Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • _Katja_
    29. Siječanj 2022. 01:48

Tanja ne znam koliko je, dat će mi nalaz tek na sljedećem pregledu, zvala me rano ujutro, tek sam se bila probudila pa nisam nista pametno pitala 😊
    Ja sam ti u Njemačkoj, ovdje nista nije online, užas, to me tako nervira 🤯  
    A taj nedostatak željeza u zadnjem tromjesečju je skroz normalan, nije nista strašno. Mozda da probaš Kendural C, njega svi hvale da digne željezo i da nije previše težak za želudac. Ja sam ga u prvoj trudnoći isto uzimala jer mi je od Heferola bilo loše. 

anchika
    29. Siječanj 2022. 05:14

Jutro😊 nesanica na nivou, vec sam kavu popila i sad gledam je i rano za dorucak😂
    Dubrovcanka drago mi je da je bolje, jos malo izdrzite😀
    Omerta  nemam iskustva ali koliko sam skuzila te mjere na uzv-u se uzimaju prilicno s rezervom, tako da je beba sigurno taman😀
    Tejuska ovo za parking me nazalost uopce ne iznenaduje, meni je prestrasno kad vidim sta ljudi pod normalno rade po tim parkinzima, ono staju na mjesta za invalide, staju preko dva mjesta, parkaju ti se da ne mozes uc u svoj auto bez da ih vratima grebes..neka si ti babi rekla🤣 iduci pregled mi je 25.2 pa me stavi na listu kad stignes
    Mene opet ove bh kontrakcije nocas zezaju tak da nisam nesto spavala, zna me doslovno probudit taj tvrdi trbuh🤨

Arsancres
    29. Siječanj 2022. 06:26

anchika ja isto budna jer me neš šora u stomaku 🙉 nisam s prvom imala te bh kontrakcije uopće, sad očito je to to, onda tak preko noći ne znam jel me tjera piškit pa mi stomak kameni ili je to samo od tih kontrakcija 😁
    Više se nemam živaca ustajati, imamo 2 mace  od kojih se jedan uvijek uguzi negdje u spavaću s nama i kad god idem na wc on valjda misli da idem u kuhinju i da će dobit jest pa me uvijek prati, luđak 🤦‍♀️ onda se vrati ipak kad vidi da ništa od toga pa onda opet jedno 15min procesa dok zaspe, dok si frajer nađe mjesto, ili negdje šuška po sobi ili dolje kod maših nogu na krevetu, ali to traje i traje. 
    Jutros sam otišla u dnevnu, ležim sad tu i srčem neku poluhladnu kavu već i jedem neke kvazi zdrave mafine 🙉
    Omerta tek sad vidim to za mjere, isto ko i ostale curke ja mislim da nema sekiracije, realno nisi cijelu trudnoću ni imala preglede kak teeba tj. neke mjere pa da se možeš voditi za time, vjerojatno te zato to zbunjuje. Činjenica je da je s tim ultrazvucima stvarno ko i s vagama za bebe, da bi dobila neki mjerodavan rezultat stvarno moraš uvijek pratiti na istom uzvu, ko i na istoj vagi. A i tak kažu da je ista stvar za neke nalaze kad vadiš, da je bitno da je uvijek isti labos.
    Vidjet ćeš sad na sljedećem pregledu tamo opet, sigurno neće biti više tolika razlika.
    Meni je konkretno tamo na SDu baš bila velika razlika na svakom uzvu, ne tipa 100,200 grama nego doslovno 800 pa skoro do kile, i to tak mali razmaci isto da je nerealno. Vidjeli bi oni da nešto ne štima ili da nije tipično za trudnoću, a i sama kažeš da su i pitali kakve su bile prijašnje bebe 😁

EvaKB
    29. Siječanj 2022. 08:02

Netko je spominjao hzzo i naknade. Ja sam se isto cula sa tetom iz hzzo jer kako sam dobila povisicu u 12. mjesecu onda me zanimalo koji mjeseci mi sve ulaze u prosjek i kako se racuna da vidim kada da krenem na porodiljni. Naime kod mene je slucaj da mi je 45 dana 28.3. pa sam gledala ici tad ili se strpiti do 1.4.
    Uglavnom, ako idem u 3. mjesecu onda mi zadnje ulazi placa za 1. mjesec i isplata u 2., ako idem u 4. onda placa za 2. i isplata u 3. Zapravo se broje sve isplate do 28. u mjesecu. A prosjek se racuna i isplacuje po satnici, zbaci izracunate si prosjecnu satnicu tih 6 mjeseci unatrag i tako cete dobivati. Iznos po mjesecima koji hzzo isplacuje moze moze varirati ovisno o broju radnih dana u mjesecu.
    I da, papiri se moraju predati u hzzo do 28. u mjesecu u kojem se otvara porodiljni, moze se i mailom poslat. 

