Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Martinaaa_
    03. Siječanj 2024. 15:47

Evo me s pregleda, sve je ok, curka je okrenuta glavom dolje, cerviks je 36mm. Sljedeci pregled je 22.01. Tada zatvaram bolovanje i otvaram bolovanje.
    I ja sam razmiljala o nekom grijacu bocica i izdajalici ali nemam pojma dal to treba, ovo mi je prva trudnoca.
    Ako nista poslat cu muza u trgovinu kad mi zatreba 🤣

💓

Maša🤰🏼
    03. Siječanj 2024. 16:07

Hej hej :) 
    Tetra pelene meni su bas puno trebalr za provo dijete a sad cekam neki popust da bude pa da uzmem u done by deer ili dada i rocco.

Ime mi muku mucimo za naci ime 😂 dajte prijedloge molim vas 🙈 kod nas je za sad Mila ili Lena iskreno niti jedno mi jos nije sjelo pa se nadam nekom trecem izboru.

Krenula je panika da moram spremit sve stvari jer se blizi porod. Jako me strah prijevremenog poroda i zelim bit spremna na vrijeme tako da od sljedeceg tjedna kad se malac vrati u jaslice krecem s pripremama 😂

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g

12/2020 missed 6tt
    Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
    12.07.2022. ➕
    Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀

bejbe2018
    03. Siječanj 2024. 17:39

Maša🤰🏼

Hej hej :)
    Tetra pelene meni su bas puno trebalr za provo dijete a sad cekam neki popust da bude pa da uzmem u done by deer ili dada i rocco.

Ime mi muku mucimo za naci ime 😂 dajte prijedloge molim vas 🙈 kod nas je za sad Mila ili Lena iskreno niti jedno mi jos nije sjelo pa se nadam nekom trecem izboru.

Krenula je panika da moram spremit sve stvari jer se blizi porod. Jako me strah prijevremenog poroda i zelim bit spremna na vrijeme tako da od sljedeceg tjedna kad se malac vrati u jaslice krecem s pripremama 😂

Ja sam išla nekako laganini,dosad ,a sad mi nekako ide sve bliže i gledam da imam i torbu spremnu za ponijeti i sve ostalo šta treba za bebu.

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

Malena1122
    03. Siječanj 2024. 17:42

Ja imam grijač bočica Al kad krepa i ako krepa kupujem xiaomi. Ako ne budem dojila uzimam baby brezu obavezno 😃. 
    Ja sam ono ladovina a trebam roditi uskoro još ako će bit inducirani. 
    Martina drago mi je za super pregled.
    Ja otvaram 6.1 porodiljni 

💁🏽‍♀️ 34
    💁🏽‍♂️31
    👧🏻 2022
    Panorama low risk✔️💙
    Fragmin 2500 💉
    Eutirox 100

bejbe2018
    03. Siječanj 2024. 17:43

Malena1122

Bananica80

Malena, hvala na info. Proguglala sam pandu - ni ja nisam za to čula 😅 Čini se dobra fora. Jel ti to dr spomenuo il sama znaš od prije? Pitam jer vidim da se radi o probiotiku. A ja sam već na jednom probiotiku (Biokult) pa ne znam jel zapravo ista stvar 🙂

Nije ista stvar. Ja sam pandu pila i prošlu trudnoću i evo malena nema nikakvih kožnih problema tako da sam krenula i ovu.
    OMNi-BiOTiC PANDA® je dodatak prehrani koji sadrži mješavinu visokovrijednih crijevnih kultura bakterijskih sojeva ljudskog probavnog sustava sa sposobnošću raznožavanja.

OMNi-BiOTiC PANDA® sadrži 4 posebno odabrana bakterijska soja, koja pomažu kolonizaciju dječjih crijeva.

80% imunosnih stanica nalazi se u crijevima, pa možemo reći da ravnoteža imunosnog sustava ovisi o posebnim crijevnim bakterijama. Svako dijete rođeno je sa sterilnim crijevima. Crijevna kolonizacija u prvim tjednima nakon rođenja ključna je za razvoj optimalne crijevne flore, a posljedično i funkcionalnog imunosnog sustava.

