Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Amelie
    12. Siječanj 2022. 21:06

Eva što se tiče kozica, to cijepljenje je pametno odraditi prije trudnoće jer je opasno dobiti kozice dok si trudna. Ali sad samo izbjegavaj klince, posebno vrtičku djecu jer oni ih najčešće prenose. Koliko znam u trudnoći se to cjepivo ne daje! 
    Za booster ti mogu potvrditi da je meni treća doza bila stvarno piece od cake. Eto čak me ni ruka nije boljela, ali ne bih se složila da se baš bilo kada može primiti. Pametnije je pričekati da završi embriogeneza odnosno iza 12-og tjedna ići na booster. I onda u drugom tromjesečju primiti da smo maksimalno zaštićene u trećem kad smo i najosjetljivije.

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

Amelie
    12. Siječanj 2022. 21:17

Zanimljivo mi je kako nam se kilaže beba razlikuju.. naša je s 20+4 bila na 420g i cijelo vrijeme gledam po ovim američkim stranicama kako smo odavno prešišali njihove tjedne i kilaže. Dok oni pričaju o maloj endiviji moja beba već bundeva🙈😂 Ali očito to bebe sve na kraju nadoknade jer više manje se sve rode s tri + kila.. srečkovićke imaju i ove od 4+🙈🙈 Moj muž se rodio s 4.. valjda neće biti skroz na njega. 

Pokušavamo od 09/2019.
    09/21- beta 245❤️
    05/2022 👶🌸💓

Amelie
    12. Siječanj 2022. 21:18

Sunašce83

Amelie

Evašto se tiče kozica, to cijepljenje je pametno odraditi prije trudnoće jer je opasno dobiti kozice dok si trudna. Ali sad samo izbjegavaj klince, posebno vrtičku djecu jer oni ih najčešće prenose. Koliko znam u trudnoći se to cjepivo ne daje!
    Za booster ti mogu potvrditi da je meni treća doza bila stvarno piece od cake. Eto čak me ni ruka nije boljela, ali ne bih se složila da se baš bilo kada može primiti. Pametnije je pričekati da završi embriogeneza odnosno iza 12-og tjedna ići na booster. I onda u drugom tromjesečju primiti da smo maksimalno zaštićene u trećem kad smo i najosjetljivije.

A kad se moze najranije primiti booster,nakon koliko od drugog cjepiva??????

A mislim da su preporuke 6mj.. ali puno ljudi se nažalost zarazilo s dvije doze u zadnje vrijeme tako da provjeri to s doktorom ima li šanse da dobiješ ranije.. evo ja sam bila kontakt pozitivne osobe i baš me zanima hoću li razviti simptome. Znam još ljudi koji su nakon boostera bili kontakt i uspjeli se izvući..

Pokušavamo od 09/2019.
    09/21- beta 245❤️
    05/2022 👶🌸💓

Arsancres
    12. Siječanj 2022. 21:19

Curke čestitam na dobrim pregledima  ❤️
    Demi, ja bih isto kao što je i Antonela98 napisala, otišla u bolnicu ili nekom po drugo mišljenje. Znam da si solo tj. da nije muž uz tebe sad i da si tamo gdje jesi tj.da nije sigurno isto nekoj od nas iz Zga otići po drugo mišljenje kad tu ima hrpa privatnika koji su zaista dobri ili tebi u Dubrovniku gdje ih ima možda par.. Ali ja bih radije da me neko doma pošalje nego da se ne znam šta pokaže za 2 tjedna.
    Možda on uopće nije ni dobro vidio, ne znači ni da neš postoji, a s druge strane, možda ima nešto što ni ne vidi ili ne prepoznaje kao nešto.
    Meni je jasno i da naizgled dobar uzv ne znači da ćeš roditi zdravu bebu, nikad nije ništa 100% točno ni obrnuto, jel.. Ali još kak je to tak samo usmeno rekao bi mene dodatno uznemirilo, šta je mora i spomenuti ak nije ništa 🥴
    Ja vjerujem da je sve okej i da je nešto zbrkao, ali uvijek kažem i da se i one ružne stvari događaju nekome ipak, bolje sve provjeriti. 
    MarijanaMartin jel ti to sad prvi puta rekla da je stomak veći? Tj. ako je varirao ono tjedan gore dolje, a sad ispao 2 tjedna veći, ja se ne bi uopće zabrinjavala, a ako je stalno veći od starta onda još manje jer je možda stvarno takva beba.
    Mojoj su frendici stalno govorili da je mali manji, poslao ju gin da vodi trudnoću u petrovoj kao zbog dijagnoze zastoja rasta, a tamo su joj neki dr. odmah i rekli da smatraju da to nije zastoj nego genetski, ona ima možda 155cm,muž 165 max i da ne može očekivati prosječno dijete od 50cm.. Na kraju rodila potpuno zdravog malca 2 dana do termina, 48cm imao, ali evo razlika je par dana od moje curke koja je rođena s 52cm i oduvijek je niži, ali raste, samo kak ona prati svoju krivulju, tak on svoju. Uvijek je višlja od njega, a par dana je razlika.
    Tako da ako ti je muž "veći" građom, ne bi se ja toliko kopkala 😁

Amelie
    12. Siječanj 2022. 22:03

Sunašce83

Amelie

Sunašce83

Amelie

Evašto se tiče kozica, to cijepljenje je pametno odraditi prije trudnoće jer je opasno dobiti kozice dok si trudna. Ali sad samo izbjegavaj klince, posebno vrtičku djecu jer oni ih najčešće prenose. Koliko znam u trudnoći se to cjepivo ne daje!

