Jutro. Ja sam se jutros probudila uz standardnu mucninu, odem u wc i na gacicama smedje. Nije to ni iscjedak, a nije ni krv crvene boje. Doktorica me na proslom pregledu upozorila da je cak i lagano krvarenje normalno. Sad ne znam odnosi li se to i na ovo smedje. Mislim se da sacekam danas pa cu je zvat sutra ako se ponovi. Jel netko od vas imao sta slicno?
Meni je gin u drugoj trudnoci rekao da se taj smeđi iscjedak ponekad zna pojaviti, a da nema objasnjenja za njega. Tj, nezna se razlog. Kod mene se pojavio svaki put nakon veceg napora i kad sam to primijetila, izbjegavala sam isti i nije se vise pojavljivalo. Razmisli da li si mozda nesto radila od cega si mogla izreagirati, ako ne i ako ne staje, svakako kontaktiraj gin. Sretno 🙂
Meni se isto pojavio tako iscjedak koji je prvo bio svijetlo rozi pa onda kasnije smeđi i isto sam se naravno prepala i otišla na hitnu, ali su tamo rekli da je to minimalno i potvrdili mi da je sa bebicom sve u redu. Od tad pijem Duphastone 3x1 i hvala Bogu nije se ništa više pojavilo. Zanima me samo, cure koje ste na terapiji, do kad se to pije? Nisam ništa pitala ginekologicu niti mi je ona išta rekla pa ja to tak pijem i dalje
Čestitam cure na super pregledima, ja jedva čekam svoj koji je tek 12.09., tko će to dočekati 😂
Smeđarenje u ranoj trudnoći je normalno, imala sam ga i ja prošli tjedan u skroz maloj količini i prošlo je za dan, zabrinjavajuće je ako je svježa krv praćena grčevima.
Zelena žao mi je što si jučer tako prošla, ja sam gore išla raditi Torch 2 puta dosad i nikad problema nije bilo.
Meni se isto pojavio tako iscjedak koji je prvo bio svijetlo rozi pa onda kasnije smeđi i isto sam se naravno prepala i otišla na hitnu, ali su tamo rekli da je to minimalno i potvrdili mi da je sa bebicom sve u redu. Od tad pijem Duphastone 3x1 i hvala Bogu nije se ništa više pojavilo. Zanima me samo, cure koje ste na terapiji, do kad se to pije? Nisam ništa pitala ginekologicu niti mi je ona išta rekla pa ja to tak pijem i dalje
Pila sam ga cijelu prvu trudnocu, samo mi je kasnije smanjio dnevnu kolicinu kako je trudnoca odmicala. Jedino se ne sjecam da li sam bas one zadnje tjedne, ali mislim cak da nisam. Najbolje je pitati na sljedecem pregledu
Meni je doktorica rekla dok hematom ne nestane, ali u pravilu te krene oko 12.-13. tjedna micati s njega ako je sve ok (mislim da se ne prestaje naglo nego se postupno smanjuje doza, bar je tako bio slucaj kod mene).
Curke čestitam na lijepim pregledima i da Bog da da sve do kraja bude tako uredno.
Ivy simptomi krenu oko 6-7 tjedna, ako si jedna od sretnica zaobići će te mučnine. Ja mislim da si ti malo manje trudna nego što po školski piše da jesi, govorim zbog bete, nekako imam filing da ti je kasnija ovulacija bila.
Cure koje smeđare, to je ok, ako nema bolova, ako nema grčeva, svježe krvi obilnije, ugrušaka, sve je uredu.
Hematomčići se stvaraju u ranoj trudnoći, oni su kao modrice koje nastaju unutar maternice zbog raznih promjena. Neki se jednostavno povuku a neki lagano iscure. Meni moj gin od početka govori ako bude blagog krvsrenja nemoj se uspaničiti, ali evo ja do sada nisam imala. Ali ja pijem zaštitu,Duphaston prije par tjedaba sada Utrogestan. Ukoliko smeđarite a ne pijete nista od ovoga pozovite svog gina jer postoji velika vjerojatnost da će vam uključiti neku zaštitu.
🙋🏻♀️37
🙋🏻♂️42
28.03.'24. D🌸
Trudimo se od 8/22
12/22 biokemijska
14.07.'23. +
15.7. B 88,7》17.7. B 183,6》19.7. B 499,8 》21.7. B 1209,2 》
27.7. B 11299
1.pregled 5.8. ❤
Panorama ✅️♀️
Kod mene je u pocetku bio iscjedak, al ovo jutros je kao “smeđa krv”. Nema toga previse, al nije ugodno bilo za vidjeti. Nekako ostajem koliko toliko smirena jer me je doktorica upozorila da je cak i krvarenje normalno (ako nije previse).
Ja sam u prosloj trudnoci Duphastone pila do 7 mj trudnoce. Kasnije se nisam otvarala uopce, doslovno sam u radjaonu usla zacimentirana🤣 Moja nova ginekologica koja mi vodi ovu trudnocu kaze da sam predugo pila duphastone i da je to trebalo ranije smanjit ili ukinut.
2015 👼🏻
2016 👦🏼
Dobro jutrro svima i sretno na današnjim pregledima!
Alexice ma šta ti je, i sama bih odlučila otići na Mirogoj jer mi je to bila "sigurica" xD. Stvarno su mogli makar na web to napisati, ali evo sad barem ovdje znamo hehe. Nisam na kraju ništa još predala, malo sam lijena. Budem sutra :D
Sisy znam točno o čemu pričaš. Ja sam isto iz BiH, al živim već neko vrijeme u Hr. Znam kakve su muke prijateljice prošle s trudnoćom i privatnicima, od odjava s radnog mjesta, zvanja da se vratiš na posao mjesec dana nakon poroda i sl. Baš katastrofa.
Malena super za pregled i što nema više mioma :)
Sandra smeđarenje je dosta normalno u prvim tjednima. Možeš se javiti doktorici, ali mislim da nema razloga za strah. Dok god je krv smeđa a ne svježa, ne bi trebalo biti problema. Kao što je Lucy napisala, bilo bi dobro uključiti duphastone ili utrogestan.
Ivy meni su mučnine krenule u šestom tjednu i ne staju od tada :(
Tratinčica divno <3
Luce ja sam trenutno na utrogestonu i isto ne znam do kada ga uzimam. Do kad dr ne kaže da prestanem :D
Ja sam danas nešto posebno razdražljiva i ljuta, biće da je od promjene vremena hehe
👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
🧑 1991. Sve ok
Poliklinika IVF
12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
Panorama low risk - Boy 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji