Bravo za dobar nalaz nitfija, vjerujem da ti je sad puno lakse!
Apropos blizanaca, oko mene se nekako okuplja ekipa pomoci i suprug ce biti doma sigurno mjesec dana, a za dojenje ne mislim inzistirati i izluđivati sebe i djecu, ide ide, ne ide, ne ide 🤷🏼♀️.
Dvojajcane blizanke 🍒
Moze li se duphaston kupiti bez recepta?
Meni je rečeno da se može, 61,58kn je doplata. Za onaj od 200mg.
Ja trošim taj pa sam imala problem s e-receptom, a bila na moru i zvala sam ljekarnu da pitam jel mogu kupiti bez recepta i tako su mi rekli, ali provjeri.
Ja sam isto čitala 2 britanska istraživanja koja pokazuju da u biti progesteron pomaže samo onim ženama koje imaju povijest spontanih ili krvarenja, a da se korištenje i utjecaj kod žena koje nemaju takvu povijest smatra samo placebo efektom. Da je i maksimalna doza koja se prepisuje samo kap u moru u odnosu šta žena proizvodi zapravo, da ne može pomoći na taj način da baš ta količina "spasi situaciju".
Ja ga sad uzimam od 7tt zbog hematoma, smanjio mi se jako, ali ne bih ni ja dala ruku u vatru da je to povezano 🤷♀️
Sunašce83 evo izvoli link na jednu studiju :)
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1813730
Hvala curke🤗. Da pitam za sebe jer sam od silnog nestrpljenja i jutrosnjeg uzbudenja zaboravila zvati da mi ga prepise. Isto ga pijem radi hematoma.
Ako imaš stari recept može ti dati ona u ljekarni uz depozit, ti platiš a onda u roku 7 dana doneseš recept i dobiješ taj novac nazad. To je bar tak bilo 2019, ako nisu nešto mijenjali. Ja i dalje stavljam vaginalno 3x200mg, nadam se da mi je sad hematom već nestao 🙈
Kako plaćaš s receptom? Pa šta nije u hrv je sve za trudnoću bez naplate? Ako si zdravstveno osigurana u RH i 5 godina imaš. min prebivalište. Ja ne plaćam ništa, nisam ga ni u prvoj trudnoći plaćala. Prvi put ovo čujem
Taman sam pisala kako ovih dana nisam napuhnuta.. I evo danas opet ko bačva.
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Zaboravila sam napisat da kad sam isla na pregled u utorak da sam odma i vadila krv za nifti i danas su me zvali da zbog visoke koncentracije prikazanog mioma iz krvi ne zele izdat nalaz da nebi bio adekvatan (gin me zvala) i da ce pokusati sa nekom drugom firmom, a ovi da ce mi novce vratiti. U poliklinici su mi izvadili a ja sam uplatnicom onda placala u tu firmu test. Ako nitko nece htjet da mi napravi ako nikog drugog ne nade rekla mi je da mogu ici na neki kombinirani test, ali mini anomaly koji mi je radila uzv je oke. Bas sam sad u k....! Sjeban mi je automatski cijeli vikend
🧔35g
🙎♀️33g
Married
19.07.+(clear blue)
1x🤰, 💙boy
Folna, Novalac, euthyrox 50, magnezij
Termin 19.03.2022.
Tina bas sjebano da prostis 🙄 bas mi je zao!!
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
To nešto ne štima jer kao trudnica oslobodjena si svih participacija sve i da nemaš dopunsko.
Jedino ako ti to nije privatni recept, možda se onda nadoplaćuje ali u pravilu ne bi trebala platiti ni lipe za išta što radiš na uputnicu/recept od soc ginekologa.
Doplata i participacija nije isto. Trudnice su oslobođene participacije odnosno samo onih 10kn po receptu koje bi platile ako nemaju dopunsko.
Duphaston je na B listi lijekova i ima doplatu. Manje i veće pakiranje,ukoliko se dobije na e -recept preko ginekologa plaća se doplata ,ne plaćate jedino ako imate neko vanjsko dopunsko osiguranje tipa Croatia,Winer,Triglav pa da vam oni pokrivaju doplatu.
Ako dobijete bijeli privatni recept od privatnog ginekologa onda se plaća puna cijena lijeka.
Te liste lijekova se mjenjaju svakih 3,6 mjeseci zato možda netko tko je dizao 2019 nije plaćao,ali trenutno je ovako kako sam napisala gore :)
🙋♀️29
👨💼31
07/21 spontani (8tt)
30.09.21. +
Panorama ✔️✔️
Baby girl M 💞
Sortiraj odgovore
Najstariji