A jel netko od vas bio na trudnickom tecaju u ranijim trudnocama? Jel to korisno? I kako ste uopce naucile kako se ophodit s bebom? Imate kakvu knjigu/tecaj za preporuciti?
Nama je bio obavezan trudnicki radi muza da more doc u bolnicu odma nakon carskog, ili da more bit na porodaju s tobom. Ako je prva beba-bude korisno. Nama je najvise pomogla patronazna koja dode odma nakon sto se vratis iz bolnice i sve ti pokaze i odgovori na pitanja. Uzmi si knjigu Cudesni tjedni, odlicna je!
34 ♏👩🦰,34♉🧔
Pokusaji od 10/20
4.11.2022. Curica ❤
⏸ 9.9.
E Moina, da krevetic i mi dobili, istina to sam zab, ovaj bas veci, ovaj next to me je do nekih 7-8 mj.
Jen_dva ja sam isla na tecaj od kbca rijeka, i bila sam i na nekim drugim, al drugi su mi bili bez veze. A kbc mi je bio ajde ok, jer objasne i anesteziju, i malo oko vrsta poroda - stolcic, kada itd. Al ono ne moze te bas tecaj spremiti za ono sto dolazi, al eto cure iz ri samo taj iz kbca mi je bio ok. Drugo bez veze.
Bas cu izvuc taj popis stvari pa stavim, sad sam na poslu pa ne stignem bas sve popratiti, Bas smo aktivne danas lijepo😊
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)➡️titar 18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️titar 20 tj - 1:8(1:16)➡️titar 22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj Petrova 1:16(1:64,1:64)
E netko je pitao za dojenje tecaj vise ne znam, ja znam za Ri da ima nes preko finderlea, ne znam kako je, ali eto za info😊
https://poliklinika-finderle.com/tecaj-pripreme-za-dojenje/
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
RhD senzibilizirana🩸titar 7tj-1:4➡️titar 11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜curka➡️titar 14 tj Petrova(1:2)➡️titar 16 tj- 1:8(1:16)➡️titar 18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️titar 20 tj - 1:8(1:16)➡️titar 22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj Petrova 1:16(1:64,1:64)
mama ana također, imam osjecaj da sam jedina, doduse samo nas ne nekoliko sa prvim djetetom. svakako su svi savjeti zlata vrijedni i ja isto sve biljezim, ali sigruno cu jos pitati kad mi dođe malo blize vrijeme za kupnju. isto s moje strane prva beba nakon jako dugo vremena i vec se babe svađaju koja ce sto kupiti a s druge strane imamo malu necakinju pa se nadam od nje nesto naslijediti.
jendva znam da je dosta rano ali ja sam nedavno sudjelovala u jednoj radionici / predavanju nesto slicno kao trudnicki tecaj, i mogu reci da sam dosta naucila i nekako sam si mogla zamisliti taj porod i pripreme i postpartum. planiram vjerojatno isto u kbc na tečaj prije poroda.
cudesni tjedni , citati u trudnoci ili nakon poroda? također me zanimaju preporuke za knjige.
♀️ 28; PCOS, IR, AMH 34.1 pmol/L
♂️ astheno
2024.: 2x IUI ❌️
06/24 1. IVF: ET 1BC ❌️ 3❄️
08/24 FET 1BC - 6dpt ➕️ ß 9dpt 204; 11dpt 406 🥰
sin 💙
Hvala AriBari 😀
Što se tiče stvari, to je sve inidividualno, što nekome odgovara ne mora značiti da će drugome, ovisno i o veličini prostora u kojem živite. Evo npr.meni je kamera Aventova zlata vrijedna jer mala spava gore u sobi, koristim je od prvog dana, dok mojoj seki u stanu nije ništa trebalo.
A ostalo, ja sam uzela ikeinu prematalicu, dosta je jeftina, služi svrsi do dan danas. Kadicu protukliznu običnu, isto mi je top. Od ostalog kolica 3u1 sam brzo zamijenila s kišobrancem metro+, prezadovoljna, u njih će beba s obzirom da će biti proljeće, neću je u košaru. Jaje ću si kupiti neko koje je dobro, sva su ona testirana ali skuplja daju i nekakvu ajmo reć udobnost, jer nije isto ako je beba 2 i pol kile i 4, prema mom iskustvu. Robice, malih brojeva fakat malo treba, ne prljaju se, a prerastu za čas.
E sad dojenje je zasebna tema i fakat je teško, rijetko kome ide od prve, ukoliko neka želi/planira dojiti ja bi savjetovala informirati se što više i naći savjetnicu za dojenje (imati u pripremi), jer ono, što netko napisa, često je teže od poroda. Ja sam dojila malu 16 mjeseci, također stojim na raspolaganju kad dođe vrijeme za dati nekome savjet ili uputiti kod savjetnice, prošla sam ih više...😬
Vezano za trudničke tečajeve, ja sam preslušala Rodin besplatni, okej je... Koliko te pripremi za bebu..hehe...ništa te ne može pripremiti za to, jedino majka priroda radi svoje i naš ženski instinkt nas najčešće vodi u pravom smjeru.
