Pozdrav cure,
Redovno vas citam, ali eto slabo se javljam.
Na pregled cu najvjerojatnije 12.10, dok mi doktor dodje sa puta. Moram potvrditi prije na dan, da se ne bi desilo kao prosli mjesec, narucio me, a on uopce taj dan nije u privatnoj ordinaciji, covjek se preracunao.Po ZM sam 14+0, a po prvom UZV sam 12+5Meni mucnine i dalje su tu. Uzasno je.
Mrvicu mi je lakse spram prvih sedmica, tek toliko da nemam nagon povracanja na tipa kafu, duhanski dim. Slatko bi nesto pojela, ali mi je tako ruzno od slatka i u ustima, i u zeludcu.
Najvise mi odgovara jabuka.
Konstantno sam gladna. Jedem sad, i zeludac je miran nekih 10 minuta, zatim dolazi muka, a onda odmah iza toga glad.Vidim puno deckica u grupi, neka su vam zdravi aBd.
I ja bi volila da bude djecak cisto radi sina, on zudi za bratom. Mada je meni svejedno, prosli put je bio jako tuzan, i plakao sto je opet seka, pa bih sad zaista voljela da mu se ispuni zelja.
Umor me satra, kuca mi trpi, a i sve ostalo. Upravo se spremam odkunjati pola sata.Izvini sto ja ovako direktno pitam, Samira jesi li to ti :) Cura sa proljetnih beba 2019 :)Jesam :)
Adnna24, vjeruj da sam pomislila da si to ti, ali nisam bila sigurna.
Kako si mi ?
Neko je pisao za cetvrtu bebu, da jeste. Ne bas planirana, ali je svakako dobro dosla.U mojoj okolini nista cudno, imam dosta poznanica sa 4,5 i vise djece.
Cak u komsiluku vecina zena ima 3 djece.
Velika porodica, velika blagodat, ali i velike brige. Neka mi je sretno svakako 🤣
Pregled je dobro prosao. Moram magnezij pit za ta 'pikanja' I to je to do iduceg puta 😊
Odlicno, ja pijem magnezij od prvog dana. Prosloj trudnoci mi je pomogao oko grceva i bilo mi je puno lakse kad sam pila magnezij, a i za probavu kasnije. Tako da bit ce sve ok. Meni je trbuscic jako malo narasao pa mi je lakse piknut se, ima malo masnoga pa me manje boli
Curke u dmu imate paket za trudnice ako imate njihovu karticu, dobijete platnenu vrecicu mama, Bibs dudu i kupone za djecje stvari pa čisto da znate da si to skupite kad budete u prilici😊
Bude i paket kad se beba rodi😉
Jao Bibs dude su uzas zivi, znanstveno dokazane najgore dude na trzistu. Kad sam vidjela kakav je zagriz djeci koja ih imaju, zgrozila sam se. Naravno nije da ce svakom djetetu zeznut zagriz ali vecini hoce. Moja mala nije htjela dudu 6 mj, dudala je mene. A onda sma prestala dojit jer nisam imala ni kapi mlijeka vise (korona uzela sve). Onda je prihvatila Philips Avent koja isto nije savrsena. Imaju samo kad spava iako ju pljune po noci. I vidim da nije ni njoj zagriz 100% najbolji zbog dude. Ali sam citala da su MAM i NUK dosta dobre zbog zagriza.
Neko je pisao za cetvrtu bebu, da jeste. Ne bas planirana, ali je svakako dobro dosla.U mojoj okolini nista cudno, imam dosta poznanica sa 4,5 i vise djece.
Cak u komsiluku vecina zena ima 3 djece.
Velika porodica, velika blagodat, ali i velike brige. Neka mi je sretno svakako 🤣
Wooow 4. dijete, pa odlicno. Sigurna sam da iako nije bilo planirano, da ste se svi obradovali. Kaze moja mama da puna kuca nikako ne moze bit tuzna kuca! Znaci decko i 2 curke, pa onda nek se malome ostvari zelja i neka bude deckic! Sretno!!
Moina ne znam za dudu, mi nismo koristili dude uopće, mala je imala obraščiće kao hrčak i probala sam dve tri i sve bi je dude nažuljale i ispadale, probale smo jedan dan i odustali😅isto smo dojili. Tako da ni sad ne planiram dude. Napisala sam curama ako koja misli uzeti paketić😊ja ću vj neš od kupona iskoristiti😊iskreno u prošloj trudnoći mi je paket bio bolji dobila se i ona biobaza za trbuh i neki testerići ako se dobro sjećam, više toga je bilo.
Samy_lo svaka čast na 4 djece, kad bi barem više ljudi tako bilo i moglo, ja imam osjećaj da većina ljidi oko mene ima jedno, ili maksimalno dvoje djece😑uključujući i mene.
Dijana sretno danas😊
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)
Moina ne znam za dudu, mi nismo koristili dude uopće, mala je imala obraščiće kao hrčak i probala sam dve tri i sve bi je dude nažuljale i ispadale, probale smo jedan dan i odustali😅isto smo dojili. Tako da ni sad ne planiram dude. Napisala sam curama ako koja misli uzeti paketić😊ja ću vj neš od kupona iskoristiti😊iskreno u prošloj trudnoći mi je paket bio bolji dobila se i ona biobaza za trbuh i neki testerići ako se dobro sjećam, više toga je bilo.
Samy_losvaka čast na 4 djece, kad bi barem više ljudi tako bilo i moglo, ja imam osjećaj da većina ljidi oko mene ima jedno, ili maksimalno dvoje djece😑uključujući i mene.
Dijanasretno danas😊
Ma ja samo kazem, ako netko zeli proucit i zeli koristit dude. Naravno da ce svatko uzet sto njemu pase i da ja to ne osudujem. Nisu bebe glupe, nece one dudu ako dojis. Mene je duda spasila jer moja je mene htjela cijelu noc dudat i ja nisam nista spavala, bila sam na granici sa depresijom zbog toga i preporodila sam se od kad zeli dudu. Jos sam sretna jer ju nema kroz dan nego samo za spavanje. Kad se probudi ju ostavi na krevetu i ne trazi ju sve do spavanja.
Samo sam uglavnom komentirala kako dm stavlja najgore dude u paketic, bolje da stavi poklon bon za dud pa si ti odaberi koja ti pase Ja morma vidjet kako mogu u austriji dobit paketic. Prije 3 godine kad sam bila trudna sam dobila kofercic sa stvarima, unutra su bili uzorci kremica, maramice, neke hipp pelene, pa neki razni kuponi i svasta. Ali pokusat cu podignut i u hrvatskoj jer imam i njihovu dm karticu. Cula sam da lidl ima dobre paketice. Di dobijes cijeli paket pelena.
Moina ma sve pet😉, ma bolji im je poklon bioa pred par godina, ja ću sad samo kupončiće iskoristiti možda neš i to je to, i ajde ta platnena torba je ok😊
E super za info za Lidl😊
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)
Kod nas u BiH koliko sam upucena sam ukinuli te poklone prije par godina, i ostali su samo kuponi. Sad mislim da su i kuponi ukinuti. A sto se tice dude i kod mene je mala nije htjela puno, sama je sebi izbacila. Al je zato mene dudlala 3 i po godine.
Sortiraj odgovore
Najstariji