Proljetne bebe 2021 pt. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rita88
    21. Ožujak 2021. 15:17

Hvala ti Jagodice, nadam se da cemo Bebanomoje i ja uskoro imat svoje srecice u rukama. Ja sam danas jos cistila kupaonu, oprala ves da se ne nakuplja, malo brisuckala po kuci i cekamo 😊 u utorak imam pregled pa cemo vidjet! 
    Sto se tice jela tako je i meni bilo, nisam mogla uopce jest kak treba, par zalogaja i vec sam puna, curka mi stiskala zeludac i uopce mi nije bilo ugodno, sad je ok jer se trbuh spustio, al svejedno sad imam skoro svaku vecer zgaravicu, sto u ranijim tjednima nisam imala! Sve nesto naopako kod mene 🤷‍♀️ 

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

• thera
    21. Ožujak 2021. 16:04

Tea,prekrasna 🥰
    Rita,drzim palceve da krene sto prije🙏 Vjerujem da ti je vec dosta cekanja i neizvjesnosti.
    Mi smo konacno gotovi s radovima i ostatak vremena cu probati malo vise posvetiti sebi i odmoriti. Danas punim 37.tjedana i ulazim u termin😊

21. Ožujak 2021. 16:06

Rita, tebi je danas termin 😍 Jos malo, kakgod okrenes.
    Bebanomoje frendica je ptisla u ikeu, setala 2 sata, dosla doma, jela, otusirala se i krenuli trudovi. Mozda krene i kod tebe 😂
    .
    Mi idemo na jos jednu kavicu van na zrak i sunce, bas gustamo u ovom vremenu danas 🤩☀️🌝🌞 jos nam samo 🌊 fali 💙

• Dora2021
    21. Ožujak 2021. 16:42

Pozdrav cure! Imam pitanje ✌️ ne bih inace uopce razmisljala o tome, al mi je mama bacila bubu u uho jučer. Imam ful, ful blagu skoliozu. Na pogled neprimjetno, nikad nikakvih problema s tim nisam imala, samo kralježnica ide malo na krivo. Bi li to smetalo u slučaju da želim epiduralnu? Čitam da u biti, smeta samo ako je skolioza toliko jaka da je bila operirana i ako se radi o puno stupnjeva. Meni je neznatna, to mi je jednom bilo rečeno na nekom pregledu, dali su mi vjezbice i to je to. 🤷‍♀️ Ima možda neka od vas iskustva? Iskreno nisam se do sad toga niti sjetila… Vjerujem da to ne smeta u ovakvom obliku.

Ja ti imam osteopeniju od L4 na dole, nemam smetnje al anesteziolog rekao nista od epi.. Moras pitat ginekologa mišljenje... 

• Bebanomoje
    21. Ožujak 2021. 16:43

Pozdrav cure! Imam pitanje ✌️ ne bih inace uopce razmisljala o tome, al mi je mama bacila bubu u uho jučer. Imam ful, ful blagu skoliozu. Na pogled neprimjetno, nikad nikakvih problema s tim nisam imala, samo kralježnica ide malo na krivo. Bi li to smetalo u slučaju da želim epiduralnu? Čitam da u biti, smeta samo ako je skolioza toliko jaka da je bila operirana i ako se radi o puno stupnjeva. Meni je neznatna, to mi je jednom bilo rečeno na nekom pregledu, dali su mi vjezbice i to je to. 🤷‍♀️ Ima možda neka od vas iskustva? Iskreno nisam se do sad toga niti sjetila… Vjerujem da to ne smeta u ovakvom obliku.

Ja sam pitala gin koja je provjerila sa anesteziologom da li smijem primiti epiduralnu jer ja imam skoliozu i jos neke vražje probleme sa kicmom i kaže njen anesteziolog da smijem primiti. Ali, ja sam bas odnjela svoje nalaze da pročita sta mi sve piše pa ako možeš provjeriti s nekim isto tako, bilo bi bolje. Ili bar ponjet u bolnicu da njihov anesteziolog provjeri u tom trenu da li ti smije dati...

21. Ožujak 2021. 16:55

I ja imam ful ful blagu lumbalnu skoliozu koju smo slucajno otkrili, pitala sam ginek.radi spinalne u slucaju carskog pa je rekla da ce to anesteziolog procijenit dok vidi fotku jer pikaju tocno u odredjeno mjesto pa postoji sansa da to uopce ne bude imalo utjecaja a ako imam peh onda je bas na tom mjestu. Uglavnom, to nije do nje nego do anesteziologa. Uzmi cd da odneses dok ides na pregled pa ce pogledat oni to.. 

