Proljetne bebe 2021 pt. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Principessa🌺
    20. Ožujak 2021. 15:27

NevaEva pa da vidimo omjeer🤗🤔🤔

Popis termina i rodenih beba str. 1652💕
    .

Ines
    20. Ožujak 2021. 15:47

Caos zene, jel uzivate u vikendu? Nama je danas tocno mj dana s nasom ljepoticom ❤🥰🥰🥰❤ pa smo imali i kratki photoshooting za uspomenu, zao mi je sto cu vas razocarati, ali ja ne stvavljam svoje dijete nigdje na internet jer smatram da njima nije mjesto tamo. Bez uvrede drugim mama, drago mi je kada vidim vase bebice koje su sve do jedne prelijepe, ali eto mi smo odlucili da ne zelimo nigdje kacit njezine slike, pa cu vas uskratit u tom dijelu 🤷‍♀️👍
    Inace nama je super dan danas, lijepo spavamo, kada smo budni samo se smjeskamo i pricamo na veliko, sva je vec pocela bit polako gugutava da bi nesto rekla, a jos ne ide haha presmijesna je 😁🤣
    Ruzica, ajooj 😏 bas mi je zao sto se borite s grcicima, znam koliko je to uzasno i zamorno i za bebu, a i za vas roditelje. Izdrzite kako god i mantrajte da ce i to proci, mora 👍🤞 
    Eto, zato kazem sve ovisi koliko dugo kako tko krvari, vidis ti si bas jako krvarila 3 dana, ja samo prvi, drugi vec tak tak, a treci sam komotno mogla proci sa nocnim hig. uloskom, al sam koristila Chicco cisto da iz potrosim kad sam ih vec imala. 
    Bebanomoje, sto se tice trudova i aktivnosti/smirivanja bebe, moja se nije smirivala nikako, tek kad su krenuli bas trudovi na svakih min, dvije onda vise ni nezz jesam ju osjetila, al dok god sam bila u predradaoni na ctg-u i pripremnim radnjama (brijanje/klistir) ja sam nju stalno osjetila. Tak da po meni je cak i to dosta individualno. 

Nea 💗

Ines
    20. Ožujak 2021. 15:56

NevaEva, bez brige neces se porodit na nr.2 ja sam tih zadnjih tjedana stalno vjesila na wc-u zbog iste, bila otvorena 2 prsta od 37tj,  al vjerujte nije to tako bas lako rodit, ono ti stisnes i beba izleti. Tako da ne sekiraj se. Meni su ti takve kontrakcije bile stalno i bas ucestale, jos kad sam dobila dopustenje od gin za akcijanje s muzem i opcenito kretnjama po vani, ja sam se trudila cim vise bit aktivna i zato mi i jesu bile ceste kontrakcije, ali ne sad cijeli dan, vec ono bilo bi perioda da ih nema, pa neki dio dana, obicno popodne i prema veceri sve cesce i s dosta pravilnim razmacima, al bi trajalo oko par sati i prestalo. I mislim da je zapravo to bila dobitna kombinacija za brz i za mene ne toliko bolan porod (bolan u smislu da sam se gubila), bilo je bolno, ali podnosljivo. E sad kazem to je moja situacija koja je prica za sebe, naravno da kod bilo koje od vas ovdje to ne mora biti slucaj, moze biti ili slicno ili potpuno drugacije 🤷‍♀️

Nea 💗

Ines
    20. Ožujak 2021. 16:07

Eleonora, teoretski kazu da su pravilni, u praksi je to malo drugacije. Kuma je imala takve trudove, zbog kojih nije mogla razlikovat da li su BH ili trudovi, 10min, pa 5min, pa 13min, sjecam se cak da je poslije tih kratkih razmaka imala jedno vrijeme i na 20 i koju min, pa se opet skrate, a boljelu ju je i kad je dosla na hitnu jer vise nije znala sto bi, bila otvorena 5cm s takvim trudovima, opet kazem to je poseban slucaj, ali moguc. Ne zelim te bacit u bed, al kazem ono sto znam. Meni recimo nije tako bilo. Ja sam bila cijela ona "skolska" trudnica. Krenuli sa sat vremena i skracivali se na pola sata, 20min, 10min, 7min, 5min, 4min (tu sam krenula za bolnicu, posto nam je 20tak min voznje udaljena), dok su me upisali i stavili u predradaonu na ctg vec su sisali na svake 2,3 min, u box smjesena kad su bili na min do 2 i rodila za 2h od dolaska u bolnicu do samog rodenja nase curke. Al ono sto ti mogu reci, ako imas sat vremena voznje i ako ti vremenski razmaci nisu pouzdani znak, zasigurno ces imat drugih znakova, kao sto su bol, odlasak na nuzdu br 2, cak i bol koja ce te tjerat da se kreces hodas, gibas kukovima itd..neces imat mira drugim rijecima i neces moci sjedit, vec ce te tjerat da se kreces. 

Nea 💗

kety992
    20. Ožujak 2021. 16:07

Trudovi  - mogu bit 25min pa na 15 pa na 10 pa na 6 i onda opet za 20 min...to se zovu nepravilni...kad imate uzastopnih nekoliko na kraci razmak i vise se ne pojave s vecim razmakom onda je to to...moja seka je 2 dana imala takve nepravilne...sestricna isto...cak su ju poslali kuci iz bolnice jer to nije bilo to jos.zato biljezite svaki trud i kad su vam dr rekli da dodete,tad dodite.
    Ja osobno ak ce bit sve ok idem tek na 7min...a imam pol h do bolnice...ak nema guzve.😅i kao sto kaze Ines nije to bas samo tako...pogotovo prve bebe.jos vam je bol nepoznata i mislite ajme gotovo je...a onda boli jos jace 🤣🙈🙈 curke hrabro samo...💞

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

20. Ožujak 2021. 16:30

Hvala Ines i Kety 😍 Ma dok ne znas sta te tocno ceka sve je neki alarm. 😅 
    Ja cu se probat pravit hrabra i prehodat kolko mogu i nadat se Ines da bude kao kod tebe ☺😎

MareiKate
    20. Ožujak 2021. 16:35

NevaEva, malo mi ta tvoja doktorica pretjeruje 😅 sad baš da sa 15 skoči na 3 minute i da se tak brzo rodi, ne znam baš. Ugl preporuka da dođeš najkasnije na 10 minuta je vrlo oprezna i po meni nije nužna. Ti biraš ali ipak je lakše i ljepše doma predurat malo duže, brže vrijeme prođe. 

Ines
    20. Ožujak 2021. 16:36

Plodna voda, ja nezz al meni je sve bilo bas skolski pa mozda nisam najbolji primjer za one posebne slucajeve, al evo dat cu svoje iskustvo, ako kome moze pomoci. Meni je pocelo tako sto sam primjecivala da ne mogu uvijek zadrzati mokracu prilikom kihanja (to i je bila mokraca tada), medutim kako su tj odmicali pocelo je tako sve cesce i u zadnjih mozda 10tak dana mi je stalno "bjezalo" doslovno kao da su misici popustili. I ja tako misleci da ce i dalje mokraca stavila bijele gacice i cekala, obicno kada bi to napravila bi bila zuta fleka, bas se vidi da je mokraca, dok taj puta je bilo samo mokro, ali bez boje i mirisa. I taman sam iduci dan isla ponovno na ctg i rekla to gin, gdje je rekao na pregledu plodne vode da vidi nesto, ali nije siguran da li je to voda ili iscjedak, al posto sam vec bila debelo u terminu ako nesto i krene nije zabrinjavajuce. I tako sam ja dosla kuci i par dana mi se pojavljivalo samo u par navrata i tako je skroz bilo do dana poroda. E taj dan, mi je sve bilo okej (pricala vec da smo isli setati po gradu, pili kavu vani, dosli kuci, bila na nuzdi br 2.) i tu mi izletio do kraja sluzni i krenula voda, tu sam debelo vec znala da je voda jer je napunila cijeli dnevni ulozak i kad sam promijenila hig. ulozak i on je za oko pola h bio natopljen, tu sam se isla tusirat, spremit i polazak u bolnicu. Lagano je curkalo tako do bolnice i prilikom "ciscenja" na wc-u poslije klistira mi je pukao skroz. 

Nea 💗

Ines
    20. Ožujak 2021. 16:45

Morena dobro nam dosla 🤗🥰
    Sluzni cep, meni ti je sluzni ispadao uff cini mi se dobra 3 ili 4 tj prije samog poroda. Bilo je onako zuckasto, kao smrkalj iz nosa velicine malog nokta i pojavljivalo se svakih par dana. Kasnije prelazilo u zelenkasto zuckastu boju i bilo ga je sve vise. Na dan poroda, kad mi je ful ispao bilo je smedkasto s tragovima sukrvice i bilo ga je jakoo puno. To je ispalo tipa oko 4, pola 5 popodne, a krenula u bolnicu sa trudovima na 4min sat vremena nakon, rodila curku u 20:12h, tak da eto ja sam opet onaj slucaj gdje je bilo dosta kratak period od samog ispadanja do poroda. A znam da ima i zena koje su ostale bez njega i tjednima prije poroda 🤷‍♀️ 

Nea 💗

Lady_E
    20. Ožujak 2021. 17:21

Pozdrav zenice, nadam se da cete me primiti u svoju grupicu iako sam vec rodila 🙈
    Krenula sam vas citati pred kraj trudnoce i imala se namjeru prikljuciti, ali je na kraju bebica dosla mrvicu ranije, na 38+2 😊
    Rodila sam curicu i evo vec imamo 6 tjedana.

Rado cu podijeliti iskustvo poroda ili bilo cega vezanog uz bebu, iako mi je majcinski staz kratak 😄

Inace, imala sam svakodnevne kontrakcije od 24tt, cerviks 28mm i izdrzala sam do 38tt. Dosla na redovan pregled 4 cm otvorena, tako da su mi na kraju te kontrakcije i pomogle 😄

Svima vama zelim sto brzi i bezbolniji porod, uskoro cete u rukama drzati cijeli svoj svijet 🤗

Podsjeti me da su Tvoji planovi bolji od mojih zelja 💖

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.