Ako ste ikada culi za pojam hemoliticka bolest novorodjenceta, te kontrole su u sustini vezane za to. Kontrolom nece biti sprijecene, ali svakako se dobiva na dragocjenom vremenu kod lijecenja te vrste bolesti. Prije se vjerovalo da se to dogadja samo kod Rh neg. trudnica koje nose Rh poz. dijete, medjutim sirenjem znanja, napredovanjem medicine itd. otkriveno je niz drugih antigena koji mogu uzrokovati tu bolest kako kod Rh neg. trudnica tako i kod Rh poz. trudnica. Iz mog iskustva vaznije je napraviti kontrolu u tim tjednima kada dolazi do "mijesanja krvi" izmedju majke i bebe, nego prvo vadjenje. Ukratko.
EmEn a jel kile onda stoje na mistu kad pazis na prehranu i to?
Prosli put na pregledu nakon 2 tjedna dijete sam bila - 2kg sad neznam pregled mi je u petak nakon 2 i pol tjedna od zadnjeg pregleda pa ću vidit , nemam doma vagu pa ćemo vidjet kakva je sad situacija. S tim da razmisljam da odem sutra ili preksutra kupit vagu jer me bas zanima sta je s kg. 🙂
Petra ♥️ Si
22:00 a ja jabuku zvacem 🤭 Bdw jabuka mogu na tonuuu
Lonmi jel ti pazis sad sta prije ogtta na prehranu i ja planiram iduci tj ga napravit 🥴,kako je od lussi nalaz prosa nezz kako sam to predvidila
Umrla sam na samopregled zatvorenosti 😂😂😂 Imate one tehnike pobijeljivanja 😂😂😂😂 ajme majko, sta trudnoca radi.. 😋😅
.
Krv se mora vadit opet u tj.33/34, missGraz nam je pisala, meni se to cini bitno, ne moze se promijenit krvna grupa ali rh faktor i bolje je obavit to da dr.znaju ako ista krene krivo i jer se injekcijama ozbiljna stanja mogu sprijeciti. No vec znate da je ne riskiram ni sa hranom ni posteljinom ni nicim 😂😂 vecina beba ce bit ok svakak tak da odlucite svaka za sebe. Mene moj mozda nebi ni na ogtt slao, nije mi nikad mjerio cerviks i tak. Pa sam ja to ipak otisla odradit. Moje tijelo.. moja beba.
.
Ridja super je soba :) spremni ste do 15.-e. :)
.
Muz je slozio stolac za ljuljanje.. tak je lijepo u njemu.. 🤩
MissGraz 😱😱 nisam to znala. Kod mene to prate jer sam B-, a beba je pozitivna (ne znam koja je ona krvna grupa, samo su rekli da je pozitivna). Primila sam injekciju u 28tt.
Sad nakon što su mi gosti otišli čitam po redu i dođem do ovog pitanja od mom za kg i reko da odmah odgovorim da ne zaboravim i odgovorim ja i nastavljam čitat i reko neće valjda ovo završit stavljanjem slika od gospođa koliko ste se raspisale o tome čisto sam se prestrašila 🤣🤣🤣 Ja ne gledam dole nikad, nisam spremna na to 🤣🤣🤣 ne zanima me 🤣
.
Eto znaci nije da ne odgovaramo nekome nego ja kuzim kao i vjerojatno vecina vas ovdje da kad procitas 10 strana nemas vise pojma na kraju tko je sto pisao. Znači netko je napisao da je doktoru objasnio kako mu je ružna, znači umrla sam od smijeha 🤣🤣, ja ne objašnjavam na pregledu ništa pravim se mrtva kad se skinem kao ono to se mene ne tiče nisam gola sve ok.
.
Onda evo kao što sam i obećala evo slike ne gospođe nemojte se bojat ne gledam dole i ne slikam ju nego pužići od šunke i sira, rolada sa pršutom i sirom i kiflice ostale samo dvije od čokolade jer sam ih zaboravila slikat dok ih je bilo puno ali i to sam vam uslikala. Sve isto tijesto samo punjenje drugačije.
https://ibb.co/v41kv08
https://ibb.co/XJ0NPMc
I svi kažu da je super i da je sve odlično a ja nisam probala ništa 😪😪😪 samo se naradila 🤪
MissGraz jel onda uopce ima smisla sto sad vadim?
S obzirom da na pocetku nisam, ili da cekam 33-34 tt.
Ja nekako mislila kad mi je pisao na nalaz da sad izvadim kad me vec pikaju.
A rekla sam vec sve o svojoj ginicki, nema smisla vise.
Vjerujem da ce biti neg nalaz, ali od kad si to tu spomenula muci me sta to nisam obavila na vrijeme.
Mom_of_4 pa ja ti jedem kao i inace 😂.
Hocu vidjeti realno stanje. Jedino cu u utorak pripaziti da se bas ne napucam junaka 😂 da na silu ne poremetim nalaz. 😊
Brzo moram pisati da ne zaboravim🤣
.
Thera - koliko se cesto "pocastim" iako se moram pridrzavat posbene prehrane zbog secera? Precesto, draga😫 toliko da ne sad vec trta hvata radit GUK profil u srijedu🤣🙊🙈🙈
.
Spustanje trbuha - ja sam primjetila da mi se nesto vise kao "objesio" i koza mi je dosta napeta, pa nakon svakog tusiranja mazanje uljem i kremom za tijelo. Pali zasad 👍
.
Lussi - ajme kako divno🥰🤗 bas sam happy da mu se Aurora javila po prvi put, kako je netko napisao, vec su za toliko toga ocevi zakinuti da je ovo miiiinimalno. I da, i ja taman kad dohvatim mob da snimim valove na busi - nastane bonaca, mir i tisina🤣🤷♀️
.
Girl - jesi lijepa trudnica🥰 i divna busa 😍
.
Ja sam toliko umornaaaaa🥱 danas me citav dan peru valunzi, em vruce, pa hladno, pa znojim se, tusiram se, mjenjaj gace ovo ono. Jela sam danas vrlo raznoliko, najvise sam uzivala u matovilac salati (ne znam za vas ali ja bih mogla toga citavo polje popasti 🤣) i cvjetaci. A da ne bude pak prezdravo, bili su i njoki u igri😋
.
Pitanje za sve - gledala sam maloprije na dnevniku onaj prilog o curici iz Vinkovaca, kaj ima leukemiju i spomenuli su pohranjivanje maticnih stanica iz pupkovine. Cula sam za to, ali samo da se to radi pri porodu, da moras imat ispunjen formular za to, pa me zanimaji vasa misljenja - jeste razmisljali o tome?
.
Zelim nama i nasim smotuljcima mirnu i laku noc, sutra novi tjedan, odmorite se sve dobro🥱🥰🤗
Sortiraj odgovore
Najstariji