Proljetne bebe 2021 pt. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Girl1234
    21. Ožujak 2021. 08:47

Dobro jutro svima.
    Mi smo jučer isli u Ikeu i napokon zavrsili svu kupnju za bebu. 😍😍 Međutim, nakon toga u Pevec i dosli doma tek navečer. Ja sam sve to junački izdrzala, međutim kad sam isla spavati, BH (valjda) kontrakcije u roku sat i pol svako 5/10/15 minuta. To je bilo strasno, bas sam se prepala da su pravi trudovi. Al uspjela sam zaspati. Mislite da je to od forsiranja po danu ili da je jednostavno dosao period da to mora tako biti? 🤔
    Želim svima ugodnu nedjelju. 😊

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

• EmEn9
    21. Ožujak 2021. 08:56

Evo cure  da se i ja malo javim i uključim. Znači ja sam kupila i chicco i vir uloške i u bolnici sam potrosila 10 chicco uložaka i 2 paketa vir uložaka jer sam na njih stavljala još po 2 vir. Sad doma sam nastavila tako samo sa 1 chicco i 1 vir dok nisam potrošila chicco i sad sam kupila još vir uložaka, meni su dobri. Nista me ne zuljaju i ne peče me nista jer su mekani i prozračni. Tako da ja za sada nastavljam s vir ulošcima. 😉

danica85
    21. Ožujak 2021. 09:14

Curke moje drage, dobro jutro vama i vašim bebicama!
    Kod nas sve po starom, dex za pluća primila u potpunosti, kontrakcije prisutne i dalje, čak i na ctg-u, ali ništa zabrinjavajuće.
    Došao mi nalaz urina, malo su loši nalazi, to sam sama škicnula, dr se nisu još o tome oglasili -leukociti 10, crp 8, piše mnogo bakterija u urinu. Za ovo zadnje mislim da je zato što sam prije davanja uzorka bila i na vag pregledu i cervikometriji, još sam rekla sestri ajmo pričekati moje stvari da se operem, kaže nema potrebe, mislim si kako ne. Tako da čekam urinokulturu, ako se tamo nešto pokaže bit će terapija, nadam se da će biti sve ok. 
    Uživajte u nedjelji i lijepo se odmorite! 

• Tea2807
    21. Ožujak 2021. 09:25

danica85

Curke moje drage, dobro jutro vama i vašim bebicama!
    Kod nas sve po starom, dex za pluća primila u potpunosti, kontrakcije prisutne i dalje, čak i na ctg-u, ali ništa zabrinjavajuće.
    Došao mi nalaz urina, malo su loši nalazi, to sam sama škicnula, dr se nisu još o tome oglasili -leukociti 10, crp 8, piše mnogo bakterija u urinu. Za ovo zadnje mislim da je zato što sam prije davanja uzorka bila i na vag pregledu i cervikometriji, još sam rekla sestri ajmo pričekati moje stvari da se operem, kaže nema potrebe, mislim si kako ne. Tako da čekam urinokulturu, ako se tamo nešto pokaže bit će terapija, nadam se da će biti sve ok.
    Uživajte u nedjelji i lijepo se odmorite!

Drzi se, nadam se da ce ti sto brze proci taj boravak u bolnici, pa doma do termina. Sto se tice urinokulture, meni je isto pisalo mnogo bakterija u urinu, a nalaz urinokulture bio sterilan. Drzim fige da i tebi bude uredan nalaz 🤞😁

Lady_E
    21. Ožujak 2021. 09:31

pupetta

Dojenje i budenje bebenama zasad ide hvala Bogu dobro. Nadam se da ce se ovako i nastaviti. Mlijeko mi je doslo jos u bolnici, ali krenulo je kako spada cetvrri/peti dan od poroda. Preko dana moram buditi bebu jer spava kao top. A preko noci se sam budi. Recimo sinoc se budio doslovno svakih 15-30 min i bio nervozan, a nocas svakih sat ipo, dva, sto je meni top jer onda uspijem odspavati stogodEpiziotomijaide na bolje, sve me manje boli. Tu i tamo popijem brufen, najvise jedan dnevno, s time da pazim da to ne bude prije dojenja. Probala sam jedan dan bez tablete, al to nije islo. U bolnici sam pila 3 dnevno prva 2 dana. Probala sam lekadol i to je bilo uzasno, kao da ga nisam ni popila, tako da sam odustala od njega. Redovito ispirem ranu tusem i osusim sve kako treba. Kupila samcaj od hrastove korejer sam cula da je dobar za ranu. Ima li itko iskustva s njime?

