Mi od opreme imamo gotovo sve, meni je osobno jedna od najbitnijih stvari bila da mi je dijete sigurno u vožnji, tako da jaje za početak pod obavezno i postoje i oni ADAC testovi koji mogu pomoć u izboru.
Ono što ću sad gledat uzet je isto njihaljka neka, jer smo koristili posuđenu i sklopiva kadica. Znači upravo ovo šta Ari piše, meni je ono obična plastična kadica užasno išla na živce, kupaonica nam nije nešto velika i nikad nisam znala di bi s njom😂 tako da bi ovaj put rađe sklopivu
3🧒
mi smo polako sve opremali, ali samo osnovne stvari, dakle krevetic, kolica, hranilicu i sad smo na sajmu kupili sjedalicu.. sto se tiče izdajalice, ja citam vasa iskustva, ali mislim da cu krenuti s ručnom ali to tek kad dođe vrijeme za to, kadicu isto stokke gledamo za uzeti cini mi se super, samo me zanima vi koji koristite imate li onu XL jer mi se cini bolja, pa me zanima možda glupo pitanje ali kako kupate bebicu onda? mi imamo samo tuš kabinu pa bi onda kadica bila na podu i mi sjednemo kraj nje jel? :) vi sve samo dalje pišite sto sve treba jer nama s prvim djetetom dobro dođe apsolutno svaka informacija i vjerujem da nas vecina sve detaljno upija :)
👱🏼♀️ '95. god.
👨🏻🦱 '92. god
9/23 pokušavamo
6/24 biokemijska
18.7.'24 ➕
29.7.'24. ♥️
09.10.'24. 🎀
Moina djeca se u takvim situacijama prilagode situaciji i nece joj to pokvariti svakodnevni ritam. Mi smo bas prije koji mjesec bili na jednom vjenčanju, mali je odspavao malo preko dana dok smo se mi vozili u kolonama i cijele te ceremonije, a onda nam je do pola noci bio budan skakao po podiju, a imali su i igraonicu. Ja uvijek kad su neke feste gledam da mu nađem sat vremena mira samo da malo odmori, a onda on ima tulum navečer😂 idući dan se dobro naspava i onda ponedjeljak krene u normalan vrticki ritam
Ona spava od 12-14 a sve pocinje oko 17h. Tako da sam sigurna da joj ta jedna noc van ritma nece poremetit rutinu. Samo je meni to izazov jer ju nisam uspavljivala van kreveta valjda nikad. Ali dobro, sigurna sam da ce sve proc kako treba i bitno da se ona zabavi na svadbi svoje tete.
To si i ja mislim drugi dan ce sigurno popodne vise spavat i mozda noc ranije zaspat i bit ce sve super do ponedjeljka.
mi smo polako sve opremali, ali samo osnovne stvari, dakle krevetic, kolica, hranilicu i sad smo na sajmu kupili sjedalicu.. sto se tiče izdajalice, ja citam vasa iskustva, ali mislim da cu krenuti s ručnom ali to tek kad dođe vrijeme za to, kadicu isto stokke gledamo za uzeti cini mi se super, samo me zanima vi koji koristite imate li onu XL jer mi se cini bolja, pa me zanima možda glupo pitanje ali kako kupate bebicu onda? mi imamo samo tuš kabinu pa bi onda kadica bila na podu i mi sjednemo kraj nje jel? :) vi sve samo dalje pišite sto sve treba jer nama s prvim djetetom dobro dođe apsolutno svaka informacija i vjerujem da nas vecina sve detaljno upija :)
Ja sam nasred kupaone stavila kadicu i napunila koliko je trebalo, onako tusem. i onda mi muz to praznio u kadi. Sjeli bi oboje kraj kadice na pod i kupali i igrali se sa bebom. Ali imamo i kadu pa se mala vec godinu dana kupa u kadi bas.
Dok je bio skroz mala beba i nije sam držao glavu mi smo kadicu stavljali na veliki stol, imamo staklo preko drveta, pa nam nije bilo problem da se šta smoči. To nam je bilo najpraktičnije, jer smo imali običnu plastičnu kadicu. Kasnije smo stavljali kadicu u tuš kabinu i sjeli dole pored njega i kupali ga.
Izdajalica - ja sam koristila ručnu Avent samo da izvučem bradavice, jer su jako uvučene, a koristila sam i silikonske jastučiće šta je Ari spomenula. Ako planirate kombinirat izdajanje i dojenje, mislim da je električna bolja
Dojenje - tema za sebe, meni osobno puno teže od poroda, 40tak dana sam svaki dan plakala da me boli i govorila sebi izdrži još samo jedan dan, nakon mjesec i pol je napokon krenulo bez bolova
3🧒
To sam i ja mislila maloj uzeti BIG sister majicu pa otići kod mojih i njegovih, samo ne znam koliko bi skužili nisu baš od engleskog. A malenoj bi nekako priredili iznenađenje. Baš me zanima kako će reagirati. Jako je neprevidljiva. Super je ovo sa slikicom. Sad ćeš taman dobiti i neku super slikicu s mini anomaly-a
22.08. +
Bas ste pricljive jutros 🤭
Sta se tice stvari za bebu ako bude curica dobit cu robu od frendice koja jedva ceka da se rijesi 🤣, a ako bude decko opet onda sve imam pa sam opet mirna. Kadica hranilica kolica sve to vec imam pa nista necu kupovat jaje isto taman mi je pred istekom pa cu stic potrosit do kraja 🤣.
Mislili smo jedino kupiti gnjezdo koje smo s prvim dobili na koristenje ali sad ga nemamo i onaj pomicni krevetic od Chicco na kotacice koji se moze pretvorit u hranilicu to smo isto imali poudeno i bilo nam je super, maleni je spavao u boravku preko dana nisam se morala brinuti da ne padne s kauca ili nesto.
Sta se tice izdajalica ja imam i rucnu i elektricnu al ne hands free 🥹. Ja sam se isto mucila s dojenjem jos u rodilistu nisam uspjela uspostavit hvat s malim, a imao mi je i zuticu pa je i gubio na kilazi i svasta nesto. Bio je jako lijen za cicat i mucila sam muku s njim 6 mj dok nisam na kraju odustala. Nisam zbog tog njegovog ljenog cicanja ni uspjela uspostavit puno mlijeka, a on je na bocu u par min popio duplo. Meni je tesko palo sta moramo dohranu uvesti ali to je najbolje za njega bilo. Nadam se da ce mi s drugom bebom biti bolje iskustvo i da cemo to dojenje moc kako treba uspostavit, ja sam se stvarno educirala koliko sam uspjela i na edukacije sam isla ali đaba mi na kraju bilo kad je pravi mali lav ljenivac 🥹
To sam i ja mislila maloj uzeti BIG sister majicu pa otići kod mojih i njegovih, samo ne znam koliko bi skužilinisu baš od engleskog. A malenoj bi nekako priredili iznenađenje. Baš me zanima kako će reagirati. Jako je neprevidljiva. Super je ovo sa slikicom. Sad ćeš taman dobiti i neku super slikicu s mini anomaly-a
Da zato je to i plan. Prosli puta sam dobila valjda 30 slika sa tog anomaly scana. Tako da cu sigurno dobit neke fora slike. Iako moja mama je prvi puta rekla kak ona vidi samo mrlju, a ono bas se lijepo vidi glava i sve.
