…Stvarno mislim da je kod nas još situacija i dobra kad čujem koliko moja frendica plaća vrtić u Beču i ostali koji su vani. Naravno da ti se tamo više isplati bit doma. Košta ko suho zlato dijete poslati u vrtić.
Ja mislim da je kod nas dobro samo nekima. Evo moj primjer, muž i ja radimo i ne možemo dobiti vrtić (10 ispod crte), moram si privatno plaćati! Plaćam 2.500 kn mjesečno zdravstveno a moramo privatno fizijatru jer se Goljak čeka godinu dana,moramo privatno kod logopeda jer se SUVAG čeka do srednje škole i tako sve u ovoj državi moramo platiti ili čekati dok bude prekasno. Znam ljude koji ništa ne plaćaju, koji imaju tetke, strine i kume koje im sve riješe. To mi je ogromni problem i stvarno frustrira i teško je onda biti pošten. Ali onda si mislim Bože hvala ti što imam dobru plaću pa mogu sve to platiti!!!
Što se naknada tiče ja se nadam da će i mene jednom sreća pogoditi i baš se veselim, haha
Da, to baš i ja mislim. Tog ima toliko puno, a svi se prave da se to ne događa. Ne žalim se ni ja osobno, Bogu hvala na zdravlju i da možemo sami sve, ali imam osjećaj da ti koji koriste sistem jbt najbolje prođu.
Jel zna netko po kojoj se osnovi uopće dobije vrtić? Ja iskreno nisam čula da ga netko nije dobio, vjerojatno se u krivim krugovima krećem. Kolege na poslu , svima su djeca u državnim vrtićima, svi su zaposleni i na dobrim plaćama.
Tko ima prednost pri upisu u vrtić? Ako ne upadneš u jedan jel možeš probati neki drugi?
Sad sam zabrinuta oko toga a nisam ni rodila 🤣🤣
Mislim moje dijete će morati u vrtić odmah s godinu dana, mi moramo raditi. Ali sad ako oboje radimo, imamo dobra primanja, jel to znači da mi ne možemo dobiti vrtić??
Evo već mi je stres di s djetetom na jesen 2023. 😅
Ove godine je u Zg bila blago rečeno pizdarija s vrtićima, pogotovo jasličke grupe. Moje 2 susjede nisu dobile, rade svi, ali djeca ispod crte. Jedna je dobila nakon žalbe, ali na 2 sata vožnje po gradu što je njima neizvedivo, njen poslodavac nema razumijevanja, a muž jednostavno ne stigne na posoa na vrijeme. Na koncu žena uzela mirovanje na poslu do 3. godine jer nisu imali izbor. Oni su od ove godine smanjili broj djece u grupama, kao prate pedagoški standard, al ne prate to s brojem vrtića.
Imaš kriterije, nije samo posao uvjet. Visina primanja, status, pa bodovi za braću i sestre u istom vrtiću i sl. Ne znam detalje baš jer nisam upisivala dijete, ali sigurno netko zna tu 🙈
Kako je lijepo doći i pročitati da su svi pregledi super prošli 🥰 I čestitam na 💙 i 💜 😊
Sretno tko danas ima pregled 🤞
-
Zaboravila sam u utorak napisati, opet sam morala platiti ultrazvuk, ali ovaj put ne 250kn nego 150kn. Račun nisam dobila.. Pitala sam zar trudnice nisu oslobođene plaćanja, rekla mi je NE i to je to. 🤷🏻♀️
2019. hipotireoza hashimoto.. Euthyrox svaki dan 75
+ 17.7.
6.8. 7+4 🤰i ❤️ kuca 😊
31.8. 47.47mm.. 😊 obavljen kombinirani probir, uredan
18.3. Marino 💙
2880g, 49cm 💙❤️🙏
Maya34 daj ženi prijavi to.. To je baš kako cure kažu čista krađa, za tu lovu ili možda kojih 50kn više možeš voditi trudnoću privatno, što je neusporedivo bolje, biraš barem sama termine, nađeš doktora po tvojoj mjeri, vidiš bebu u svim živim verzijama i još kojekakve prednosti.
Pazi ti to, bez računa. Umjesto da se poklopi ušima. Sram ih može biti 😓
Daj zamislite vi koja je to fajn lova, da dnevno imaju po 8,9 žena, a imaju i više rekla bih, svakoj lagano 150-200kn iz džepa.. Pa sramota. Ko da ne izbijaju ljudima dovoljno za zdravstvo i bez tog
Idem kod soc. Bilo mi je neugodno raspravljati se s sestrom, jer su u prvoj čekaonici sjedile dvije žene, a u drugoj još njih 4. I malo sam ostala šokirana pa sam samo pitala zar mi nemamo besplatni pregled.. Dakle platila sam prvi pregled, a ovo je bio peti. Očito se kod njega plaća svaki peti put 🤷🏻♀️ Lijepi su to novci bez računa..
2019. hipotireoza hashimoto.. Euthyrox svaki dan 75
+ 17.7.
6.8. 7+4 🤰i ❤️ kuca 😊
31.8. 47.47mm.. 😊 obavljen kombinirani probir, uredan
18.3. Marino 💙
2880g, 49cm 💙❤️🙏
Idem kod soc. Bilo mi je neugodno raspravljati se s sestrom, jer su u prvoj čekaonici sjedile dvije žene, a u drugoj još njih 4. I malo sam ostala šokirana pa sam samo pitala zar mi nemamo besplatni pregled.. Dakle platila sam prvi pregled, a ovo je bio peti. Očito se kod njega plaća svaki peti put 🤷🏻♀️ Lijepi su to novci bez računa..
Ma nema ti šta biti neugodno, bez računa se ne računa, zamisli ti njih. Pa na to oni i računaju da će ženama biti neugodno, još pogotovo tako pred gotov čin. Užas.
Za tu lovu stvarno možeš voditi trudnoću privatno 🙄
Evo da se javim odradila pregled, sve je u redu i najvjerojatnije je curica💕, moram obaviti pregled na sv. Duhu uzv od 18 do 20 tj.. Sljedeča kontrola je 29.10 i termin poroda 20.3.2022🥳🥳
Prva trudnoća
Zadnja M 12.6
10.7 ➕
Prvi pregled 11.8
Kuca❤️
Sljedeći pregled 2.9
Iduči pregled 1.10 to če biti 16tt
Termin poroda 20.3.2022
Evo da se javim odradila pregled, sve je u redu i najvjerojatnije je curica💕, moram obaviti pregled na sv. Duhu uzv od 18 do 20 tj.. Sljedeča kontrola je 29.10 i termin poroda 20.3.2022🥳🥳
Prva trudnoća
Zadnja M 12.6
10.7 ➕
Prvi pregled 11.8
Kuca❤️
Sljedeći pregled 2.9
Iduči pregled 1.10 to če biti 16tt
Termin poroda 20.3.2022
Čestitaaam 🥰🥰
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Sortiraj odgovore
Najstariji