Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bejbe2018
    15. Travanj 2024. 13:40

Zelena123

Mi smo na adaptiranom i mali u prosjeku ima 7-8 obroka, po 75 ml trenutno (16 dana stara beba). Jede svakih 3 sata u prosjeku, navecer produzi na svaka 4 h cca. Mi smo se prvo vodili uputama s kutije, mjere po 60, al smo skuzili da ostane gladan, pa sam nasla formulu za izracun potrebne kolicine po kilazi: tezina bebe/0.7*100. To kod nas ispadne cca 550 ml unutar 24 h, jer beba je rodjena sa 4070 gr. Nismo ga jos vagali jer ima gips na nozi zbog zalezanog stopala.

Meni je mala ta količina prema.težini.
    Sad sam računala ,prema kutiji mi je za sada 850,a po tom izračunu manje i ostao bi gladan. 
    Tako i mi ,svaka 3 h po noci isto bude slično. Jel.ga budite Za jelo?

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

bejbe2018
    15. Travanj 2024. 13:44

Alexica

bejbe2018

Alexica krivo sam označila tila sam pisat kako si.dobila logopedu?

Kod logopeda cemo ici privatno, jer i pedijatrica i patronazna ne vide problem s dojenjem i frenulumom.
    Isli smo na savjetovanje za bljuckanje i grcice (isto privatno) kod Une (una bridged) koja je dosta strucna za takve stvari. Pogledala nas je, postavila neka pitanja i pretpostavlja da je jedan od uzroka bljuckanja los (plitak) hvat- a uzrok loseg hvata pretpostavlja da je skraceni frenulum. Osim tog je beba dosta i zgrcena pa nam je preporucila i emmett za opustanje. Emmett nam je vec puno pomogao po pitanju hvata, a za pregled frenuluma cekamo jos termin jer se jako dugo ceka kod ovih par logopeda koji su se specijalizirali za frenulume i male bebe. Druga opcija je otorinolaringolog, ali je njihov pristup cesto samo rezanje frenuluma bez vjezbica tako da nam je prvi izbor logoped.

Žao mi je što morate privatno. 
    Ok,onda mi ne trebamo u bit nema nekih poteškoća,nego ja gledam sve da bude utvrđeno u pregledima šta prije.
    Hvala .

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

Zelena123
    15. Travanj 2024. 13:57

bejbe2018

Zelena123

Mi smo na adaptiranom i mali u prosjeku ima 7-8 obroka, po 75 ml trenutno (16 dana stara beba). Jede svakih 3 sata u prosjeku, navecer produzi na svaka 4 h cca. Mi smo se prvo vodili uputama s kutije, mjere po 60, al smo skuzili da ostane gladan, pa sam nasla formulu za izracun potrebne kolicine po kilazi: tezina bebe/0.7*100. To kod nas ispadne cca 550 ml unutar 24 h, jer beba je rodjena sa 4070 gr. Nismo ga jos vagali jer ima gips na nozi zbog zalezanog stopala.

Meni je mala ta količina prema.težini.
    Sad sam računala ,prema kutiji mi je za sada 850,a po tom izračunu manje i ostao bi gladan.
    Tako i mi ,svaka 3 h po noci isto bude slično. Jel.ga budite Za jelo?

Ajoj zao mi je, meni se bas cinilo da je formula “pravilnija” jer uzima tezinu u obzir, al ocito ovisi od bebe i tezine. Ne budim ga po noci, sam se probudi 3 do 4h nakon zadnjeg hranjenja.

👩 1994 god. PCOS, endometrioza. AMH 14.5
    🧑 1991. Sve ok
    Poliklinika IVF
    12/22 AIH ❌, 02/23 AIH ❌
    Ivf postupak -->07.07. - FET, vraćena 1 morula (ostalo 8 smrzlića)
    19.07. - beta 700, 21.07. beta 1424
    Panorama low risk - Boy 💙

amystiqa
    15. Travanj 2024. 14:06

lalllla

Nesjecam se tko je pricao vezano za pupak… beba mi je stara 15 dana i to jos nije otpalo nit se nazire da bude uskoro.. da li da radim nesto drugacije ili? Patronazna kaze samo jednom dnevno ocistiti octaniseptom, posusiti i napraskati tyrosur pa se sad bojim da se ne stvori granulom.. kako to izgleda? Kako se to lijeci? Ima neko iskustva?

Mom prvom dugo nije otpao i poslije je imao granulom. Ma ništa strašno, kao neka zaoblina bijela izgleda, doslovno jednom ili dva puta patronažna lapizirala (nanijela srebro nitrat - ne boli ništa) i prošlo. 

