Katjanema fala kod spola šta se tiče krvi
MarijanaMartin i meni jedino stomak počeo dlakavit za poludit 😅
Ja sam baš htjela pokrenuti novu babsku pricu. Da je to jer će mali imati gustu bradu, ali ti imaš curicu??!! 😂😂🤣🤣
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Termin poroda 25.02.-06.03.2022
Tonka čestitam 💙 Još jedan dečko 🤗
Kod ovih nalaza iz krvi nema greške kod spola jelda? Nisam guglala 😊 Gledala sam neku robicu za naručiti pa sam se zapitala zbog tog 😊
Arsancres ovaj komentar za dojenje 🤭🤭 Kakvi su to debili. Meni se hrpa ljudi otvoreno čudi sto mala još doji, i to traje vec nekoliko zadnjih mjeseci. I ja spominjem WHO i neobrazovanost 😆
Pa meni to toliko neumjesno da ne znam šta reći, kao da dojim dijete od 10 godina, uostalom, pa ih da dojim, kakve to veze ima s bilo čime. Ja još shvaćam (ne opravdavam), ali shvaćam takve komentare random ljudi, žena koje nemaju djecu ili nisu dojile ili šta ja znam, nekog možda neupućenog, ali kad od bilo kojeg zdravstvenog radnika čujem takvu izjavu, odmah mi padne mrak na oči. Dok god je to tako, neće dojenje imati pomaka 🤷♀️ pazi ono, žena ima sise koje su evolucijski za prehranu i ona stvarno s njima i prehranjuje dijete i nekom se mora opravdavat 🤦♀️ ja kad sam sad bila na moru sam morala ići na pregled zbog mega hematoma svaka 2 tjedna i ja našla neku kliniku u Zadru, super recenzije i naručila se tamo, samo da vidi jel sve ok i stanje hematoma, a meni na nalazima od mog ginića piše gore boldano u anamnezi broj poroda:1, 2019, a onda tek negdje piše baš datum poroda, apgar, spol itd.. Ali to boldano je samo godina. Piše mi pod sadašnjom trudnoćom "laktacija djelomična".. E meni je ona valjda s vrata počela o tome kak bi trebala prestat dojit jer sam rodila 2019, pa veliko je to dijete bla bla, a ironija je da sam ja rodila u 1.mj 2019, mogla sam u 12.mj, praktički bi dijete imalo godinu i pol jedva tada, ženska ni ne zna, piše samo 2019.
Onda naravno, hematom mi je od dojenja. Ja ju pitam od čega mi je onda bio u prvoj trudnoći, nisam tada dojila. Ona kaže to nije isto i ušuti 😅 valjda je to SF kad dojiš u trudnoći, ko da radimo nešto najgore ikad
Mislim, da je moja mala voljna prestati sutra, ja bi to rado popratila, skroz sam zadovoljna našim stažom da ni dana više ne dojim.. Ali ona je toliki ljubitelj cice, cica uvijek prije spavanja, ujutro, kad se udari ili je tužna, uvijek joj priča i mazi ih, ja vidim da ona nije još spremna, pričam ja njoj duže već i ona i sama nekad pocica pa kaže da će sutra, čekat će da se napune itd 🙈 evo npr. sad je cicala prije spavanja, ali je zaspala na mužu, mazio ju je, nije joj uvijek nužno to dojenje da ju prebaci, ali vidim po njoj da je to baš proces i uopće ne želim to sad požurivati jer mislim da ona ima puno više benefita nego što bi ja dobila s prestankom. A ne želim joj ništa lagati, mazat cice nečim ili joj neš muljati, niti želim opravdavat to s trudnoćom da ne bi povezala to negativno s bebom, kao beba može, a ona ne. Svakako mislim da će joj beba biti dovoljan šok i bez bilo čega 😁 šta god ona sad rekla, mislim da uopće ne znam ni ja kako to može izgledati u početku 🙈 ja vjerujem da će to doći s vremenom kao što se smanjuje s vremenom, da mi je netko prije 6,7 mj rekao da će proći nekad 8 sati da ne doji, rekla bi mu da je lud haha
Jel netko već radio anomaly scan? U kojem tjednu točno su vam ga radili?
Mene su naručili i bit ću 18+6 tjedana sad ne znam jel to rano? Negdje piše da se radi 18-21 tjednu, negdje da se radi u 20 tjednu pa nisam pametna jel ovo moje prerano.
Ej, evo i ja sam naručena sa 18+6. Rekli su da je to ok.. Sve unutar 18 do 22 tjedna.. Do tad bi već svi organi koji se gledaju trebali biti razvijeni..