A kad se moze najranije primiti booster,nakon koliko od drugog cjepiva??????

A mislim da su preporuke 6mj.. ali puno ljudi se nažalost zarazilo s dvije doze u zadnje vrijeme tako da provjeri to s doktorom ima li šanse da dobiješ ranije.. evo ja sam bila kontakt pozitivne osobe i baš me zanima hoću li razviti simptome. Znam još ljudi koji su nakon boostera bili kontakt i uspjeli se izvući..

Pa rekli mi nakon 6mj. ali pitam sad kad su smanjili na 3,a ja bas i nisam u nekim kontaktima sa zarazenima kao ni sa ljudima i nije mi bila namjera se pikati prije neg rodim

Ako se mozes ful izolirati onda nemoj prije poroda.. nemas jos puno!😁Meni je bio predug period i već mi je 9 mjeseci proslo od druge doze pa sam se sigurnije osjećala s boosterom. 

Pokušavamo od 09/2019.
    09/21- beta 245❤️
    05/2022 👶🌸💓

Amelie
    12. Siječanj 2022. 22:04

Demi nadam se da je samo lažni alarm! Alaj te stalno s nečim cimaju:// 

Pokušavamo od 09/2019.
    09/21- beta 245❤️
    05/2022 👶🌸💓

Nika_1610
    12. Siječanj 2022. 22:42

Ema:)

Nika_1610

Jesmo Ema :) meni je termin 26.05.22. tako da se mozda vidimo u rodilistu😂😁
    I cestitke za deckica, samo nek i dalje nastavi lijepo rasti i razvijati se i nek sve tece normalno svojim tokom bez ikakvih koplikacija. Covjece, moja curka vec sad ima 450 grama haha.😂

Možda da, još se nisam odlučila za bolnicu, to me tek čeka 😁
    Hvala, također i tebi. Bome tvoja curka je napredna ☺️ a meni zvučalo da je moj bebač veća beba od prosjeka 😂

Demi držim fige i vjerujem da će na kraju to biti dobro, sretno!

Ja cu u Petrovu pa ako se odlucis za tamo, djelit cemo iskustva i dozivljaje😁
    Jako je napredna, neocekivano skroz ali neka lijepo je to, tvoj je bebac taman a sad ce sve brze rasti. Znas li kako ce se zvati?😊

👩🏽23, 🧔🏽26
    👧🏽 Aurora 2,5

• Kriss
    12. Siječanj 2022. 22:52

Naša curka je sa 25tt imala 706g 🥰
    Tejuska da, još uvijek je onako smečkasti iscjedak 😒 malo manje nego nakon pregleda ali ga ima još.. Jel nekome još to bilo tako? Mislim ako je od pregleda, nakon koliko to stane? Vidjet ćemo sutra, ak ne prestane, budem otišla na hitnu. Mislim ne da mi se zezati, neka provjere za svaki slučaj, neznam nisam pametna. 😔 Nju osjetim normalno ko i inače
    Drago mi za super preglediće i sutra isto sretno svima ❤️

• Kriss
    12. Siječanj 2022. 22:54

Demi držim ti fige da je sve okej, držiii seeee, vrlo ste jake i beba i ti ❤️
    Novima i starim curkama dobrodošlica 😊

• Ema:)
    12. Siječanj 2022. 23:33

posvudusa
    Hahaha 5kg 🙈🙈 ja sam se rodila sa skoro 4, a muž s 3.2 pa se ja nadam da će barem po tome biti na njega 😂

Nika_1610
    Dogovoreno, javim ti kad odlučim za petrovu, nekako sam se dvoumila između petrove i sv. Duha, a onda su mi sve u zadnje vrijeme rekli kako je merkur dobar pa nemam pojma više 🤔
    Ne znamo još, rekli smo kao kad saznamo spol onda ćemo o imenima, tako da smo sad u potrazi. Jeste vi odabrali ime za curku? ☺️

Je li se možda netko cijepio prvom dozom u 2. Tromjesečju?

Nisam bila cijepljena prije, taman kad sam trebala sam ostala trudna pa su rekli da ne preporučuju u 1. Tromjesečju i na kraju sam preboljela koronu u 11. Mjesecu pa sad nisam pametna cijepiti se sad ili pričekati da rodim pa onda.

Prva trudnoća
    Dolazi nam dečkić 💙
    Termin: 30.5.2022.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.