Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sisy
    30. Kolovoz 2023. 09:24

Što se tiče pregleda ja sam pobrkala datum 🤣
    Sretno tko je na pregledu.
    Što se tiče komplikacija onda se razlikuje, jer kod nas dr opće, tj obiteljski lijecnik otvara komplikacije na osnovu nalaza ginekologa. Drugačije je očito. Kod nas ginekolozi samo daju misljenje a sve radi obiteljski liječnik, komplikacije, otvara bolovanja i tako. Jer imamo samo jedan karton kod obiteljskog i tu nam je sve.
    Recimo kod nas ginekolog ti napiše u nalazu misljenje i šta treba da vadiš i ti sa tim ides kod obiteljskog a on ti na osnovu toga daje uputnice za dalje. Obiteljski nam je Bog i batina🤣
    Malo je izgleda lakše to kod nas.

🙋🏻‍♀️37
    🙋🏻‍♂️42
    28.03.'24. D🌸
    Trudimo se od 8/22
    12/22 biokemijska
    14.07.'23. +
    15.7. B 88,7》17.7. B 183,6》19.7. B 499,8 》21.7. B 1209,2 》
    27.7. B 11299
    1.pregled 5.8. ❤
    Panorama ✅️♀️

Zelena123
    30. Kolovoz 2023. 09:28

Luce baš si me raznježila, osjetim tvoju sreću :). I panorama će biti vrhunska, u to ne sumnjam.
    Cure sretno danas na pregledima!
    Sisy meni će doktorica raditi Panoramu i mini anomaly skupa, za 2 tj kad budem u 12tom tjednu. Super što su ti komplikacije 100% plaćene, ovdje je maksimalac nekih 500 i kusur eura i kasnije potpuno sroza primanja nakon što rodiš jer ti uzimaju taj minimalac u prosjek. Koliko nam uzimaju za poreze i zdravstveno stvarno bi trebali to podići. Prvih 6 mjeseci kad se rodi imaš 100% plaću, a sljedećih 6 mjeseci je maksimalac 1000 eur (to su čak i dobro podigli zadnjih godina).
    Ja danas idem samo na TORCH u 11 na Mirogoj, ostalo ću sutra jer sam se zeznula sa pškenjem. Probudila sam se nekad po noći i piškila, da bih pogledala na sat i vidjela da je 5h, a mokraća treba biti zadržana bar 4h u tijelu kad se nosi uzorak...

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

• Luce88
    30. Kolovoz 2023. 09:31

sisy

Luce88

Heej cure, hvalaa svima na lijepim željama, evo napokon da napišem i dojmove sa pregleda 😊 radila sam danas Panoramu i prije tog mi je radila UZV, odnosno mini anomaly. Ne mogu vam opisati koliko je to bilo divno i napokon sam sad imala baš onako dojam da sam trudna i da je sve stvarno. Idem privatno na preglede i doktorica je stvarno divna i baš mi se posvetila, apsolutno svaku stvar mi je detaljno pokazala, objasnila, prošle smo cijelooo bebino tijelo, organe, brojale prstiće. Beba je čak i mahnula, a vidjelo se i kako štuca. A iz profila si se tak lijepo vidjela usta i brada. Baš nestvarno za gledati, još uvijek sam pod dojmom 😍 izmjerila mi je nuhalni, pregledala nosnu kost i ostalo i sve se čini super, ali još čekamo Panoramu da potvrdi, a veselim se i vidjeti spol.. Da napokon se mogu baciti na smišljanje imena i da znam kakvu robicu da gledam po dućanima 😁 i napokon mi je prošlo i tih kritičnih 12 tjedana pa sam sad već opuštenija, jos samo da stigne panorama i onda ću se opustiti i napokon uživati pa kako bude 🥰

Joj predivno, sretna sam zbog tebe. Panorama će doći savršena i uskoro nam javiš je li dečko ili curka ❤️
    Moja panorama je idući ponedjeljak, strah me malo.
    Tada ću biti 11tt. Da li će meni moći uraditi mini anomaly, od kojeg tjedna se on uopće radi?

Hvalaa ti, da da, javljam rezultate čim stignu 🥰
    Mislim da se inače radi mini anomaly u 12tt, ja sam trebala zapravo ići prošli tjedan, ali je doktorica bila na godišnjem. Tak da mislim da bi ti čak i mogla vidjeti, sumnjam da baš toliku razliku čini tih par dana. I onda se onaj veliki anomaly radi u 20tt i doktorica je rekla da su ta 2 pregleda najljepša u trudnoći tak da cure uživajte na tom UZV-u i ak možete povedite i partnere, meni je baš žao jer moj nije mogao doći. Njemu je to sve još nekak nepojmljivo pa mi je baš žao da nije vidio šta i ja. I žao mi je da se nisam sjetila malo posnimiti s mobitelom (ak se uopće smije) 🙈

Zelena123
    30. Kolovoz 2023. 11:59

Dakle upravo sam otisla u Stmpar da izvadim Torch-nemaju reagense i je znaju kad ce ih imat. Upute me u Frah Mihaljevic, odem na mikrobiologiju. Kazu treba se narucit, prvi termin u ponedjeljak. Ili da odem na zarazno Fran Mihaljevic od 7 do 9 bez narucivanja. Ukratko, izgubljenih sat vremena

