Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • XOXO
    31. Kolovoz 2021. 23:05

Necu odgovarat poimenice jer sam zaboravila kome sta bi zeljela odgovoriti. Trudnicki mozak polako pocinje po svome 🤣 pa cu po temama koliko sam upamtila. 
    1. Zelim dobrodoslicu svim novim curama, i uredne dosatne trudnoce. Veseli me sto se lista puni na ovoj temi ❤️
    2. Cestitke svima na urednim pregledima
    3. Za sad imam jedno dijete pa ne znam kako je sa vise. Prvo ce mi bit dosta starije od ovog u busi punih 10g pa se nadam posto jaaako zeli sekicu da ce sve biti ok i nece prolupat kad se beba rodi.
    4.  Panorama - radila sam ju 2x u zadnjih 6mj. Prvi put sam nalaze cekala 11 dana i dosli su high risk. Nakon toga mi je preko seqventie bila dostupna besplatna amnio u ginekosu sam ju odradila i potvrdila je nalaze panorame. Dakle rezultati su poprilicno tocni (npr kod niftya za razliku ima nesto vise lazno poz ili lazno neg rezultata). Druvi put sam radila pred mjesec dana cca i nalaz mi je stigao 9.dan od vadenja krvi. Ovaj put je sve bilo ok i ne planiram na amnio za sada. Gosp Tanja iz seqventie je super pristupacna i uvijek dostupna za sve info. A i ja sam ako treba dodatno sta

👶 - 2011.
    Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
    👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

• XOXO
    31. Kolovoz 2021. 23:05

5. Probir, nifty i miny anomaly su totalno razlicite stvari. Probir je cista statistika koliko zena u vasim godinama sa takvim nalazima bi moglo dobit dijete sa npr down sy. S visim godinama postotak je manji i po tom probiru rizik je veci. Po meni je to totalna glupost i nisam radila ovu trudnocu. Ne zelim nikom stat na zulj sa ovom temom al previse puta sam vidjela da je probir bio los a zapravo je sve bilo ok i trudnice su se samo istresirale. Meni je proslu t probir bio ok a zapravo dijete je stvarno imalo kromosomeopatiju. Tako da ja to ne smatram nikakvom relevantnom pretragom. Nipt test s druge strane koristi tehnologiju odvajanja bebine krvi od majcine i po tome radi nalaze eventualnog postojanja kromosomeopatije. Neinvazivna je metoda i preko 99%tocna. Ko si moze prijustiti preporucam. 
    Miny anomaly je nista druvo nego detaljan uzv, kako bi moj dr rekao svaki bi pregled uzvom trebao bit miny anomaly. Miny anomaly inace svi nazivaju uzv pregled u 11-14tt kada se malo detaljnije mjeri beba, i gleda se nuhalni nabor, nosna kost i bedrena te po tome vide da li trebaju eventualne daljnje pretrage. E sad opet moram bit ona koja je uvijek u kontri. I uz najbolji uzv i najboljeg uzv strucnjaka neke pute ne mora uzv bit vidljivo da nesto ne stima. Opet iz svog iskustva u prosloj t, uzv mi je bio savrsen, NN 1 sve mjere ok. Po tome i probiru niko me ne bi slao dalje na pretrage i vodila sam se pod urednom trudnocom. Da nisam isla na panoramu ne znam ni sta bi bilo dalje. 
    Evo ako moj primjer moze kome pomoc drago mi je. Ako ima pitanja slobodno pitajte 
    ❤️Svima

👶 - 2011.
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

Omerta
    01. Rujan 2021. 04:54

Arsancres

Mame koje imate dvoje i više djece, ajde me utješite
    Jel koja od vas imala takve strahove dok je još imala samo jedno dijete?

