Proljetne bebe 2024 šŸ„°šŸŒ»šŸ€

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopuŔteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Zelena123
    11. Kolovoz 2023. 12:16

Jutro dame,
    evo ja sam drugi dan na Regnalu i mogu reći da mi tablete pomažu. Nisu izbrisale sve simptome, ali su ublaženi.
    Sisy ti si baŔ u mukama, tako mi je žao Ŕto prolaziŔ kroz to, Jesi probala Ŕto od savjeta sa foruma?
    Donna ja isto meso ne mogu vidjeti, eventualno piletina i to pohana xD Mene isto zanima trudnički jastuk i kako se on pere? Ja mijenjam jastučnicu svake 2 noći zbog problematične kože :(
    Lucy bacila sam oko na Cybex kolica i baÅ” su moćna. Mi joÅ” nismo krenuli s gledanjem, u procesu smo traženja stana u Zg, pa se nadam da ćemo se uskoro preseliti, a onda ide shoppingmania :)
    Dada žao mi je :(
    Juli, Cvita, Plavonebo,Mrva dobrodoŔle!
    Jagodice, Malena, čestitam na piŔonjama! :D Donna tebi na princezi :)
    Imstah, ja planiram raditi test iako ni suprug ni ja nemamo bojazni oko nasljednih bolesti, najviÅ”e radi sigurnosti i mira. Već dugo radimo na bebi i sad kad smo konačno uspjeli želimo dati sve od sebe da sve bude uredu. Kao Å”to je Sisy napisala, možeÅ” se psihički pripremit za neke teže ishode, odlučit se na prekid trudnoće ili ako su u pitanju manje anomalije možeÅ” na vrijeme krenuti s određenom terapijom kako bi sve na kraju dobro zavrÅ”ilo.
    Caliopi, vidiÅ” prvi put čujem za grožđe. Bilo bi dobro da imamo neku listu Å”to smijemo jesti a Å”to ne xD
    Sisy gazirani iso sport, ja sam ga jedva naŔla u Konzumu, i to samo imali onaj ogromni od 2 l....
    Malena moj drugi uzv je 28.8 :) Hvala ti Å”to ćeÅ” napraviti listu
    Jakasam divne vijesti s pregleda! Joj kod tebe već treće, ja isto želim veliku obitelj :)

Puni se grupa baÅ” mi je drago. Imam pitanje vezano za spavanje - da li su bebe s vama spavale u sobi ili su imale svoju sobu? Odnosno planirate li držati krevetić u svojoj sobi ili u sobi do? S obzirom da tražimo stan ja sam toliko uzbuđena oko uređenja dječje sobe, ali mi muž jučer govori ali zar dijete neće spavat s nama i sad sam izgubljena xD

šŸ‘© 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    šŸ§‘ 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH āŒ, 02/23 AIH āŒ
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy šŸ’™

JakasamšŸ’
    11. Kolovoz 2023. 12:17

JagodicaBobica96

JakasamšŸ’

Evo obavili smo pregled, sve je dobro!! ā¤
    Ovo mi je prva uredna trudnoca, nema hematoma, a od njih nenormalno strahujem.
    Po UZV smo 8+4, a po kalendaru 9+0.
    Veliki smo 19,9mm, srceko kuca kao veliko.
    Iduci pregled je 11.9.šŸ˜ƒ

A kolica, ja ne znam sta bi bez njih,pogotovo setnjice. I sad uzivam u svakoj setnji s curkama ā¤
    Jedino posto je sad 3. beba planiram neku nosiljku ili maramu, jer mislim da bi mi to pomoglo u obavljanju poslova po kuci ili kad cu curke u vrtic voditi

Cestitam,bas mi je laknulo ! Propratila sam u zurbi komentare cekala sam samo ovaj..
    Nove cure dobrodosle!
    Pitanjee za vas koliki vam je pritisak? Ja danima imam glavobolju doktorica mi je rekla jucer da moram piti makar dvije solje kafe ili crni caj..

Meni ti je danas bio 115/75 i 120 otkucaja, ali otkucaji su mi bili toliki zbog straha šŸ¤£

+07.07.2023.
    1. pregled 6+4, kuca ā¤, CRL 0,45mm, Terapija Utrogestan
    2. pregled 9+0, sve je dobroā¤, CRL 19,9mm, terapija Utrogestan
    3. pregled šŸ”œ11.09.

JagodicaBobica96
    11. Kolovoz 2023. 12:29

Pa curke moj je inace 110/70 nizak mi je uvijek bio,jucer na pregledu 130/88 ja stvarno nikada sa tim se nisam susretala ali me glava ubi zadnjih dana..nista mi nije rekla sem toga da pijem kafu ili crni caj i puno vode..

JagodicaBobica96
    11. Kolovoz 2023. 12:31

Anica88

I ja sam razmisljala da su ona kolica 3u1 katastrofa. Zivim na 4. katu bez lifta i ne znam kako to nositi s malom bebom u drugoj ruci.
    Ne zelim niti bacati puno novaca na Babyzen yoyo koji mi je i ruzan šŸ˜…
    Na kraju mi je sestra rekla da ce mi dati svoja stara za ru prvu fazu pa cu vidjeti da li cu ih upce koristiti

Anica88Ā i kod nas ti je ista situacija,4ti sprat bez lifta i iskreno ne daju mi se pare gledala sam Anex kolica medjutim cijene su paprene..imam rodicu rekla mi je dati MaxiCosi svoja pa cu viditi..stvarno mi se ne daje ogroman novac kad pogledam kolica tipa 1200ā‚¬...

Selmaa34
    11. Kolovoz 2023. 12:50

JagodicaBobica96

Pa curke moj je inace 110/70 nizak mi je uvijek bio,jucer na pregledu 130/88 ja stvarno nikada sa tim se nisam susretala ali me glava ubi zadnjih dana..nista mi nije rekla sem toga da pijem kafu ili crni caj i puno vode..

Sto se tlaka tice, crna kafa ga dize tako da se nebi preporucalo na visoki tlak crna kava. Smanjuje ga puno vode i smanjen unos soli. Neznam zbog cega ti je malo visi, meni na mjerenjima bude visok zbog nervoze, inace doma uvijek nizi, cak 100/60 nekad. Tako da mozda je bilo zbog nervoze, jedino me budi glavobolja u tvom slucaju. Svakako bi bilo dobro da doma imas tlakomjer, preporucujem omron m3.

34 šŸ‘©šŸ¼ā€ā¤ļøā€šŸ’‹ā€šŸ‘ØšŸ» 41 ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā € Ā ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €
    2020 šŸ‘¦šŸ¼ ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā € ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €
    7+0 imamo ā¤ļø ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā € ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €ā €
    ā €ā €ā €ā € Itā€™s a girl šŸŽ€ (panorama low risk)

MAD ROSE
    11. Kolovoz 2023. 12:55

Pozdrav svima! Evo tek sam vas počela pomalo pratiti,pa sam se odlučila prijaviti da bar imam s kim razgovarati i podijeliti svoja iskustva, a imam ih šŸ˜Šā˜ŗļø
    friska sam trudnica u 9.tjednu ali sa 4.trudnocom pa nakon toliko godina evo moram priznati da se osjećam skoro kao da sam prvi put trudna jer sam jos i iznenađena. sve mi je 'novo', od stalnih probadanja i grčenja u trbuhu, do mučnina koje dođu i prođu 5x u toku dana, umor popriličan koji rjeÅ”avam uz magnezij, opstipacija po 3-4 dana šŸ™„šŸ™„šŸ™„
    Jedino Å”to je isto i Å”to pamtim u sve tri trudnoće je dobar apetit tj ogroman apetit i bolne grudi.
    Osim toga imala sam dosta neugodno iskustvo na prvom pregledu kada me neka totalno neprofesionalna doktorica isprepadala da neÅ”to nije uredu i da možda trudnoća neće zavrÅ”iti dobro (iako je bilo totalno prerano u 4+ tjednu da tako nesto izjavi) i od onda sam vec 2x bila na pregledu na drugom mjestu i sve je bilo uredu s bebicom, zapravo odlično i u terminu, ali ja sam svejedno stalno u nekom strahu, svaka malo jača bol me plaÅ”i, ili manjak simptoma u trenutku, pa se vrate i stalno mislim dali će sve biti uredu? Ne mogu se nikako opustiti i prepustiti trudnoći i uživanju u tome. Moje prve tri trudnoće proÅ”le su skoro sve tri Å”kolske, bez ikakvih posebnih tegoba. Želim reci i djeci da se vesele samnom u iŔčekivanju, ali jos nikako da skupim hrabrosti iako se na meni vec dobrahno vidi i trbuscic šŸ˜šŸ˜
    Dali ima netko slicna iskustva i kako se opustiti?Ā 
    Zadnji pregled bio je 22.07. 7+5, CRL je bio 0.99MM.
    Sljedeći imam tek 23.08.i zbilja ne znam kako cu ga docekati... šŸ™„šŸ™„

-05.02.2010. Ancica ā¤ļø
    -18.09.2013. Bubach šŸŽļø
    - 03.02.2016. Kokica šŸ¦„

• Imstah
    11. Kolovoz 2023. 13:27

Å ta se krevetića tiče, ja sam mislila uzeti onaj putni Å”ta ima i ono za presvlačenje i za kad su bebe male, pa onda može biti i vrtić i Å”ta ja znam. Joovy nursery se zove, i ima super reviewe. Podstanar sam u malom stanu i nema mi smisla kupovati pravi krevetić.
    Starija kćer je spavala nekad samnom, nekad u svom krevetiću, ali sad me nekako viÅ”e strah tog co-sleepinga. Imam puno viÅ”e strahova općenito u vezi bebe nego kad sam imala 21 šŸ¤¦ā€ā™€ļø

Kolica mislim da za prvu ruku neću uzeti, nego vidjeti prvo kako mi je samo s nosiljkom/slingom/čim već.. pa ako beba neće ili nam ne ide tako, kupiti kolica šŸ¤·šŸ¼ā€ā™€ļøĀ 

Å ta se tlaka tiče, moj je inače visok.. u trudnoći ga nisam joÅ” ni mjerila ali ću ga morat počet kontrolirat uskoro, iako nemam nikakvih tegoba za sadĀ 

• TeMamadius
    11. Kolovoz 2023. 13:56

Heyhey!
    Super da se grupica ovako povecava :) mi smo trenutno na ljetovanju do 27.8., i 28.8. Imamo prvi ultrazvuk.
    Sada sam na 6+4, prvo dijete/prva trudnoca tako da mi je sve jos neobicno. Generalno se ok osjecam, ne povracam ali mi je cijeli dan mucno, osjet mirisa mi je kao superpower, i pisa mi se po noci :D
    Nekako nikako docekati taj prvi pregledā€¦Ā 

JakasamšŸ’
    11. Kolovoz 2023. 14:17

Zelena123

Jutro dame,
    evo ja sam drugi dan na Regnalu i mogu reći da mi tablete pomažu. Nisu izbrisale sve simptome, ali su ublaženi.
    Sisy ti si baŔ u mukama, tako mi je žao Ŕto prolaziŔ kroz to, Jesi probala Ŕto od savjeta sa foruma?
    Donna ja isto meso ne mogu vidjeti, eventualno piletina i to pohana xD Mene isto zanima trudnički jastuk i kako se on pere? Ja mijenjam jastučnicu svake 2 noći zbog problematične kože :(
    Lucy bacila sam oko na Cybex kolica i baÅ” su moćna. Mi joÅ” nismo krenuli s gledanjem, u procesu smo traženja stana u Zg, pa se nadam da ćemo se uskoro preseliti, a onda ide shoppingmania :)
    Dada žao mi je :(
    Juli, Cvita, Plavonebo,Mrva dobrodoŔle!
    Jagodice, Malena, čestitam na piŔonjama! :D Donna tebi na princezi :)
    Imstah, ja planiram raditi test iako ni suprug ni ja nemamo bojazni oko nasljednih bolesti, najviÅ”e radi sigurnosti i mira. Već dugo radimo na bebi i sad kad smo konačno uspjeli želimo dati sve od sebe da sve bude uredu. Kao Å”to je Sisy napisala, možeÅ” se psihički pripremit za neke teže ishode, odlučit se na prekid trudnoće ili ako su u pitanju manje anomalije možeÅ” na vrijeme krenuti s određenom terapijom kako bi sve na kraju dobro zavrÅ”ilo.
    Caliopi, vidiÅ” prvi put čujem za grožđe. Bilo bi dobro da imamo neku listu Å”to smijemo jesti a Å”to ne xD
    Sisy gazirani iso sport, ja sam ga jedva naÅ”la u Konzumu, i to samo imali onaj ogromni od 2 lā€¦.
    Malena moj drugi uzv je 28.8 :) Hvala ti Å”to ćeÅ” napraviti listu
    Jakasam divne vijesti s pregleda! Joj kod tebe već treće, ja isto želim veliku obitelj :)

Puni se grupa baÅ” mi je drago. Imam pitanje vezano za spavanje - da li su bebe s vama spavale u sobi ili su imale svoju sobu? Odnosno planirate li držati krevetić u svojoj sobi ili u sobi do? S obzirom da tražimo stan ja sam toliko uzbuđena oko uređenja dječje sobe, ali mi muž jučer govori ali zar dijete neće spavat s nama i sad sam izgubljena xD

Kod mene trece da, a mala razlika. 1. curka ce u 9. mj 3 godine, a 2. curka ima 13mj šŸ¤£šŸ¤£
    Budemo prezivjeli nekako s njima malima šŸ˜‚šŸ˜‚
    Sreca pa su njih dvije bas dobre.Ā 

+07.07.2023.
    1. pregled 6+4, kuca ā¤, CRL 0,45mm, Terapija Utrogestan
    2. pregled 9+0, sve je dobroā¤, CRL 19,9mm, terapija Utrogestan
    3. pregled šŸ”œ11.09.

Malena1122
    11. Kolovoz 2023. 14:21

Jagodica ni meni nije jasno da ti je rekla kafu za tlak a poviÅ”en je.Ā 
    Plavonebo blago ti se. Moja se uvalila meni u krevet tek sad kad sam ostala trudna šŸ˜….
    Ja planiram uzeti next to me za ovu bebicu. Bit će mi puno lakÅ”e.
    MAD ROSE mene spaÅ”ava baby watcher i dobrodoÅ”la šŸ˜„

šŸ’šŸ½ā€ā™€ļø 34
    šŸ’šŸ½ā€ā™‚ļø31
    šŸ‘§šŸ» 2022
    Panorama low riskāœ”ļøšŸ’™
    Fragmin 2500 šŸ’‰
    Eutirox 100

• Uključi se u raspravu, znaÅ” da želiÅ”!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali joÅ” se niste prijavili na račun. NemaÅ” korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.