [UREĐENO] 15. Prosinac 2025. 21:29

Hvala cure na utjehi, ponijet ću limun svakako! 😃

Čupkica
    15. Prosinac 2025. 21:29

Gdje ides na ogtt? 
    Mene takoder ceka ovaj tjedan. 

23.7. ➕
    28.8. imamo ❤️
    Stize nam curica 🩷

Termin 25.03.2026.
    🩷V🩷

• Jalalala
    16. Prosinac 2025. 09:55

Radit ću ga u Analiza lab u Sesvetama 😊 

Termin 25.03.2026.
    🩷V🩷

• Anisel93
    16. Prosinac 2025. 13:06

Čitam ove OGTT priče i odmah me muka i lagani strah uhvate jer me to tek čeka. Zadnji put mi je bilo dosta mučno na tome jer je bila puna čekaonica, a nisu mi dali hodati i baš mi je bilo mučno, ne čak toliko od te slatke tekućine, nego od gladovanja i manjka zraka. Ovaj put možda odem privatno kako su neke od vas već i sugerirale...

Cherry, kako je prošlo vjenčanje? Jesi li zadovoljna? Jesi li imala dovoljno energije? Žao mi je za muke po inzulinu, drži se!

Spavaćice za rodilište i dojenje sam prošli put uzimala u C&A i smiješno zvuči - na placu. Te s placa su bile iznenađujuće dobre! Ovaj put možda isprobati i LC Waikiki jer od njih imam trenutno jednu baš udobnu pidžamu. 

Ja sam ovih dana mislim počela osjećati pokrete (iako nisam još sto posto sigurna da je sve što mislim da je pokret stvarno pokret). Sad se bavim pripremama za blagdane, pronašla sam si keksiće koje planiram peći. Moj trogodišnjak me uvjerava da će mi puno pomoći. Baš se veselim tome! 😊

👱‍♀️ 32 👨 38
    👦 3

• dasii
    16. Prosinac 2025. 14:44

Pozdrav cure, zanima me jel netko naručivao opremu za bebe sa stranice Mali Zakladi. Ja sam 9.12. Napravila narudzbu za kolica cybex balios s lux 4 u 1 i ukupna cijena je bila 979 € kao akcija. I sad danas mi dode mail s fakturom i poslije tog vrlo brzo me nazove dostavljač da dovozi narudžbu, međutim meni je sad stigla samo košara i drugo ništa. Slala sam mailove, zvala međutim ne moze ih se dobiti uspjela sam samo jedan brij naci na netu Split jedna jedina poslovnica u HR i tad mi je djelatnica rekla da oni to tako znaju poslat u par paketa i kao da se ne brinem. Ali ne mogu se odat dojmu da je to onda zaista neprofesionalno da već kod potvrde narudzbe i slanja iste ne posalju nekakav mail da postoji sansa da artikli dolaze u vise paketa i nekakav plan koliko sta kosta kad vec dolazi u paketima. Meni je danas za kosaru iznos pouzeca bio 202€, mislim nije me ni briga ako dolazi odvojeno ali bar neka obavijest nesto. Pa evo ako koja ima iskustva nek podjeli. Malo me to sve izivciralo jer ono ne moze djelatnica iz Splita meni ni pomoci kad je to narudzba s web shopa ali eto kao malo me umirila da to oni tako i da ih je jako trsko dobit da su mailovi zatrpani ali kao ako sta budem trebala nek nazovem slobodno na taj broj. 
    Isprike na duzem postu 🤭

🧔🏻‍♂️36 👩30
    🏁 01/2022
    ➕07/2022 ~ 08/2022 💔10 tt blighted ovum
    ➕12/2023 - 01/2024 💔 7tt missed ab.
    📃 normozoospermia
    📃 kariogrami uredni
    📃 pai1 heterozigot, mthfr heterozigot
    📃 nema elemenata za zgrušavanje krvi
    📃 nalazi krvi, hormoni, stitnjaca kao i brisevi uredni
    ➕ 8/2024, otkucaji. Na 8 tt nema otkucaja 💔👼🏻
    1.IVF KBC OS 02/25 stimulirani Rekovelle + orgalutran = 5 blastica --> ET 15.02 jedne blastice ❌
    6,7,8 mj pauza od ET-a
    ➕29.08 spontana trudnoća

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI