Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • anxietylevel100
    29. Ožujak 2025. 21:42

Evoo i ja da se malo javim. Ja sam se skoro skroz oporavila, bas sam zadovoljna kako brzo je protekao oporavak od carskog reza, zaista sam ocekivala to mnogo teze ali na svu sreću sve je super ispalo. Bebica je dobro, juce smo bili na kontroli trenutno ima 3420 gr, dobio je finu tezinu za samo 20 dana zivota. Obzirom da je na AD , doktorica je rekla da mu dajemo 70 ml, ako bas trazi onda da dajemo 90-100 ali on zna biti toliko gladan i plakati jer mu bude malo 70, pa se borimo sa time da ga zabavimo kada trazi jos da ne bi dobijao naglo i previse na tezini sto ne zelimo. Od 8 dnevnih hranjenja , pojede 4 puta 90, ostalo po 70 ml.
    Mnogi kazu da mu dam cim trazi ali smatram da je to previse, gledam da ima minimalno 2.5h pauze između obroka. Sto se tice spavanja spava stvarno sasvim fino, budim ga u toku noci da jede, nije neka nemirna beba, nadam se da ce takav ostati. Koristimo omega 3 , K2D3, biogaia za grceve, receno je da to sve koristimo do 3 mjeseca. 
    Imate li kakvu preporuku za kremu za oziljke od carskog reza? 
    Kako su Vase bebice, koliki prirast na tezini je kod vas trenutno? Ja se bas plasim da bebica nece dobijati previse, prvo sam se plašila da nece napredovati a sad suprotno..

• Peja
    30. Ožujak 2025. 06:36

Leje cestitam i želim vam brz oporavak 😊
    Ari  ja sam ok..na noge sam išla odmah prvi dan, ali evo nekako od juče donji dio stomaka odmah ispod pupka mi kao sav nateknut i kad ga pipkam na dodir bolno. Kaže babica da joj to ok izgleda.
    Beba nam i dalje gubibna težini..trenutno je na 1880 grama, hrane je svaka dva sata da doniranim mlijekom od 15 ml jer joj šećer stalno nizak, bila ja cak jučer na infuziji ali samo pola dana. Mlijeko ja pokusavam izdajati ali opet ne toliko dovoljno zato je uz to i na doniranim. Jučer sam uspjela oko 5 ml. Trenutno sad održavamo taj šećer. Kaka stalno..evo jučer 4 puta već i više nije crno nego zelenkasto pa žuto. Sestre su zadovoljne samo eto jedino da riješimo taj šećer. Više nije na toplom krevetu ali i dalje je montirana na sve moguće aparate. Jučer sam se malo uplašila jer je ona saturacija..kisik.. pokazao dva puta oko 80 i bile su joj usnice i okice poplavile brzo...i sestre odmah došle da vide ..brzo se vratilo na normalno no sad kao moglo bi biti i početak apneje..ali kao bebe same moraju naučiti i to se vald promijeni.
    De mi molim te reci tvoja je isto rano rođena, jeste vi imale kakvih problema eto sa tim disanjem točnije saturacijom onda šećerom? Pratila te jesam onda ali sam posve zaboravila

👩 1988 -sve ok 👨1980- oligozoo.
    4/2023 postupak u Finskoj 8 ❄️
    1. ET 6.4.2023 ❌
    25.5.23. 1. FETtest poz->biokem
    7.8.23.-2. FET test poz, 11ti dan beta 253, 14ti beta 1059 -> UZV 6+4💔missed ab.
    9.11.23. 3. FET ❌
    5.12.23. 4. FET -> test poz-> biokem
    6.8.24.5.FET-> test poz. 13. beta 407. 17. beta 1990 6+4 ❤️ low.risk -curica 😍

• točkica1213
    30. Ožujak 2025. 07:28

samy_lo

točkica1213

rose1502

točkica1213

Rose super za bolje nalaze, nadam se da više nećeš morat ostajat u bolnici do poroda🙂
    I kod mene danas na pregledu manjak plodne vode, tako da sam danas hospitalizirana 😫ne znam još koji je plan za dalje

Joj evo suosjećam kako ti je,koliki ti je afi?

Nije mi u nalaz stavio, samo VAT smanjen, tako da ne znam.
    Za sad su izgledne dvije opcije, u slučaju istog ili lošijeg nalaza sutra, tijekom noći na ponedjeljak bi išli na indukciju, ako bi sutra nalaz bio dobar možda bi išla doma pa svaka dva dana na kontrolu, ali opet bi oni oko termina na indukciju, ako ne krene samo, jer zbog zastoja ne bi puštali valjda preko termina
    Tockicenisam upratila do kakvig zastoja u rastu je doslo ? Ja ti evo zelim da sam porod krene, svakako si fali par dana do termina. I ja sam 39+2 po ZM, ali po prvom uzv trudnoca je manja, tako da se nadam i ja svaki dan.

Leje cestitam

A meni je beba otpočetka pratila razvoj po uzv kao što je i termin po ZM, odstupanja bi bila do 3 dana. Onda je na pregledu s 37 tjedana došlo do većeg odstupanja nekih 10 dana i poslala me moja gin u trudničku ambulantu dalje pratit. Onda su oni s 38 tj postavili dijagnozu zastoja jer su odstupanja bila za dva tjedna, sad s 39 tj je to više od dva tjedna manja beba i uz to još da je plodne vode manje, pa sam zato morala ostat. Procjena im je s 38 tjedana 2880, s 39 tjedana 2900. Ali ono šta je meni najvažnije da je beba dobro što se tiče razvoja organa i svega toga, a to sad šta je manja, manje bitno, narast će vani😊

3🧒

• točkica1213
    30. Ožujak 2025. 07:35

Anxiety super da si se malo javila i da ti je oporavak dobro i brzo prošao😊 što se tiče prirasta težine, mislim da je patronažna govorila da u prva dva tjedna treba vratit porođajnu težinu, a u mjesec dana dobit minimalno 700 grama. Kod dojenja prirast prvih 3-4 mjeseca može biti puno veći nego kod ad pa onda kasnije ide sporije, npr meni je mali prvi mjesec dobio 1300g, a drugi mjesec 1200g, onda se kasnije to smanjivalo
    Peja ne znam ništa što se tiče šećera i disanja kod beba, ali nadam se da će bebica što prije biti bolje i bez tih aparata i infuzija😊

3🧒

rosie0111
    30. Ožujak 2025. 08:53

Anxiety nemoj brinuti ako dobiva i više sad, nisu sve bebe iste, čak i ako jede malo više. To ne znači apsolutno ništa za kasnije, niti za narednih par mjeseci a ne za par godina. On može sad dobiti npr 1300 u mjesec dana, idući mjesec 700-800, nema pravila. Samo se nemoj sekirati. Po meni oni malo previše nameću pravila s ad-om, dok nitko ne zna koliko dojena beba sisa i to nije bitno....🤷

AriBari
    30. Ožujak 2025. 13:32

Peja pomalo, carski rez je operacija i tijelu treba vremena da se od toga oporavi. Za bebicu nisu mi nis spominjali za secer i taj kisik. Tako da midlim da nije imala s tim problema. A sto ti oni kazu? Jesi ti bila dobila one injekcije sa bebina pluca?
    Anxiety super sa oporavak😊joj znam ja sam isto s prvom brinula oko te dohrane jer bi ona trazila jos a svi su govorili da mora proc barem 3h izmedu. Ali ako ti trazi na kratko opet onda mu je zadnji obrok bio premalo. Nemoj se brinut tako oko dobivanja, moja je prva bila velika i brzo je dobivala, bila je sva buckasta, a evo je sad visoka i vitka ko sparoga🤣
    Mi smo od otpusta dobili 1 kg, sad smo na 3600. I svi su jako zadovoljni s obzirom da samo dojimo. I drugo kod tih dobivanja, manje i vece bebice razlicito i dobivaju i gube, tako da ne treba gledati striktno grame nego njihov postotak od tezine. Kao sto kazu da beba nakon poroda ne bi smijela izgubiti vise od 10%, za moju je to bilo 270 grama, al za bebu od 4200 je to 420 grama, sto je skoro pol kile.
    Rosie  pitala si bila kako mi ide s njih dve, i kako spavamo, sad mi je sinulo to pitanje i da mislim da nisam odg. A mozda i jesam😅
    Pa ok smo, al zna bit zahtjevno, doslovce znam trcat po kuci, ili se desi da dojim a veca je gladna i ceka dorucak jer joj nisam stigla dat il beba place dok prvoj dam dorucak. Ako malecka lijepo spava popodme bude super, stignem i kucu malo i rucak, i poigrat se s vecom, a ako ne e onda bude veselo😅
    Za rucak pokusamo ja i auprug dan prije pripremiti ili vadim iz leda jer s njih dve mi je bas tesko ista spremati😊 tako da to ti je moj savjet. Meni je pravilo da budu svi siti i cisti, a ostalo, kuca, roba itd to ceka kad dode suprug pa se podijelimo😊

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021👨‍👩‍👧‍👧2025
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

AriBari
    30. Ožujak 2025. 13:36

Tockice bas gledam da je tebi termin od pon za dva dana sto ne, pa to te onda komotno mogu inducirat u pon? Ti si Ri je tako? Koji doktor ti je bio na pregledu, ja ni ne znam vise tko je od tih doktora ostao tamo?

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021👨‍👩‍👧‍👧2025
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

• Peja
    30. Ožujak 2025. 13:45

AriBari

Peja pomalo, carski rez je operacija i tijelu treba vremena da se od toga oporavi. Za bebicu nisu mi nis spominjali za secer i taj kisik. Tako da midlim da nije imala s tim problema. A sto ti oni kazu? Jesi ti bila dobila one injekcije sa bebina pluca?
    Anxiety super sa oporavak😊joj znam ja sam isto s prvom brinula oko te dohrane jer bi ona trazila jos a svi su govorili da mora proc barem 3h izmedu. Ali ako ti trazi na kratko opet onda mu je zadnji obrok bio premalo. Nemoj se brinut tako oko dobivanja, moja je prva bila velika i brzo je dobivala, bila je sva buckasta, a evo je sad visoka i vitka ko sparoga🤣
    Mi smo od otpusta dobili 1 kg, sad smo na 3600. I svi su jako zadovoljni s obzirom da samo dojimo. I drugo kod tih dobivanja, manje i vece bebice razlicito i dobivaju i gube, tako da ne treba gledati striktno grame nego njihov postotak od tezine. Kao sto kazu da beba nakon poroda ne bi smijela izgubiti vise od 10%, za moju je to bilo 270 grama, al za bebu od 4200 je to 420 grama, sto je skoro pol kile.
    Rosiepitala si bila kako mi ide s njih dve, i kako spavamo, sad mi je sinulo to pitanje i da mislim da nisam odg. A mozda i jesam😅
    Pa ok smo, al zna bit zahtjevno, doslovce znam trcat po kuci, ili se desi da dojim a veca je gladna i ceka dorucak jer joj nisam stigla dat il beba place dok prvoj dam dorucak. Ako malecka lijepo spava popodme bude super, stignem i kucu malo i rucak, i poigrat se s vecom, a ako ne e onda bude veselo😅
    Za rucak pokusamo ja i auprug dan prije pripremiti ili vadim iz leda jer s njih dve mi je bas tesko ista spremati😊 tako da to ti je moj savjet. Meni je pravilo da budu svi siti i cisti, a ostalo, kuca, roba itd to ceka kad dode suprug pa se podijelimo😊

Jesam dobila sam 2 tjedna prije poroda. Možda tvoja bebica je bila bolje jer koliko se sjećam bila je preko dvije i po kile jel? Moja je sad evo pala na 1880 grama ali sestre kažu da je to normalno u prvom tjednu..nadam se da će uskoro početi dobivati na težini 🙂

👩 1988 -sve ok 👨1980- oligozoo.
    4/2023 postupak u Finskoj 8 ❄️
    1. ET 6.4.2023 ❌
    25.5.23. 1. FETtest poz->biokem
    7.8.23.-2. FET test poz, 11ti dan beta 253, 14ti beta 1059 -> UZV 6+4💔missed ab.
    9.11.23. 3. FET ❌
    5.12.23. 4. FET -> test poz-> biokem
    6.8.24.5.FET-> test poz. 13. beta 407. 17. beta 1990 6+4 ❤️ low.risk -curica 😍

• točkica1213
    30. Ožujak 2025. 13:51

AriBari

Tockice bas gledam da je tebi termin od pon za dva dana sto ne, pa to te onda komotno mogu inducirat u pon? Ti si Ri je tako? Koji doktor ti je bio na pregledu, ja ni ne znam vise tko je od tih doktora ostao tamo?

Svaki put me drugi doktor pogleda, tako da ih se već puno izredalo, a ja ih sve prvi put srećem, pa se i sama čudim koliko ih ima😂
    Uglavnom jutros su mi rekli da je jučer afi bio 2 da je danas isto, i da više nećemo čekati a i na kraju sam doslovno s terminom. Danas imamo 3 ctg-a, a u pola noći krećemo s indukcijom gelom, tako da sutra se javljam nadam se s dobrim vijestima i bebicom u rukama😊

3🧒

rosie0111
    30. Ožujak 2025. 14:08

točkica1213

AriBari

Svaki put me drugi doktor pogleda, tako da ih se već puno izredalo, a ja ih sve prvi put srećem, pa se i sama čudim koliko ih ima😂
    Uglavnom jutros su mi rekli da je jučer afi bio 2 da je danas isto, i da više nećemo čekati a i na kraju sam doslovno s terminom. Danas imamo 3 ctg-a, a u pola noći krećemo s indukcijom gelom, tako da sutra se javljam nadam se s dobrim vijestima i bebicom u rukama😊

Sretnooo, drži se 🙏🥳🍀
    Ari bit će svaki dan sve lakše mislim, za hranu sam si mislila unaprijed pa u zamrzivač, ali veli stara da će doći mi kuhati pat tjedana, pa onda kad odlučimo da više neće dolaziti, nakuhat će i spremiti. Ja sam i sa prvom stavila prioritet na preživljavanje 🤣 jer moja prva je imala refluks, spavala samo na meni... ali sve drugo se stvarno stiglo i kasnije. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.