Ja sam nakon tusiranja (poslije svake nuzde doslovno) namocila blazinicu u caj od hrastove kore i onda tapkala po rani. Iduci dan sam bila nova zena, ranu gotovo da vise nisam osjecala. I onaj pritisak dok se hoda je poceo popustati. Nakon par dana me pregledala patronazna i rekla da je rana skoro skroz zacijelila. 
    Za sve zene koje su rezane caj od hrastove kore cini cuda 👍🏻

Podsjeti me da su Tvoji planovi bolji od mojih zelja 💖

21. Ožujak 2021. 09:32

Girl mozda bi te primile takitak, ja se nisam naprezala jucer ni hodala puno pa sam se borila nocas s BH od 21h do 03:00, onak skolski (citala na netu da BH obicno pocnu u to doba dana, akd zamisli, pa kao ak su pravi do jutra se bude nastavilo), na razmaku od 6 i 9 min. Al nije samo trbuh. Mene rastura lijebi donji dio ledja, lijevi guz i lijeva noga do koljena kak je obicno dok mengu imam. Fakat sam mislila da krece i preplasila se. Muz me masirao i zaspala sam makar je boljelo. Probudila sam se s boli, ne tako jakom al boli.
    Btw frendica koja mi je rodila s 37 i nesto je rodila nakon 2-satne setnje ikeom 😂 ja sam si zapamtila da izbjegavam ikeu u do 38.tj 🤣

21. Ožujak 2021. 09:34

Danica crp je povisen u trudnoci, ide iznad 5 sto je inace normalnl tako da poviseni leukociti i crp u trudnoci ne mora ukazivat na upalu kao sto bi inace. Kaze moj dr.u kuci ;)
    Ali vidjet ces UK i budu ti odmah dali nesto ako ima potrebe, nemoj brinut. Bitno da dobivas sve sto trebas da se bebica razvije i da vec za 10ak dana ides doma. Saljem ti hug 😘

Principessa🌺
    21. Ožujak 2021. 09:37

Danice drzi se💕
    Dobrodosle nove curke🤗
    Lady_E napisi nam kad si rodila i jel curka i decko ili ime da dodamo na popis rodenih beba💋 ako zelis naravno☺️
    Uzivajte u nedjelji ☀️🤩

Popis termina i rodenih beba str. 1652💕
    .

21. Ožujak 2021. 09:44

Cure koje su rodile, ima li koja ovakvo moje iskustvo ili da idem k dr., trebam vasu pomoc? Nekak mi se nede jer se moj mali veselo mice i bol je za ocekivat ali da imate uvid:
    - ispao sluzni cep prije 18 dana, od tad jos par puta nesto smrkljasto malo, krvi nema
    - trbuh se poceo spustati prije 2 tj, sad je udaljen za dlan od sisa
    - unazad 2 dana bol kao menstrualna s pravilnim stvrdnjavanjem trbuha u sve manjim razmacima i bol u donjem dijelu trbuha gdje inace stoje jajnici, donjem dijelu ledja i preponama pa stane uz napomenu da imam strasne menstr.bolove pa je ovo kod mene za sad manja bol
    - bris na bakterije, gljive, streptokok uredan, iscjedak neznatan do sad, sad malo jaci, bijeli, bez mirisa, na pregledu u cetvrtak sve u redu na uzv i ctg, ctg ocitava do 60 al nisam nist osjetila
    - od jutros bolovi u bradavicama
    - zadnja 2 dana zatvoren nos iako nisam bolesna
    - napaljena i razdrazljiva (kao u pmsu)
    - sake i stopala, a mislim zapravo i cijele noge blago otecene, zubno meso osjetljivije
    - tijekom dana bol ne registriram ili je nema, ne znam.
    Jel to sve normalno ili vidi neka od vas nesto zbog cega bi trebala k dr.? Otvorena prst sa 35+5.

Lady_E
    21. Ožujak 2021. 09:44

Luckyme8

Danice drzi se💕
    Dobrodosle nove curke🤗
    Lady_E napisi nam kad si rodila i jel curka i decko ili ime da dodamo na popis rodenih beba💋 ako zelis naravno☺️
    Uzivajte u nedjelji ☀️🤩

Naravno 😊 Rodila sam 05.02. curicu Unu 💖

Podsjeti me da su Tvoji planovi bolji od mojih zelja 💖

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.