Proljetne bebe 2024 🥰🌻🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Sandra25
    14. Travanj 2024. 18:33

Mene pere ovaj baby blues malo jace zadnja dva dana. Danas sam cijeli dan preplakala jer mali spava. Ili se probudi sam za dojenje za 2,5 h, ili ga probudim ja. Podojim ga i on opet zaspe. Stariji nam je uvijek bio po rukama pa brinem jel to normalno za bebu od 10 dana😩

2015 👼🏻
    2016 👦🏼

• Bananica80
    14. Travanj 2024. 18:56

Baby.nb.3

Bananica, kvrge su ti veće i tvrđe od žlijezda. Osjetit ćeš ako bude koja jer na dodir nije kao žlijezdasto tkivo nego kad rukom prolaziš od vrha do dna dojke jednostavno vidiš ogromnu zapreku u obliku te kvrge koja stoji i koju moraš masirati.
    Što se dojenja tiče, probaj ako stigneš i možeš, izdojiti nakon podoja, da ih skroz ispraznio, tako ćeš i potaknuti stvaranje više mlijeka pa taman kad on malo ojača i bolje vuče, imat ćeš dovoljno za njegove sve veće potrebe ☺️

hvala ti na info!! onda mislim da imam sreću da nije to u pitanju. Pokušavam se izdajati samo nekad ne stignem.. jer treba spremiti i bočicu :)

3/2024 💙

• lalllla
    14. Travanj 2024. 19:15

Ja sam rodila prije dva tjedna. Zadnja dva tri dana mi je krvarenje ajmo reci stalo imala sam malo smedkasto.. danas kroz dan mi je krenula menstrualna bol koja se prije nekih sat vremena pojacala uz svjezu krv bas kao kad menga krene onako u naletu(nista previse obilno) .. da li neko ima iskustva, jel to normlano?

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;41;116/st/20240401/dt/6/n/Lea/k/55a1/age.png

• Leptirica123
    14. Travanj 2024. 20:24

Baby.nb.3

Yellowsubmarine, a rodila si prirodno tad kad su ti došli hemoroidi? Znaš možda od čega su ti se pogoršali?
    Pretpostavljala sam i ja da klistir ne smeta, i prva dva puta mi je prošao ok, zapravo super da se to odradi i očiste crijeva, definitivno je lakše kasnije ☺️
    Leptirica, probaj ovo što su ti cure savjetovale za ostanak bebe na istoj strani, za prevaru. Činjenica je da bebe imaju omiljenu dojku jer je valjda iz nje otpust brži i lakši, ali svejedno prvo nudi i drugu dok je puna, čak i ako to nije još ono masnije mlijeko, ali je otpust možda lakši, i kombiniraj hrpu položaja (dok ste na boku, na kauču da si u turskom sjedu pa ti je on u krilu na jastuku itd.) samo da nekako proba prihvatiti, a onda ju i izdajaj zbog količine.

Svakako ću probati ovo za ostanak na istoj strani, za preveru. Za sada ne mogu isprobavati druge položaje, osim na boku, jer sam rezana, imam šavove, i još ne mogu sjediti, ako ovo ne upali, svakako ću isprobati kasnije kad budem sposobna i ostale položaje. Hvala 😊

Yellowsubmarine
    14. Travanj 2024. 20:44

Baby pogorsali su se vjerojatno od natezanja u trudovima i opcenito pritiska na debelo crijevo pri porodu. Sjecam se da su me vise bolili hemeroidi nego sav od epiziotomije koji je bio pozamasan. S obzirom da se u tebe radi o carskom rezu, sumnjam da ce ti se pogorsati stanje.  ☺️
    Sandra babyblues zna biti zeznut, pogotovo prva dva tjedna, sjecam se da je i mene krpilo dobro prvi put. To sto beba spava cijelo vrijeme ne mora znaciti da nesto nije uredu, dokle god uredno doji i puni pelene. Nije svaka beba ista. Moj prvi je isto spavao prve dane stalno tako da mislim da nema brige oko toga. 😃

Dunja1985
    14. Travanj 2024. 22:05

Baby.nb.3

Ja sam dobro, danas sam se uspjela obrijati, sad ću se još malo urediti popodne i spremiti neke završne stvari u kofer, jer mislim da ću sutra biti previše nervozna 😅 Baš je čudno znati točan dan carskog, onda si samo u iščekivanju 😬
    Ako se sjećate, spominjala sam da imam vanjske hemoroide. Uzimala sam neke tablete i hemopip mast i na dodir stvarno osjetim da su se smanjili, ali još su tu 😬 Probavu reguliram sa lanom, psilijum ljuskicama i puno voća tako da je stolica mekana i ne napinjem se, skroz sam zadovoljna, ali zanima me kako ide klistir uz hemoroide, je imala neka iskustva s tim, jesu oni zapreka klistiru, neće biti problema? 😬 Baš me sad pere panika od toga, više nego od carskog 🤦😅

Pozdrav! 

Što se tiče vanjskih hemeroida,pomaže sirovi krumpir. Od friškog krumpira se napravi čepić. Staviš ga u guzu,slijedeći dan sa stolicom izađe van. Je da zvuči nekome fuj i užasno,ali ja nakon trećeg poroda nisam mogla mjesec dana sjesti normalno nego na pola od bolova. Kreme i ništa mi nije pomoglo. Onda me spasio krumpir. Stvarno preporučam svima kad čujem da imaju tih problema. Čak sam na nekom forumu čitala da je mama djetetu stavljala zbog tvrdih stolica i problema sa hemeroidima i krumpir je stvarno pomogao. 
    Kad se oporaviš od carskog, isprobaj.

Sretno!

38 godina
    Ciklusi na 28 dana
    Biokemijske 1/2021, 5/2022, 8/2022
    Amh 14,97
    Nifty Standard uredan, stiže nam dečko *** stigao Vito 27.3.

• Alexica
    14. Travanj 2024. 23:19

Bananice za hvat ne radimo nista previse jer cekamo pregled logopeda za frenulum, a ove standardne fore nam ne pomazu. Obicno je dublji hvat kad je on opusteniji, kad je gladan onda nije svoj. 😂 Inace za produbljivanje hvata imas sendvic tehniku i flip the nipple (googlaj, ima dobrih videa na youtubeu). 
    Mi inace radimo masazice lica, masiramo jezik i obraze s unutrasnje strane ali sve to zbog frenuluma. Idemo i na emmett sto nam pomaze s opustanjem (gornji dio- ramena ima jako stisnuta pa se to vjerojatno prenosi i na celjust i zato vise grize nego da ima dobar hvat). 
    Ono sto ti moze jos pomoci pa obrati paznju je da je stvarno okrenut paralelno s tobom cijelim svojim tijelom i naslonjen trbuscicem na tebe, da su mu glava, ramena i tijelo u ravnini i da mu prvo bradavicom prodjes od nosica prema ustima, tad najvise otvore usta pa mu samo gurnes cicu (stisnes mu malo glavicu u tom trenu prema sebi- meni najlakse u pozi obrnute kolijevke). Ako je stisnut, ja mu uspijem i za vrijeme podoja kad se malo opusti povuc bradicu (dok je na cici) prema dolje i jos malo pritisnut glavicu prema sebi pa produbimo hvat. 

Leptirice moj voli vise desnu pa na lijevoj nekad bas zabusava (a nekad jako lijepo cica, kako mu dodje). Ono sto upali u kriznim situacijama kad ju uopce nece je bas ovo sto su cure rekle- da ga stavim na desnu pa kad ju pusti (ili ga maknem s nje) samo skliznem do lijeve. Isto tako ako ga npr drzim u polozaju kolijevke i tako bas nece- prebacim ga u football hold pa onda jos malo hoce, pa kad ni tako nece onda ga vratim u prvi polozaj ili neki treci, ili ga stavim malo na desnu pa onda za par min opet vratim na lijevu. Bitno je samo da nudis i dalje tu koju ne voli kad je ona na redu pa kolko pocica pocica- da se i dalje stvara mlijeko u njoj. Ako bas mislis da je slaba s mlijekom ponudi mu je kao drugu ako zeli jos cicati , i nakon omiljene (kad je red na omiljenoj) 
    Ali da, navodno se moze cisto lijepo dojiti i samo na jednu ako bas ne uspijete na obje.
    E da, i nocu obicno voli obje tako da iskoristi dok su sanjivi s ovom koji ne voli. :)

• Alexica
    14. Travanj 2024. 23:30

Baby nb 3 sretno! Uskoro je borac bebolino s tobom :) javi nam se ❤️ 

E da, leptirice ako na toj koju ne voli mislis da imas premalo mlijeka mozes uvijek jos dodatno izdajati pa makar i na prazno da je malo “napunis”. Ne znam sad koliko dugo bi trebala izdajati na prazno, ali nesto sam citala o tom stvaranju mlijeka tj poticanju laktacije kad beba ne zeli dojku. Ako ju ne zeli jer mu ide prejako mlijeko mozes probati polozaje u kojima si zavaljena prema iza (sila gravitacije), a ako ju ne zeli jer presporo ide mlijeko ima polozaj na sve 4 gdje se nagnes nad bebu 😂 nisam to probala, ali sam citala, jer isto gravitacija cini svoje pa lakse tece mlijeko bebi. Isto tako mozes i ti malo pomoci sa kompresama (ti istiskujes mlijeko dok on doji) ako je lijen izvlaciti to masnije mlijeko. U svakom slucaju nudi ju dok ide pa prebacuj na drugu i zavaravaj. To cesto bude i neka faza. Npr meni dan dva “ne voli” lijevu, pa onda par dana najnormalnije cica i onda opet ne voli i tako u krug 😂

• BlackRose
    14. Travanj 2024. 23:48

Moja nije u potpunosti odbijala, ali je u bolnici bila muka s lijevom dojkom i nikako ju uhvatiti. Nama je pomogla promjena polozaja. Na boku nije nikako uhvatila i raskrvarila me, dok je u sjedecem lijepo primila. To je bilo plakanja i plakanja. Sad lijepo cica s obje u bilo kojem polozaju 🙂

bejbe2018
    15. Travanj 2024. 08:42

Alexica

Bananice za hvat ne radimo nista previse jer cekamo pregled logopeda za frenulum, a ove standardne fore nam ne pomazu. Obicno je dublji hvat kad je on opusteniji, kad je gladan onda nije svoj. 😂 Inace za produbljivanje hvata imas sendvic tehniku i flip the nipple (googlaj, ima dobrih videa na youtubeu).
    Mi inace radimo masazice lica, masiramo jezik i obraze s unutrasnje strane ali sve to zbog frenuluma. Idemo i na emmett sto nam pomaze s opustanjem (gornji dio- ramena ima jako stisnuta pa se to vjerojatno prenosi i na celjust i zato vise grize nego da ima dobar hvat).
    Ono sto ti moze jos pomoci pa obrati paznju je da je stvarno okrenut paralelno s tobom cijelim svojim tijelom i naslonjen trbuscicem na tebe, da su mu glava, ramena i tijelo u ravnini i da mu prvo bradavicom prodjes od nosica prema ustima, tad najvise otvore usta pa mu samo gurnes cicu (stisnes mu malo glavicu u tom trenu prema sebi- meni najlakse u pozi obrnute kolijevke). Ako je stisnut, ja mu uspijem i za vrijeme podoja kad se malo opusti povuc bradicu (dok je na cici) prema dolje i jos malo pritisnut glavicu prema sebi pa produbimo hvat.

Čestitam novim mamama. Nije me duže bilo pa dok pohavatam. 

Moram pitat kolko vam bebe jedu na adaptiranom po obroku. 
    Bojim se da moj ne jede previše,ima mjesec i po dana.
    Ne jede nijednom isto,i hranimo ga svaka 3 sata. 

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.