Ajme cure ovo za alkohol prije pozitivnog testa😅bas sam se nasmijala jer ja nisam ni mislila da sam trudna, nismo planirali pazili smo, a to jednom kad smo se malo vise opustili smo bili daleko van plodnih dana, bar sam tako mislila. Zivimo na moru, ljeto, svako popodne plaza druzenja, uvijek gustanje uz pivicu il koktel i stalno neka dogadanja, izlasci😊dan prije testa je mala spavala kod mojih i ja i suprug smo bili vani s drustvom bas smo pili, sljedeci dan sam se cudila sta me cice tako bole i da su me vec trebale prestat jer sutra trebam dobiti. I onda mi je sinulo, ajme nije valjda. A tu vecer kao idem u zenski izlazak neka degustacija vina i onda sam rekla muzu ma daj idem napraviti test samo da mogu mirno degustirati. Bila sam stava ma nijeee, kad ono prije izlaska piš, i samo me čuješ iz kupaone, ajme meni🤣kaze suprug sta je, ja samo pa evo izgleda da ne pijem veceras🤣bili smo malo u cudu kad i kako, bili smo nravano jako sretni, ali malo preplaseni zbog cijele dijagnoze zbog koje na kraju nismo nikad ni donjeli cvrstu odluku da idemo na bebu broj 2. Al ona je odlucila doc😅
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)
MandM ovo se slažem s tobom da muski ne citaju misli, treba s njima otvoreno komunicirati i reci im sto te povrijedilo, sto te smeta, a sto ti pase, jer oni nekad nesto rade a da ni ne kuze da mozda to nama ne pase. Mislim da je zato stvarno vazan otvoreni razgovor i komunikacija. Bas je nedavno frendica bila na nekom predavanju od zenama i muskima i razlikama i to je upravo pricala. Da muskima jednostavno neke stvari nisu jasne i logicne dok nama zenama jesu. I da se zene nekad ljute, i uvjerene su da muski mora znati zbog cega je to, jer je to tako ocito(iz perspektive zenskog mozga) dok muski jadan ne kuzi sto je napravio. Zato je bitna da zdrava i iskrena komunikacija gdje kazes sto te smeta, sto ti se svida i da onda taj muski mozak jasno zna sto mu je ciniti😅
Vjerujem Zuzi da su tu dosta i emocije i hormoni, ali svakako popricaj sa svojim dragim, njezno i bez svade, daj mu do znanja sto te smeta i da zajedno rijesite taj problem😊
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)
Pozdrav cure evo ja tek sada uhvatila brzinski vremena da vam se javim nakon pregleda :) mislim da cu sutra tek stici detaljno sve prokomentirati, ne zamjerite.
Pregled je prosao odlično, dr je jednom riječju rekao da je zadovoljan sa svime, sve je u mjerama, beba ima oko 6cm, kaže s nogama sigurno i 8cm i odgovara 12 tjedana. Ja trudnoću vodim privatno i dr je pustio da dragi uđe, on je bio pod dojmom kako mali svemirac skače i baca se 😄 doslovno nismo mogli čuti otkucaje jer se beba nije smirila. Sljedeći pregled 20.11. Jutros sam izvadila krv za krvnu grupu, tsh i vit b12. Uputnicu za onaj papp i ukupni bhcg u sklopu kombiniranog sam dobila D1, nadam se da je to ok i da su i to izvadili kako treba iako na transfuziji nisu prikazali tu pretragu? Svakako sam napomenila. Malo me strah jer sam uzv odradila privatno a inace se radi u bolnici ali valjda oni znaju.
OGTT sam radila vise puta jer imam inzulinsku rezistenciju, i na splitskom kbc se prvi prvom vađenju stavi braunila tako da ubod ide samo jednom, ostala dva puta iz braunile. Narucuje se tako da je ograničen broj pacijenata i nikad nije guzva u cekaoni. Unatoc ir dosad mi nikad nije bilo lose, nadam se da ce tako i u trudnoci biti.
Cestitam ostale cure na dobrim pregledima i sretno tko ima sto danas 😘
♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
♂️ oligo, normo, astheno...
KBC St 2024.: 2x IUI ❌️
06/24 - 1. IVF: Bemfola 150, Ganirelix - 11js, 4BC
ET 1BC ❌️ 3❄️
08/24 FET 1❄️
6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
Obavila briseve pregledala bebu kaze pase velicina za 11+2. Vadila sam krv u pon i ti nalazi su se negdje izgubili zasto ne znam pa ako danas oni ne uspiju dobiti moram zvati ja. Bebu sam gledala na ultrazvuku sve nogice i rukice se lijepo vidi i glava i s gornje strane one ploce se bas lijepo vide, lijepo se razvija malo je beba cak i skakala okretala se bas cudo jedno za vidjet. Prosla trudnoca je bila unutra i van neka skrta gin bila stara pa nisam imala neko veliko iskustvo. Iduci pregled mi je 21.11. i nazalost zaboravila sam pitat za termin poroda pa opet nemam predodbu 🤣
Obavila briseve pregledala bebu kaze pase velicina za 11+2. Vadila sam krv u pon i ti nalazi su se negdje izgubili zasto ne znam pa ako danas oni ne uspiju dobiti moram zvati ja. Bebu sam gledala na ultrazvuku sve nogice i rukice se lijepo vidi i glava i s gornje strane one ploce se bas lijepo vide, lijepo se razvija malo je beba cak i skakala okretala se bas cudo jedno za vidjet. Prosla trudnoca je bila unutra i van neka skrta gin bila stara pa nisam imala neko veliko iskustvo. Iduci pregled mi je 21.11. i nazalost zaboravila sam pitat za termin poroda pa opet nemam predodbu 🤣
Po online kalkulatorima, ako si danas 11+2 termin bi ti trebao biti 12.05.2025.
Wow sve super vijesti! Drago mi je da su svi pregledi odlično prošli i da bebice napreduju odlično
Daja baš si ih šokirala , to sigurno nisu očekivale.
Žuži, mamin sin....s njima nije lako , ali se može. I ja preporučam miran razgovor između vas dvoje. Možda je očekivao sina, možda se ne zna nositi s tim da nije uz vas sada, možda ga nešto treće muči....svakako razgovor riješava puno toga. Reci ti njemu što tebe muči, on tebi što njega pa ćete naći rješenje. Pokušajte u mirnom tonu razgovarati. Nemoj dozvoliti da se sva krivnja baca na tebe kako si spomenula. Ponekad neke osobe ne znaju iskomunicirati svoj problem pa traže problem u drugoj osobi. Svakako pokušajte to riješiti što prije kako bi se ti bolje osjećala, a i on, pa da u miru i s veseljem dočekate svoju srećicu.
22.08. +
Obavila sam i ja mini anomaly scan, sve je uredno, sve ok. Bebica je mahala, vrtila se, baš je bila aktivna . Bio je plan da i muž ide samnom i da vidi bebicu, ali na kraju nam nije imao tko pričuvati malenu, svi su imali neke obveze i dogovore pa sam išla sama. Sreća pa sam dobila baš dosta slikica, mislim 10-ak pa je muž uživao u gledanju malog aliena.
I sad ne znam da li da čekam još idući pregled ili da već kažemo najbližima za trudnoću. U biti jedva čekam reći kćerki, a naravno kada ona sazna, hvaliti će se na sva zvona, tako da će svi saznati. A ne znam ni da li će mi raditi uzv na idućem pregledu. Zaboravila sam, da li ako se ne radi uzv, barem provjeri s uređajem otkucaje?
22.08. +
Obavila sam i ja mini anomaly scan, sve je uredno, sve ok. Bebica je mahala, vrtila se, baš je bila aktivna. Bio je plan da i muž ide samnom i da vidi bebicu, ali na kraju nam nije imao tko pričuvati malenu, svi su imali neke obveze i dogovore pa sam išla sama. Sreća pa sam dobila baš dosta slikica, mislim 10-ak pa je muž uživao u gledanju malog aliena.
I sad ne znam da li da čekam još idući pregled ili da već kažemo najbližima za trudnoću. U biti jedva čekam reći kćerki, a naravno kada ona sazna, hvaliti će se na sva zvona, tako da će svi saznati. A ne znam ni da li će mi raditi uzv na idućem pregledu. Zaboravila sam, da li ako se ne radi uzv, barem provjeri s uređajem otkucaje?
Ja sam cekala taj mini anomaly i rekla sam svima najblizima. Rekla sam da cu stavit na drustvene mreze nakon onog skeniranja organa sa 20 tjedana. Do tad uzivamo da je to nasa mala tajna i ostatku obitelji smo rekli da ne govore bas svima jos, jer nismo spremni. Isto tako sam rekla sefu u firmi ali nisam rekla kolegama, tamo isto cekam 20.tjedan. Imam srecu da se jos nista ne vidi pa mogu dobro sakrivat.
Minnieus super da je sve uredno🥰 i da si dobila slikice😊
Pa mi smo u prvoj počeli govoriti nakon anomalija, jer nismo radili nifty, a u ovoj smo nakon niftija😊pa to mi se nekako čini to, 13 tjedana si to je ravno 3 mjeseca😊
Pjegica stavit ćemo ti termin koji je Moina izračunala na listu pa lako promjenimo😊
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
Sortiraj odgovore
Najstariji