Ej.. To ti je i mene mučilo.. Kod nas je doduše razlika 5 godina pa je nekako lakše jer tata i drugi onda okupiraju stariju da se ne osjeća zapostavljeno ili ljubomorno. Naravno, bilo bi lijepo da i dalje koliko može dobiva pažnju i od tebe, ali stvarno to na početku bude teško. Dok nisam rodila, ona mi je bila centar svijeta, moja prvorođena, posebna vrsta ljubavi. Pripremi sebe i nju kad beba dođe da će se dosta toga promjeniti, fokus će prvih godinu dve uglavnom biti na mlađu. Ono što je mene takoreći šokiralo je, kad sam rodila, odjednom mi je starija kčer djelovala ogromno u usporedbi sa bebom.. A inače je sitna curka, no tad mi je nekako sva postala velika.. Velika glava, velika stopala, kao da se izdužila.. Al to je normalno, jer tako nekako i ispadne u usporedbi sa tek rođenom bebom, kao da zaboraviš kako su sitni kad se rode.. I naravno da ćeš osjetiti ogromnu ljubav i za prinovu. Neke mame se "zaljube" odmah čim rode, nekima treba i par mjeseci.. Čak sam se i nekako čudno osjećala.. Sve se vrtilo oko bebe, uključio se neki zaštitnički mehanizam.. I čak mi je u par navrata da budem iskrena starija išla na živce, kao da mi je smetala (a samo je tražila pažnju), valjda sam i ja bila sva neka osjetljiva, neispavana, a beba tad još minijaturna pa sam bila zaštitnički nastrojena. I tu sam se počela pitati šta se to dešava samnom.. Grozno sam se osječala jer mi se činilo kao da se sav onaj fokus i pažnja i ljubav odjednom umjesto da se podijeli na dva jednaka dijela, samo prebacio sa jedne na drugu.. Nisam si to nikako znala objasniti i nije mi se to nikako sviđalo. Baš sam bila tužna i razočarana u sebe. Pitala sam se u sebi, pa nije valjda da sam prestala voljeti stariju?? Mislim to je nemoguće.. Ali eto, tako sam se u tom periodu osjećala i samo se nadala da će me što prije proći i prođe s vremenom.. Ali naravno ovisi od osobe do osobe, većina tako nešto vjerojatno nikad neće osjetiti.. Ja sam osoba koja ponekad teže pokazuje neke osjećaje (takva sam od malena, imam neku čudnu blokadu) pa sam nekad i tome pripisivala to čudno stanje koje me zateklo. Eto, ukratko, moje iskustvo.. Sretno i ne brini, sve će to doći na svoje! 

Be the change you wish to see in the world.. 💚

• vickivale
    01. Rujan 2021. 07:03

XOXO

Necu odgovarat poimenice jer sam zaboravila kome sta bi zeljela odgovoriti. Trudnicki mozak polako pocinje po svome 🤣 pa cu po temama koliko sam upamtila.
    1. Zelim dobrodoslicu svim novim curama, i uredne dosatne trudnoce. Veseli me sto se lista puni na ovoj temi ❤️
    2. Cestitke svima na urednim pregledima
    3. Za sad imam jedno dijete pa ne znam kako je sa vise. Prvo ce mi bit dosta starije od ovog u busi punih 10g pa se nadam posto jaaako zeli sekicu da ce sve biti ok i nece prolupat kad se beba rodi.
    4.Panorama - radila sam ju 2x u zadnjih 6mj. Prvi put sam nalaze cekala 11 dana i dosli su high risk. Nakon toga mi je preko seqventie bila dostupna besplatna amnio u ginekosu sam ju odradila i potvrdila je nalaze panorame. Dakle rezultati su poprilicno tocni (npr kod niftya za razliku ima nesto vise lazno poz ili lazno neg rezultata). Druvi put sam radila pred mjesec dana cca i nalaz mi je stigao 9.dan od vadenja krvi. Ovaj put je sve bilo ok i ne planiram na amnio za sada. Gosp Tanja iz seqventie je super pristupacna i uvijek dostupna za sve info. A i ja sam ako treba dodatno sta

