Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Sandra25
    23. Ožujak 2024. 14:01

Mary36

12345M

Drugi porod bolniji? Pa na ovom sam padala u nesvjest između trudova, ja onda drugo ni ne pravim 😂 one and done 😂 ja se od bolova pola toga ne sjecam i da nije decko bio samnom odustala bi, nakon 16 sati bez hrane i toliko bolova jedva sam istrpila

Ja sam se sad uplašila 🤣. Ne znam kako je moguće da bi me sad bolilo više od prvog, onda neću uopće uspjeti roditi. S prvom kćeri mi je pukla voda dok sam bila skroz zatvorena i rađala sam 24 h 🙄. Mislila sam da je to to za mene koliko me boljelo i kako sam se iscrpila. Jednostavno ne vidim da može gore 😂

Tocno tako Mary36, ovo potpisujem!🤣🤣🤣 ne mogu zamislit da mi bude gore nego s prvim hahhahaja

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• Sandra25
    23. Ožujak 2024. 14:02

lalllla

Jel neka osjeca proljetni umor? Dal smijemo piti neke vitamine za energiju/ supradyn…?

Osjecam sve umore spojene u jedan🤣 mislim da nam nikakvi vitamini ne mogu pomoc, samo porod🤣🤣🤣

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

Anica88
    23. Ožujak 2024. 14:21

amystiqa

Kak j

Anica88

Evo mene s pregleda. Mjerili su mi tlak, proteine u mokraci, CTG i ultrazvuk. Sve je ok. Nisu me gledali vaginalno, kazu da tesko da sam se otvorila u ova dva dana bez trudova. Sad ce mi pregledi biti svaki dan…

Nije bilo spomena o indukciji za sad ❤️

Kak je procjena veličine bebe?

Zadnja dva puta nisu uspjeli mjeriti bebu jer se jako micala

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

sirenita
    23. Ožujak 2024. 14:59

🌸 Eleonora 🌸 17.3.2024.
    38+2
    Nedjelja popodne…čekam da majstor završi s namještanjem lampe i da kažem muzu da mi je počela voda curiti 🙈🙈 
    Slijedi tuširanje i laganini za bolnicu. Otvorena 2 prsta, nalaz dobar, ali bez trudova. Doktorica želi drip i “ajmo rađati”. 
    Nakoj klizme u 17h i sat vremena šetnje bez pomaka su mi u 18:13 ukopcali drip i rekli da u 19 može muž k meni. Tad sam bila nekih 3-4cm. 
    I ležala, kroz neko vrijeme dolazi druga doktorica i kao nalaz je isti, nepromijenjen, ništa se nije dalje otvorilo ?!?!?!  (vrijeme - 20:28)…. 
    I onda sam išla na loptu…i tu me počeli bolit trudovi jako. Vratila se na krevet, tu sam im već rekla da mi mogu ipak dati dolantin za koji sam od dolaska u bolnicu govorila da ne želim (jer za epiduralnu mi je isto rekla doktorica da će me usporit jako, i ako ne uzmem, da cu brzo bit gotova). 
    Ugl pazite dalje - legla na krevet, evo doktorice koja me primila i stavila na drip i kaže da sam već na 9 prstiju !!!!! 🤭, i Babici da se krene spremati jer će beba začas. I žurba, babica se zuri, navlaci pregaču, doktorica vice sastrane da vidi glavu, babica leti i krene rastezat medjicu, a ja tiskam!!! 🤣🤣 daaakle to se sve desilo u 20ak min, od toga da mi je rekla da sam na 3/4cm, pa do toga da je druga došla da sam na 9 i samog izgona!!!!
    Znaci nisam bila ni na 10 kad me uhvatilo tiskanje i nisu me stopirale, nego počele hvatat bebu. Još je babica rekla kako sama “ide” van. 
    U jedan i pol trud je ona bila vani! 😅 
    I stigla je u 20:51, 49cm i 3370g 🙈🥰
    Znaci, još jednom spominjem onih 20:28 i pesimizam da se ništa nije pomaklo s 3/4cm, i 20:51 je vec rođena 🤣🤣🤣🤣🤣🤭🤭🤭🤭
    Popucala nisam, sivana nisam 🥳🥳🥰🥰

👩🏻32
    👨🏻32
    👶🏻💙 2020.
    👶🏻💙 2022.
    👶🏻🩷 2024.

• BlackRose
    23. Ožujak 2024. 15:18

sirenita

🌸 Eleonora 🌸 17.3.2024.
    38+2
    Nedjelja popodne…čekam da majstor završi s namještanjem lampe i da kažem muzu da mi je počela voda curiti 🙈🙈
    Slijedi tuširanje i laganini za bolnicu. Otvorena 2 prsta, nalaz dobar, ali bez trudova. Doktorica želi drip i “ajmo rađati”.
    Nakoj klizme u 17h i sat vremena šetnje bez pomaka su mi u 18:13 ukopcali drip i rekli da u 19 može muž k meni. Tad sam bila nekih 3-4cm.
    I ležala, kroz neko vrijeme dolazi druga doktorica i kao nalaz je isti, nepromijenjen, ništa se nije dalje otvorilo ?!?!?! (vrijeme - 20:28)….
    I onda sam išla na loptu…i tu me počeli bolit trudovi jako. Vratila se na krevet, tu sam im već rekla da mi mogu ipak dati dolantin za koji sam od dolaska u bolnicu govorila da ne želim (jer za epiduralnu mi je isto rekla doktorica da će me usporit jako, i ako ne uzmem, da cu brzo bit gotova).
    Ugl pazite dalje - legla na krevet, evo doktorice koja me primila i stavila na drip i kaže da sam već na 9 prstiju !!!!! 🤭, i Babici da se krene spremati jer će beba začas. I žurba, babica se zuri, navlaci pregaču, doktorica vice sastrane da vidi glavu, babica leti i krene rastezat medjicu, a ja tiskam!!! 🤣🤣 daaakle to se sve desilo u 20ak min, od toga da mi je rekla da sam na 3/4cm, pa do toga da je druga došla da sam na 9 i samog izgona!!!!
    Znaci nisam bila ni na 10 kad me uhvatilo tiskanje i nisu me stopirale, nego počele hvatat bebu. Još je babica rekla kako sama “ide” van.
    Znaci, još jednom spominjem onih 20:28 i pesimizam da se ništa nije pomaklo s 3/4cm, i 20:51 je vec rođena 🤣🤣🤣🤣🤣🤭🤭🤭🤭

Čestitam 🥰 porod za poželjeti.

Zelena123
    23. Ožujak 2024. 15:24

Cestitke! Nisam jos cula da se netko u 20 min toliko brzo otvorio svaka cast. Pazite se i mazite :)
    Anice jel ides i sutra na kontrolu, buduci je nedjelja, ili tek ponedjeljak? Navijam da sutra bude tvoja noc kad bude puni mjesec🙂

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

Zelena123
    23. Ožujak 2024. 15:27

Sisy kako si ti? Jucer si bila okruglo 40? Predvodis sad s Anicom prenesene bebice 😃

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

Anica88
    23. Ožujak 2024. 15:38

Zelena123

Cestitke! Nisam jos cula da se netko u 20 min toliko brzo otvorio svaka cast. Pazite se i mazite :)
    Anice jel ides i sutra na kontrolu, buduci je nedjelja, ili tek ponedjeljak? Navijam da sutra bude tvoja noc kad bude puni mjesec🙂

I sutra idem na kontrolu

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

Anica88
    23. Ožujak 2024. 15:38

sirenita

🌸 Eleonora 🌸 17.3.2024.
    38+2
    I ležala, kroz neko vrijeme dolazi druga doktorica i kao nalaz je isti, nepromijenjen, ništa se nije dalje otvorilo ?!?!?! (vrijeme - 20:28)….

Cestitam ❤️❤️❤️

🙋🏻‍♀️36, PCOS
    🙋🏻‍♂️33
    👶 3/2024

• BlackRose
    23. Ožujak 2024. 15:39

Evo moje iskustvo sto se tice razlike prvog i drugog poroda. 
    Prvi porod- dobila sam trudove lagane oko 3h u noc. Od 3 do 7h sam bila na wc-u barem 4-5 puta. Trudovi su se pojacavali, ali nista sto se ne moze prodisati. Oko 12h sam dosla u bolnicu u rađaonu (bez klizme, bez epiduralne) 6cm otvorena. Između 15 i 16h su mi busili vodenjak i sat vremena kasnije slijede uuuzasno bolni trudovi. Nagon na tiskanje, a tiskati nedaju. Rodila u 19:01h. Imala sam proteine u urinu, tlak 160/100, kateter su mi uvodili svako malo i boljelo je za poluditi, rezana poprilicno, drip za izgon.
    Drugi porod: oko 20h poceli slabi bolovi, oko 22h sam si legla jer me uhvatio umor i osjetila kako sam procurila. Pukao vodenjak, ali curkalo polako. Oko 23h krenuli luđacki trudovi koji su bili sve jaci i jaci. Doslovno nisam mogla doci sebi između trudova. Oko 1:30h stigli u bolnicu 8cm otvorena, ctg ocitavao najjace trudove koje moze ocitati. U 2:07h rodila. Ovaj put ih nisam slusala kad su rekli da ne tiskam, nego sam slusala svoje tijelo. Rezana nesto malo, bez drugih intervencija. Između trudova sam jedva hodala do bolnice, a za vrijeme truda klecala.

Da sad mogu birati, izabrala bi drugi bolniji porod prije nego prvi. Moj zakljucak je da je bolilo vise jer sam se brze otvarala i tijelo se nije uspjelo pripremiti na taj intenzitet boli kao kod prvog poroda koji je bio cijelih 10 sati duzi.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.