RosieO111 a mislim da, nije baš da se zaboravi trajno, ali kad ti stave bebu na prsa ja sam stvarno u tom trenu sve zaboravila, a i poslije si barem odmah bez bolova i fit za razliku od carskog. Znam da sam u jednom trenu slala muža da traži hitno epiduralnu jer ja umirem od bolova. A oni laganini pa me gledaju, ma super se vi držite, lijepo se otvarate, neće to dugo trajati. Onda sam znala da mi nema spasa, pa sam izvukla neku supermoć da to preživim
22.08. +
RosieO111 a mislim da, nije baš da se zaboravi trajno, ali kad ti stave bebu na prsa ja sam stvarno u tom trenu sve zaboravila, a i poslije si barem odmah bez bolova i fit za razliku od carskog. Znam da sam u jednom trenu slala muža da traži hitno epiduralnu jer ja umirem od bolova. A oni laganini pa me gledaju, ma super se vi držite, lijepo se otvarate, neće to dugo trajati. Onda sam znala da mi nema spasa, pa sam izvukla neku supermoć da to preživim
Istina da, ja kad sam čula apgar 10/10 i škicnula bebu da je sve okej, ma ono sreća neopisiva, olakšanje, zadovoljstvo... Ja sam isto ustala odmah, imala 3 šava, ali znam cura koje su rasporene...uf bolje ne pričati...
RosieO111 a mislim da, nije baš da se zaboravi trajno, ali kad ti stave bebu na prsa ja sam stvarno u tom trenu sve zaboravila, a i poslije si barem odmah bez bolova i fit za razliku od carskog. Znam da sam u jednom trenu slala muža da traži hitno epiduralnu jer ja umirem od bolova. A oni laganini pa me gledaju, ma super se vi držite, lijepo se otvarate, neće to dugo trajati. Onda sam znala da mi nema spasa, pa sam izvukla neku supermoć da to preživimIstina da, ja kad sam čula apgar 10/10 i škicnula bebu da je sve okej, ma ono sreća neopisiva, olakšanje, zadovoljstvo… Ja sam isto ustala odmah, imala 3 šava, ali znam cura koje su rasporene…uf bolje ne pričati…
Da, upravo to. Imala sam i ja unutarnje šavove 6kom.ali lakše svakako nego vanjske. Zahvaljujem babicama na masiranju i rastezanju, stvarno su se jako trudile. Zahvaljujući njima nisam imala vanjskih oštećenja. Ali da, imaš pravo, bolje ne pričati...
22.08. +
Joj vi svi imate toliko iskustva dragocjenog. Voljela bih svacije poslusati 😊 Kad se malo priblizi termin bas bi bilo super kada bi nama prvim mamama mogle dati neke savjete ako vam se da 🙈 Pomozite nama koje nismo svjesne sto ce nas sve docekati 😂 tecajevi su super stvar, ali nista ne moze toliko dobro doci kao iskustvo i savjet iz prve ruke. Minnieus ja se isto nadam da ce se zaboraviti bol kada upoznam ovo malo cudo koje raste 😊
A ja vec znam da me ceka carski, vec se grozim kako ce taj oporavak izgledati.. jel se na tecajevima prolazi i carski ili je fokus samo na vaginalnom porodu? Kokili jel taj tecaj onda bolnica organizirala? Kako to izgleda s muzem na carskom, on ceka vani pa mu donesu bebu odmah? Jel mogao provest malo vremena s bebom?
02/2023 💔👼 22tt
A ja vec znam da me ceka carski, vec se grozim kako ce taj oporavak izgledati.. jel se na tecajevima prolazi i carski ili je fokus samo na vaginalnom porodu?Kokili jel taj tecaj onda bolnica organizirala? Kako to izgleda s muzem na carskom, on ceka vani pa mu donesu bebu odmah? Jel mogao provest malo vremena s bebom?
Ima na Facebooku jedna zanimljiva grupa "Porod u Hrvatskoj - razmjena iskustva", i tamo cesto znam vidjeti objave kako izgleda carski u toj i toj bolnici. Mozda tamo nadjes tocno za bolnicu koja te zanima 😊
mama ana i kawa nama je prvo nama prvo u familiji prvo praunuče.. ma sve i isto tako svako i kupio nesto. svi se vesele samo što smo dalje jedino su nam braca blize malo :) eto što se dojenja tiče, slažem se bilo bi super tamo od sljedeće godine početkom proljeća možda prije javiti nama nubekima sto sve treba pripremiti i na što se treba pripremiti ali slažem se da je individualno :) bit ce to sve super i dobro imamo mi još 'jahanja' i do poroda i do dojenja :D ali kažem, ni jedna info nije bezveze i stvarno svaka je dobrodošla!
👱🏼♀️ '95. god.
👨🏻🦱 '92. god
9/23 pokušavamo
6/24 biokemijska
18.7.'24 ➕
29.7.'24. ♥️
09.10.'24. 🎀
jen_dva ja sam završila na carskom, makar kad sam došla su mi rekli vi se već otvoreni ne stignemo niš više ni klistir ni brijanje nema vremena brzo ćete roditi. Imala sam prirodne trudove jake i na minutu, vodenjak mi je pukao, otvorila se skroz i sve je išlo dobro, sjedila sam na lopti i stajala naslonjena na krevet dok mi je muž masirao leđa. Ajmo reći sve je išlo savršeno, bez ikakvih medikamenta. Trudovi prirodni su jaki, svaku minutu, ali ja bih rekla izdržljivi, ja nisam dobivala drip jer su trudovi bili prejaki, al sam čula da su to jači bolovi kad dobiješ drip i kao nisu prirodni.
U rađonicu sam došla u ponoć i pol već oko 3 i pol sam išla hitno na carski, ja sam 160 cm visoka, a muž dva metra, beba velika 4200, i ne bi to samo bio problem al joj je glava bila ogromna, fizički nije uspjela ući u moju zdjelicu, iako sam ja bila skroz spremna. Kako sam imala jake kontrkacije maternice, trudove, svaki trud joj je počeo raditi stres, a to se manifestiralo tako da bi joj se u trudu počeli smanjivati otkucaji. Probudili su glavnog doktra da me dođe pogledati i on je odmah rekao hitno carski, brzo je bila vani i sve ok. Jako sam htjela prirodno roditi i očito imala sve predispozicije osim veličine glave moje bebe uglavnom da oporavak užasan jako je bolilo, al slušala sam svoju mamu i ležela, oni su mi je dodavali, išla sam do wca i nazad u krevet. I nakon 6 tjedana (babinja) sve odlično kao da niš nije bilo. Makar strah me i pomisliti kako bi to završilo da je ona ipak uspjela ući u zdjelicu i da je izašla takva ogromna dolje...
Nakon carskog je jako važno mirovanje dok se ne oporaviš, znam curu koja nije mirovala i koja je stalno uzimala bebicu i skakala pa je 3 mj nakon carskog završila na operaciji kile, pa je bila koma skoro godinu dana od porada i operacija koje su se zaredale. Ako miruješ za 6 tjedana si odlično.
E i jedino što dok sam imala trudove sam slušala babice kako disati, ono kratko nekoliko puta pa dugo, a meni to nije nikako pasalo, žao mi je da nisam radila duge izdisaje kroz cijeli trud jer me to baš vuklo, ali slušala sam sve jer mi je bilo prvi put. No evo oko disanja bih savjetovala da radite kako vam paše.
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)➡️titar 18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️titar 20 tj - 1:8(1:16)➡️titar 22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj Petrova 1:16(1:64,1:64)
A ja vec znam da me ceka carski, vec se grozim kako ce taj oporavak izgledati.. jel se na tecajevima prolazi i carski ili je fokus samo na vaginalnom porodu?Kokili jel taj tecaj onda bolnica organizirala? Kako to izgleda s muzem na carskom, on ceka vani pa mu donesu bebu odmah? Jel mogao provest malo vremena s bebom?
Pa evo ja san otprilike cilo vrime znala da me ceka carski, na tecaju ga bas ne prolaze. Tecaj je od strane bolnice organiziran ali u domu zdravlja ga vode 2 patronazne (ja sam u istri pa san bila u puli). Muz ceka vanka i nazovu ga sat vremena nakon sto te smjeste u krevet u 'predsoblje'kod sale. Bili smo 3 sata s bebom dok me nisu stavili u sobu a njega poslali doma. E sad, frendice u zgb su bile jedna u petrovoj, druga u vinogradakoj isto na carskom i drugacije iskustvo imaju nakon carskog pa bolje pitat nekog ko je bio u bolnici di ces ti rodit.
Oporavak nakon: dizanje iz kreveta samostalno 6 sati nakon, bolovi ko jaaaka menga, ali ja san samo 2 dana pila brufen i gotovo, nista neizdrzivo. Samo jako puno tekucine piti i cim vise iz kreveta se dizat pa lakse prode. Krvarenje minimalno. 😃 meni je bilo super i ja bi opet 🤭
34 ♏👩🦰,34♉🧔
Pokusaji od 10/20
4.11.2022. Curica ❤
⏸ 9.9.
AriBari hvala sto si podijelila s nama svoje iskustvo. Zvuci kao da te carski rez spasio tko zna kakvih komplikacija. Pretpostavljam da su na ovo mislile zene oko mene koje su mi rekle ok mozes se pripremiti za porod bez epiduralne, ali zapravo nikad ne znas sto ce biti dok sve to ne krene... Ja sam isto sitna i mrsava, a muz je visok i krupan 😬 Mama mi je isto sva sitna i nazalost sva tri poroda su joj bila na carski rez zbog toga. S tim da joj je zadnji bas bio rizican.
Sortiraj odgovore
Najstariji