Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Maya34
    18. Siječanj 2022. 10:00

Nas dvoje čekamo pregled, a ostalim curkama također sretno danas 😊🥰

2019. hipotireoza hashimoto.. Euthyrox svaki dan 75
    + 17.7.
    6.8. 7+4 🤰i ❤️ kuca 😊
    31.8. 47.47mm.. 😊 obavljen kombinirani probir, uredan
    18.3. Marino 💙
    2880g, 49cm 💙❤️🙏

Tejuska♡
    18. Siječanj 2022. 10:05

Cureeee hvala vam♥️♥️99 dana,ihaaaj kako je proletilo 😊😊
    J je danas krenuo 1 dan u malu skolu i od jutra 2 poruke u grupu da cekaju jesu li pozitivni na koronu.. Reko ma mrak 🥲 
    Vi o vrticima haha,ja se ne uplicem u to,moji su bili prebolesni da bi bi bili u vrticu,ja to nisam mogla psihicki podnjeti,Zarazna nas je znala,Klaiceva nas zna,cesti gosti bili 🙈 ali da nije bilo toga rado bi zeliela da se druze u vrticu s drugima.

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Demi30
    18. Siječanj 2022. 10:17

Zna li netko gdje bih mogla kupiti tepih za dječju sobu? Tražim nešto kao u boho stilu, ne želim neke kričave sa likovima iz crtića i milijun boja..  Nešto jednostavno, neutralno, a da naginje na dječje 🤷‍♀️

29👩‍❤️‍👨33
    stiže nam 🎀💗

• Nooha
    18. Siječanj 2022. 10:26

Moj komentar je zaista išao iz perspektive mog djeteta koje ima 3 i pol godine i koje jako voli aktivnosti i vrtić i sa kojim se doma jako puno radi (primarno suprug koji je odgojni djelatnik i stvarno ima takta za to)...
    I ja se uistinu ne mogu složiti da je za nju bolje da je doma nekoliko mjeseci kad joj se necu moci posvetiti niti priblizno dovoljno. U popodnevnim satima kad je i suprug doma druga priča i jedva čekamo te zajedničke aktivnosti.
    Isto tako jako mi je iluzorno vjerovati da stvarno struka smatra da onda nakon tih par mjeseci ili tjedana doma, djete nebi imalo niti malo problema sa povratkom u vrtic sad tek znajuci da su mama i beba doma. Prema tome do toga opet dođe na ovaj ili onaj način.
    Ključ svega je razgovor koji s njom vodimo već mjesecima oko dolaska bebe, što nas sve čeka i što ćemo sve raditi.
    Dakle da zaključim, struka bi isto trebala pripaziti sa tako paušalnim preporukama - jer one nikako ne mogu biti univerzalne za sve i za svaku dob djeteta - starijeg brata ili sestre.

Omerta
    18. Siječanj 2022. 10:27

Arsancres

Omerta nazovi vrtić i pitaj, sad si već pred kraj, svako malo neki pregled, šta ti treba da te netko opet bzvz spiči u izolaciju il neš, sačuvaj se to malo još sad kad si napokon krenula na redovne uzv i česte preglede kak i zaslužuješ 🤭

Ma da.. Čekaju sad obavijest/službenu potvrdu od epidemiološke službe.. Kaže, kontakti su od petka 14.01. tako da bi to uključivalo i Sofiu.. Nažalost nemamo nikakvu potvrdu od prije o preboljenju za nju, jedino da vadi antitijela nebi morala ići u izolaciju, al to je sad tak i tak svejedno ako bude izolacija za cijelu grupu. Neće ić u vrtić i to je to. Ostavila sam ju danas doma pa će nam valjda  javiti tokom dana kakva je situacija. 

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Arsancres
    18. Siječanj 2022. 10:28

Demi30

Zna li netko gdje bih mogla kupiti tepih za dječju sobu? Tražim nešto kao u boho stilu, ne želim neke kričave sa likovima iz crtića i milijun boja.. Nešto jednostavno, neutralno, a da naginje na dječje 🤷‍♀️

Imaš na Kermekovom webu jako slatkih, ja baš vidjela neki dan 😁

• MarijanaMartin
    18. Siječanj 2022. 10:45

Demi30

… Dakle, pomaganje mami oko bebe, oko kućanskih poslova, zajednički i kvalitetno provedeno s obitelji, aktivno uključivanje u cjednevni obiteljski ritam i proces, pa makar i mjesec dana je nešto neprocjenjivo u djetetovom životu i nešto što se više nikad neće ponoviti, jer će cijeli život biti uključeno u neki kolektiv i obaveze (vrtić, škola, faks, posao..) Dijete se tad osjeća korisno, prihvaćeno, samopouzdano…

Moram reći da sam baš primjetila kod moje velike bebe da sve više traži samostalnost i uključenost u naše pripreme za bebu, ali da se već aktivno brine kako će to izgledati kad dode "buco". Tražila je da nauči koristiti nož, da može s nama kuhati. Kad smo slagali ormare iz Ikeje, ona je aktivno surađivala. Nekad kaže da baš ne bi htjela da braco dode, jer ja neću više imati vremena za nju. Zamolila me ako mogu kad dođem iz bolnice bracu prvo stavim u skladište i s njom se poigrati, a tek kasnije kad ona bude spremna da joj ga pokažem. Haha meni je drago da ona tako lijepo verbalizira svoje brige. Ja živim u selu gdje skoro niti jedno dijete ne ide u vrtić i ne mislim da su zakinuta. Mislim da je blagodat odrastati bezbrižno na selu. Vodimo ju na razne aktivnosti kao što su jahanje, zbor i sl. ali to su aktivnosti koje traju sat vremena i ne svaki dan. Da je zdravo i dobro da djeca budu po cijele dane u odgojno obrazovnom ustanovi onda bi djeca u domovima za nezbrinutu djecu bila najsretnija, najzdravije, najsocijalnija te na kraju i najuspješnija djeca na svijetu. To je moje zaostalo mišljenje i baš se veselim ovih godinu dana što ću biti doma sa svojom velikom bebom, više neko sa malom!!

