Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mariina1106
    28. Prosinac 2021. 19:51

Cure, razmišlja li koja o kupnji njihalice za bebe? Ja razmišljam o babybjorn. Imate li kakve preporuke?

Demi30
    28. Prosinac 2021. 20:50

Što se tiče tih njihaljki, ja vam sad govorim iz perspektive osobe kojoj je struka rad s djecom rane dobi. To su vam danas sve marketinške fore koje privlače roditelje. Te njihaljke uglavnom nikako nisu dobre za dječji razvoj. Nisam ja sad neka babaroga, naravno da neće djetetu ništa biti ako je 15-20 minuta na dan u njihaljki, ali većina njih zapravo uopće ne podržava dječji razvoj i sputavaju prirodne dječje pokrete i usporavaju tonus mišića. Poslušajte cjenjenog dr. Ranka Rajovića. Ima negdje video baš na tu i slične teme - Koliko zapravo nepotrebnih rekvizita pružamo djeci iz želje da im učinimo dobro, a nismo svjesni nedostataka... Njihaljki, onih swadle povoja koji su sad hit itd.  Najbolje i najoptimalnije za bebu je da bude na podu, na nekoj kvalitetnoj tvrdoj podlozi.  To je najbolja aktivnost za jačanje mišića, vrata, glave i kralježnice.   Što se tiče njihaljki, Babybjorn je zapravo najmanje zlo i to je ono što bi ja jedino uzela za neko povremeno korištenje. Sigurno ponekad dobro dođe. Skupa je, ali mislim da je najbolja opcija od svih koje sam vidjela. 

29👩‍❤️‍👨33
    stiže nam 🎀💗

Omerta
    28. Prosinac 2021. 21:02

Jel išla koja na 4D preko Ponude Dana? Imaju dve ponude.. Jedna za 250kn, druga za 349kn
    https://www.ponudadana.hr/zdravlje/ginekoloski-pregledi/4D-ultrazvuk-i-DVD-snimka-vase-bebe-uz-ukljucen-anomaly-scan--pomocu-kvalitetnog-Samsung-uredjaja-u-centru-grada-za-249-kn-59920_1 ili https://www.ponudadana.hr/zdravlje/ultrazvuk/4D-ULTRAZVUK-uvjerite-se-u-zdravlje-vase-bebe-pogledajte-njene-kretnje-u-stvarnom-vremenu-uz-ukljucenu-snimku-u-Poliklinici-Stil-Medical-za-349-kn-60004_1
    Samo ne znam zašto piše da se radi od 20 do 24 tjedna. 

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Tejuska♡
    28. Prosinac 2021. 21:05

Sunasce cestitam na dobrom pregledu 🥰♥️
    Demi hvala ti na podjeljenom misljenju.Ja sam iskreno sad htijela uzeti nesto,misleci da mi mozda malo pomogne kroz dan jer ipak dolazi 3-ce dijete i imat cu skolarca s kojim ce trebat i radit.S deckima nisam to imala ali sad sam doista mislila 🙈 ne da mi boravi tu sat vremena ali da kroz dan stavim da mogu otic pisat i slicno😅
    Znaci tvoja preporuka je samo babybjorn? Nuna,Joie i sl. ne ?

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Tejuska♡
    28. Prosinac 2021. 21:07

Omerta

Jel išla koja na 4D preko Ponude Dana? Imaju dve ponude.. Jedna za 250kn, druga za 349kn
    https://www.ponudadana.hr/zdravlje/ginekoloski-pregledi/4D-ultrazvuk-i-DVD-snimka-vase-bebe-uz-ukljucen-anomaly-scan--pomocu-kvalitetnog-Samsung-uredjaja-u-centru-grada-za-249-kn-59920_1 ilihttps://www.ponudadana.hr/zdravlje/ultrazvuk/4D-ULTRAZVUK-uvjerite-se-u-zdravlje-vase-bebe-pogledajte-njene-kretnje-u-stvarnom-vremenu-uz-ukljucenu-snimku-u-Poliklinici-Stil-Medical-za-349-kn-60004_1
    Samo ne znam zašto piše da se radi od 20 do 24 tjedna.

