Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Shea
    17. Veljača 2022. 20:32

katsy

Shea

I mi obavili pregled danas u Petrovoj…
    Slijedeci UZV mi je u 39.tjednu…
    Za 7 dana idem na pregled, valjda ce me na preglede onda narucivati u manjim razmacima, nista mi nije jasno
    Shea -Onda imas za 7 dana pregled ili tek u 39 tt? Bas bi bilo dugo cekati do 39 tt ako si sad 33 tt koliko vidim

Da, pregled imam 25.2. (tad ću biti točno 35.tt) a UZV su mi naručili za 5 tjedana. Trebalo je biti 4 tjedna razmaka ali nema doktorice tad.
    No, mozda ce me, kako Coksa kaze, poslati nakon kojeg pregleda na UZV. Nadam se da ce barem pregledi sad biti češći.
    Bas se osjecam nesigurno, prvi put mi je i nista ne znam... ne znam ni kad krenuti u bolnicu ni gdje tocno dodjem u Petrovu...o porodu mi jos nitko niti A nije rekao a kamoli da me pitao za neke zelje.... bas mi je panika i jedva cekam taj pregled za 7 dana. Nadam se barem nekom mini razgovoru o porodu.

Kao sto vidite, drama je krenula 🙈

Termin 1.4.2022. 👼
    Curica 💓
    Anomaly scan 4.12.2021. uredan

Idući pregled 25.2.2022.

Anchy_23 🌈 🌸
    17. Veljača 2022. 20:46

Vecer curke 🌸
    Danas sam sva vamo tamo pa sam vas tek sad uspjela procitati.
    ---
    Bas kako ste pisale par dana pucam od energije kuham, cistim, perem, peglam i idem u setnje i onda dode dan kad samo zalegnem i ne bi me bager sa kauca digao. 
    ---
    Dubrovcanka bravo za curku i okretanje hehe 😉
    ---
    I ostale curke drago mi je jako za velike bebe okrenute glavama dolje neka tsko i ostane 🤞 
    ---
    Nadam se da su nam nooha i bebac dobro i marijanamartin da guras i da je sve ok 🍀
    Posvudusa ja sam si isto par obicnih gacica spremila u torbu nek se nade 😄

Tweety88🐞
    17. Veljača 2022. 20:49

Arsancres 😂 tnx na info. I mene su narucili tek s 38 tt, a zadnji pregled kod moje gin je bio s 35 tt pa nisam bila ziher je li to ok ili je preveliki razmak 🤷🏻‍♀️

💛🧡

Omerta
    17. Veljača 2022. 21:17

Tani1984

Vi cure koje ste koronu prošle jeste osjecali slabost? Iz čista mira mi dođe slabost u tijelu/ mučnina i moram sjesti..🤦‍♀️🥴

Ej, mislim da je normalno da se tako osjećaš.. To ti je sve u sklopu post covid simptoma. Ja sam isto bila ful bez energije i sva neka lelujava, mantava.. Provjeri si i krvnu sliku, ako već nisi. Možda bi trebala kakvu nadoknadu željeza. 

Be the change you wish to see in the world.. 💚

mrzlopoljka
    17. Veljača 2022. 21:19

Umor nakon korone - meni je trebalo dosta dugo da uopce dodjem k sebi, 2tj nisam bila svoja, samo sam lezala. Sad je bolje, ali tu i tamo osjetim da mi je previse, pa se moram sjesti ili prileci. Jel to iskljucivo od korone ili i od trudnoce, ne znam.. 

Amelie
    17. Veljača 2022. 21:28

Čestitke svima na pregledima i super da su sve bebe (ako sam dobro zapamtila) okrenute glavicom!;) 
    Ja sam još uvijek negativna na koronu, nadam se da me neće tamo neki 10-ti dan skršiti:/ Muž je već dobrano ok.. samo čekamo njegov negativan test pa da možemo šoping nabaciti i krenuti sobu sređivati. Ovi vaši kutci su premedeni.. jedva čekam da posložim sobicu. Jedino se pitam dal' da kupujem ove navlake za oko krevetića.. kao da sam čitala da može biti i potencijalno opasno pa me sve strah.. da ne bi došlo do gušenja ne znam čega.. znam da se u početku bebe slabo okreću i sve.. ali valjda kasnije.. ne znam. Opet bez toga se mogu fino udariti zar ne? :/
    Shea ne vjerujem da će ti netko nešto ekstra o porodu pričati na pregledu. Za to služe trudnički tečajevi, malo su ubrzani ovako online i brzo se to zaboravi pa možda da pogledaš Rodin besplatni tečaj koji ti je dostupan 7 dana? Ne može škoditi.. ;) Imaš na njihovim stranicama. Isto možeš naći hrpu korisnih info na stranicama doula. Tipa na linku što je slala EvaKB i tako.. svega ima na internetu samo treba kopati;)
    .
    .
    .
    I zadnje što me muči sad već stvarno je težina u trbuhu koju baš intenzivno osjećam evo već 2-3 dana. Znači kreće od sredine dana.. posebno nakon obroka. Teško mi bude hodati, a i sjediti.. ležanje je ok. Trbuh mi je kao da sam se najela kamenja.. sav nekako čudan. Sad ili je zatvor ili je što bi rekao muž od trudnoće😂... Ili kombinacija?!? jesu to te situacije kad ste pile Mg i normabele? Nisu to BH kontrakcije ali nelagoda je.. i ne prolazi:/