👸 36
    🤵48
    👶- 2016
    💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
    + 05.06
    Dolazi nam dečko Martin👣
    Termin poroda 25.02.-06.03.2022

• Nooha
    18. Siječanj 2022. 11:05

MarijanaMartin

Demi30

… Dakle, pomaganje mami oko bebe, oko kućanskih poslova, zajednički i kvalitetno provedeno s obitelji, aktivno uključivanje u cjednevni obiteljsk

Moram reći da sam baš primjetila kod moje velike bebe da sve više traži samostalnost i uključenost u naše pripreme za bebu, ali da se već aktivno brine kako će to izgledati kad dode "buco". Tražila je da nauči koristiti nož, da može s nama kuhati. Kad smo slagali ormare iz Ikeje, ona je aktivno surađivala. Nekad kaže da baš ne bi htjela da braco dode, jer ja neću više imati vremena za nju. Zamolila me ako mogu kad dođem iz bolnice bracu prvo stavim u skladište i s njom se poigrati, a tek kasnije kad ona bude spremna da joj ga pokažem. Haha meni je drago da ona tako lijepo verbalizira svoje brige. Ja živim u selu gdje skoro niti jedno dijete ne ide u vrtić i ne mislim da su zakinuta. Mislim da je blagodat odrastati bezbrižno na selu. Vodimo ju na razne aktivnosti kao što su jahanje, zbor i sl. ali to su aktivnosti koje traju sat vremena i ne svaki dan. Da je zdravo i dobro da djeca budu po cijele dane u odgojno obrazovnom ustanovi onda bi djeca u domovima za nezbrinutu djecu bila najsretnija, najzdravije, najsocijalnija te na kraju i najuspješnija djeca na svijetu. 

Ajme meni, ja sam stvarno napisala da je bolje da je dijete cijeli dan u odgojno obrazovnoj ustanovi?!? 😱😱😱😱
    Pa moje je u vrticu od pola 9 do 14 sati... 
    A kad je doma ne gleda crtice nego se s njom igramo, bavimo, crtamo, pišemo, slažemo kockice i tako skroz malo suprug, malo ja...
    Kako da to radim kad mi je beba od 3 tjedna na prsima cijelo jutro, a sama sam doma? I na što će se onda to svesti, evo ti crtić samo da je mir jer drugo ništa ni ne možemo! Na to pitanje su u stanju samo odgovoriti super mame koje su eto u stanju istovremeno dojti bebu od 3 tjedna, kuhati i sa drugim djetetom redovno aktivno provoditi sve aktivnosti.
    Evo svaka čast, ja sam osobno nesposobna sve hendlati od jednom i nije me sram to priznati.
    Osobno smo odlučili da će ostati doma tjedan, max dva tjedna i to je to...život se dalje treba nastaviti, a moja reakcija je bila na sugestiju da je dijete doma NEKOLIKO MJESECI, ponavljam MJESECI! 
    Zato iskreno obožavam kad onda stigne komentar u tvom stilu... Iskreno kao da sam ga dobila na onoj fejs grupi Mamine tajne... 

Arsancres
    18. Siječanj 2022. 11:10

MarijanaMartin ja se slažem s tobom skroz, moja je isto slična iako je mlađa 😁 znam da ne mora značiti da će stvarno biti tak puno ljubavi kad seka dođe 😂😂 ali jako se veseli, počela je čak i spremat svoje igračkice male jer smo pričale da male bebe mogu progutati pa sad će ona kao svd spremiti da seka ne bi pojela 😂 slaže njezinu robu i svašta priča kak će raditi, jedino kaže kad se seka rodi da ću ja nositi nju u klokanici, a tata seku, da neće da ja nosim 🤭🤭🤭kaže stalno ju nosim u stomaku, kad izađe, želi da nosim nju 🤭
    Čak i za cicke kaže da će joj dat haha jer je ona beba a bebe samo cikaju, ona je kao već jako velika i jede sve. 
    I inače vidim da ona baš voli to zajedničko vrijeme tj. voli biti uključena u te svakodnevne stvari, čim odložim šalicu u sudoper ona bi da slažemo perilicu, pa kad završi sušilica dođe i kaže da izvadimo veš, njoj je to sve fora i onda priča tati šta je sve radila, uvijek ju on pita kak je provela dan pa ona sva važna kaže.. I kak mu je ručak kuhala (čitaj stavljala sjeckanu mrkvu u lonac😂) 

Maya34
    18. Siječanj 2022. 11:15

Gotovo napokon 😁
    💙 težak 1846g, glavicom dolje, sve mjere odgovaraju tjednu 😊 mama dobila pohvalu 🤭 i prošli put i danas kilaža u plusu za samo pola kilograma 😊
    Dao mi je uputnicu za kks, urin, tsh, ogtt, uibc, tibc..
    Idući pregled 15.2.

2019. hipotireoza hashimoto.. Euthyrox svaki dan 75
    + 17.7.
    6.8. 7+4 🤰i ❤️ kuca 😊
    31.8. 47.47mm.. 😊 obavljen kombinirani probir, uredan
    18.3. Marino 💙
    2880g, 49cm 💙❤️🙏

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.