Lonmi
    21. Ožujak 2021. 17:26

Pozdrav cure,
    Nadam se da uzivate u vikendu.
    Ja provela jutro vani na terasi, malo se i smrzla cim se sunce sakrilo, ali nisam se dala nutra 🤭
    Uzasno me bole prepone, pogotovo lijeva, jedva se krecem. Nekako mislim ako se to ne smiri pa kroz koji tj necu se moci kretati. Treba mi 10 min da ustanem, a to sve toliko zaboli 😑. Ta prepona je novost od proslog tjedna i bas maltretira 😬.
    .
    Nadam se da ste fino papale danas, ja opet pretjerala u slatkome 🤭😂

Rita88
    21. Ožujak 2021. 18:27

Hvala cure na podrsci, javim se iz rodilista veceras ako Bog da😅🤣 
    Pusa svima curama koje su zaokruzile tjedan danas! Jos malo sve cemo imat svoje bebace u rukama 🥳🥳

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

Bubica1
    21. Ožujak 2021. 18:31

Hej cure moje, uspijevam vas svaki dan čitati i popratiti, ali ne stignem baš pisati. 😊
    Sara i ja smo dobro, ima i boljih i lošijih dana, ali sve u svemu OK.
    Baby blues - mene je oprao prvih dana i točno sam se osjećala kao što je i Pupetta napisala, nedorasla zadatku tj. ulozi majke. I sada me zna uhvatiti nemoć i jad kad ne znam što ju muči i pitam se da li će taj osjećaj ikad nestati. Uživam u svojoj djevojčici, ali neću vam lagati, baš zna biti teško. Dosta mi teško pada kad ona plače, a ja ne znam do čega je. Valjda ću s vremenom naviknuti na to, ali sad sam baš žalosna dok vidim da nju nešto muči, a ne znam joj pomoći. 
    Dojenje - e sad pitanje za mame koje su uspješno dojile. Znam da ste neke od vas rekle da nećete više o toj temi, ali ja bih ipak molila za savjet. Ovako, patronažna mi je rekla 15 min aktivnog dojenja (bez spavanja na cici) pa ju staviti da podrigne, zatim ponovno 15 min pa podrigivanje i onda još dati izdojenog mlijeka minimalno 30ml. E sad, to ponekad funkcionira, ali najčešće ne. Ona i dalje stavlja ručice u usta i dalje traži cicu tako da ponekad zna stvarno biti dugo na cici prije nego zaspe. Patronažna mi je rekla da nije dobro da bude stalno na cici. I sad više zbilja ne znam kaj raditi, imam dojam da je više gladna nego sita. A nakon ta dva podoja po 15 min se i izdajam, ali neki put jednostavno ne ide i ne izdojim očito dovoljno. Kako znati da li je i koliko djetetu dosta i da li je moje mlijeko uopće dobro i da joj odgovara? Da li je dobro da je toliko na cici i kako potaknuti više mlijeka? I hoću li se morati stalno izdajati? Kaj ne bi trebalo biti da je njoj dosta dok je samo na cici? Jer ovo izdajanje toliko vremena oduzima da već lagano ludim zbog toga i zaista razmišljam o dohrani, pogotovo ako mi je ona gladna. Eto, sto pitanja novopečene mame. 🤪

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

MareiKate
    21. Ožujak 2021. 18:50

Draga Bubice, sad već svojim drugu bebu, ne znači da sam potpuno u pravu ali mislim da ne smiješ bebi ograničavati vrijeme na sisi. Ok ako spava, makneš ju, ali dok god ona i malo gusli, pusti ju. Njemu je je sisa i hrana i utjeha i sve. Ako ju budeš puštala da sisa kad želi, nećeš se morati izdajati jer će ona sama regulirati količinu mlijeka koje ti imaš. Bebe imaju skokove u razvoju u kojima su i stanju po cijele dane i noći visiti na sisi, i to je ok, i kad prihvatiš da je to tako, bit će ti lakše. Stara škola trubi da ne smiju bebe stalno na sisu, to nije dobro, bla bla... Bebe to rade možda prvi mjesec, kasnije kad ojačaju kraće i rjeđe sisaju. U početku im treba pustit na volju. Kažem, ja evo dojim drugo dijete, prvo zdravo i jako ko bik 😁 ali svejedno čujem i od mame i svekrve: pa stalno ti je na sisi, da odem kupit formulu? 😠
    Isto tako, znam prvo ti je dijete ali pusti sat. Mene je s prvom uništila patronažna s brojanjem i trajanjem podoja, baš me opteretila. Kasnije kad sam skužila, baš sam bila ljuta, kad sam prestala gledati na sat i brojati te se opustila, sve je bilo puno ljepše. Sad s drugim, nikad nisam pogledala na sat kad je zadnji put i koliko dojio. Kad zaplače pokušavam nosanje, sisa ili prematanje. Baš me briga prije koliko je zadnje što bilo... Čitala sam da u kulturama žene koje žive u ruralnim krajevima gdje je sat nebitan, ako ga se uopće ima, bebe najljepše napreduju, jer se slušaju njihove potrebe a ne gleda se na sat...
    Malo sam se raspisala ali točno znam kako se osjećaš. Popišane i pokakane pelene su dovoljan pokazatelj da li beba dobiva dovoljno, a zatim vaganje kad je vrijeme za to... Kad se sjetim s prvom, ona se dere, ja ne mogu jest u miru bez obzira tko ju drži. Sad ako jedem, on plače kod nekog drugog u rukama, ja jedem, i ne uzrujavam se. Bebe u prvoj godini toliko plaču da se ne treba oko toga uzrujavati. Smireno im pružiti utjehu ili riješiti potrebu koju imaju, nismo svemoguće ako imaju grčeve npr, tu smo najčešće bespomoćni i ne trebaš se osjećati loše, prođe i to ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.