2020. 👦🏻

• Bananica80
    15. Travanj 2024. 14:09

Alexica, nadam se da ćemo uspjeti popraviti hvat.. ne želim odustati od dojenja sasvim.Sad kombiniramo AD i dojenje, i mislim da ćemo teško izbaciti AD kad smo ga uveli već jednom. Zeznula se ponuda/potražnja. No da barem dobije nešto m.m. ja sam sretna. Ne mislim inače da je dohrana grozno zlo, samo joj nedostaje "imunološka" komponenta koju m.m. ima. 
    A na trenutke se mislim da imamo soor, al mi je jako teško provjerit ima li naslage na jeziku il je bijelo od bljuckanja, jer ne uspijevam utrpati prst mu u usta :)
    Lalla, nama je pupak otpao sa 2ipol tjedna. Isto sam mislila da neće nikada, jer mi je sve isto izgledalo stalno i onda mi je u jednom prematanju samo ostao u ruci.
    Vezano za dohranu mi uopće ne mjerimo to po satima i količini, nego mu dajem da popije koliko želi kad želi. Isto smo na zahtjev. Prvo dobije sisu pa onda ostalo AD. Osim jedno buđenje u noći kad nemam snage se dizat davat sisu i AD, pa dobije samo AD 

3/2024 💙

• lalllla
    15. Travanj 2024. 14:12

Ahaa e dorbo, hvala cure, bas sam se zabrinula kako se nista ne desava s tim pupkom kao da nece otpast jos narednu godinu😂 anemam sta raditi drugavije nego jednom dnevno premotati i napraskati

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

• proljetnica1
    15. Travanj 2024. 14:23

Alexica savjetujem da dijete od 2 mjeseca ne navlačiš okolo po pregledima, sve je to porez na budale. Ženska vidjela nišu očajnih majki novorođenih beba gdje može izvlačiti novce nizanjem dijagnoza bez ikakve medicinske edukacije. “Plitak hvat, kratki frenulum”….. dojenje je cisti očaj na početku, treba izgurati taj početni period i poslije bude lakše. Ne traži dijagnozu tamo di je nema

• Bananica80
    15. Travanj 2024. 15:50

proljetnica1

Alexica savjetujem da dijete od 2 mjeseca ne navlačiš okolo po pregledima, sve je to porez na budale. Ženska vidjela nišu očajnih majki novorođenih beba gdje može izvlačiti novce nizanjem dijagnoza bez ikakve medicinske edukacije. “Plitak hvat, kratki frenulum”….. dojenje je cisti očaj na početku, treba izgurati taj početni period i poslije bude lakše. Ne traži dijagnozu tamo di je nema

Slazem se da ima puno tih savjetnica koje vrebaju tamo gdje su ljudi tanki.. al plitak hvat je real thing. Tj los hvat je real thing. I ima nas koje nemamo surplus mlijeka i onda kad beba nije dobro prihvacena - em boli em ne vuce koliko joj treba i ostaje gladan

3/2024 💙

amystiqa
    15. Travanj 2024. 16:53

Najbolje pratiti kako beba dobiva na kilaži (i puni pelene) i da ne oštećuje bradavice (u početku su većini dojilja bradavice ekstra osjetljive, ali nakon koji tjedan bi trebalo biti ok). 

2020. 👦🏻

• Alexica
    15. Travanj 2024. 16:53

Bananica80

proljetnica1

Slazem se da ima puno tih savjetnica koje vrebaju tamo gdje su ljudi tanki.. al plitak hvat je real thing. Tj los hvat je real thing. I ima nas koje nemamo surplus mlijeka i onda kad beba nije dobro prihvacena - em boli em ne vuce koliko joj treba i ostaje gladan

Ne bih se slozila proljetnice. Plitak hvat je sigurno. Ekstremno bljucka jer se naguta zraka, bradavica mi je oblika ruza za usne, korijen jezika bijel od mlijeka. Osim sto vidim da ne vuce jako i dovoljno i bradavica mu povremeno ispada- vakum je slab. Sto je uzrok jos ne znamo, alli nisam ni trazila Unu dijagnozu nego usmjerenje kud dalje, niti ju dozivljavam kao prevaru. Jedna mi je od rijetkih doula kojoj mogu vjerovati.
    Intuicija mi govori da sve sto vidim kod nas nije ok jer svaki dan imat slapove bljuckanja i 3h nakon jela, meni nije normalno iako ce svaki doktor reci da izdrzimo do uvodjenja krute hrane i da je sve ok ako dobiva na tezini, a vidis da bebi smeta i da se muci. Osim toga sam se mucila s bolnom desnom bradavicom bas zbog tog plitkog hvata ali smo ga s emmettom malo popravili pa konacno i na desnu stranu dojim nakon par tjedana bezbolno. 
    Vece razocarenje sam dobila u drzavnoj bolnici na pregledu kukova gdje nas se zastrasilo da moramo siroko povijati bebu zbog loseg nalaza ( rijeci “nije lose ali nije ni savrseno” i jako bezobrazno ophodjenje)- bez ikakve snimke i nalaza u ruci. Isli smo po drugo misljenje koje je reklo da je sve ok i da samo vjezbamo.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.