Blago vama i meni se jako islo radit taj 4D..bas sam si zeljela napraviti album slika no u njemackoj je to od 1.1.2021 zabranjeno jer je stetno za bebu 😔 nema veze imam obicne slikice pa cu si nesto iskombinirati.
Da li nam možeš nešto više reći kako ti to objasni ginekolog "da je štetno"!? Baš tim riječima? Da li možeš inzistirati ili platiti da ipak ideš na 4/5D na vlastitu odgovornost? Malo me zanima kako je to na zapadu.
Jednostavno, država zabranila 4D ultraschall (možete kontaktirati vladu i pitati zašto) odeš doktoru i kaže ti da to ne smiju više raditi. Jasnije?
Ok tnx. Ma pitam jer ja danas imam 5D i neću ići. Već sam joj spomenula da je u Njemačkoj zabranjeno i da li kod mene ima neke indikacije tj potrebe baš za 5D. Moja gin je rekla da nije znala da je 4/5D igdje zabranjen i da ne vidi razlog za to. Pa me zanimalo da li vama daju neko baš znanstvena obrazloženja ili vas upute na neke stranice gdje se vidi znanstveno obrazloženje takve zabrane. Ali ako je to politička odluka to je nešto drugo, nije medicinska.

👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Termin poroda 25.02.-06.03.2022
Blago vama i meni se jako islo radit taj 4D..bas sam si zeljela napraviti album slika no u njemackoj je to od 1.1.2021 zabranjeno jer je stetno za bebu 😔 nema veze imam obicne slikice pa cu si nesto iskombinirati.
Da li nam možeš nešto više reći kako ti to objasni ginekolog "da je štetno"!? Baš tim riječima? Da li možeš inzistirati ili platiti da ipak ideš na 4/5D na vlastitu odgovornost? Malo me zanima kako je to na zapadu.
Jednostavno, država zabranila 4D ultraschall (možete kontaktirati vladu i pitati zašto) odeš doktoru i kaže ti da to ne smiju više raditi. Jasnije?
Ok tnx. Ma pitam jer ja danas imam 5D i neću ići. Već sam joj spomenula da je u Njemačkoj zabranjeno i da li kod mene ima neke indikacije tj potrebe baš za 5D. Moja gin je rekla da nije znala da je 4/5D igdje zabranjen i da ne vidi razlog za to. Pa me zanimalo da li vama daju neko baš znanstvena obrazloženja ili vas upute na neke stranice gdje se vidi znanstveno obrazloženje takve zabrane. Ali ako je to politička odluka to je nešto drugo, nije medicinska.
Konkretno moj ginekolog mi je tako rekao jer su procijenili da je jako stetno. E sad on kaze zdravlje bebe nam je na prvom mjestu, tako da ja vise oko toga nisam htjela nista ni pitati dalje rekla sam ok pomirim se s tim. 😄
Ali mislim da se opet negdje moze naci na crnjaka to odradit, voli svako novce. Ja ne bih..
Pratim vas ali nekad nemam snage natipkat ili ste vec otisle temom dalje.
https://ibb.co/KVGSGHx
Slatkaaa trudnica 😊🥰
-
Čestitam na jučerašnjim dobrim pregledima 😊😊 Sretno tko danas ima pregled 🤞❤️

2019. hipotireoza hashimoto.. Euthyrox svaki dan 75
+ 17.7.
6.8. 7+4 🤰i ❤️ kuca 😊
31.8. 47.47mm.. 😊 obavljen kombinirani probir, uredan
18.3. Marino 💙
2880g, 49cm 💙❤️🙏
Konkretno moj ginekolog mi je tako rekao jer su procijenili da je jako stetno. E sad on kaze zdravlje bebe nam je na prvom mjestu, tako da ja vise oko toga nisam htjela nista ni pitati dalje rekla sam ok pomirim se s tim. 😄
Nekako mi se čini da sve radim po svome, a dr je samo operater na uređaju. Nemam osjećaj da me ona vodi. Nije mi normalno da joj ja držim predavanja o tome što je dobro a što nije u trudnoći. Ujedno mi se čini da će nam se danas narušiti odnos povjerenja pacijent-dokror. Šta ću? Više vjerujem "Švabama" po ovom pitanju, a i po pitanju cijepljena u trudnoći nego našim stručnjacima. Zato sam se nadala pronaći baš neki tekst i isprintati u svoju obranu 🤪.

👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Hvala cure, ja čekam već sat vremena, a imam termin jel… Nije sve tako savršeno u Njemačkoj 🙈
Kad sam s prvom bebom dosla na porod mislila sam da ću dobiti epiduralnu cim kažem dobar dan, a oni meni rekli da im je to zadnja opcija 🤯
I da, Coksa, preslatka si trudnica 🥰🥰 Dok sve pročitam zaboravim i sto sam htjela komentirati.
Sretno i drugim curama danas na pregledu 🤗
MarijanaMartin evo link o zabrani 3D, 4D ultrazvuka. Ubaci test u Google translate, dobro prevede.
https://medizinio.de/blog/news/3d-4d-ultraschall-ab-2021
Evo cure,ja vam imam pouzdano iz Njemacke sestricnu koja je rodila u 7mj,i radila pod njihovom navodnom zabranom
Njena mama je doktor u bolnici takoder.
Doktoe ima takav aparat pa mi je bez pitanja pogledao , da se vidi mateo bolje , ali od ove godine je to kao zabranjeno I isto samo 3 puta smiju pogledat🙄 to nam je radi osiguranja. Oni samo plaćaju 3 ultrazvuka i onda su rekli doktori ko hoće više može ali mora sam plaćati, a to ti osiguranju nije pasalo pa su kaoo zabranili ali moj to još uvijek radi 🤷♀️
Ja mislim da je to izgovor🤷♀️ moj doktor radi isto u bolnici i žena mu je u bolnici za plodnost ... I tam to isto rade svaki dan i to hrpu puta da vide jel je sve u redu u tak .
Tu baš lude , sve počinju zabranjivat di ne zarađuju tako da ako nas pitaš to je sve zbog njihovog ne profita a ne štetnosti.

🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Drage moje sta mislite kako je onima kojima u trudnoci bebe imaju neke anomalije? Sta prate svaki tjedan dijete? Razmislite malo...Da li doista jedan 4D uzv bude stetio?
Msm svakome svoje misljenje,ne treba se raspravljati...
Iznjela sam 2 zdrave trudnoce,sa N 2 4D radila zbog posteljice da je pomnije pomotre a drugi put sam isla da vidim bolje dijete...
Mislim bilo je vec pitanje toga necu sad pricati niti se raspravljati,uzivajte u trudnoci,jedan 4D kao i 2D nema tu neke razlike ♡♡

🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Nekako mi se čini da sve radim po svome, a dr je samo operater na uređaju. Nemam osjećaj da me ona vodi. Nije mi normalno da joj ja držim predavanja otome što je dobro a što nije u trudnoći. Ujedno mi se čini da će nam se danas narušiti odnos povjerenja pacijent-dokror. Šta ću? Više vjerujem "Švabama" po ovom pitanju, a i po pitanju cijepljena u trudnoći nego našim stručnjacima. Zato sam se nadala pronaći baš neki tekst i isprintati u svoju obranu 🤪.
Koliko se samo trudnica cjepilo sa dvije doze dok jos nisu bile cesce u medijima samo se o tome ne prica,za sad nije dokazana stetnost na plod i majku. Ali eto previse informacija se povlaci pa smo svi nazalost nevjerni da li se cjepiti ili ne.
Za uzv 5D po meni nemas straha jer je i on kao i 4D i 3D napravljen na bazi 2D,a ne ides na njega svaki pregled,ne izlazes mu se cesto nego samo jednom na kratko. I dobro je da se vidi vanjski dio bebice kako napreduje,liceko,rukice,nogice…❤🥰. Tvoja je odluka,ali ja bi isla na tvom mjestu
Slazem se skroz sa Sunasce .. idite i uzivajte u tom pogledu ♡

🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Iznjela sam 2 zdrave trudnoce,sa N 2 4D radila zbog posteljice da je pomnije pomotre a drugi put sam isla da vidim bolje dijete…
Zato sam i tražila neke stranice s znanstvenim informacijama. Mislim da je čudno reći da je to štetno, a kod nas to rade na dobar dan. Ne mislim da će ikoga jedno, dva pa i 10 ultrazvuka hendikepirati i nisam protivnik ultrazvuka. Ja sam sebi odlučila da neću ići na nikakav 5D, jer mi to ništa ne znači, potencijalno je štetno i uštedjeti ću 500kn, haha Ali me je poljuljalo da moja dr za to nije čula i da nema nikakva saznanja o tome. Mislim da je to sigurno u njenim vodama aktualna tema. Mogla mi je dati bilo kakvo objašnjenje ili za ili protiv!

👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji