Ines vec je mj dana proslo od poroda 😊.
Ja sam danas sva umorna i bezvoljna, sve me boli, uopce mi nije neki dan.
Organizam me svaki dan trazi neki cips i takvu vrstu hrane, nakon sto to pojedem osjecam se grozno, cak mi je i muka, a mala podivlja u trbuhu, njoj se izgleda sviđa 😂
Jel vas ima jos cipsoljubaca? 😊
Sto se tice tih iscjedaka, mokrih gaca, pogotovo tog mlijecnog ili zuckastog, ja to imam svaki dan. Par puta mogu promijeniti gace zbog njega, kako tj idu sve obilniji je, vodenastiji, tako da nije ni on mjerilo niceg, necu ni reci koliko put me prepadne da nije plodna voda, pogotovo ujutro kad se znam probuditi mokra ili je onda bas pojacan, obucem gace i mogu ih skinuti.
Sto se tice sluznog cepa, on zbilja moze ispadati tjednima, ali da nije ugodno vidjeti ga tamo prije termina.
Nadam se da uzivate u vikendu i da niste tako strgane kao ja.
NevaEva jel sutra tvoj dan? 😀
Pozdrav zenice, nadam se da cete me primiti u svoju grupicu iako sam vec rodila 🙈
Krenula sam vas citati pred kraj trudnoce i imala se namjeru prikljuciti, ali je na kraju bebica dosla mrvicu ranije, na 38+2 😊
Rodila sam curicu i evo vec imamo 6 tjedana.
Rado cu podijeliti iskustvo poroda ili bilo cega vezanog uz bebu, iako mi je majcinski staz kratak 😄
Inace, imala sam svakodnevne kontrakcije od 24tt, cerviks 28mm i izdrzala sam do 38tt. Dosla na redovan pregled 4 cm otvorena, tako da su mi na kraju te kontrakcije i pomogle 😄
Svima vama zelim sto brzi i bezbolniji porod, uskoro cete u rukama drzati cijeli svoj svijet 🤗
Dobrodosla 🥰
Ines,hvala ti na dobrodoslicii 😄 citala sam da inace ispadne tako par tjedana prije termina a meni je krenulo u ponedjeljak i svaki dan po malo osim prije 2 dana kada je bilo vise i kao u komadu 🙈
Ja se samo nadam da Ce mi vodenjak puknuti jer ne znam dali bi prepoznala prave trudove s obzirom da me nekad sijece ispod trbuha a evo danas u donjem dijelu leda. Ali nije ucestalo 😅
Iva, baby blues je neizbjezan, bit ce ga, ali ovisi kako ga tko dozivi. Nekome bas bude tesko, nekome ne toliko. Meni iskreno nije bilo toliko strasan. Bilo je momenata gdje smo pucali oboje, al u tim trenutcima samo treba pripazit da ne padaju teske rijeci, bas sam i nedavno pricala o tome. Kod nas to traje sat, dva i kad se primirimo popricamo u cemu je bio problem (najcesce oko gluposti) i nastavimo dalje. Nikako otici porjeckani u krevet i ne predbacivati onom drugom tko se vise trudi itd. Jer koliko god je nama tesko, vjeruj njima je jos teze, jer mi se upoznajemo s bebicom u bolnici i stvorimo si vec neki dozivljaj novog nacina zivota. A sta oni, budu kuci sve normalno i odjednom bam beba je tu i sta sad, treba se presaltati na novi nacin sto bas i nije jednostavno. I same smo pogubljene u svemu, a tek oni jos i vise. Jedan dan bebe nema, drugi dan je ona tu. Sama sam se uvjerila da su i muski itekako pod stresom i njima mozda cak i teze pada ta prilagodba nego nama, opet kazem iz razloga sto smo mi em nosile to bice 9mj u sebi, em bile s njim od prve minute zivota. Tako da treba imati razumijevanja. Nije lako i nece biti, ali to je normalno i sve ce biti okej cim se naviknete na nove rituale i stvorite si neki ritam. Evo nama je danas mj dana i stvarno ne znam kako smo zivjeli bez nje. To je toliko carobno da se stvarno sama puno puta zapitam kako smo uzivali u zivotu bez nje, jer ovo sada sto imamo je ne 100 vec bezbroj puta bolje, nikada ne bih mijenjala za stari nacin zivota. Voljela sam biti samostalna i bezbrizna, da smo mogli kud smo i kada smo htjeli, ali sada mi vise to ni ne pada na pamet, jer to su one godine kad prodes mladost i naizlazis se, naputujes i nije ti vise toliko interesantno nista od toga. Jednostavno onaj dio zivota kad shvatis da si prerastao to i da to vise nije to. E tako je sada nama. Naravno da cemo izaci zajedno i odvojeno, da cemo putovati, da cemo i dalje uzivati, ali ova uzivancija s njom je nesto nezamjenjivo. A to shvatite tek da to malo bice stvarno i bude dio vasih zivota (i sad je), ali onaj moment kad ju imate kraj sebe fizicki ju mozete zagrli, izljubit, uzivat u njezinim osmjesima e to je ono za sto se dise i zivi.
Bit ce onih momenata gdje ce ti sve ic na zivce i gdje bi najradije sve bacila kroz prozor, al to su upravo to momenti koji prolaze, a ljubav koju imate je beskonacna.
I ono sto ti mogu reci, kad imas dobru
Nea 💗
I ono sto ti mogu reci, kad imas dobru organizaciju, onda imas sve. I vremena za muza, sebe, pocistit, ma sve. A sto se tice zapostavljanja muza, neces ga zapostavit, ako dobro sve izbalansiras, a to ces najbolje napravit ako njega ukljucis u sve. Jer partneri mogu sve osim dojenja. I neka bude ukljucen, jer on je roditelj jednako kao i mi. Samim time sto bude ukljucen imat ces i ti vise vremena za sebe, a izmedu svega ostalog i jedno za drugo 🥰👍
Nea 💗
Morena, ma hoces ne sekiraj se, kad pravi trudovi krenu znat ces, uvijek to kazemo. I sama nisam vjerovala u to, jer sam tjednima imala razne bolove, zatezanja i svasta nesto, ali kad je dosao taj dan to sam prepoznala bez razmisljala i propitkivanja dal je to to ili nije. Valjda nam je prirodno usadeno da imamo taj osjecaj za prepoznavanje pravih 🤷♀️🤗
Nea 💗
LadyE, dobro nam dosla u klub i cestitke na curici 🥳🥳❤😊 slobodno pisi sve dozivljaje 🤗
Nea 💗
Eh i sad jedno pitanje za iskusne mame doilje, u zadnja dva dana sam primjetila da mi Nea poslije sisanja popije puno manju kolicinu AD, moje sise su identicne, ne primjecujem neku razliku u velicini i tvrdoci. Da li to mozda znaci da si dovoljno mog mlijeka popije cim mi poslije manje AD-a jede? 🤔 inace hranjenje je na svaka 2,3 sata kao i do sada, nekad cak i 4h, najcesce preko noci.
Nea 💗
Lonmi nebi rekla 😂😂 Al sam bila kod mame maloprije i kaze da mi se trbuh dosta spustio, da misli da smo blizu termina. Poslala me spat, veli da odmaram jer dok beba dodje ne budem mogla niti htjela jer ga budem stalno gledala. 💜 Ak me jucer uz bolove i pravilne razmake izmedju grceva nije ulovio moj red za porod, nece ni danas. Mislim da cu pomaknut datum 😋
Mogu vam rec da bi ga ovak mogla nosit jos neko vrijeme. Nije mi pritisak na disanje i zgaravica je puno manja, sad ga nedam vise, nek bude jos malo s menom 💕
I ono sto ti mogu reci, kad imas dobru organizaciju, onda imas sve. I vremena za muza, sebe, pocistit, ma sve. A sto se tice zapostavljanja muza, neces ga zapostavit, ako dobro sve izbalansiras, a to ces najbolje napravit ako njega ukljucis u sve. Jer partneri mogu sve osim dojenja. I neka bude ukljucen, jer on je roditelj jednako kao i mi. Samim time sto bude ukljucen imat ces i ti vise vremena za sebe, a izmedu svega ostalog i jedno za drugo 🥰👍
Totalno se slazem. 💪👪
Sortiraj odgovore
Najstariji