Dijelim tvoj stav za sve napisano ali osim stava i povijest bolesti. Ovo se isto dogodilo meni prije 6 mjeseci ali uz los nuhalni nabor… termin poroda mi je trebao biti sutra…grozno. Sad sam ponovno trudna 11 tjedana i nestrpljivo cekam rezultate panorame

Dvojajcane blizanke 🍒

• XOXO
    01. Rujan 2021. 07:40

vickivale

Dijelim tvoj stav za sve napisano ali osim stava i povijest bolesti. Ovo se isto dogodilo meni prije 6 mjeseci ali uz los nuhalni nabor… termin poroda mi je trebao biti sutra…grozno. Sad sam ponovno trudna 11 tjedana i nestrpljivo cekam rezultate panorame

Zao mi je sto si sve to isto prosla. Drzi se ovih dana znam da nije lako. Meni je termin isto trebao bit sad u 9mj. S tim da sam ja imala bas inducirani u 16tt i prosla cijeli porod. Bila sam taman u tjednima skoro kao sad pa mi je ovih dana taj nekakav stres jos vise potenciran da li je sve ok. Nekako me tjesi sto sam sad ipak opet trudna i do sad je sve bilo ok. Panoramu sam ovaj put radila ranije vec u nepunom 10.tt i na srecu je sve ok. Vjerojatnosti ponavljanja tako neceg su stvarno minimalne tako da vjerujem da ce i tebi nalaz doc uredan. Zelim ti strpljenja do dolaska nalaza i hrabrosti i pozitive u glavi ovih dana. Radi nove bebice bez puno stresa. 

👶 - 2011.
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

Tejuska♡
    01. Rujan 2021. 07:51

Jutroo svima🥰♥️

Ja sam sluzbeno nocas imala prvo povracanje 🙄🤢

Kako ste mi vi danas? 

Vicki, xoxo, bas je tuzno samo procitati kroz sto ste prosle a kamoli dozivjeti 😔 bas mi je zao.

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

• vickivale
    01. Rujan 2021. 07:55

Da, tako i ja, inducirani porod u 16. tjednu je strasan, ne daj boze nikome. Ali nekako ja imam osjecaj da me to iskustvo oplemenilo, ojačalo. Znam da su male sanse za ponovo ali nije mi svejedno.

Dvojajcane blizanke 🍒

RosaNerra
    01. Rujan 2021. 08:51

Mene isto zanima panorama. Mislim uzet prošireni panel. Imam 33 godine. S prvom kćeri sam išla na probir, ali imala sam 28 godina i nije bilo potrebe za nicim drugim. iako da, probir je samo statistika. ovaj put me malo više frka zbog Hashia i mojih godina. Iako 33 ne zvuci puno, biološki sam starija nego kronološki.   

Razumna
    01. Rujan 2021. 08:55

Dobro jutro trudnice 🥰
    Evo mene sa sv Duha,  nosila sam urin za urinokulturu,  tamo vlada kaos u labaratoriju.  Trudnice imaju prednost ali ako se pokusas ubaciti penzici jodlaju da mi iskorisravamo svoja prava i to na glas 🤬. Najgore što na redomatu nama tipka za trudnice, invalide i onkoloske bolesnike.  I nitko ne poštuje žutu liniju tj nema je nego se svi guraju na salter.  Užas. 
    Došla je neka trudnica cca 21g sa svojom mamom i onda je njena mama pričala sa sestrom na šalteru i sve ostalo... prvo mi je bilo smiješno a onda sam se sjetila da bi i ja mogla biti takva mama i onda mi više nije bilo smiješno 😂

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

• XOXO
    01. Rujan 2021. 08:59

Vicki slazem se i ja smatram da sam puno jaca nakon tako neceg prozivljenog. I dozvolim si pad al na kratko. Mislim da depra i samosazaljevanje ne pomazu nicemu tako da se brzo dignem.
    RosaNerra vec smo dosta pisale o nipt testovima na ovoj temi ako ti se da prelistaj malo po povijesti. Ako imas dodatnih pitanja pucaj... Bar sto se panorame tice dosta sam upoznata sa procedurama. 

👶 - 2011.
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.