Ja sam kupovala za svoju malu odjecu u neutralnim bojama sve do sad. Tako da imam svu odjecu za bilo koji spol. Sve je bilo, bez, zeleno i slicno. Tu i tamo nesto malo rozo ali ista puno. Jer sam znala da ce brzo prerast i da ce mi opet trebati, pa sam takticki kupovala.
mi smo polako sve opremali, ali samo osnovne stvari, dakle krevetic, kolica, hranilicu i sad smo na sajmu kupili sjedalicu.. sto se tiče izdajalice, ja citam vasa iskustva, ali mislim da cu krenuti s ručnom ali to tek kad dođe vrijeme za to, kadicu isto stokke gledamo za uzeti cini mi se super, samo me zanima vi koji koristite imate li onu XL jer mi se cini bolja, pa me zanima možda glupo pitanje ali kako kupate bebicu onda? mi imamo samo tuš kabinu pa bi onda kadica bila na podu i mi sjednemo kraj nje jel? :) vi sve samo dalje pišite sto sve treba jer nama s prvim djetetom dobro dođe apsolutno svaka informacija i vjerujem da nas vecina sve detaljno upija :)Dok je bio skroz mala beba i nije sam držao glavu mi smo kadicu stavljali na veliki stol, imamo staklo preko drveta, pa nam nije bilo problem da se šta smoči. To nam je bilo najpraktičnije, jer smo imali običnu plastičnu kadicu. Kasnije smo stavljali kadicu u tuš kabinu i sjeli dole pored njega i kupali ga.
Izdajalica - ja sam koristila ručnu Avent samo da izvučem bradavice, jer su jako uvučene, a koristila sam i silikonske jastučiće šta je Ari spomenula. Ako planirate kombinirat izdajanje i dojenje, mislim da je električna bolja
Dojenje - tema za sebe, meni osobno puno teže od poroda, 40tak dana sam svaki dan plakala da me boli i govorila sebi izdrži još samo jedan dan, nakon mjesec i pol je napokon krenulo bez bolova
e tako je i dragi reko, da cemo na blagovaonski stol, na početku pa kasnije u tuš kabinu. bude to sve dobro... a za izdajalicu kazem, tek kad rodim i počnem dojiti (nadam se) onda cu vidjeti ako trebam / mogu pa cemo kupiti.. dostupne su svigdje tako da mislim da cu s njom pričekati.
👱🏼♀️ '95. god.
👨🏻🦱 '92. god
9/23 pokušavamo
6/24 biokemijska
18.7.'24 ➕
29.7.'24. ♥️
09.10.'24. 🎀
Bas ste pricljive jutros 🤭
Sta se tice stvari za bebu ako bude curica dobit cu robu od frendice koja jedva ceka da se rijesi 🤣, a ako bude decko opet onda sve imam pa sam opet mirna. Kadica hranilica kolica sve to vec imam pa nista necu kupovat jaje isto taman mi je pred istekom pa cu stic potrosit do kraja 🤣.
Mislili smo jedino kupiti gnjezdo koje smo s prvim dobili na koristenje ali sad ga nemamo i onaj pomicni krevetic od Chicco na kotacice koji se moze pretvorit u hranilicu to smo isto imali poudeno i bilo nam je super, maleni je spavao u boravku preko dana nisam se morala brinuti da ne padne s kauca ili nesto.
Sta se tice izdajalica ja imam i rucnu i elektricnu al ne hands free 🥹. Ja sam se isto mucila s dojenjem jos u rodilistu nisam uspjela uspostavit hvat s malim, a imao mi je i zuticu pa je i gubio na kilazi i svasta nesto. Bio je jako lijen za cicat i mucila sam muku s njim 6 mj dok nisam na kraju odustala. Nisam zbog tog njegovog ljenog cicanja ni uspjela uspostavit puno mlijeka, a on je na bocu u par min popio duplo. Meni je tesko palo sta moramo dohranu uvesti ali to je najbolje za njega bilo. Nadam se da ce mi s drugom bebom biti bolje iskustvo i da cemo to dojenje moc kako treba uspostavit, ja sam se stvarno educirala koliko sam uspjela i na edukacije sam isla ali đaba mi na kraju bilo kad je pravi mali lav ljenivac 🥹
hej smijem samo pitati koje edukacije preporučaš i jel su korisne? :) ili netko drugi ako ima iskustva :)
👱🏼♀️ '95. god.
👨🏻🦱 '92. god
9/23 pokušavamo
6/24 biokemijska
18.7.'24 ➕
29.7.'24. ♥️
09.10.'24. 🎀
Sortiraj odgovore
Najstariji