Jutro ♥️♥️
Katarina dodala sam te 🤗
Anchika ja sam mjerila zadnje prije 10-ak dana i imala sam oko 37.3 ,, to je normalno ne mjerim vise.
Umorna sam i pospana ono bas bas.
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Joj cure moje
Ja sam 14+3 i danas smo rekli tek obitelji i ja se osjecam ko da sam jinxala!! Odma me neka anksioznost uhvati da ce nesto poci po zlu😭 jedva cekam osjetit bilo kakve pokrete..
I ja cesto "slucajno" naletim na neke forume gdje su zene gubile djecu u drugom, trecem tromjesecju i to me tako umara.
I nikako se ne mogu opustit evo.. nikako.. malo mi je lakse nego prije, ali sva sam neka u strahu, ne mogu bas uzivat duze od par sati poslije pregleda
Pomagajte 😂
Ne razmisljal, ima svega istina je ali zasto mislis da to moras biti bas ti. Samo opterecujes sebe i bebu probaj mislit kak bu sve super, opusti se, slusaj glazbu i zamisljaj bebicu sretnu i veselu
🧔35g
🙎♀️33g
Married
19.07.+(clear blue)
1x🤰, 💙boy
Folna, Novalac, euthyrox 50, magnezij
Termin 19.03.2022.
Da li ima koja info vezano uz nove mjere od ponedjeljka za obavezne potvrde ili testiranje prije ulaska u zdrastvenu ustanovu? Da li to vrijedi i za privatnike?
Da li ima koja info vezano uz nove mjere od ponedjeljka za obavezne potvrde ili testiranje prije ulaska u zdrastvenu ustanovu? Da li to vrijedi i za privatnike?
Katsy to je samo za bolnicko lijecenje i pretrage pri kojima se sire aerosoli🤯
Katsy to je samo za bolnicko lijecenje i pretrage pri kojima se sire aerosoli🤯
Piše u onoj odluci i za privatne zdravstvene ustanove, ja ju baš skinula službenu. Možda je proizvoljno za privatnike, da tipa mogu i ne moraju. Ja ću poslat mail svom ginekologu jer vodim trudnoću privatno pa trebam svakako znat prije pregleda 13.10.
Tko zna kak će to izgledat, možda nam je pametnije da pričekamo idući tjedan pa ćemo vidjeti iz prakse. Garant netko ima dogovorene preglede/zahvate i već odavno 😑
Jeste čitale vijest da porodiljna naknada ostaje u iznosu pune plaće i drugih 6 mj nakon poroda? To znači cijelu godinu ide puna plaća 🥳
I uvode obavezni očinski dopust 10 radnih dana, to mi je stvarno super. Mi smo već pričali da će uzet godišnji dva tjedna kad dodjemo doma ali ovo je stvarno super.
Lijepa vijest za početak vikenda 😁
Super bi bilo da stvarno tako i bude, ali meni nije korektno da se nigdje ne spominju mame blizanaca i one s troje djece. Nije fer da one ako žele iskoristiti svoje pravo od 3 godine doma, 2 godine imaju pravo dobivati samo 2300kn. Nisu ta djeca niti mama ništa manje vrijedna.. Meni je to baš ružno, ta selekcija. A isto tako mi je žao onih nezaposlenih žena, ne svojom krivnjom, naravno, puno je njih koje dobiju otkaz jer su trudne, osobno poznam takve žene, ne ulazim sad u taj potez njihovih poslodavaca, već mi je žao njih koje zbog možda dugo željene trudnoće ostanu bez posla, a praktički i primanja.
Ja sam doma svojom odlukom, a i da mm nema dovoljno dobru plaću skroz je upitno da bi to mogla pa ne mislim sebe uspoređivati s bilo kojom drugom nezaposlenom mamom jer je to stvarno samo moja odluka.. Ali ima i samohranih mama, žene koje svašta pretrpe i onda ono, evo ti 2300kn..a šta ona sama s tim može? Pa tih 2300 nije neka pomoć ni nekoj udanoj ženi u npr. bubam slavoniji, gdje su plaće puno niže, pa i da pripoji to s muževom.
Cijene svega divljaju gore, ja se svaki put iznenadim kad odem po nešto, a sve plaće i naknade ostaju iste. Pa nema logike.
Držim fige da se barem ova odluka provede i da stvarno saživi, a ne da je to sad samo nečije obećanje.
Imate li negdje link do nekog članka gdje se može pročitati ta najava o porodiljnoj naknadi?
To i mene zanima! Ako je tako to bi bilo odlicno
Evo nasla na jesenskim bebicama!
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/novi-zakon-puna-placa-tijekom-cijelog-porodiljnog-uvodi-se-i-obavezan-dopust-za-oceve-15106551
…Stvarno mislim da je kod nas još situacija i dobra kad čujem koliko moja frendica plaća vrtić u Beču i ostali koji su vani. Naravno da ti se tamo više isplati bit doma. Košta ko suho zlato dijete poslati u vrtić.
Ja mislim da je kod nas dobro samo nekima. Evo moj primjer, muž i ja radimo i ne možemo dobiti vrtić (10 ispod crte), moram si privatno plaćati! Plaćam 2.500 kn mjesečno zdravstveno a moramo privatno fizijatru jer se Goljak čeka godinu dana,moramo privatno kod logopeda jer se SUVAG čeka do srednje škole i tako sve u ovoj državi moramo platiti ili čekati dok bude prekasno. Znam ljude koji ništa ne plaćaju, koji imaju tetke, strine i kume koje im sve riješe. To mi je ogromni problem i stvarno frustrira i teško je onda biti pošten. Ali onda si mislim Bože hvala ti što imam dobru plaću pa mogu sve to platiti!!!
Što se naknada tiče ja se nadam da će i mene jednom sreća pogoditi i baš se veselim, haha
👸 36
🤵48
👶- 2016
💉 2. Pfeizer- 07.05.2021
+ 05.06
Dolazi nam dečko Martin👣
Termin poroda 25.02.-06.03.2022
A da znam, nažalost nemoguće je svima ugoditi.
Koliko sam čitala i vani je veliki problem kad je u pitanju više djece pa dulji porodiljni, nigdje se ne prima neki konkretan iznos alo recimo želiš ostati doma 3 godine s djecom. Ista stvar i za blizance i trojke i sl.
Ako ništa bar ovaj minimum će se koliko toliko podići na novi nivo. Stvarno mislim da je kod nas još situacija i dobra kad čujem koliko moja frendica plaća vrtić u Beču i ostali koji su vani. Naravno da ti se tamo više isplati bit doma. Košta ko suho zlato dijete poslati u vrtić.
Ma znam da, slažem se to skroz, svjesna sam ja da se ne može svima ugoditi nego je meni više žao što evo npr. taj iznos drugih 6mj se diže po 2.put u 2 godine i neka se diže, a mame blizanaca valjda odavno dobivaju 2300. To mi je žao. Da ne govorim da su tek prošle godine digli onu naknadu za njegu nakon toliko protestiranja... Pa te mame njegovateljice trebaju imat najveću naknadu, plus kad pomislim da im vjerojatno država ne financira gotovo ništa od lijekova za djecu, sramota da netko misli da one od 2500kn nešto mogu. One i da hoće pa ne mogu raditi.
Mene taj dio jedini boli, uopće nemam problem da se svima daje, obzirom na šta se lova kod nas u državi troši, mislim da su mame i rodiljne naknade najmanji problem stvarno, lopine su na drugom mjestu.
A za druge države znam da je svakako, ali to je opet meni i diskutabilno jer u drugim državama ipak su neke druge stvari na malo većoj razini od naše. Ne mislim da je svuda bolje, ali kad naši krenu pričat o tom kak je nama super, a nitko ne gleda širu sliku. Za vrtiće znam da su cijene ajme, ali nisu ništa puno bolje ni u ostalim gradovima u hrvatskoj, zg je u prednosti šta god ljudi rekli.. Moja frendica u osijeku 2 klinaca ima, vrtić po glavi 820 kn. Ona plaću 3800, muž cca 4200..pa jebote dok pokupuješ nešto još za vrtić, njoj se više isplati biti kod kuće. Gubi možda eto 500kn u vrh glave, a to kroz druge stvari nadoknadi.
Svakako ja pozdravljam sve odluke koje idu na bolje, samo eto ne mogu sakrit to razočaranje za mame s troje djece i blizancima, iako ja nisam jedna od njih 🤷♀️
Jel imate kakve planove za vikend? Mi bi možda na sljeme, ali nisam ni prognozu gledala 😂
Sortiraj odgovore
Najstariji