Kawa hahaha ista stvar. Najbolje mi je kad baba posalje sliku Cybex nekih kolica i kaze evo ja slucajno usla pitala prodavacicu koja su im najbolja pa bezveze malo gledam...😂😂 ali stvarno im ne mogu nista reci jer su svi bili uz nas zadnjih godina dok smo isli po bolnicama i bili nam ogromna podrska, tako da sam ih pustila nek gledaju i mastaju koliko im dusa zeli
Rosie tako je slažem se, netko nesto puno koristi netko uopce, sve ovisi.
Da slazem se da bi nam tema dojenja trebala biti zasebna, i mozda malo kasnije kad se priblizi, ali pripremite se da ce biti tesko, a mozda ni nece, pa ce ic jako dobro. Isto jako individualno. Samo ako ne ide, vazno je da se ne ubijate s tim, bebica ce biti dobro i s vasim mlijekom i sa dohranom i sa kombinacijom. Meni je zao da neke stvari nisam znala koje sada znam, ali eto osobe oko mene nisu imale situacije kao i ja pa mi nisu mogle ni pomoci unaprijed😊 Od upala, antibiotika, dok krvi koja je izlazila zajedno s mlijekom jer je unutra sve bilo upaljeno. Vjerujem da ce vama curama koje ste prvi put korisiti sva ta iskustva. A nadam se da ce nam i forum ostati aktivan da se posavjetujemo i kad bebice dodu😊
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
Curke sto bi vam familija kupila stvari za bebe za poklon, mislim da vam je to super i da ih onda usmjerite sto vam treba, bolje nego da vam uzmu duplo ili nes sto ne treba😊
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
mama ana i kawa super da je tako. Puno će vam financijski olakšati . Mi smo kindač i onu njihaljku dobili i to nam je ostalo još. Nosiljku smo dobili na poklon, ostalo smo kupovali.
Mi smo išli na trudnički u bolnicu i trajalo je par dana po 2 sata. Ja sam si zamišljala taj tečaj kao na filmovima, partner iza tebe, vježbamo disanje itd. , a ono čista teorija. Najbolji dio mi je bio što su nam pokazali rađaonu. Ja volim znati gdje idem i što me čeka. Lakše se pripremim na ono što me čeka.
A bila je jedna emisija na njemačkom RTL-u mislim, gdje su snimali kako se žene porađaju prirodno i carskim, pa sam to gledala par puta da budem spremnija. Fasciniralo me kako žene doslovno umiru od bolova i uzmu dijete u ruke i smiju se, kao da ništa nije bilo. A tako je i meni bilo na kraju. Doslovno zaboraviš u sekundi šta si prošao. Ne znam da li još postoji ta emisija, ali eto meni je bila odlična priprema za porod. Najvažnije od svega je disanje i pokušati biti opušten, pratiti upute babica.
22.08. +
mama ana i kawa super da je tako. Puno će vam financijski olakšati. Mi smo kindač i onu njihaljku dobili i to nam je ostalo još. Nosiljku smo dobili na poklon, ostalo smo kupovali.
Mi smo išli na trudnički u bolnicu i trajalo je par dana po 2 sata. Ja sam si zamišljala taj tečaj kao na filmovima, partner iza tebe, vježbamo disanje itd., a ono čista teorija. Najbolji dio mi je bio što su nam pokazali rađaonu. Ja volim znati gdje idem i što me čeka. Lakše se pripremim na ono što me čeka.
A bila je jedna emisija na njemačkom RTL-u mislim, gdje su snimali kako se žene porađaju prirodno i carskim, pa sam to gledala par puta da budem spremnija. Fasciniralo me kako žene doslovno umiru od bolova i uzmu dijete u ruke i smiju se, kao da ništa nije bilo. A tako je i meni bilo na kraju. Doslovno zaboraviš u sekundi šta si prošao. Ne znam da li još postoji ta emisija, ali eto meni je bila odlična priprema za porod. Najvažnije od svega je disanje i pokušati biti opušten, pratiti upute babica.
Ja nisam i nikad neću zaboraviti porod i tu bol 🤣
Mada nije bio dug ni težak, ali evo iskreno...🫣
Slažem se također s ostalim curama, sve posudite šta možete i raspodijelite što želite da vam rodbina kupuje, to sve tako brzo prođe, a nakupi se, košta dosta, a uopće je nebitno jel vam sad nešto neka marka ili ne, bitno da služi svrsi.
Sortiraj odgovore
Najstariji