Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Razumna
    15. Kolovoz 2021. 16:11

Nama je valjda suđeno da se brinemo.  Jer nam je jednostavno stalo do naših beba. 
    I to bi tako trebalo biti, za razliku od životinja imamo razum i normalno da se brinemo.  Pa brinemo se oko svakidašnjih stvari uobičajenih A da se nećemo brinuti oko stvaranja novog života. 
    A bolovi koliko sam skuzila dođu i prođu. Mene je toliko jučer bolila noga kao da sam imala mjesecnicu da sam plakala od bolova i muke. Čak sam sanjala da više nisam trudna koliko me to mucilo  😭 a danas me samo kicme boli kao kad previše lezis.  I realno briga me za bol, nek me stalno boli ali samo da rodim zdravo dijete 🙏

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Arsancres
    15. Kolovoz 2021. 16:17

TiNa nemoguće mi je ležati 24 sata, imam dijete doma koje me treba i traži svoje.. Ne mogu njoj dat sendvič za ručak baš 
    Muž i ja smo solo, nemamo nikog od obitelji blizu, zapravo se ni s čim ovak ni ne zamaram, stan malo kozmetički muž spremi i to je to, niš neće bit od malo nereda.. Kome smeta nek mi pospremi 
    Što se tiče cistitisa, dobit ćeš vrlo vjerojatno antibiotik, ima ih koji su okej u trudnoći. Obavezno si uzmi odmah i probiotik da ne prizoveš gljivice još, a još danas možeš piti čaj od brusnice, ali plod, prilično sam sigurna da list brudnice ne smiješ u trudnoći.
    Ima u dmu onaj 100% encian, baš plod sušeni. Moglo bi ti odmah pomoći.

TiNa
    15. Kolovoz 2021. 16:29

Arsancres

TiNa nemoguće mi je ležati 24 sata, imam dijete doma koje me treba i traži svoje.. Ne mogu njoj dat sendvič za ručak baš
    Muž i ja smo solo, nemamo nikog od obitelji blizu, zapravo se ni s čim ovak ni ne zamaram, stan malo kozmetički muž spremi i to je to, niš neće bit od malo nereda.. Kome smeta nek mi pospremi
    Što se tiče cistitisa, dobit ćeš vrlo vjerojatno antibiotik, ima ih koji su okej u trudnoći. Obavezno si uzmi odmah i probiotik da ne prizoveš gljivice još, a još danas možeš piti čaj od brusnice, ali plod, prilično sam sigurna da list brudnice ne smiješ u trudnoći.
    Ima u dmu onaj 100% encian, baš plod sušeni. Moglo bi ti odmah pomoći.

Ma da znam dijete trazi svoje samo sam htjela reci da se ne naprezes previse. Da sto vise odmaras. Ma fuckas sad cistocu 😂bit ce vremena za sve bitno je da budes okej.
    Nazvat cu sutra ginekologicu zamjenu, jer je moja na godisnjem a zadnji put ih nakon 200 poziva nisam mogla dobiti, ako ih ne dobijem nazvat cu opcu praksu moze mi i ona pustiti antibiotik?
    Danas je gospa, nekam gdje kupit Al sutra bi mogla otic do dm-a ili ljekarne pa uzet nesto tipa toga sto si napisala. To smijem jel da? Sad me jos vise strah nego sto me bilo prije 

🧔35g
    🙎‍♀️33g
    Married
    19.07.+(clear blue)
    1x🤰, 💙boy

Folna, Novalac, euthyrox 50, magnezij
    Termin 19.03.2022.

Arsancres
    15. Kolovoz 2021. 16:42

Možeš otići i na hitnu ili u neki dz koji je dežurni, ja sam bila jednom na hitnoj na moru prije par godina baš zbog upale mjehura, prvi put u životu sam to dobila, nenormalna bol, pišala sam žilete, doslovno dali su mi terapiju koju sam podigla odmah u dežurnoj ljekarni, ali sam ostavila kauciju kao za lijekove te i onda sam morala u roku 7 dana donijeti recept od svoje dr. njima i vratili mi novce.
    To znam da je i inače praksa, a obzirom da si trudna ma daj nemoj se mučiti uopće, još da se bzvz nešto i pogorša. Nalaz znam da dođe onom doktoru koji ga je zatražio pa će ti sigurni ginić dati neki antibiotik, a ako su oni baš na godišnjem mora ti dati i taj neko ko ga mijenja. Nisam sigurna koliko će ti dr. opće prakse htjet išta davat bez njegovog odobrenja, ali možda i ovisi od doktora do doktora. 

