Ima li koja od vas mama iskustva s alergijama i dojenjem? Mene uvijek u petom mjesecu, a nekad već i u 4. opere dosta jaka alergija na trave.. Jedini put kad sam imala vrlo blage simptome bila mi je druga, vrlo rana trudnoća koja je brzo i završila 2020. Pitam se je li moguće da su me hormoni tada zaštitili i mogu li se tome opet nadati? Vidim da ne postoje alternative Telfastu i drugim lijekovima jer se svi izlučuju u mlijeko.. što ste vi koristile? Demi tebe je mučila alergija jel tako? Što ti je pomagalo?
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
Tejuška zar je već došlo tvoje vrijeme?! ❤️ Ok, sad me lagano panika hvata jer mi je termin 3 tjedna iza tebe 😬 Drži se i javljaj nam situaciju kad budeš mogla 💪
Amelie kad su krenuli čempresi i borovi u veljači bila sam očajna jer sam pretpostavljala da me najgore tek čeka u ožujku i travnju, a već u veljači mi je bilo grozno. Istraživala sam što smijem koristit, pitala ginića i dr. opće prakse i oboje su rekli da ne smijem ništa. Inhalirala sam se sa slanom vodom i ispirala nos fiziološkom svaku večer i to je to. Mogu ti reći da sam imala malo teže simptome nekih 10-15 dana i od tad sam skroz ok. Kao da mi se tijelo samo izborilo. Navodno trudnički hormoni ipak malo štite, kao i dojilje također. Još ne mogu vjerovat da sam bez lijekova, a da mi je ok 🤷♀️

29👩❤️👨33
stiže nam 🎀💗
Tejuška zar je već došlo tvoje vrijeme?! ❤️ Ok, sad me lagano panika hvata jer mi je termin 3 tjedna iza tebe 😬 Drži se i javljaj nam situaciju kad budeš mogla 💪
Amelie kad su krenuli čempresi i borovi u veljači bila sam očajna jer sam pretpostavljala da me najgore tek čeka u ožujku i travnju, a već u veljači mi je bilo grozno. Istraživala sam što smijem koristit, pitala ginića i dr. opće prakse i oboje su rekli da ne smijem ništa. Inhalirala sam se sa slanom vodom i ispirala nos fiziološkom svaku večer i to je to. Mogu ti reći da sam imala malo teže simptome nekih 10-15 dana i od tad sam skroz ok. Kao da mi se tijelo samo izborilo. Navodno trudnički hormoni ipak malo štite, kao i dojilje također. Još ne mogu vjerovat da sam bez lijekova, a da mi je ok 🤷♀️
Joj nadam se da ce i meni biti tako.. danas kao da sam prvi put osjetila da me svrbi nos. Ne mogu zamisliti da me uz sve u postpartumu još i alergija uhvati😱😭😭 Jer zna mi biti stvarno gadno, ali eto mantram onda da ćemo se izboriti.. krkam se i tako vitaminima i valjda ti svi hormoni nisu džabe u tijelu🙈😁 Nek pomognu malo! A ne sekiraj se oko ulaska u termin.. meni je 28.4. i onda ja sebi mantram da imam još 3 tjedna hehe.. a ustvari gledam si 12.5. i bas mi je lijep taj datum nekako.. hehe.. a eto do tad još više od mjesec dana.. imaamoo joooš vremenaa. Ja sam si tog 28. dogovorila frizera da se malo sredim jer tko zna kad cu opet stići.. a nisam iz kuće izašla zbog mirovanja više od mjesec dana tako da si onda valjda mogu priuštiti pola sata kod frizerke. Jel ti još miruješ?
Pokušavamo od 09/2019.
2x missed ab 8 i 6tj (2020)
09/21- beta 245❤️
0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
05/2022 👶🌸💓
Tejuska samo se ti najedi dobro, frizura je tu i sretno. Javljaj nam sve ❤️
Tea super za dobar pregled 😍

31👩❤️💋👨38
Arsancres bome je bilo uzbudljivo ovo citati. Znale smo mi da ce se isplatiti cekati da sastavis.
Tejuska sretno, ako je krenulo da ide brzo i efikasno. Kad tako vidim kako krene iznenada mi je jasno da se stvarno moram pokrenuti sa slaganjem stvari.
Meni je isto izoliran streptokok, bas danas dobila nalaz. Ginekolog mi je dao Klimicin vaginalnu kremu da ju koristim 7 dana. To je onda to ili ce mi opet uzimat bris? Svakako moram reci kad dodem u bolnicu za to, to znam, ali je li ovo terapija koja bi trebala to rijesiti, pa antibiotik samo za svaku sigurnost ili kako?

👩🦰38
👨🦱41
👶3
06.08.2025. ➕
Očekivani termin poroda 17.04.2026.
Amelie ja ti više ne mirujem. Mislim pazim se naravno, ali šetam, obavljam sve što mogu. Ok se osjećam, osim što sad počinju čari visoke trudnoće, ali to je normala nadam se 🤪 Ti i ja pratimo u stopu 🙂

29👩❤️👨33
stiže nam 🎀💗
Tejuška ti si bome iduća🤭🤭🤭
Koliko me nije bilo na forumu, ne bi bilo pristojno da nisam bibliju napisala 😂😂
EvaKb neće ti on ponavljati bris opet, ja sam ga pitala to baš, on kaže da ne jer nema smisla niti zapravo negativan bris bi značio da si stvarno negativna. Da samo napomenem kad dođem u bolnicu da sam pozitivna, a da je on svakako dao terapiju da budem zaštićena i ne oslanjam se na taj antibiotik koji ću dobiti jer kao tko zna kako porod može krenuti tj. završiti pa on da uvijek terapiju da budemo sigurne. A to mi je tipično za njega, a zapravo mi je logično i jedino, ali ajde, očito svaki dr. svoju politiku vodi 😅
To je antibiotska krema ako se ja dobro sjećam, tak da, to je to, bit će sve okej 🥰
Ja sam dobila drugi antibiotik, ali sam sigurna da mi je taj prepisao jer zna da još uvijek dojim pa on uvijek poprati koji je više kompatibilan.
Spremaj torbu ti što prije, može to svaki čas 🤭
Amelie, skini si lactmed bazu pa možeš u njoj po djelatnoj tvari naći što ide uz dojenje, a što ne. Ja se sjećam nekih postova u rodinoj grupi od mama s alergijama, postoje alternative većinom za svaki lijek, ali se doktori ne bave s tim i uvijek je lakše reći da nema niš i da ne ide uz dojenje, a nije tako, samo ne znaju i neda im se tražiti niti educirati o i jednoj bazi lijekova 😖

Nemam pojma sta bi mislila
Tako me i sa J zezalo.
I okupala sam se bas u kadi,legla u toplu vodu no svejedno sam imala 3 kontrakcije.
Upravo sam i kakila🤣🤣
Nije to jos bolno uopce tako da bi ikamo isla.Kod svojih sam otisla jer mi je blize,uzela stvari za svaki slucaj pa cemo vidjeti.

🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji