Amelie baš to ulje sam i ja imala, unutra su bile upute kak i šta, sigurno se nije ništa puno mijenjalo 🥰
MarijanaMartin kad tak čujem da je netko nekome nešto na živo radio, užas užasa 😐😐 pa taman i da je 91' jbt.
Meni su nakon poroda vijećali hoće mi preventivno staviti 2 šava jer kao iako nisam pukla, jako sam se rastegnula i zvali su nekog dr. da vidi i on je rekao kak je to laceracija 1.stupnja i da je to pred pucanje i on smatra da mi se treba staviti 2 šava jer eto uslijed napora idućih par dana može to ipak popucati, pa je neka dr rekla da ne, onda su se oni tamo sigurno 15 min raspravljali i kao ak će šivat onda neka taj dr koji jr rekao da treba, nek on šiva 🤦♀️ dok je lik došao meni se već sve i ohladilo, sigurno je 20,25min prošlo od poroda, raspadala sam se od bolova, bez laganja 🙈i pitala sam da mi neš daju lokalno, a lik mi rekao ma kao kasno je već, a to su 2 šava, max 3, nema smisla da vam se sad daje nešto i bacio ignor, ja sam bila sva u sto emocija zbog poroda, mala je bila na meni i ja sam rekla samo ok, ne znam ni ja zašto sam to tak zen prihvatila, ali osjetila sam svaki mm igle iako su stvarno bila 3 šava. Ne mogu zamisliti da itko kiretažu radi na živo 😓
Na koncu su svi ostali bili u pravu, meni je on tako stegnuo tu kožu, mene je poslije bolilo to zatezanje, a ne tih par šavova al ozb. Doslovno mi je pun klinac kože onak skupio, sjećam se da mi je gin na pregledu sa 6 tjedana ničim izazvan nakon što je to pregledao samo rekao, što se tiče spolnih odnosa u smislu zarastanja sve je ok, ali će vam biti jako bolno zbog načina na koji su vam stavljeni šavovi pa samo da znate.
Meni nije još tjednima bilo do odnosa uopće, a kad smo i došli u tu fazu bilo je točno tako kak mi je gin i rekao 😐😐
Sad se nadam da će sve proći puno bolje, tada nisam imala pojma, bila sam sretna što nisam pukla i što me nisu rezali pa sam kao kul prihvatila eto ako moraju biti 2,3 pava prevencije radi 🤦♀️
Prestrašno kako te zeznuo, a moguće da bi se koža sama vratila od sebe. I to šivanje na hladno mi nije jasno.. xy puta sam čula da to naprave ženama a što je toliko tesko dati lokalni anestetik?!? Pa kvragu i platila bi ga samo me nemojte mrcvarit!!!😬🤯🤯🤯
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
Sunašce RI ❤
Omerta bas cu pogledati koje su moje gatje, bile su dobre! Isto kupila u ljekarni i peru se na 60, biti ce da su to te…
BlueBaby prah od kojeg otpada samo? Odmah guglam!
Elle bravooooo za pregled! Hihi, bravo i za ručak, zasluženo 💪🍫
Hulkica lijepo da je temp pala! Drzi se 💪
Bambolina 😂😂😂😂😂 Ni js nista još. Čekam sigurne tjedne pa da se pokrenem 🙊 Takonda brijrm da cu i ja s vrećicom u bolnicu 🍸
Posvudusa dobro imas zapisano 😉
Amelie a koji probiotil piješ?
Uzela sam što mi je u ljekarni savjetovala. Pilege reference čini mi se jer ima ih više te marke pilege. To sam još prije trudnoće počela i nastavila nakon..
Pokušavamo od 09/2019.
09/21- beta 245❤️
05/2022 👶🌸💓
Nisam ovo za Vukovarsku bolnicu rekla u nekoj namjeri "drvlja i kamenja". Više kao činjenicu, tj recimo kao što u Dubrovniku nema epiduralnu za porod, a u ZG se dijeli kao bomboni. Ne znači da je loše roditi u Dubrovniku. Što je ispravno nitko ne zna. Uspavljivanje tj anestezija ima svoje rizike i dokazano je štetna za organizam. Ja sam to na živo, meni je ta fizička bol koju sam prolazila imala neku iscjeljujuću moć, tj toliko sam plakala i bila psihički rastresena da ne bi osjetila ni da su mi rezali nogu na živo. Stvarno su bili normalni i niti u jednom trenutku se nisam osjećala ugroženo ili loše. Mislim čak da me med sestra držala za ruku i slušala moje kukanje i tješila me prijateljski, jer ja sam plakala i pričala 100 na sat i baš sam proradila traumu tijekom te kiretaže. Rekla sam sve što me muči na glas nepoznatim ljudima koji su mi vadili dijelove utrobe. Užas, ali sam postupak mi nije ostao u nekom strašnom sjećanju. Ali trenutak kad sam saznala da je plod umro i da idem na kiretažu, mi je bio najbolniji u životu i nikad ga ne ću zaboraviti!
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Termin poroda 25.02.-06.03.2022
Arsancres pa kako si kasnije s odnosima, je li se to sta rasteglo ili te non stop bolilo? 🙊
Prešutit ću detalje zbog trudnica koje trebaju rodit prvu bebu 🙈 ali samo ću reći da je doslovno godinu dana trebalo da sve bude kao prije, uopće ne kužim zašto je to taj dr. tak napravio, još su bili studenti tamo kojima je pokazivao šivanje. Dobro im je bome pokazao 🥴🥴 dan danas imam mali privjesak od viška te kože kak su šavovi zarasli, sad se evo smijem jer mi dođe da plačem 🙈 znam da se to može capnuti, ali ne želim da mi više nitko išta dira 😂😂😂
Nisam ovo za Vukovarsku bolnicu rekla u nekoj namjeri "drvlja i kamenja". Više kao činjenicu, tj recimo kao što u Dubrovniku nema epiduralnu za porod, a u ZG se dijeli kao bomboni. Ne znači da je loše roditi u Dubrovniku. Što je ispravno nitko ne zna. Uspavljivanje tj anestezija ima svoje rizike i dokazano je štetna za organizam. Ja sam to na živo, meni je ta fizička bol koju sam prolazila imala neku iscjeljujuću moć, tj toliko sam plakala i bila psihički rastresena da ne bi osjetila ni da su mi rezali nogu na živo. Stvarno su bili normalni i niti u jednom trenutku se nisam osjećala ugroženo ili loše. Mislim čak da me med sestra držala za ruku i slušala moje kukanje i tješila me prijateljski, jer ja sam plakala i pričala 100 na sat i baš sam proradila traumu tijekom te kiretaže. Rekla sam sve što me muči na glas nepoznatim ljudima koji su mi vadili dijelove utrobe. Užas, ali sam postupak mi nije ostao u nekom strašnom sjećanju. Ali trenutak kad sam saznala da je plod umro i da idem na kiretažu, mi je bio najbolniji u životu i nikad ga ne ću zaboraviti!
Psihički je to dovoljan šok tako da mislim da nitko ne bi trebao proći još i fizičku bol. S druge strane super je zbog tebe što si ju tako doživjela, ali pitam se kolikom broju žena je stvorilo još veću traumu. Da, anestezija može imati loše posljedice ali znate li ikoga da bi ju odbio kod vađenja zuba? Pa zašto bi onda žena morala to trpiti tijekom kiretaže ili šivanja. Meni je to apsolutno nehumano.
Pokušavamo od 09/2019.
09/21- beta 245❤️
05/2022 👶🌸💓
Arsancres pa kako si kasnije s odnosima, je li se to sta rasteglo ili te non stop bolilo? 🙊
Prešutit ću detalje zbog trudnica koje trebaju rodit prvu bebu 🙈 ali samo ću reći da je doslovno godinu dana trebalo da sve bude kao prije, uopće ne kužim zašto je to taj dr. tak napravio, još su bili studenti tamo kojima je pokazivao šivanje. Dobro im je bome pokazao 🥴🥴 dan danas imam mali privjesak od viška te kože kak su šavovi zarasli, sad se evo smijem jer mi dođe da plačem 🙈 znam da se to može capnuti, ali ne želim da mi više nitko išta dira 😂😂😂
Ajme draga i ti pa sto se dogodilo da te sivao ako nisi pukla vec samo napukla🤯. Sigurno se sad lupas da ti je ova pamet,a ono vrijeme. Ali godinu da nisi mogla😬, pa kakav mesar te je…
Ma uopće ne znam zašto nisam reagirala, tj. vjerojatno zato što je napokon sve završilo, 52 sata od prvog truda, ja nisam ni spavala ni jela, ne znam kak sam fizički izdržala, ja sam epi dobila po dolasku, ali mi nije uhvatila tak da ko da niš nisam ni imala. Cijela ta saga je trajala zapravo predugo i na koncu su mi rekli još da ću ići na carski pa se na koncu onaj dr. posvađao da nema šanse i lik me i porodio ✌️ jednostavno je meni bilo previše emocija po porodu, pere te adrenalin, mene je sve užasno bolilo, ali ja se sad ne mogu uopće sjetiti opet te boli. Ne znam ni objasniti, to je valjda toliki nalet hormona u ženi da sam tada još 3 bebe morala istiskat ja bi vjerojatno bez beda jer sam napokon držala svoje dijete na rukama. Taj dr. je išao redom od boksa do boksa i porodio nas sve, ja sam bila predzadnja, kad su ove pored rodile i bebe zaplakale ja sam isto počela plakati jer sam očito očajno samo htjela da i ja rodim i da moja beba isto zaplače napokon.
Sad bi se sigurno ja drugačije postavila, a tad nisam znala uopće da može ispast tak loše budući da su mi tako ohrabrujuće rekli joj super, evo samo da znate, ništa niste popucali, nismo vas rezali, sve je super. Onda kad eto kao ipak netko misli aj da joj stavimo preventivo šav-dva misliš kao ma ok, valjd znaju, nije mi to usporedivo sa npr. ženom koju zarežu 10cm ili ona popuca. Al jbg 😐
Ja intenzivno razmišljam o Vukovaru, iako živim u Osijeku 10 minuta od bolnice.
Cure ja sam imala kiretažu u Vukovaru i stvarno nemam prigovora. Čisto, uredno i bila sam sama. Stručno odrađeno i nisam imala nikakve posljedice. Jedino bilo je na živo. Puno čitam da je u ZG normalno da te uspavaju, meni su tad rekli da nema uspavljivanja da je to rutinski zahvat koji se obavlja na živo, a nije bila '91 i nestašica lijekova i krvne plazme.
Na živo??? Pa tko to više tako radi.. jesi umirala?://
I ja se pitam. Meni to baš grozno.. U Danskoj su mi kiretažu u 9. tjednu radili vakumskom aspiracijom pod kratkotrajnom anestezijom. Dnevna bolnica.. Zaspeš na 20ak minuta, probudiš se kao da ništa nije bilo, ni stresa, ni bolova ni krvarenja. Osim naravno tuge, ali svi su bili baš ljubazni, dragi i stručni pa je i to puno olakšalo situaciju. Puste te da dođeš sebi, daju ti jesti, piti i onda kasnije kod doktorice sa nalazima i uputama za doma.
Be the change you wish to see in the world.. 💚
I samo da kažem, divne bušice.. Moja je navečer bila napeta ko balon. Fino sam se graha najela.
LucK, djeluješ baš vitko i visoko. A kolačić predobro zvuči.
Ja već sad razmišljam šta ću jesti kad se probudim, najradije bi odmah nešto prigrizla, ali ne želim buditi ukućane.
Sretno na pregledima danas! 🤞🤞🤞
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Jutro…
Cure s koronom drzite se ♡ nadam se da ste uskoro ko nove.
Puno mojih poznanika je nakon 2,3mj od korone sad dobilo i omikron😐nadam se da ce pozderat sam sebe i otic da nam se zivot vrati u normalu.
Ovo s kiretazom ne znam...Isplakala sam se na vasa iskustva,jako mi je zao 😔😪
Busice su vam lijepe ♡
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
LISTA PREGLEDA💚👶🎀
Bambolina - 21.01
Tina - 24.01
_Katja_ - 24.01
Tonka341 - 25.01
Arsancres - 26.01
Kriss - 26.01
Anchy_23 - 27.01