👩‍🦰35
    👨‍🦱37
    Pokušavamo od 09/2019.
    06.09.2021. ➕
    Panorama ✔️ dolazi nam Ivor 💙
    Očekivani termin poroda 11.05.2022.

anchika
    29. Siječanj 2022. 08:22

Arsancres meni kad se trbuh tako stvrdne, dode mi i osjecaj kao da moram piskit.. Pa onda odem za svaki slucaj kao jer pun mjehur potice te kontrakcije.. I ista stvar i kod mene, samo je pas u pitanju, on misli da ustajem jer cemo ici setat u pol noci 😂

Tejuska♡
    29. Siječanj 2022. 08:29

Arsancres

Tejuška ja bi joj bome auto spičila, kakva kravetina. I da nisi trudna i da nema djeteta pa kakav je to poremećen način ophođenja. Ljudi su baš ošli u klinac, meni to isto nejasno sve.
    Mi živimo u slijepoj ulici gdje stanari parkiraju na pločnik, to je samoinicijativno i nigdje nisu upisana ta parkirna mjesta osim u glavama tih stanara, većina je starosjedioca i to su priče ono mogu i ćao. Kad smo mi kupili stan smo dolazili povremeno ovaj sređivati, ono, parkiralo bi ispred zgrade di ima mjesta i to je to. Dizali su nam brisače, ostavljali papire i pljuvačke, a nije da nisu znali koji je stan i ko ga je kupio, baberi jebeni su valjda znali za koliko smo ga i kupili. Sve dok jedan dan moj muž nije uhvatio nekog bucka starog kak mu diže brisače, inače je on baš pacifist, a ja nadrkuša, ali tad je poludio, toliko se izvikao na njega i rekao da ga samo još jednom uhvati da će ga našamarat, a ono ćaća mu može bit🙉 a ovaj krenuo mucati, pa ne, kao nije on prije, sad je samo digao bla bla, a moj muž kaže ma ne zanimaš me uopće, sad sam tebe vidio i tko god mi digne još jednom brisače il takne auto, tebe ću nalupat jesi čuo.
    Od tada nikad više ništa. Mislim, meni je to užas i primitvno uopće da se na tu razinu spuštaš, al kakve su to gluposti. Novim susjedima iz ulaza prekl došli kumovi, parkirali na "tuđe" mjesto, slomili im brisače na novom autu. Pa evo ne znam kome je to normalno.
    Moj muž inače ima službeni auto za posao i doslovno je reko ono samo da ga netko zagradi ili bilo šta takvo, spičio bi im auto svakom pojedinačno, svi imaju nešto starije aute koji sigurno nemaju kasko, njegov je službeni i može realno reći da ga je netko napucao na parkingu, ko da to firmu briga tj. sve oni to riješe brzo, a ovaj nek se jebe, imao bi trošak popravka sigurno iz svog džepa. Moš mislit kak će nekom dokazat ko ga je naguzio.
    Ljudi su baš postali stoka 😖

Ajme!! Pa sve citam i ne vjerujem😐i mi smo u slijepoj ulici ali nemamo ovakvih debila.Sad je to sve oke pretpostavljam? 

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Tejuska♡
    29. Siječanj 2022. 08:32

Omerta draga,nadam se da je malena bolje 🤞
    Anchika dodala 🥰
    Bh kontrakcije da bi vise sta rekla,turbo soraju u ovoj trudnoci 
    Najgore kad se penjem po stepenicama pa me spici.
    Tanja cestitke na urednom pregledu♥️😍💚

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

LucK
    29. Siječanj 2022. 09:11

Jutro cure 💞
    Tejuska ajme šta je tim ljudima. Nek si joj odreagirala😋
    Tanja bravo za dobar pregled 😍 i ja sam dobila heferol za piti od zadnjeg pregleda. Iako meni nije ni bilo željezo na nalazu🤔samo smanjeni eritrociti, hemoglobin, hematokrit i rdw. Da li sam trebala i željezo izvaditi? 🤔
    Omerta nadam se da je situacija bolja 🤞

31👩‍❤️‍💋‍👨38

EvaKB
    29. Siječanj 2022. 09:36

posvudusa

Ako porodiljni počinje 13.02. (Nedjelja) , jel ja mogu 11.2. Obaviti svu papirologiju? Jel to kasno? Ili treba ranije? Ja nikako ne mogu povezati šta nam sve treba za taj porodiljni i kome se šalje i kad.

Meni je rekla da moram predati do 28. u mjesecu kada mi krece. Znaci u tvom slucaju do 28.2.

👩‍🦰35
    👨‍🦱37
    Pokušavamo od 09/2019.
    06.09.2021. ➕

EvaKB
    29. Siječanj 2022. 09:37

EvaKB

posvudusa

Ako porodiljni počinje 13.02. (Nedjelja) , jel ja mogu 11.2. Obaviti svu papirologiju? Jel to kasno? Ili treba ranije? Ja nikako ne mogu povezati šta nam sve treba za taj porodiljni i kome se šalje i kad.

Meni je rekla da moram predati do 28. u mjesecu kada mi krece. Znaci u tvom slucaju do 28.2.

I onda je prva isplata u 3. mjesecu

👩‍🦰35
    👨‍🦱37
    Pokušavamo od 09/2019.
    06.09.2021. ➕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.