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Cure da se javim konacno. S bebicom je hvala Bogu sve u redu. Saznala sam i spol :). Tejuska mozes dodati 💙. Eto bit cu mama djecaka, ali bas sam i imala jaku intuiciju..,nego tlak nije bio dobar. Nije bio dramatican (140/90) ,ali mi je doktor rekao da sutra ujutro moram na kontrolu, a da danas tokom dana ako bude visok moram u bolnicu. Na spomen bolnice mi nije bilo dobro. Imam fobiju od tog tlaka jos od prosle trudnoce, a sad mi je jos gore jer bi morala malo dijete ostaviti.. ugl.doma je isao do 155/100. Na svu srecu sad je malo pao pa sam ostala doma. Nadam se da je to samo danas i da se slucajno povisio, da ce sutra biti dobar i da ne moram na hospitalizaciju. Idem citat zaostatke.
Čestitke i nadam se da će se tlak stabilizirati!! 🤞🤞🤞
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Cure hvala na cestitkama 💙.
Da mi se sve skupa jos malo zakomplicira evo i nama se mali prehladio. Isto kao kod Arsencres nama je ovo prvi susret s punim nosicem. On je bas nervozan jer ga ne zna ispuhati pa mu smeta to. Meni se bradavice raspadaju od cjelonocnog nacicavanja, a i glava takoder 😅. Ugl.on je do sad imao koronu kad je bio beba, ali tada nije imao zastopan nos. Imao je visoku temperaturu i povracao je sta nije bilo bezazleno radi dehidracije. Preko ljeta je dobio sestu bolest uz jako visoku temp (do 41), ali bez respiratornih smetnji tako da eto ovo nam je prvi susret s time. Nije opasno ali je iscrpljujuce.
Sta se tice tlaka mislim da kod mene nema to toliko veze s prehranom. Nakon poroda kad se sve stabiliziralo sam isla na pretrage i bilo je sve u redu i od onda pa sve do sad je tlak bio super tako da je ocito do trudnoce. Valjda se meni nesto poremeti s time tada, nezz 🤷♀️. U 9:20 sam narucena kod svog ginekologa na kontrolu pa cemo vidjet sta ce biti...
Ostale cure koje imate danas preglede sretno!
Ante 💙 Maro 💙
Jutro mamasite!
Tonka cestitam na jos jednom djecaku!💙 Nadam se da te tlak nece zezati kao u prosloj T. I zelim da ti malac sto prije ozdravi. Inhalator je spas za zacepljene nosice
---
Tko je danas na pregledu sretno i javite nam kako je proslo.
Moj je tek za 13 dana.. presporo mi prolazi vrijeme.
Tonka 341 naravno da ti se sve poremeti s trudnoćom. Gledaj na to kao što cure dobiju šećer a inače ga nemaju. Potrebe za pumpanjem krvi su puno veće, pa svačije srce drugačije reagira. Ja inače imam niski i u trudnoći mi postane "normalan". Vjerojatno ćeš dobiti neke tablete za snižavanje tlaka, ali možeš malo i svom srcu olakšati sa izbjegavanjem namirnica koje ga opterećuju. Ako je zaštopan nos, ja kapam neizmjerne količine aqua Maris i naravno onaj usisavač za šmrklje nam je bio must have dok nije znala ispuhati nos.
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Termin poroda 25.02.-06.03.2022
Tonka 341 naravno da ti se sve poremeti s trudnoćom. Gledaj na to kao što cure dobiju šećer a inače ga nemaju. Potrebe za pumpanjem krvi su puno veće, pa svačije srce drugačije reagira. Ja inače imam niski i u trudnoći mi postane "normalan". Vjerojatno ćeš dobiti neke tablete za snižavanje tlaka, ali možeš malo i svom srcu olakšati sa izbjegavanjem namirnica koje ga opterećuju. Ako je zaštopan nos, ja kapam neizmjerne količine aqua Maris i naravno onaj usisavač za šmrklje nam je bio must have dok nije znala ispuhati nos.
Hvala ti 🤗. Agua Maris i mi koristimo, a usisivac vise nema sanse. Boji ga se ko vraga, ono vristi dere se ko da ga koljemo.., ali dobro proci ce 👌
Anchy da ti sto prije prode vrijeme do pregleda 🤗.
Evo i ja napokon osjecam prave udarce 😍.
Ante 💙 Maro 💙
Jutro ♡
Tonkice ceeestitke na 💙 ,, zao mi je zbog tlaka,tesko da ce se stabilizirati,ali ipak nadam se da hoce ☺ mjeri stalno i cuvajte se 🥰
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Sortiraj odgovore
Najstariji