Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • _Katja_
    06. Siječanj 2022. 23:22

Ma ja mislim da je to previše… Meni patronažna tu u Njemačkoj rekla da temp u sobi gdje beba spava treba biti izmedju 18 i 20 stupnjeva 😅
    Ja sam pokrivala dekicom od početka, ali uvijek mi je bila na oku, ili sam ležala pored nje ili gledala na baby monitor. 

bebo
    06. Siječanj 2022. 23:22

Citam na vise mjesta.. Do.max 20'C je. Fiju!

Evo 5 savjeta koji vam mogu biti vodilja:

1. Koja je idealna sobna temperatura za spavanje?
    Idealna temperatura smatra se između 16°C i 20°C, a preporučljivo je i da u sobi imate termometar kako biste je mogli na vrijeme regulirati.
    Kako se ne preporučuje pokrivanje malih beba dekicama, najbolje je da spava u laganijoj vreći za spavanje, a da, prema potrebi, dodajete slojeve odjeće. Ako bebicu povijate, koristite laganu i tanku pamučnu dekicu.
    2. Uvijek bebi provjeravate potiljak!
    Ako želite biti sigurni da niste bebu pretrpali odjećom, provjeravajte njezin potiljak ili trbuščić, jer toplina ovih dijelova tijela je bolji pokazatelj pregrijavanja ili hlađenja nego ručice i stopala.
    Ako je bebi prevruće, koža potiljka ili trbuščića bit će znojna i topla pa tada možete ukloniti koji sloj odjeće.
    3. Ne stavljajte kapu na bebinu glavu dok spava
    Nikada ne smijete staviti kapu na bebu dok spava u zatvorenom prostoru, čak ni kada je hladno ili vi mislite da joj 'puše s prozora' jer je glava važna za održavanje tjelesne temperature i oslobađanje topline.
    4. Ne podešavajte grijanje na najvišu temperaturu
    Ako je su vani iznimno niske temperature, poželjet ćete 'nabviti' radijatore na najjače i ostaviti ih tako dok spavate. Ne samo što tako nikako nećete uštedjeti nego pedijatri ne preporučuju da mala djeca spavaju u pregrijanim prostorijama, ne samo zbog opasnosti od pregrijavanja nego i zbog isušenog zraka. Ako već ostavljate grijanje preko noći uključeno, neka ne prelazi temmperaturu iznad 20 stupnjeva Celzijevih.
    5. Iako je hladno, nikada ne stavljajte dječji krevetić uz radijator
    Nikada ne stavljajte bebin krevetić pokraj radijatora jer to može dovesti do pregrijavanja.

CoKSa
    07. Siječanj 2022. 00:04

Sunašce83

Meni je patronazna pak rekla temp 18-25 idealna. Iako mi sobu ne grijemo,a i prozor je uvijek otvoren.
    Ma muka mi vise od svih informacija danasnjih i dezinformacija. Sve nec novo. Bas sam bedak na kvadrat. Kao da sam prvi put trudna🤦‍♀️.
    Kosu prati u bolnici😬, pa dobro da cu se uspjeti i otusirati. Svoj popis sam skratila na min. Ono sto i ako zafali ce mi dragi donjeti i to je to.
    Cure sto koristite protiv zgaravice? Od pocetka je imam ali sad je vec nepodnosljivo😔.

Ja sam kupila i ljekarnoj rennie, cucla se i mogu trudnice. 
    Nekad mi pomogne, nekad ne🤷‍♀️🤷‍♀️ 

CoKSa
    07. Siječanj 2022. 00:07

Kod nas je u kuci tak od 23-25, uglavnom smo zimi u kratkim rukavima. Uvijek je negdje prozor na kip otvoren. Nocu pustimo plin jer nam se ne dize trpat u pec, a preko dana smo na drva. Dok kuham zna bit i veca temp, ali onda otvaram vrata, prozore da razluftam 

Amelie
    07. Siječanj 2022. 00:10

Mariina1106

Cure iz zg znate li gdje rade trudničke masaže? Moram se narucit sad koji dan ako ovaj moj salon tu ne nudi a mislim da ne nudi.

Ja sam i prije trudnoće išla na shiatsu masaže i bile su mi jako ugodne, a vjerujem da ta žena radi i sa trudnicama. Salon je Ginger na gornjem gradu i tamo posebno dođe ta maserka po dogovoru. Mogu ti napisati kad saznam jel radi i s trudnicama ako te zanima..

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

Omerta
    07. Siječanj 2022. 00:27

CoKSa

Nocas mi je mali frknuo sa kreveta, cure moje kako sam se ja skocila, nikad brze dizanje, grc u nogi me ulovio momentalno, pobjegla mi mokraca, mislila sam da mi je vodenjak puknuo. Potegnuo je nocni ormaric i dolje na pod. Razbio nos. Ali sve je ok.
    Makovo zrno za sve sta mi priprema svaki dan.
    Slabo sam aktivna, jer ih je ulovilo neko ludilo, svaki cas se jedan razbije, padne sa stola, stolice, gurnuli bojicu u plinsku pec pa je to pocelo gorit. Sta da vam kazem. Skupljajte zivceke🤣 trebat ce vam.

Suosjećam..  Moja mlađa je danas mlatnula glavom u igraoni u Westgatu.. Prvi put pa eto "lijepa" uspomena. Tamo gdje su one loptice i kao neki mekani tabureići.. Pazim, držim za ruku cijelo vrijeme dok skakuće.. I onda ju hoću poslikat na sekundu i baš tad kako je skočila među loptice posklizne se na njih i udari glavom iza o jedan od tih taburea.. Kao mekani, ali udarila u rub i baš se čulo.. Sirota briznula u plač i sva problijedila i ja skupa s njom.. Misla sam gotovo potres mozga..  Srce mi se uzlupalo od straha.. Pratila sam je neko vrijeme kako će se ponašati.. Sva sreća bilo sve ok. Al ono ne može ih se ispuštat ni iz vida ni iz ruke nimalo. Nema opuštanja koliko god to sve tamo djelovalo sigurno za tako male klince. Zamjerilo mi se i mislim da neću tako skoro tamo, plus što su poskupili, 30kn za igru među lopticama.. 

Be the change you wish to see in the world.. 💚

EvaKB
    07. Siječanj 2022. 03:13

Amelie

Mariina1106

Cure iz zg znate li gdje rade trudničke masaže? Moram se narucit sad koji dan ako ovaj moj salon tu ne nudi a mislim da ne nudi.

Ja sam i prije trudnoće išla na shiatsu masaže i bile su mi jako ugodne, a vjerujem da ta žena radi i sa trudnicama. Salon je Ginger na gornjem gradu i tamo posebno dođe ta maserka po dogovoru. Mogu ti napisati kad saznam jel radi i s trudnicama ako te zanima..

Ja cu ici ici tu gdje vjezbam, oni bas rade masazu za trudnice

https://mamasoon.hr/masaze/

👩‍🦰35
    👨‍🦱37
    Pokušavamo od 09/2019.
    06.09.2021. ➕
    Panorama ✔️ dolazi nam Ivor 💙
    Očekivani termin poroda 11.05.2022.

Arsancres
    07. Siječanj 2022. 04:41

Još jedna sova se probudila 🤭🤭🤭 vidim pišete ua temperaturu i spavanje, ja se sjećam da su mama u bolnici po otpustu rekli da je idealna temperatira od 18-21 za bebu, prvih mjesec dana kao je okej do 23 preko noći jer bebe ne mogu još regulirati temperaturu tijela, sve kasnije da je do 21.
    Meni je i to bilo vruće ali smo naštimavali grijanje tak stalno jer eto ja se bojala da joj nije hladno 🐽🐽
    Mi inače spavamo s prozorima na kip, grijanje je na 15 kad temp padne na 15 onda se upali tek.
    Mislim da je to zapravo nešto što ćete i same skužiti, u svakom slučaju bolje i koji stupanj niže nego više., stvarno ne može njima ništa biti nakon par tjedana od rođenja, a puno je zdravije. Moja mala isto se neda pokrit, ako ju u snu pokrijem na prevaru, ona ae odmah otkriva, a noge su joj uvijek gole tj. stopala i nema šanse da bi išta obukla, ali tako i ja. Ja mrzim čarape, jedva čekam da ih skinem kad dođem doma, uvijek hodam golog stopala i na - 20, baš mi smetaju, dok moj muž doslovno i u proljeće spava s čarapama 😂😂🐽🐽
    Katsy ti si pitala za masažu cicki, nemoj ih masirati niti uopće dirati, nije preporučljivo pogotovo pred kraj trudnoće jer možeš potaknuti stimulacijom kontrakcije, ako ti curka mlijeko samo obriši ali nemoj čačkati ništa oko njih. Znam da je jedino ok izvlačiti bradavice onom špricom, ali čini mi se tek od 37tjedna,ako trudnica ima baš uvučene i to baš prema uputama kak ide, ništa na svoju ruku. 

CoKSa
    07. Siječanj 2022. 05:05

I ja sovarim. Digla se na wc, ì sad nikako zaspat. Jedem🙈

bebo
    07. Siječanj 2022. 07:23

Ja sovarim svake noc 🙊
    Bitno da cu se naspavat prije nego rodim 😂😂
    Bebolina super je ova skica. 
    A i brzo ces se uhodat, nemoj se nervorat oko toga. 😉

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.