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

CoKSa
    17. Veljača 2022. 21:33

Dubrovčanka meni se cini dugo 2 tjedna sada kraju. Inace od 37. bi trebali svaki tjedan i ctg i pregled. 
    Ti ces tad bit 39+3,. 
    Od 40 tjedna ide svaka 2-3 dana, ctg i plodna se gleda.

Arsancres
    17. Veljača 2022. 22:26

Dubrovčanka, Tweety ja sam od 30.tjedna krenula na svaka 2-3 tjedna na pregled, do 38. i onda na svakih 7 dana, a onda što Čoksa kaže nakon 40.tjedna svaka 2 dana je "plan". Ja sam rodila 39+5, a imala sam dogovoren pregled baš na punih 40tjedana, ali eto pokrenulo se samo.
    Meni je ginekolog objasnio to tak da se u početku češće rade pregledi i na kraju trudnoće jer kao najopasnije je, da je drugo tromjesečje najbezbrižnije po pitanju rizika, a kao kako ide kraj bitni su protoci jako i praćenje pupčane tj. ujedno posteljice. Mene on nije gledao vaginalno odavno, mislim da je u obje trudnoće tak oko 15,16tjedna zadnji put, jedino mi je cervikometriju radio, vaginalno jel...pa meni eto nejasno to čačkanje tako u kasnijim tjednima ako nema nikakvih indikacija, a ne znam ni koja bi indikacija bila ako se napravi uzv već, mislim sve se to mijenja preko noći ak krene 🤷‍♀️
    Očito ovisi to od doktora do doktora, ali ja sam mislila da je to tak svuda praksa većinom jer znam po nekim frendicama da su isto tako pred kraj išle na 7 dana.. Ovo na 2-3 tjedna razmaka pred kraj ne kažem da je pravilo, moj gin je tako meni vodio trudnoće i rekao da on to tako radi, ali on je baš tip koji sve provjerava 5x pa ja vjerujem da je to možda i baš njegov osobni odabir da ima sve pod kontrolom, a osim uzva ništa ne radi pa ja vidim samo dobro u tome jer ja bi se isto ko i vi sve kopkala da tak dugo ne znam ništa 🙈

bebo
    17. Veljača 2022. 22:27

Korona me ubila, peoale godine nakon Uskrsa. Nisam mogla stajati od slabosti, muke, bolova... Ono ziv a mrtav... Strava je bilo. Bas sam bila uhvatima najgoru koronu 😩
    Amelie suuuper se drzis, jos malo!
    Dubrovcanka vidi kako ce ici pa se lako narucis ipak ranije.. Ne znam. 
    Ja se jos borim s poslom i za godisnji i svasta nesta, bas mi je svega dosta. Stalno nesta kompliciraju, mitko me nije mi pitao kako sam.. Jos malo 👍😀✌🍭

• _Katja_
    17. Veljača 2022. 23:21

Čestitam svima na dobrim pregledima ❤️
    Dubrovcanka bravo za malu, bas dobro da se okrenula. Čini mi se da nećete vas dvije dočekati taj pregled za dva tjedna u komadu, pripremila se ona za izlazak 🥰 
    MarijanaMartin kako si ti, jesil pričala s malom, jel se još ljuti? 
    Amelie po meni su pretjerane te price o gušenju. Ja sad kupujem deblju ogradicu jer mi mala bas nemirno spava, opasnije mi zvuci da se lupa glavom stalno. Uvijek mi je na oku, ili na baby monitoru ili lezim pored nje, tako da uopće se ne bojim. 
    Sretno sutra na pregledima i laku noć svima 🤗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.