TiNa
    15. Kolovoz 2021. 17:24

Arsancres

Možeš otići i na hitnu ili u neki dz koji je dežurni, ja sam bila jednom na hitnoj na moru prije par godina baš zbog upale mjehura, prvi put u životu sam to dobila, nenormalna bol, pišala sam žilete, doslovnodali su mi terapiju koju sam podigla odmah u dežurnoj ljekarni, ali sam ostavila kauciju kao za lijekove te i onda sam morala u roku 7 dana donijeti recept od svoje dr. njima i vratili mi novce.
    To znam da je i inače praksa, a obzirom da si trudna ma daj nemoj se mučiti uopće, još da se bzvz nešto i pogorša. Nalaz znam da dođe onom doktoru koji ga je zatražio pa će ti sigurni ginić dati neki antibiotik, a ako su oni baš na godišnjem mora ti dati i taj neko ko ga mijenja. Nisam sigurna koliko će ti dr. opće prakse htjet išta davat bez njegovog odobrenja, ali možda i ovisi od doktora do doktora.

Nemam nikakve tegobe niti me boli niti pece kod mokrenja, ne zivim u zg pa je to u manjem mjestu malo tezi problem otici u dezurnu ljekarnu. Sutra zovem zamjenu u ginekolosku, ako ih ne dobile zovem svoju opcu praksu, a ako i to ne uspije onda cu otic privatno gin i nek mi on nesto napise. Zadnji put sam dobila slom zivaca zvali smo i muz i ja jedno 200 puta da bi se netko javio i pogodi sta? Nitko 2 dana zaredom. Nitko nije digao jebenu slusalicu. Puno ti hvala sto mi pomazes i savjetujes me 

🧔35g
    🙎‍♀️33g
    Married
    19.07.+(clear blue)
    1x🤰, 💙boy

Termin 19.03.2022.

Arsancres
    15. Kolovoz 2021. 20:13

Joj meni se kosa diže kad to čujem, a skoro svugdje je tako.
    Ja sam trebala ići prije koji tjedan kod opće prakse po neke kapi za uho, znači ne pretjerujem, 58 puta se nitko nije javio, zvala sam valjda cijelu smjenu dok ne odzvoni ono skroz, ništa, nula. Obzirom da mi je čak i blizu, otišla sam tamo i još ko budala čekala 45 min jer je i hodnik zaključan, ne puštaju zbog korone nego stoji natpis da nazoveš prije, da, bašNa koncu se pojavio neki čovjek kojo je trebao lijek, a nije ih mogao dobiti pa je došao lupat po tim vratima  ne znam jel mi bilo smiješno il bi plakala. Da nije bilo njega i urlanja i lupala, nitko ne bi ni izašao.
    Nadam se da ćeš imati sreće, ali ako ništa možeš i kod privatnika otići pa ti oni isto mogu ispisat "kvazi recept" pa pretpostavljam da je ista procedura kao to kak sam ja s hitnom imala, mora postojati način da podigneš lijek pa onda već dostaviš recept.
    Nemoj samo odgađati krenuti s nekom terapijom da ne bi pogoršala stanje, super ako te ništa ne boli, možda ni ne dobiješ antibiotik onda, ako nisu nikakve smetnje veće, jel.
    Držim ti fige i javi nam kak je prošlo 

TiNa
    15. Kolovoz 2021. 20:19

Arsancres

Ja sam trebala ići prije koji tjedan kod opće prakse po neke kapi za uho, znači ne pretjerujem, 58 puta se nitko nije javio, zvala sam valjda cijelu smjenu dok ne odzvoni ono skroz, ništa, nula. Obzirom da mi je čak i blizu, otišla sam tamo i još ko budala čekala 45 min jer je i hodnik zaključan, ne puštaju zbog korone nego stoji natpis da nazoveš prije, da, bašNa koncu se pojavio neki čovjek kojo je trebao lijek, a nije ih mogao dobiti pa je došao lupat po tim vratimane znam jel mi bilo smiješno il bi plakala. Da nije bilo njega i urlanja i lupala, nitko ne bi ni izašao.
    Nadam se da ćeš imati sreće, ali ako ništa možeš i kod privatnika otići pa ti oni isto mogu ispisat "kvazi recept" pa pretpostavljam da je ista procedura kao to kak sam ja s hitnom imala, mora postojati način da podigneš lijek pa onda već dostaviš recept.
    Nemoj samo odgađati krenuti s nekom terapijom da ne bi pogoršala stanje, super ako te ništa ne boli, možda ni ne dobiješ antibiotik onda, ako nisu nikakve smetnje veće, jel.

Eto napokon netko tko zna o cemu pricam kad to nekom kazem da sam 200 x zvala kazu mi je pa da godisnji su, da jesu Al pa ima ta koja je na godisnjem zamjenu. Jakooooo ti puno hvala na trudu i pomoci, sto brines, sutra zovem, jednu, ako ne dobijem onda opcu praksu nju uvijek dobijem lakse nego gin ako ce mi htjet izdat recept ako ne u srijedu idem privatno narucila sam se ovako i onako na pregled.
    Nadam se da ce sve bit u redu, moja prijateljica je imala ureopkasmu u obje trudnoce sve je bilo u redu, ja sam vise plasljivi tip pa odma regiram i imam sve pod povecalom
    Puno ti hvala. Javim ❤️

🧔35g
    🙎‍♀️33g
    Married
    19.07.+(clear blue)
    1x🤰, 💙boy

Termin 19.03.2022.

TiNa
    15. Kolovoz 2021. 20:46

Arsancres

Ja sam trebala ići prije koji tjedan kod opće prakse po neke kapi za uho, znači ne pretjerujem, 58 puta se nitko nije javio, zvala sam valjda cijelu smjenu dok ne odzvoni ono skroz, ništa, nula. Obzirom da mi je čak i blizu, otišla sam tamo i još ko budala čekala 45 min jer je i hodnik zaključan, ne puštaju zbog korone nego stoji natpis da nazoveš prije, da, bašNa koncu se pojavio neki čovjek kojo je trebao lijek, a nije ih mogao dobiti pa je došao lupat po tim vratimane znam jel mi bilo smiješno il bi plakala. Da nije bilo njega i urlanja i lupala, nitko ne bi ni izašao.

Dobro da je bio covjek koji je lupao jer pitanje do kad bi tamo stajala i dali bi ista obavila. 

🧔35g
    🙎‍♀️33g
    Married
    19.07.+(clear blue)
    1x🤰, 💙boy

Termin 19.03.2022.

Razumna
    15. Kolovoz 2021. 22:43

Stanje u našem zdravstvu je pregrozno. 
    Ja sam uspjela nabaviti mail od sestre kod ginekologa i od sestre od dr opće prakse ( ali od njih nikakve koristi) pa barem sestra od ginekologa odg na te mailove ali naravno nosim jako puno bonbonjera,  rafaela i dingaća 😒jer te inače nitko ne šljivi. Za pregled ne mogu doći na red a i imaju prastare uređaje pa sam u petak išla privatno i platila 550kn pregled+UVZ. Ajde barem za te pare je bilo ugodno iskustvo, još su me i utjesili pa mi nije žao. Ali žalosno je da to sve placamo a ne dobijemo nikakvu uslugu. 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Arsancres
    15. Kolovoz 2021. 23:36

Da, upravo tako. 

Ja vodim trudnoću privatno, prvu sam isto vodila kod tog dr. ali je najtužnije da sam kod njega završila u prvoj trudnoći nakon što su me u bolnici toliko istraumatizirali. Išla sam potvrdit trudnoću, ta doktorica koja me zaprimila je bila vještica i pol. Ja sam bila baš uplašena, logično, a ona mene pita šta se bojim tako i šta sam nervozna, jel mi željena trudnoća.. Ja odgovorim da je, da me strah jel sve ok, a ona meni ladno kaže a svašta, mislila sam da vam je neželjena pa da vam je zato bitno i hitno da stignete abortus napraviti na vrijeme.

Ajde di to ima osim kod nas? Meni je taj mjesec i svaki prije i poslije država za takve idiote uzela lovu s plaće.

Rekla mi je da je trudnoća tu, ali da je to sve krivo, nisko, nepravilna vrećica, ne vidi ništa, ukratko, očistit ću se ja sama, ako ne dođe do spontanog za vikend da se javim svom soc ginekologu, a ako ipak prokrvarim prije, da dođem do njih.

Ne moram reći da sam provela iduća 24 sata guglajući u suzama, tražila sam nekog da se naručim na drugo mišljenje. 

Na koncu sam iskopala tog doktora na jednom forumu, našla njegov mail i u subotu u 22 h mu poslala mail (očaj level 72836)
    Čovjek mi je odgovorio za 15ak min, tako mekano i smireno.. Sjećam se tih par rečenica i dan danas, da se ne bojim i ne razmišljam o tome, da su to jako mali tjedni i da se tako rano ne daju nikakve prognoze zapravo, a ne tako loše, da može biti sve i ništa.. I da ako je trudnoća stvarno nisko smještena da to nije prepreka da bude uredno iznesena. I napisao mi da nazovem tad i tada sestru i da će me primiti na uzv i onda ćemo znati više. Zapravo ništa posebno, samo jedna topla ljudska reakcija. 
    Ukratko, evo moja nepravilna vrećica leži upravo kraj mene :)
    Ja ga ne bih mijenjala ni za šta, taman da je bio i drugačiji ishod, čovjek je anđeo... Ali vrlo vjerojatno ne bi ni došla do njega da nisam imala tako bijedan tretman u državnoj ustanovi. To je poanta. 
    Meni smeta to što se hrpa ljudi miri sa svime i kao svima je to očekivano stanje u zdravstvu, ja ne znam kak to može biti normalno...najgore mi kad netko ima neko pozitivno iskustvo s nekim doktorom pa su komentari tipa, primila me, bila je ljubazna, a zapravo pa to je njihov posao. Samo je to sve tako iskrivljeno da se mi svi danas čudimo ko pura dreku kad je netko ljubazan i civiliziran, kao da je to nešto ekstra dodatno, umjesto da im to bude kao dobar dan.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.