Proljetne bebe 2022.🌹🌺☀️♥️ 🌄🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Zabrinuta123
    31. Kolovoz 2021. 14:39

Pozdrav nova sam tu, tek 9 tjedana i par dana zanimaju me iskustva žena koje su radile panorama test. U kom vremenskom roku dođu rezultati? Radila bih test kod svog ginekologa, uslugu pruža tvrtka seqventia? Jel ima koga da je radio taj test kod njih pa da napiše iskustva? Nema recenzija na webu a ni na forumima. Hvala!

• vickivale
    31. Kolovoz 2021. 15:18

Hej, evo ja cu ti reci. Radila sam panoramu dva puta. U prvoj trudnoci u 11. tjednu zbog velikog nuhalnog nabora ( radila bih ju svejedno) i cekala sam cca 3 tjedna ali samo zato jer je ona velika oluja poharala SAD. Ponovno sam trudna i radila sam ju jucer u Breyeru. Ceka se 7-10 radnih dana. Inace je ona najpouzdaniti neinvazivni prenatalni test jer koristi snp tehnologiju ( single nucleotide polymorphism) na temelju koje sigurno razlikuje krv djeteta i majke a i na toj tehnologiji temelji vecu tocnost od ostalih nipt testova ( nifty je navodno tu najslabiji). Jos jedna stvar, panorama je prediktivni test, ne definitivni dijagnosticki, sto znaci ako bude ista sumnjivo za potvrdu se ide na biopsiju korisonskih resica ili amniocentezu. Srecom, test ima veliku tocnost pa ako je rezultat niskog rizika, obicno stvano je niskog rizika 99%. Za sve ostale info imas kontakt broj od gospode tatjane na stranici od Seqventie koja je zastupnik za hrvatsku i jako jako je susretljiva! Ako stogod mogu jos pomoci, pitaj 

Dvojajcane blizanke 🍒

• dora_explora
    31. Kolovoz 2021. 15:22

Pozdrav svima, nova sam ovdje :) Ali pokazao mi se prosli tjedan plusic na testu 💟

• Zabrinuta123
    31. Kolovoz 2021. 15:32

Hvala vickivale! :) 

• vickivale
    31. Kolovoz 2021. 16:13

Nisu, mini anomaly je samo uzv pregled otprilike u 12.tjednu a kombinirani je kombinacija uzv pregleda tog mini anomaly i krvnih pretraga (betahcg i pap-a) uz dob majke i temelji se na statistici. Tj trudnice koje su starije ili imaju vise vrijednosti betahcg ( blizanci) cesto pokaze da su viseg rizika. Nipt i kombinirani probir nemaju veze jedno s drugim. Kombinirani se moze napraviti sigurno u petrovoj uz narudzbu

Dvojajcane blizanke 🍒

• vickivale
    31. Kolovoz 2021. 16:48

E ovisi kakav ima uzv, mora biti dobar. Ja sam radila u petrovoj jer tamo vodim trudnocu pa je bilo kao redovan uzv samo malkice dulje traje… sto kaze vasa gin?

Dvojajcane blizanke 🍒

• vickivale
    31. Kolovoz 2021. 17:37

I mene bi zbunilo… ali mozda misli kombinirati krvne nalazr kombiniranog i svoj mini anomaly.. onda to štima! 💪🏼

Dvojajcane blizanke 🍒

Tejuska♡
    31. Kolovoz 2021. 18:57

dora_explora

Pozdrav svima, nova sam ovdje :) Ali pokazao mi se prosli tjedan plusic na testu 💟

Dobro nam doslaa😍Ako znas datum pregleda mozes nam reci da te upisemo na listu ♥️

🦸‍♀️31🦸35
    🙋‍♂️Jan (8)🙆‍♂️Noel (5)

Arsancres
    31. Kolovoz 2021. 19:11

vickivale

I mene bi zbunilo… ali mozda misli kombinirati krvne nalazr kombiniranog i svoj mini anomaly.. onda to štima! 💪🏼

Za ovu kombinaciju mora biti kombinirani napravljen isti dan kao i uzv, tj. znam da se to vađenje krvi za probir i uzv moraju napraviti u max 12-18 sati.
    Ja sam u prvoj trudnoći radila kombinirani, ali privatno, odnosno taj uzv (mini anomaly scan) u jednoj poliklinici i onda sam išla u polikliniku Sunce s tim nalazom uzv-a izvaditi krv za probir jer u ovoj privatnoj ordinaciji nemaju mogućnost vađenja krvi.
    Kod narudžbe su mi rekli baš da moram i jedno i drugo obaviti isti dan zbog tih vrijednosti.

• mamaj
    31. Kolovoz 2021. 22:19

XOXO

Dubrovcanka nisam imala pregled od 12 tt pa valjda je sve ok. Nisi ni ti daleko od mene 🤩
    Mamaj iDoti dobrodosle. Zelim vam uredne trudnoce. Napisite datume sljedecih pregleda da vas Tejuska doda na listu pa se lakse pratimo.

Hvalaaaaa 
    Pošto se klinci spremaju za školu, mama nije ni ulazila na forum. 
    Još ovo oko potpisa na profilu mi slabo ide pa me mogu da postavim sve podatke. Prvi pregled je bio u 6+5, plod 6mm i kuca nam srce. Sledeći je zakazan za 19. 09.

👩‍❤️‍💋‍👨8 god
    💙8god ❤️7 god ❤️5god
    ➕31.7.2021

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.