Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    amystiqa
    15. Travanj 2024. 17:27

Alexica

Bananica80

proljetnica1

Alexica savjetujem da dijete od 2 mjeseca ne navlačiš okolo po pregledima, sve je to porez na budale. Ženska vidjela nišu očajnih majki novorođenih beba gdje može izvlačiti novce nizanjem dijagnoza bez ikakve medicinske edukacije. “Plitak hvat, kratki frenulum”….. dojenje je cisti očaj na početku, treba izgurati taj početni period i poslije bude lakše. Ne traži dijagnozu tamo di je nema

Slazem se da ima puno tih savjetnica koje vrebaju tamo gdje su ljudi tanki.. al plitak hvat je real thing. Tj los hvat je real thing. I ima nas koje nemamo surplus mlijeka i onda kad beba nije dobro prihvacena - em boli em ne vuce koliko joj treba i ostaje gladan

Ne bih se slozila proljetnice. Plitak hvat je sigurno. Ekstremno bljucka jer se naguta zraka, bradavica mi je oblika ruza za usne, korijen jezika bijel od mlijeka. Osim sto vidim da ne vuce jako i dovoljno i bradavica mu povremeno ispada- vakum je slab. Sto je uzrok jos ne znamo, alli nisam ni trazila Unu dijagnozu nego usmjerenje kud dalje, niti ju dozivljavam kao prevaru. Jedna mi je od rijetkih doula kojoj mogu vjerovati.
    Intuicija mi govori da sve sto vidim kod nas nije ok jer svaki dan imat slapove bljuckanja i 3h nakon jela, meni nije normalno iako ce svaki doktor reci da izdrzimo do uvodjenja krute hrane i da je sve ok ako dobiva na tezini, a vidis da bebi smeta i da se muci. Osim toga sam se mucila s bolnom desnom bradavicom bas zbog tog plitkog hvata ali smo ga s emmettom malo popravili pa konacno i na desnu stranu dojim nakon par tjedana bezbolno.
    Vece razocarenje sam dobila u drzavnoj bolnici na pregledu kukova gdje nas se zastrasilo da moramo siroko povijati bebu zbog loseg nalaza ( rijeci “nije lose ali nije ni savrseno” i jako bezobrazno ophodjenje)- bez ikakve snimke i nalaza u ruci. Isli smo po drugo misljenje koje je reklo da je sve ok i da samo vjezbamo.

Moj ti je tako bljuckao nažalost do uvođenja dohrane. Imao je i dobar hvat poslije početne faze i sve, ali je imao tihi refluks. Znači to su bile lokve svakih par sati. Ali su mi rekli isto da ako dobiva na težini da nije problematično. 

2020. 👦🏻

• proljetnica1
    15. Travanj 2024. 18:18

Upoznata sam s masivnim bljuckanjem, normalno je, proći će…. Niste popravili s emmetom nego s vremenom, kao i sve s bebama, prođe s vremenom…. No nekome je lakše da nešto radi i traži “uzrok”, i to je legitimno. Ja nekad ne vjerujem kad čitam koliko se energije izgubi na stalne pokušaje ispravljanja, uštimavanja, vježbanja, rutiniranja, učenja kad se spava, kako se jede, praćenja ww  … zapravo samo treba pustiti i mantrati proći će 

• Alexica
    15. Travanj 2024. 19:09

proljetnica1

Upoznata sam s masivnim bljuckanjem, normalno je, proći će…. Niste popravili s emmetom nego s vremenom, kao i sve s bebama, prođe s vremenom…. No nekome je lakše da nešto radi i traži “uzrok”, i to je legitimno. Ja nekad ne vjerujem kad čitam koliko se energije izgubi na stalne pokušaje ispravljanja, uštimavanja, vježbanja, rutiniranja, učenja kad se spava, kako se jede, praćenja ww … zapravo samo treba pustiti i mantrati proći će

Ok slazemo se da se ne slazemo.

sophisticy
    15. Travanj 2024. 20:28

Alexica

Svaka kap tvog mlijeka je puno znacila za bebu bilo to jedan dan ili mjesec dana, ali isto tako nista joj nece faliti ni na adaptiranom mlijeku :)
    E a moje pitanje je zasto izdajas, a ne nudis ovako bebi dojku? Vjerojatno bi ti tako bilo lakse (nemas priprema, pranja izdajalice, i duplog trosenja vremena - hraneci i izdajajuci mlijeko). Ako joj uspijes ponuditi dojku mislim da mozes i povecati kolicinu mlijeka (sto vise nudis to ce biti vise mlijeka), samo bi onda trebala smanjiti adaptirano jer ono jako zasiti bebe pa nemaju interes za dojkom. Ima dosta o tome na internetu pa ako bas imas zelju vratit se na dojenje mislim da nije kasno buduci da jos uvijek imas mlijeka samo se smanjuje. Ima i onaj broj od roda koji mozes nazvati za savjet kako to postici.
    Ako ne, pusti selo da prica, tog da si ju hranila adaptiranim se nitko nece kasnije sjecati, a pogotovo ne tvoja beba :)

Ona jednostavno nije htjela, jako smo se mučili da pokušamo, ona je odbijala i vikala, bilo je užasno i za nju i za mene, meni je i sad žao što nije "uspjelo" da bude savršeno kao svima u mojoj okolini... Ono što je zanimljivo je da me u bolnici nitko nije ružno gledao zbog dohrane, niti mi išta loše rekao tako da sam zbog toga i prihvatila rješenje da joj dajemo bočicu jer sam bila baš osjetljiva na taj neutješni plač... ali sam se izdajala i još koliko ide... zato me zanimalo jel i mjesec dana po tih 50tak ml u danu može imati ikakav benefit za nju... mislim,... u stvari mi treba utjeha 

Zelena123

Sophisticy potpuno te razumijem. Pita li me jos netko dojim li i zasto ne, poslat cu ga u rodno mjesto. Zanimljivo sto me to pitaju samo prijateljice s djecom (sto ne zamjeram, pitaju iz dobre namjere i zelje da daju savjete), nego me pitaju susjedi, prijatelji od roditelja, ujne, tetke, svekrva… zasto je ljudima bitna ta i informacija? I onda kad kazes ne, ne dojim, ide onaj pogled sa zaljenjem i ajoj bas steta

baby development in progress ~ 14.3.24.

• BlackRose
    15. Travanj 2024. 21:57

Mi smo jos dosta zaostali narod po pitanju svega 🙈 Prije 6 god kad sam rodila prvo dijete, cimericu su doslovno maltretirali u rodilistu s dojenjem i odbijali davati ad. Sad su nudili, samo da nisu nagovarali. Tri puta sam ih odbila jer mi nije bilo jasno zasto mi djetetu zele uvaliti ad, a nije bila cendrava i lijepo je spavala. Trazila sam ih jedanput nakon 4 sata borbe i dali su bez problema. 
    Sta se ljudi iz okolice tice, neka prica tko sto zeli. Mene je kolegica uvjeravala da je nemoguce da ostanem bez mlijeka (jer je od tamo nekoga to cula), a ja sam doslovno oba dva puta ostala bez mlijeka prakticki preko noci cca 3,5 do 4 mj nakon poroda. Izdajala se ko luda po sat vremena na prazno, bebu stavljala na prsa, ali sve uzalud. Zato se ne zamarajte s pricama jer je najbitnije da su mama i beba zadovoljne, a ljudi ce pricati uvijek.
    Sto se tice frenuluma, nisam ni znala za vjezbe. Moje drugo dijete je bilo na rezanju preko uputnice(nije smetalo za dojenje nego za govor) i nista strasno. Sad ce 2god i prica 100 na sat 😅
    Cure koje ste pred porod, ima kakvih novosti?

lucq
    15. Travanj 2024. 22:06

Evo mene s pregleda, ctg i protoci uredni, beba ima cca 2650 grama 😄
    Kad ste vi krenule s cajom lista lista maline i jel netko misli da mu je pomoglo

sophisticy
    15. Travanj 2024. 22:15

BlackRose, hvala! Tek sad sam shvatila koliko sam zagnjavila tu. 
    Mislim meni su ljudi u prolazu rekli da dijete hranim mcdonaldsom i slicno. Kako da se covjek osjeca. Uglavnom ta tema je bas jako intenzivna u drustvu i treba se znati nositi s tim. 

baby development in progress ~ 14.3.24.

Bela23
    15. Travanj 2024. 22:20

lucq

Kad ste vi krenule s cajom lista lista maline i jel netko misli da mu je pomoglo

Ja sam pila tinkturu i to pocela u 37 tt i mislim da mi je pomogla obzirom da je on imao 4500g a ja popucala samo po starom oziljku od proslog poroda 4 sava vanjska

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

Zelena123
    15. Travanj 2024. 22:44

Lucq ja sam ga pila, krenula sam krajem 38og tjedna, mozda prekasno. Nije mi nesto pomogao s otvaranjem, al mislim da mi je omeksao cerviks.
    Kod mene je porod zavrsio hitnim carskim pa mozda nisam najbolji primjer, ali znam da je pomogao mnogim zenama. 
    Ps mislim da sam cula da je on inace dobar za zenske probleme pa evo da znate. Ja imam endometriozu i policisticne jajnike i pokusat cu ga pit malo kasnije

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

Mary36
    15. Travanj 2024. 22:44

lucq

Ja pijem po šalicu dnevno nekih desetak dana, mogla bih to sada malo i pojačati. Ne znam još, vidjeti ćemo 😁. Kod mene još nema nekih novosti, povremeno me muče bolnije kontrakcije, krenu pa stanu. Vidjeti ću sutra na pregledu što se točno dešava.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.