Heej cure, hvalaa svima na lijepim željama, evo napokon da napišem i dojmove sa pregleda 😊 radila sam danas Panoramu i prije tog mi je radila UZV, odnosno mini anomaly. Ne mogu vam opisati koliko je to bilo divno i napokon sam sad imala baš onako dojam da sam trudna i da je sve stvarno. Idem privatno na preglede i doktorica je stvarno divna i baš mi se posvetila, apsolutno svaku stvar mi je detaljno pokazala, objasnila, prošle smo cijelooo bebino tijelo, organe, brojale prstiće. Beba je čak i mahnula, a vidjelo se i kako štuca. A iz profila si se tak lijepo vidjela usta i brada. Baš nestvarno za gledati, još uvijek sam pod dojmom 😍 izmjerila mi je nuhalni, pregledala nosnu kost i ostalo i sve se čini super, ali još čekamo Panoramu da potvrdi, a veselim se i vidjeti spol.. Da napokon se mogu baciti na smišljanje imena i da znam kakvu robicu da gledam po dućanima 😁 i napokon mi je prošlo i tih kritičnih 12 tjedana pa sam sad već opuštenija, jos samo da stigne panorama i onda ću se opustiti i napokon uživati pa kako bude 🥰
Cestitam na super pregledu 🥰 prva bebica?
Ako vas sta tjesi, ja sam obrtnik i ne dobim niti minimalac za porodiljni 😏 radim do zadnjeg i vracam se na posao cim prije jer djecu treba s necim i nahraniti. Govorim o HR
Luce baš si me raznježila, osjetim tvoju sreću :). I panorama će biti vrhunska, u to ne sumnjam.
Cure sretno danas na pregledima!
Sisy meni će doktorica raditi Panoramu i mini anomaly skupa, za 2 tj kad budem u 12tom tjednu. Super što su ti komplikacije 100% plaćene, ovdje je maksimalac nekih 500 i kusur eura i kasnije potpuno sroza primanja nakon što rodiš jer ti uzimaju taj minimalac u prosjek. Koliko nam uzimaju za poreze i zdravstveno stvarno bi trebali to podići. Prvih 6 mjeseci kad se rodi imaš 100% plaću, a sljedećih 6 mjeseci je maksimalac 1000 eur (to su čak i dobro podigli zadnjih godina).
Ja danas idem samo na TORCH u 11 na Mirogoj, ostalo ću sutra jer sam se zeznula sa pškenjem. Probudila sam se nekad po noći i piškila, da bih pogledala na sat i vidjela da je 5h, a mokraća treba biti zadržana bar 4h u tijelu kad se nosi uzorak…
Da, super je što su komplikacije plaćene 100% i porodiljno također, naravno bez toplog obroka i troškova prijevoza, ne uzimaju nam nikakav porez poslije. Ja radim u državnom sektoru, u okviru Ministarsva sigurnosti,bar smo kao žene zaštićene što se toga tiče, Bogu hvala, da 2 godine možemo odmarati i čeka nas naš posao poslije.
Znam da kod privatnika žene kriju trudnoću jer čim se sazna dobiju otkaz, tko će ti plaćati trudničko i porodiljno, malo sutra!
Komplikacije nisu 100% od place- maksimalno se moze dobiti oko 4800 kn cini mi se.
Ako se nije promijenilo to?
Ni porodiljno nije 100%, takodjer je maximalan iznos nesto manje od 8000 kn.
Govorim za BiH i radim u državnoj službi, kod nas sva bolovanja preko 42 dana su 70% od plaće primanja, jedino komplikacije trudnoće su 100%, samo ta šifra i možeš biti svih 9 mj na komplikacijama.
Naravno da nije svugdje u BiH tako, nije u svakoj instituciji, o privatnicima da ne pričam, kod njih nema ništa, otkaz dobiješ. BiH je daleko od Hrvatske, kasnimo bar 100 godina. Ali evo to je kod mene recimo super, mislim da i vaše žene pri sigurnosti, policiji i slično također imaju ovakve uvjete kao ja.
🙋🏻♀️37
🙋🏻♂️42
28.03.'24. D🌸
Trudimo se od 8/22
12/22 biokemijska
14.07.'23. +
15.7. B 88,7》17.7. B 183,6》19.7. B 499,8 》21.7. B 1209,2 》
27.7. B 11299
1.pregled 5.8. ❤
Panorama ✅️♀️
Kako su pregledi danas prosli one koje su imale?