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

JagodicaBobica96
    30. Kolovoz 2023. 13:06

Sretnoo sa pregledima ❤️

• Alexica
    30. Kolovoz 2023. 14:26

Zelena123

Dakle upravo sam otisla u Stmpar da izvadim Torch-nemaju reagense i je znaju kad ce ih imat. Upute me u Frah Mihaljevic, odem na mikrobiologiju. Kazu treba se narucit, prvi termin u ponedjeljak. Ili da odem na zarazno Fran Mihaljevic od 7 do 9 bez narucivanja. Ukratko, izgubljenih sat vremena

Zao mi je, osjecam se odgovorno jer sam te uputila tamo :( 
    jesi bar predala urin za urinokulturu? 
    Mogli su to napisati na netu, ali hej, koja od nasih bolnica ista azurira i ima pregledno preko weba.

sisy
    30. Kolovoz 2023. 15:10

Zelena123

Luce baš si me raznježila, osjetim tvoju sreću :). I panorama će biti vrhunska, u to ne sumnjam.
    Sisy meni će doktorica raditi Panoramu i mini anomaly skupa, za 2 tj kad budem u 12tom tjednu. Super što su ti komplikacije 100% plaćene, ovdje je maksimalac nekih 500 i kusur eura i kasnije potpuno sroza primanja nakon što rodiš jer ti uzimaju taj minimalac u prosjek. Koliko nam uzimaju za poreze i zdravstveno stvarno bi trebali to podići. Prvih 6 mjeseci kad se rodi imaš 100% plaću, a sljedećih 6 mjeseci je maksimalac 1000 eur (to su čak i dobro podigli zadnjih godina).
    Ja danas idem samo na TORCH u 11 na Mirogoj, ostalo ću sutra jer sam se zeznula sa pškenjem. Probudila sam se nekad po noći i piškila, da bih pogledala na sat i vidjela da je 5h, a mokraća treba biti zadržana bar 4h u tijelu kad se nosi uzorak…

Da, super je što su komplikacije plaćene 100% i porodiljno također, naravno bez toplog obroka i troškova prijevoza, ne uzimaju nam nikakav porez poslije. Ja radim u državnom sektoru, u okviru Ministarsva sigurnosti,bar smo kao žene zaštićene što se toga tiče, Bogu hvala, da 2 godine možemo odmarati i čeka nas naš posao poslije. 
    Znam da kod privatnika žene kriju trudnoću jer čim se sazna dobiju otkaz, tko će ti plaćati trudničko i porodiljno, malo sutra! 

🙋🏻‍♀️37
    🙋🏻‍♂️42
    28.03.'24. D🌸
    Trudimo se od 8/22
    12/22 biokemijska
    14.07.'23. +
    15.7. B 88,7》17.7. B 183,6》19.7. B 499,8 》21.7. B 1209,2 》
    27.7. B 11299
    1.pregled 5.8. ❤
    Panorama ✅️♀️

• Sandra25
    30. Kolovoz 2023. 16:08

sisy

Zelena123

Ja danas idem samo na TORCH u 11 na Mirogoj, ostalo ću sutra jer sam se zeznula sa pškenjem. Probudila sam se nekad po noći i piškila, da bih pogledala na sat i vidjela da je 5h, a mokraća treba biti zadržana bar 4h u tijelu kad se nosi uzorak…

Da, super je što su komplikacije plaćene 100% i porodiljno također, naravno bez toplog obroka i troškova prijevoza, ne uzimaju nam nikakav porez poslije. Ja radim u državnom sektoru, u okviru Ministarsva sigurnosti,bar smo kao žene zaštićene što se toga tiče, Bogu hvala, da 2 godine možemo odmarati i čeka nas naš posao poslije.
    Znam da kod privatnika žene kriju trudnoću jer čim se sazna dobiju otkaz, tko će ti plaćati trudničko i porodiljno, malo sutra!

Komplikacije nisu 100% od place- maksimalno se moze dobiti oko 4800 kn cini mi se.
    Ako se nije promijenilo to?
    Ni porodiljno nije 100%, takodjer je maximalan iznos nesto manje od 8000 kn. 

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• Sandra25
    30. Kolovoz 2023. 16:24

plavonebo

Sandra25

sisy

Zelena123

Komplikacije nisu 100% od place- maksimalno se moze dobiti oko 4800 kn cini mi se.
    Ako se nije promijenilo to?
    Ni porodiljno nije 100%, takodjer je maximalan iznos nesto manje od 8000 kn.

Ona priča za BiH, kod njih je 100% sve

Aaaa sorry, nisam pohvatala to! To je odlicno!! Blago im se

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• BlackRose
    30. Kolovoz 2023. 17:24

Malena1122

Lista pregleda:Malena112230.8
    Imstah31.8
    Selmaa341.9
    Tratinčica12331.8
    sisy4.9
    Marchy894.9
    JagodicaBobica9605.9
    sirenita5.9
    tinatina325.9
    Anica885.9
    Cvita_beba247.9
    Alexica7.9
    Jakasam11.9
    plavonebo11.9
    Suncica1311.9
    Tinaa26711.9
    Zelena12311.9
    Ivy12.9
    Sandra2513.9
    lucijaa_19.9
    Martinaaa_20.9
    MAD ROSE27.10

Sretno na pregledu 😊
    Moj je 1.9. Jos malo 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.