Ukoliko u obitelji postoje slučajevi neurodermatitisa, alergije ili astme, postoji velika vjerojatnost da i Vaše dijete razvije neku od ovih bolesti. Ako su bolesti prisutne u obiteljima oba roditelja, rizik obolijevanja za dijete je 60-80%. U slučajevima obiteljske predispozicije za razvoj neurodermatitisa, alergijskih bolesti ili astme, s primjenom sinbiotika OMNi-BiOTiC® PANDA trebalo bi se početi već tijekom trudnoće, a najkasnije u 32. tjednu trudnoće.

Oprosti jel to piješ na svoju ruku ili si provjerila kod ginekologa?

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

• Bananica80
    03. Siječanj 2024. 18:06

Jedno pitanjce za preglede. Jel vama navode mjere bebe/tjedne ili vam samo kazu procijenjenu tezinu i da je sve okej? Pitam jer mi se do sada nisu bas sve mjere poklapale sa tjednima - bilo je tu negdje +/- tjedan, kako za koju mjeru. Al bi uvijek rekli da je sve okej. Na nalazu bi vidjela ja ta "odstupanja". Jel vama isto tako il vam nekad komentiraju?

• lalllla
    03. Siječanj 2024. 19:11

Bananica80

Jedno pitanjce za preglede. Jel vama navode mjere bebe/tjedne ili vam samo kazu procijenjenu tezinu i da je sve okej? Pitam jer mi se do sada nisu bas sve mjere poklapale sa tjednima - bilo je tu negdje +/- tjedan, kako za koju mjeru. Al bi uvijek rekli da je sve okej. Na nalazu bi vidjela ja ta "odstupanja". Jel vama isto tako il vam nekad komentiraju?

Ma samo kaze da je sve okej i kaze mi tezinu bebe i duljinu kad pitam i tjt. Ili mi bas kaze ako pitam npr jel to ta tezina koju treba sad imati pa kaze ne znam 5 dana je vise po mjerilima i tako ali u vecini slucaja kaze da je sve ok kad ave pregleda i izmjeri

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

Yellowsubmarine
    03. Siječanj 2024. 19:19

Bananica80

Meni moj ginekolog navede uvijek procijenjenu kilazu, redovno mjeri bedrenu kost, glavu, gleda organe sve, provjeri puls i slicno. Samo kaze da je sve uredno i to je to. One ostale mjere sto mi izbace ne provjeravam em sto mu vjerujem em sto se ne zelim stresirat ako krenem sama nesto guglat i analizirati. Dosad sam samo usporedjivala tezinu sa ultrazvucima od prvog sina, cisto da vidim koliko ce biti i to je to 😊

lucq
    03. Siječanj 2024. 19:39

Meni uvijek napise mjere bebe (opseg glave, bedrena kost itd) i navede tezinu, provjeri puls, pogleda orgrane..

• Bananica80
    03. Siječanj 2024. 19:50

Zanimljivo, dakle kako tko. Al izgleda da vam je svima bilo sve u redu ako nisu ništa komentirali. Ja sam sad neplanirano bila na UZV ranije od standardnog pregleda (koji je iduci tjedan) i izmjerilo mi je kao i inače, glavu, abdomen, femur, samo je ovaj put abdomen bio manji. Kao da samo trebam malo više unositi kalorija, al da je sve okej i uredno. Naravno da kad sam doma došla sam tek pogledala nalaz i mjere i vidjela sam da je abdomen za tjedan manji nego što sam ja u tjednima, a glava i femur za dva tjedna ili za tjedan veći. Što mi nisu baš sad djelovala kao mala odstupanja, i sad sam se zabrinula. Vidjet ću na redovnom pregledu hoće li biti kakve promjene, tj hoće li abdomen "narasti". Do sada je sve bilo ili u tjednu u kojem sam ili za par dana veće.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.