Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Arsancres
    02. Listopad 2021. 09:54

Kriss

Bambolina

Ne znam ako sam krivo shvatila, ali čini mi se da testiranje odnosno potvrda nije potrebna za preglede.. Znači ako imam npr dogovoren carski onda moram imati Covid potvrdu, ali prilikom običnog ginekološkog pregleda mislim da ne treba nikakva potvrda.
    Evo npr ja, nisam prebolila, nisam cijepljena jer je stranici cijepi.se trebalo da me pozovu na cijepljenje pola godine, kad su me pozvali bila sam već trudna i u dogovoru s doktorom odlučeno je da se ne cijepim. Ne pada mi na pamet plaćati svaki put testiranje, da su me prije zvali bila bi cijepljena, ali eto, nisam ni ja tada previše razmišljala o tome pa mi je bilo svejedno kada ću doći na red😂🙈
    Stvarno se nadam se da mogu na preglede normalno, a kad odem rodit, onda pretpostavljam da testiraju.. Ajme, koliko su zakomplicirali sve 😂

Ja sam to isto tako shvatila. Ili kao samo za neke preglede u kojima se "koristi aerosol" (nisam sigurna kak je pisalo) je potrebna potvrda. Mislim, opet nisu ništa izdefinirali, napravili su opet opću paniku i onda se čude. Šta nisu lijepo naveli na šta se to točno odnosi nego bum, šok vijest. 😫 Koliko ih ne volim i tu našu državu za takve stvari da to nisu istine, baš su katastrofa! Nisam se ni cijepila niti kao preboljela i šta da si sad radim. Cijepiti se ne mislim sigurno s obzirom na trombozu a i sad pogotovo. Ak će trebati, tih svakih 3-4 tjedna ću se testirati pošto se vodim u TA a kad budem išla na odjel svakih 10 dana podizati Clexan, neznam 😂 Budu mi donesli do ulaza 🙈

Pa kad ni oni ne znaju šta treba, oni stalno govore malo jedno pa drugo, za sve stvari. Uopće ni sami ne znaju šta treba, sve tako nepovezano rade. Vjerojatno se nisu ni izjasnili zato da netko u neznanju se svejedno testira i tak im ostavi pare u državnoj kasi ili da se cijepi. Portali svako svoju verziju prenosi, ne znaš šta je više stvarno rečeno 🤷‍♀️ možda se bude znalo više kad to sve krene idući tjedan iako već vidim kaos, obzirom da ništa nije usuglašeno, jedna bolnica će primat s ovim, druga s ovim, test će vrijedit sad pa za 3 dana na kontroli ne itd.
    Uopće se ne mogu ni nadat da će išta ličit na neku organizaciju

• Mariina1106
    02. Listopad 2021. 10:12

Niki777

Dobro vam jutro drage cure! 🥰
    Čestitke svima na dobrim pregledima! 🥳
    Mene zanima na kojem pregledu (u kojem tjednu trudnoće) vam je doktor rekao termin poroda? Meni na prvom (6tt) ništa nije spomenuo. Mislite li da bi mi na idućem (9tt) mogao reci?

Meni je već na prvom pregledu napisao očekivani termin poroda skorz na vrhu nalaza. Čudi me da ti nije to napisao.

Mokusa
    02. Listopad 2021. 10:33

Pozdrav trudnice
    Je li zabrinjavajuće ako se u 11 tjednu trudnoće ne mogu pronaći otkucaji na fetal doppleru (pitanje za one koje imaju taj uređaj)? 

• katsy
    02. Listopad 2021. 11:02

posvudusa

katsy

da li koja od vas ima problema u trudnoći sa štitnjačom i ako da koji su simptomi? ja već par dana ne znam da li sam nahlađena ili što, ali me steže u predjelu štitnjače i prsa i sve mi kao titra/pulsira ispod grla.
    Kao da osjećam neku nervozu na fizički način unutar prsa, ne znam kako opisati drugačije.. imam termin u srijedu pa ću svakako vidit s ginek.ali evo ako tko zns PUNO HVALA!

To ti je meni bilo, kao neko titranje/treperenje baš u predjelu štitnjače. Kao nervoza, dobro si to opisala, ja nisam znala doktoru objasniti šta mi je.
    Uglavnom meni je TSH jaaako nizak, 0,06 i radili su mi UZV ali je uredan. Imam tri neka manja čvora ali je rekao mikro veličine.
    Nisu mi dali terapiju jer kao bolje nizak TSH nego previsok.
    Štitnjača je ta koja luči hormone posteljice i s obzirom da je naša posteljica tek u razvitku štitnjača se muči s praćenjem koliko tijelo zahtijeva. Ovako je meni dr rekao. Navodno bi se to kako trudnoća odmiče trebalo stsbilizirati jer će onda i beba bit veća i posteljica će sama raditi bez toliko crpljenja naših zaliha jer se sve već razvilo. Nakon 4mj beba se samo buca, razvilo se sve što se mislilo razviti.
    Moram na kontrolu svaka 4 tjedna i to je to.

Hvala za info, uvijek je lakse cuti od nekog

Arsancres
    02. Listopad 2021. 12:55

antonela98

Ona mi je rekla da mogu i dvije 🤷🏻‍♀️ jel moze sta bit od prevelike doze?

Ma ne može, ne brini stvarno. To što mi stavljamo ti je ionako kap u moru u usporedbi s onim što posteljica proizvodi. Ja sam do prije koji tjedan stavljala 3 x 200 utrogestana, a znam da neke žene uz tu max dozu još i na injekcije idu, tako da, od jednog kiksa ti neće ništa biti, samo inače kad zaboraviš staviti, iduću stavljaš normalno po rasporedu, ne duplo.
    Ja sam isto hrpu istraživala o tom progesteronu i ima jako puno studija koje zapravo kažu da nema nikakav dokaz da to pomaže ženama koje nemaju krvarenja ili niz spontanih (ja nemam ništa) i da često ginekolozi to propišu preventive radi, kao i strogo mirovanje u gotovo svim situacijama, a nema uopće temelja da stvarno pomaže.
    Nemoj brinuti stvarno... I ja ti imam isto i bijeli i žučkasti iscjedak, pa voden, pa nekad imal osjećaj da mi cijela vaginaleta ispadne van.. Gaće su mi mokre stalno. Opusti se ❤️ bit će sve ok

• Hukica
    02. Listopad 2021. 14:11

Niki777

Dobro vam jutro drage cure! 🥰
    Čestitke svima na dobrim pregledima! 🥳
    Mene zanima na kojem pregledu (u kojem tjednu trudnoće) vam je doktor rekao termin poroda? Meni na prvom (6tt) ništa nije spomenuo. Mislite li da bi mi na idućem (9tt) mogao reci?

Nije ni meni rekla a ja nisam ni pitala, izračunala sama na Googlu imaš izračun termina poroda.. A tek neki dan sam skužila da piše na papirima koje dobil nakon pregleda piše zadnja menstruacija i termin poroda pokraj.. 

Prva trudnoća
    Zadnja M 12.6
    10.7 ➕
    Prvi pregled 11.8
    Kuca❤️
    Sljedeći pregled 2.9
    Iduči pregled 1.10 to če biti 16tt
    Termin poroda 20.3.2022

• Nooha
    02. Listopad 2021. 20:01

Mokusa

Pozdrav trudnice
    Je li zabrinjavajuće ako se u 11 tjednu trudnoće ne mogu pronaći otkucaji na fetal doppleru (pitanje za one koje imaju taj uređaj)?

Ništa neobično! 
    Ja sam jedna od tih koja jako dugo (vjerojatno zbog viška kila) nije uspjela uhvatiti otkucaje, a na svakom uzv bilo sve ok! 

• XOXO
    03. Listopad 2021. 11:03

Dobrojutro trudnice 🤩
    Krenula sam nadoknadivat pa kad sam vidjela da imam preko 60str nisam bas detaljno iscitala sve 🤣
    Uglavnom kod nas ovako mene bila neka virozica uhvatila da bi se kasnije ispostavilo da je alregija zacepljeni sinusi, kasalj, sve zacepljeno al bez temp i nikakvih upala.... Nisam bila bas za nista a posto su mi vikendi ubitacni jos uvijek na poslu prelezala sam cijeli tjedan da se pridobijem do vikenda. Sad sam bolje iako nije to jos sve skroz ok.  Pregled su mi prebacili sa pocetka 10mj na 13. 10. Posto sam radi prosle trudnoce molila taj pregled u 20.tt u TA da mi odradi doktorica koja je vec upoznata sa svim mojim problemima i situacijama. Tako da su me stavili kod nje ali pomaknuli termin pregleda. Bas sam se radovala napokon pregledu a sad moram bit jos strpljiva.
    Arsan mislim da si ti pisala da se uopce ne osjecas trudno. Evo tako i ja. Ovaj tjedan prevrcem polovicu 20tt a osim stomaka koji na oko raste bas nikakve druge smetnje nemam.
    Tina cestitke na deckicu i urednoj panorami. Vjerujem da je nakon one muke sa nifty pravo olaksanje docekat uredan nalaz.
    Tejuska nadam se da su sve bolestine iza vas i da ulazite u mirno razdoblje.
    Vidim brdo novih imena i bas me veseli. Cestitke svim novima i zelim dobrodoslicu. Cestitke na svim urednim pregledima koje sam propustila i malim 💗 i 💙. Curice i dalje vode al ako sam dobro pohvatala zadnjih dana su se i deckici poceli javljati.
    Posebno mi je drago vidjeti MTBica od srca ti zelim urednu skolsku trudnocu.

👶 - 2011.
    Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
    👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

• XOXO
    03. Listopad 2021. 11:16

Sa temama kasnim danima al ovako random sta se sjecam:
    Pokreti  u prvoj t sam dosta rano osjetila pokrete bebice.  Od tad je proslo vise od 10g pa sad imam osjecaj ko da sam prvi put trudna. Do prije par dana nisam osjetila nista. Ili nisam kuzila 🤣. Al zadnjih par dana dosta jasno osjecam udarce. Nisu to neka meskoljenja, leptirici... Bas ko da nesto bezbolno preskoci malo nize od pupka. Na dodir se jos nista ne osjeti. I jedino me brine da li je to prenisko (jos uvijek ispod pupka) a stomak mi bas pravi trudnicki velik od cica se vec kruzi. Sta je onda sav taj napuhan prostor od cica ako je bebica jos nisko ispod pupka🤣
    Nabava od prvod sam davnih dana sve podijelila tako da sad moram kupit sve ispocetka. Za sad ne razmisljam jos ni ne radim popis nekako mi je jos prerano. Al mislim negdje hvatat popuste za black friday za vece stvari i popuste nakon nove g za robicu i manje stvari.
    Sa prvim nisam imala bas nikog oko sebe sa bebom pa sam kupila brdo nepotrebnih stvari koje nisam nikad koristila i bacila dosta love bezveze a nisam imala neke stvari koje mislim da bi mi dobro dosle. Tako da misli. Da cu sad bit pametnija ako me hormoni opet ne preuzmu 🤣
    Dojenje dojila sam od prvog dana i planiram opet. Al po potrebi se nisam ustrucavala dat AD. Radi mastitisa sam se i izdajala. Mrzim one podjele na dobre i lose majke s obzirom na porod (prirodni/carski) ili dojenje/nedojenje. Svaka zena ima pravo za sebe odluciti sta zeli/ne zeli ili pak nekad priroda nametne. Al to definitivno nije na nikom drugom da osuduje ili komentira. Svijet bi bio puno ljepse mjesto da ima vise medusobne podrske. 

👶 - 2011.
    Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
    👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

meri97
    03. Listopad 2021. 12:54

Pozdrav svima, bili smo na pregledu i po datumima bi trebali biti u 9.tt, ali je beba velicine 1.56cm sto bi pripadalo u 8.tt. Je li koja od vas imala ovakvo iskustvo i je li ok sto je beba manja?

https://lbdf.lilypie.com/dmWEp1.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.