Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tear_of_happiness
    15. Travanj 2024. 23:19

sophisticy

bejbe2018

Čestitam novim mamama. Nije me duže bilo pa dok pohavatam.

Moram pitat kolko vam bebe jedu na adaptiranom po obroku.
    Bojim se da moj ne jede previše,ima mjesec i po dana.
    Ne jede nijednom isto,i hranimo ga svaka 3 sata.

Moja mala sad ima mjesec i par dana, jela je 90 ml svaka 2-3 sata, danas smo joj dali 120 ujutro pa cemo vidjeti hoce li se produljiti razmak jer su mi rekli da treba proci 3 sata iznedju obroka. Inace izdajala sam koliko je islo, ali sad nakon mjesec je sve manje mlijeka, dajte mi recite jel i tih mjesec dana ima neke koristi… sad koliko god da izdajam ima sve manje i manje, a realno nemam ni vremena satima sjediti uz izdajalicu jer sam sama… ikao ona super napreduje bas se lose osjecam sto nismo uspjeli dojiti, toliko je to tema na glasu da me cak i susjedi ispituju jel dojim. Dosta psihicki opterecujece…

Ja isto ne dojim, jednostavno mi je počeo odbijati cice i na kraju smo prešli skroz na ad. Beskrajno mi je žao, ali šta sad da radim kad je tako. Nervira me kad me random ljudi na cesti ispituju jeli dojim i onda ako kažem da ne baš ti pogledi sažaljenja kako je neka od vas napisala i ono ajoj šteta, mislim ono wtf. Ko da sama spoznaja šta ne dojim nije dovoljno opterećujuća i bolna sama po sebi.. naš maleni jako puno jede, bili smo kod pedijatrice i kaže jednostavno takva beba. Sad smo na 170 ml svaka 3h. Nekad pojede sve, nekad ne, ali u prosjeku sada pojede cca 1000-1100 ml dnevno. Po noći zna produžiti na 4h bez papice, inače preko dana ako zaspe točan je ko urica, nakon šta iscuri 3h evo ga, kao da je iz gladi pobjegao. 🤣 ponekad ga malo zavaram sa vodom ili čajem ako prerano traži, zasad pali 😊

33👙 36🩳
    MPO 6/23, 4.7. ➕️

sophisticy
    16. Travanj 2024. 06:49

Onda se razumijemo.covjek bi pomislio da zene imaju razumijevanja, ali bas i ne. 
    Tvoj puno jede to je bas super. Nasa jede brzo, svaki put kao da nije jela danima i onda pola povrati. Isto joj dajem caj ili vodu.   

Sretno na pregledima curama koje jos imaju preglede!

baby development in progress ~ 14.3.24.

amystiqa
    16. Travanj 2024. 08:11

Sophisticy bitno da je popio kolostrum u prvih 10-ak dana,  zovu ga žuto zlato, a ostalo se nebi uzrujavala što babe pričaju.
    To cure morate nekako oguglati o komentare jer će ih stalno biti sad kad imate dijete, uvijek neko osuđivanje/pametovanje od okoline koja uvijek zna bolje od roditelja. Takvo smo društvo nažalost. Što prije oguglaš to bolje. 

Lucq počela sam tinkturu maline evo ovaj tjedan baš. 

2020. 👦🏻

• Sandra25
    16. Travanj 2024. 08:29

Ja ne mogu vjerovat da netko uopce ima obraza pitati nekoga da li doji ili ne, a kamoli davati ruzne komentare na to. Odgoje se i dojena djeca i nedojena djeca- dvi odrastu i postanu odrasli ljudi. Ja sam naprimjer svog starijeg dojila 2 godine, bio je savrseno zdrav sve do neke 4 godine, od tad bi skupio svakog vraga u vrticu. Milijun puta sam znala promisliti “zar nije trebao imati bolji imunitet obzirom da je dojen toliko dugo?”
    Mame ne brinite niste, svojoj djeci jeste i uvijek cete biti najbolje mame na svijetu❤️

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• BlackRose
    16. Travanj 2024. 09:39

Ja sam napisala da je caj od lista maline dobar za zenske probleme 😊 pila sam ga od 34tt, doduse ne redovno, ali rekla bih da mi je pomogao. Koliko sam citala za njega, zene koje ga piju, obicno im vodenjak spontano pukne i drasticno smanjuje bilo kakve nepotrebne intervencije tokom poroda. U prvoj trudnoci ga nisam pila i busili su mi vodenjak, porod trajao cijelu vjecnost, preeklamsiju imala na porodu, drip dobila pred kraj... druge dvije trudnoce sam ga pila zadnja 2 mj i imala u potpunosti prirodne porode i dosta brze 😊 oba poroda zapocela pucanjem vodenjaka. Do caja ili ne, ja zadovoljna 😅
    Inace pise da je dobar i za dojilje jer potice stvaranje mlijeka i opcenito za zenske probleme (bolne menstruacije, promjena..)
    Kupujem ga u Bio&Bio

• BlackRose
    16. Travanj 2024. 09:53

A sto se tice komentara, kao sto je amystiqa rekla, treba oguglati. Meni za sad nitko ne komentira dojenje posto jos dojim, ali mi je baka recimo rekla da izgledam kao da imam jos jednu bebu u trbuhu. I to 5 dana nakon poroda. Naravno da me komentar povrijedio, ali sam ga ignorirala. S tim da stvarno smatram da ni nemam bas trbuh s obzirom na to da sam tek rodila. Ljudi na zalost ne razmisljaju da sa svojim rijecima mogu jako povrijediti druge. O tome da mi se bliski ljudi i manje bliski stalno mijesaju u odgoj djece, uopce necu jer bi cijelu knjigu mogla napisati. 

• Sandra25
    16. Travanj 2024. 10:03

BlackRose

Ja sam napisala da je caj od lista maline dobar za zenske probleme 😊 pila sam ga od 34tt, doduse ne redovno, ali rekla bih da mi je pomogao. Koliko sam citala za njega, zene koje ga piju, obicno im vodenjak spontano pukne i drasticno smanjuje bilo kakve nepotrebne intervencije tokom poroda. U prvoj trudnoci ga nisam pila i busili su mi vodenjak, porod trajao cijelu vjecnost, preeklamsiju imala na porodu, drip dobila pred kraj… druge dvije trudnoce sam ga pila zadnja 2 mj i imala u potpunosti prirodne porode i dosta brze 😊 oba poroda zapocela pucanjem vodenjaka. Do caja ili ne, ja zadovoljna 😅
    Inace pise da je dobar i za dojilje jer potice stvaranje mlijeka i opcenito za zenske probleme (bolne menstruacije, promjena..)
    Kupujem ga u Bio&Bio

U slucaju preklampsije tj visokog tlaka se ne smije piti

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

amystiqa
    16. Travanj 2024. 10:05

E da. Zaboravih napisati oko lista maline. Pobožno sam pila čaj i u prvoj trudnoći, vodenjak spontano puknuo (filmski onako) u 38+5. 

2020. 👦🏻

• lalllla
    16. Travanj 2024. 11:03

Ja sam ga pila u prvoj trudnoci, prenijela sam 6 dana ali nije bilo epiziotomije, vodenjak su mi isto busili, porod trajao 13 h ali bez ikakvih dodatnih intervencija. U drugoj trudnoci sam ga isto pila, rodila sam za 4 i pol h, bez intervencija i rezanja.. do caja ili ne, isplati se piti😂👍

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

buhtlica23
    16. Travanj 2024. 11:43

Pozdrav cure, ja sam ipak odradila pregled danas jer sam sinoc imala nekakve bolove i malo mi je tlak skocio. Uglavnom sve je uredu, ctg super,protoci uredu, proteini u urinu 356 nije prestrasno ... Povisena mi je terapija za tlak, iduci pregled imam 24. Beba procijenjena 2870g. Rekla je doktorica da izdrzim jos tjedan dana pa onda moze i porod. Danas sam usla u 37 tt, ona vodi 36 t po prvom uzv. 

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.