Coksa drago mi je da je pregled prosao dobro 😊.
Arsencres cestitam na ulasku u termin! 🥳💗
Katja da bas je stresno to sve :/. Tvoja je barem preko dana prestala,a ovaj moj nema sanse. Samo dode i kaze "a sisi" i pocne se vjesat po meni 😂. Tu nikakvi razgovori ne pomazu, ni mlijeko u casi. Hoce ga popiti ali svejedno trazi "sisi" 🙄. Mislim dosta njih mi kaze da se ne sekiram, da ce dan dva dramiti kad me nece biti i plakati, ali da ce jednostavno od premorenosti kad tad zaspat, evo nezz 🤷♀️. Nadam se da ce i tebi i meni sto bezbolnije to sve proc 🥰.
Maya34 cak mi je tamo tlak bio dobar i opcenito mi je ujutro vecinom dobar, nego ja sam ti vec cca 5 tjedana na terapiji pa moram voditi dnevnik tlaka (mjeriti ga 3 puta dnevno i zapisivati) i taj dnevnik mu se nije svidao, tj.popodnevne i vecernje vrijednosti. Sad mi je povecao dozu i za tjedan dana je kontrola pa cemo vidjeti kako ce biti.
Cure koje ste vadile IAT do koliko sati se moze doc u Petrovu to izvadit?
Ante 💙 Maro 💙
Magy107 drago mi je da ti je pregled prosao dobro i da je s tobom i bebom sve u redu :). A koliki ti je tlak da ih brine? Jesi i ti na terapiji i jel ga moras mjeriti ili?
Ante 💙 Maro 💙
Evakb baš tako, meni se čini da oni nikad nemaju loš dan, a znam da imaju sigurno, ali kad tamo dođeš oboje budu tak mekani, ljubazni, imaš osjećaj kao da imaji svo vrijeme ovog svijeta za tebe, mislim, uvijek nešto s njima i pričam, nikad se tamo ne osjećaš ko na traci. Kad sam bila trudna s prvom curicom, muž je išao na svaki pregled doslovno od 6.tjedna, uvijek bi bili tak ljubazni i prema njemu, svaki put je išao unutra samnom i onda bi njemu još doktor sve objašnjavao. Čula sam da neki ginići ne dopuštaju da muž ide kao pratnja ak je vaginalni pregled, ne kontam zašto 🤷♀️ mislim pa ko da muž gleda di je sonda, tamo je uvijek mračno kad gleda na uzv, on bi objašnjavao šta vidi na onom ekranu gore, nebitno jel gleda preko stomaka ili vaginalno 😁
Tonka341 možeš doći do 12h svaki dan, bez naručivanja
Coksa, u koju bolnicu ideš u TA?
Petrovu.
Coksa, i ja cu u Petrovu..prvi termin u TA mi je 28.02. Da li Petrova ima svoj parking?
Uputnica ti je centralizirano spustena od strane soc.ginekologa (D1) i to vrijedi za sve preglede u TA + porod? Tnx 😇
Tonka341, doma su mi vrijednosti oko 120-127 a ponekad na pregledima 140. Konkretno je danas bio dobar ali ju ipak brine. Nikakvu terapiju nemam. Sada moram 3 puta dnevno mjeriti i nakon što napravim 24h proteinuriju vidjet će se što će biti. Meni jako tlak diže zapravo stres pred pregled i brige što će biti i kako će biti. Sada se moram resetirati i skulirati jer bude sve dobro i bezveze sam napeta. Moram poraditi na tome i mislim da će I tlak biti dobar. A kakav je tvoj tlak?
Da tebi je to onda povezano sa stresom. Meni nije, meni zna na pregledima biti i dobar i povisen i svakakav. On sam od sebe nekad podivlja nicim izazvan. A vrijednosti mi budu od normalnih pa sve do 160/110, ali to stvarno rijetko da bude bas toliki no zadnjih tjedan dana bude popodne i navecer povisen tak da mirim se lagano s time da cu kad tad morat ostat, ali bitno da sve prode u redu.
Ante 💙 Maro 💙
Evo i mene s pregleda. Oduljilo se ali se isplatilo. Prvi puta sam danas isla u TA i mogu reći da sam oduševljena pristupom i svime. Nakon što me moja gin dobrano poplasila i napisala svasta zaključeno je da bebi nema problem s razvojem, ima 1800 grama. Kaze doc, normalna beba. Možda tjedan manji ali to je sve ok. Skraćeni cerviks je po njoj ok za ovu fazu trudnoće. Zatvorena sam. Nema potrebe za samo ležanjem niti strogim mirovanjem. Polako samo sve i to je to. Ne dizati teško, ne forsirati se. Lagana šetnja, skuhati nešto i tako, to je dobrodoslo i poželjno. Brine ih tlak pa ću morati napraviti još neke pretrage prije iduće kontrole. 24h urin I tako… Idući pregled mi je za 2 tjedna. 22.2. Presretna sam što mi je beban ipak normalne težine. 1800 razloga za sreću.
Bome te onda tvoja gin dobro poplašila, podsjeća me na moju, možda je ista osoba 🤣
Bitno da on lijepo napreduje, a što se tiče tlak bolje provjeriti pa si mirna 💪
Možeš mi samo reći kad si otprilike išla u TA? I jel mogu na onoj trijaži preko reda?
Coksa, u koju bolnicu ideš u TA?
Petrovu.
Coksa, i ja cu u Petrovu..prvi termin u TA mi je 28.02. Da li Petrova ima svoj parking?
Uputnica ti je centralizirano spustena od strane soc.ginekologa (D1) i to vrijedi za sve preglede u TA + porod? Tnx 😇
D1 je za TA i preko nje te salju i na uzv iz trudnicke. Za porod moras imat posebnu uputnicu. Mislim da je b2, mora bi vidjet na egradani.
Ako si srece da nades parking. Ima okolo, samo je guzva za popizdit.
Pregleda nije ni bilo.
Neka specijalizantica, kao necemo nista gledat. Samo obavite ctg.
Pa zar nisi otvorena 3 prsta i da to treba pratit sad?
Pa nema veze, plodna voda je uredna. Moze samo malo procackat, ali nije joj se dalo
Dakle ne odu u pola 12 🙈
Dobro za znati…
Kakav ti je plan za dalje??
Iduci pregled??
Do 3 su. Time da bi ja rekla kako su poslje 12 neki specijalizanti. Jer nije bilo ni jednog ozbiljnog dr.
Plan za dalje? Nemaam, ocajno cekam kad ce. Ni jedna metoda ne pali🙈
Sljedeci pregled i ctg 16.2
Tonka, nadam se da će se smiriti. Uzimas nekakvu terapiju? A opet, kako god, bitno je da oni prate i reagiraju kad i ako trebaju. Meni je danas spominjala kao bi li ja ostala 2-3 dana u bolnici zbog toga. Ja kažem bih ako ona smatra da trebam. Šta sad… Ali ipak kaze da napravim nalaze pa ćemo vidjeti.
Uzimam vec 5 tjedana i sad mi je povecao dozu pa cemo vidjeti. Ma nije ni meni nikakav problem hospitalizacija, ali kazem tesko mi je zbog malog i tog uspavljivanja pa nebi ostajala ako bas ne moram, no najbitnije da sve prode u redu, a ovo cemo prezivjeti nekako.
Ante 💙 Maro 💙
Hvala Coksa, dakle ne moram brinuti da neću stići ako se uzv oduži...
Iako se ja osobno nadam još jednom, max dva pregleda ako me iza 35 kad sad idem stavi za 2 tjedna i to je to...
Tako mi je prošli puta lijepo pukao vodenjak na 37 + 3 pa sam na taj način izbjegla sav taj finiš na kraju ... Čekanje, hodanje, mjerenje plodne vode, ctg i sve što ide...
Sortiraj odgovore
Najstariji