Ja sam isla kod Đurića sa Janom,bilo je OK.
    Oko pola sata je trajao pregled 😊 

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Demi30
    28. Prosinac 2021. 21:18

Tejuska, ja isto razmisljam da uzmem Babybjorn jer realno ću biti dosta sama s bebom. Sigurno će mi olakšati život dok odem na wc, otuširam se i sl.   Još ću razmisliti, ali ja bih osobno uzela nju (ne znam ima li kakva druga na sličan princip), dakle gdje se beba sama pokreće i određuje intezitet pokreta.  A i plus mi je definitivno što je lagana, pa je mogu lako nosit iz prostorije u prostoriju (npr. u kupaonicu dok se tuširam 😂).  Što se tiče Nune i sličnih, ja osobno mislim da je to navlakuša teška.  Ne kažem da se bebi možda nebi svidjelo unutra, ali sigurno ne podržava bebin razvoj na pravilan način, bez obzira kako se reklamirali i koliko novaca koštalo. 

29👩‍❤️‍👨33
    stiže nam 🎀💗

• katsy
    28. Prosinac 2021. 21:23

Arsancres

Žene, kak vaša leđa? Mene svaki dan počne lovit, ne znam kak da se više namjestim kad legnem 😓

Leđa su mi OK, ali bol u stidnoj kosti (zdjelica,pubicna kost) eee to me boli..svaki dan drugacije, danas bas dosta.
    Imam osjecaj sto se vise krecem da me vise boli :/

Arsancres
    28. Prosinac 2021. 21:29

Lovely super onda da je tako ispalo ❤️ meni osobno je pohvalno kad ginekolog vodi računa o svemu stvarno, pa tako i o šećeru, radije sam uvijek za opciju da pošalju trudnicu i na koju pretragu više nego ne daj Bože neke situacije, ali isto tako mi je suludo baš se držati tako nekih stvari bez da se sagleda malo dalje od papira isključivo, ono bez da se razmisli možda jel neka situacija rezultirala nečim, tak za šećer ili što često bude trudnicama s visokim tlakom, sindrom bijele kute, a ne stvarno visok tlak i inače. I tak niz stvari. 
    Odlično da je sestra rekla da je sve ok ❣️ nadam se da će se urin isto sredit 😁
    Omerta jedna moja prijateljica je išla više puta na uzv kod Đurića, rekla je da je skroz ok bilo, a znam da on dugo ima te ponude s kuponima pa vjerujem da sigurno je i ohoho žena već bilo, ta ponuda je bila i kad sam ja bila trudna s prvom. Ja ne bi k njemu kročila zbog onog slučaja koji je bio s porodom njegove pacijentice prije 10ak godina, ježim se od takvih stvari, žalosno mi je samo što nije adekvatno kažnjen na kraju unatoč tome što je nepravomoćna presuda bila skroz korektna. Uopće ne mislim da se takve situacije događaju pod normalno niti da se netko s tim treba pomiriti. Meni je preko glave tih liječničkih greški koje se vječno zataškavaju i nikad se ne izgoni pravda do kraja. Godinama sam volontirala u jednoj udruzi s osobama s težim mentalnim poteškoćama, ne bi vjerovali koliko je njih takvo jer je netko sjebao nešto na porodu ili netom nakon iz skroz urednih trudnoća.
    Sad sam otišla u off topic, ali sam ja preosjetljiva na to pravo normalnog i dostojanstvenog poroda 😓

Tejuska♡
    28. Prosinac 2021. 21:31

Demi30

Tejuska, ja isto razmisljam da uzmem Babybjorn jer realno ću biti dosta sama s bebom. Sigurno će mi olakšati život dok odem na wc, otuširam se i sl. Još ću razmisliti, ali ja bih osobno uzela nju (ne znam ima li kakva druga na sličan princip), dakle gdje se beba sama pokreće i određuje intezitet pokreta. A i plus mi je definitivno što je lagana, pa je mogu lako nosit iz prostorije u prostoriju (npr. u kupaonicu dok se tuširam 😂). Što se tiče Nune i sličnih, ja osobno mislim da je to navlakuša teška. Ne kažem da se bebi možda nebi svidjelo unutra, ali sigurno ne podržava bebin razvoj na pravilan način, bez obzira kako se reklamirali i koliko novaca koštalo.

Razumijem,a sad financijski gledam te jeftinije .. Za 4moms i slicne boga mi nemam niti bi dala 💁‍♀️ Joie mi se eto sviđa i to sam mislila da je malo zabavi kad bas budem van sebe 🤪 nije isto 1 pa sad 3 dijete i jos sama vecinu dana,eto jedino zato.
    Nisam za npr.hodalicu ... ali nisam nista lose smatrala u njihaljki koja njise desno lijevo , pa nije da sjedi pa joj lomi kicmu ili nes? 

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Demi30
    28. Prosinac 2021. 21:51

Tejuska♡

Demi30

Tejuska, ja isto razmisljam da uzmem Babybjorn jer realno ću biti dosta sama s bebom. Sigurno će mi olakšati život dok odem na wc, otuširam se i sl. Još ću razmisliti, ali ja bih osobno uzela nju (ne znam ima li kakva druga na sličan princip), dakle gdje se beba sama pokreće i određuje intezitet pokreta. A i plus mi je definitivno što je lagana, pa je mogu lako nosit iz prostorije u prostoriju (npr. u kupaonicu dok se tuširam 😂). Što se tiče Nune i sličnih, ja osobno mislim da je to navlakuša teška. Ne kažem da se bebi možda nebi svidjelo unutra, ali sigurno ne podržava bebin razvoj na pravilan način, bez obzira kako se reklamirali i koliko novaca koštalo.

Razumijem,a sad financijski gledam te jeftinije .. Za 4moms i slicne boga mi nemam niti bi dala 💁‍♀️ Joie mi se eto sviđa i to sam mislila da je malo zabavi kad bas budem van sebe 🤪 nije isto 1 pa sad 3 dijete i jos sama vecinu dana,eto jedino zato.
    Nisam za npr.hodalicu … ali nisam nista lose smatrala u njihaljki koja njise desno lijevo , pa nije da sjedi pa joj lomi kicmu ili nes?

Ma naravno Tejuska da i financije diktiraju što ćemo si uzeti. Ovo što ja govorim više se odnosi na nekako dugoročno korištenje takvih pomagala koja su osmišljena više da olakšaju nama život, nego da bebi učine nešto korisno.  Neće bebi apsolutno ništa biti od neke njihaljke, ako ne provodi u njoj sate svaki dan i time joj se uskraćiva vrijeme za igru i razvoj na ravnim podlogama i sl. U svakom slučaju, uz troje tjece, ja se apsolutno slažem i razumijem te da ti je potrebno tako nešto i uopće se nemoj ustručavati kupiti ono što si zamislila. Moja prija ima 4 male djece i ova zadnja malena nije izlazila iz ove 4Moms. Jednostavno, uz ovo troje starijih i sve obaveze, tako se nekako dogodilo da je beba bila u tome svaki dan.  Sad ide na vježbice za poboljšanje tonusa mišića jer se u onoj ključno fazi za razvoj dijete nije dovoljno  kretalo, odizalo od ravne površine, okretalo...  Ako me sad malo bolje kuzis sto sam htjela reći - Nije to nista samo po sebi toliko zlo, nego nacin na koji koristimo te stvarčice moze ucinit stetu

29👩‍❤️‍👨33
    stiže nam 🎀💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.