06.05.2023. 🤍🧸my little angel 😔💔 miss.ab.-11tj.
23.8.2023. ➕🌈❣
5.9 💔
Nema nikoga? 😆
06.05.2023. 🤍🧸my little angel 😔💔 miss.ab.-11tj.
23.8.2023. ➕🌈❣
5.9 💔
Heej cure, hvalaa svima na lijepim željama, evo napokon da napišem i dojmove sa pregleda 😊 radila sam danas Panoramu i prije tog mi je radila UZV, odnosno mini anomaly. Ne mogu vam opisati koliko je to bilo divno i napokon sam sad imala baš onako dojam da sam trudna i da je sve stvarno. Idem privatno na preglede i doktorica je stvarno divna i baš mi se posvetila, apsolutno svaku stvar mi je detaljno pokazala, objasnila, prošle smo cijelooo bebino tijelo, organe, brojale prstiće. Beba je čak i mahnula, a vidjelo se i kako štuca. A iz profila si se tak lijepo vidjela usta i brada. Baš nestvarno za gledati, još uvijek sam pod dojmom 😍 izmjerila mi je nuhalni, pregledala nosnu kost i ostalo i sve se čini super, ali još čekamo Panoramu da potvrdi, a veselim se i vidjeti spol.. Da napokon se mogu baciti na smišljanje imena i da znam kakvu robicu da gledam po dućanima 😁 i napokon mi je prošlo i tih kritičnih 12 tjedana pa sam sad već opuštenija, jos samo da stigne panorama i onda ću se opustiti i napokon uživati pa kako bude 🥰
Cestitam na super pregledu 🥰 prva bebica?
Hvalaa ti, da da, prva bebica 😍
Pozdrav cure, vadila sam krv i vidim da mi je tsh 2.78.
Negdje mi zvoni da ste pisale da je to visoko. Pa samo da provjerim jel je? Nisam do sad imala s tim problema. U prosloj trudnoci mi je bio 1.55.
6/21 👧🏼
6/23 👼🏼 7tt
03/24 ⏳
Dobro jutro svima 😊
Sretno curkama danas na pregledima 🤞🤗
Bela vidi sa svojim ginekologom , nije strasno al kao preporuca se da je manji . Moj je meni na 3.2 ukljucija Euthyrox 12.5 mg, pa je kontrolni tsh bio 2.7 i reka da je super i da ukidamo za 4 tj bez kontrole tsh. Soc gin mi je ipak dala up za bolnicu da izvadim hormone TSH, T3, T4 i odnesem na komentar.
🙋♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨👩👦
Dobro jutro svima 😊
Bela vidi sa svojim ginekologom , nije strasno al kao preporuca se da je manji . Moj je meni na 3.2 ukljucija Euthyrox 12.5 mg, pa je kontrolni tsh bio 2.7 i reka da je super i da ukidamo za 4 tj bez kontrole tsh. Soc gin mi je ipak dala up za bolnicu da izvadim hormone TSH, T3, T4 i odnesem na komentar.
Hvala ti, uspjela sam pronaci i starr postove sta ste pisale. Vidim da mi je i T3 3.12 a granica je 3.1. Sve je kao tu negdje. U srijedu trebam imati pregled kod ginekologinje s ocitavanjem nalaza. Ne znam da ju zovem ranije ili ne?
6/21 👧🏼
6/23 👼🏼 7tt
03/24 ⏳
Dobro jutro svima 😊
Hvala ti, uspjela sam pronaci i starr postove sta ste pisale. Vidim da mi je i T3 3.12 a granica je 3.1. Sve je kao tu negdje. U srijedu trebam imati pregled kod ginekologinje s ocitavanjem nalaza. Ne znam da ju zovem ranije ili ne?
Po meni nije nista alarmantno da ne moze cekat . Da nisi trudna bio bi ti nalaz odlican, a ovako je moga bi bit bolji ali nije to nista strasno kako moze bit . Vjerovatno ce te uputit endokrinologu da se poprati i dobit ces minimalnu dozu lijeka da se drzi pod kontrolom i prevenira eventualno povecanje vrijednosti.
🙋♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨👩👦
Sortiraj odgovore
Najstariji