Oprosti, nisam ti čestitala.. Lijepo je kad stižu dobre vijesti s pregleda. Sretno dalje!!
Hvala ti, baš sam sretna da nam je sve u redu. Sad prelazimo na druge brige hehe. Uvijek se nešto nađe za brinut hehe
Neznam za zagreb jer sam ja u rijeci pa me tu uputila u neku privatnu polikliniku ali kaže da puno privatnih poliklinika to radi pa pogledaj na internetu. Kaže da je cijena osnovnog paketa 3800 pa nadalje do 4800 je najskuplje. Ali u toj cijeni kao imam test, kompletan pregled i ultrazvuk i ako slučajno bude test loš mogu u bilo kojoj privatnoj poliklinici u hrvatskoj napravit besplatno amniocentezu. Moja gin kaže da je nifty test samo jako razvikan i puno reklame a da je po njoj bolji panorama i da se u 11 tjednu ide i za 5 dana su rezultati. Ja sam gotovo već i odlučila da ću ić da nekako budem na miru.
A za kombinirani mi rekla da je 60-70% tocnost i da na to bolje da ni neidem.
Da li su vam objasnile kakva je razlika između ta dva testa ako je panorama bolji ?
Iskreno neznam mislim da su skoro isti. Samo mi je rekla da ona preferira panoramu da je po njoj taj bolji i pouzdaniji ali da je i nifty ok s tim da mogu ići na bilo koji želim naravno i da rezultati budu za 5 dana za panoramu i 99% je točnost i da mi je kao dovoljno uzeti osnovni paket sa najčešća 3 kromosomska poremećaja. A za nifty mi je samo iskomentirala da je točan isto 99% za ta 3 najčešća a da se jako reklamira i za sve ove ostale a da nije pouzdanost za te ostale 99 posto nego samo za prve tri najčešće a za ostale puno manje. Eto to je šta je meni moja rekla sad ćemo čekati da vidimo šta će druge cure reći šta su njima preporučili. Mislim da je to na kraju sve isto samo ovisi što koji ginekolog preferira ili na kraju krajeva može biti i s kojom kinikom ima koji dogovor za proviziju ili neku korist hehe svašta može bit. 🤔😊
Pozdrav cure, čestitam svima na dobrim pregledima, samo tako neka se nastavi
Ja kad sam čitala o tim testovima zaključila sam da je Panorama najbolja - u grubo da objasnim - Panorama se jedina bazira na SNP metodi i može analizirati uzorke i s udjelom fetalne frakcije od 2,8 posto i zbog toga mu je "točnost veća" odnosno ima manji postotak negativnih rezultata.
Pod negativni rezultat mislim da ostali testovi su više osjetljiviji na postotak fetalne frakcije, znači ako je bude malo ne mogu napraviti nalaz.
Svakako si pročitajte na netu ima dosta izvora pa si usporedite.
*
Od simptoma prijavljujem da često zaboravljam i nekako sam "otupila" sporo kopčam - baš mi utječe to na posao
mislila sam da ti simptomi dolaze u kasnijem stadiju
Ninnach nisam iz zg-a ali za sve te testove i dijagnostiku moram za zg - tako da sam gledala malo po netu i iskustvima i ok mi se čini Harni znam da oni imaju Panorama,
ok mi se čini i Ginekos al ne znam da li imaju Panorama - tamo su dobri dr.Kos (ne znam dal još radi) i Hefner (on radi i u Petrovoj ili Sv.duh nisam sigurna)
Ninnach nisam iz zg-a ali za sve te testove i dijagnostiku moram za zg - tako da sam gledala malo po netu i iskustvima i ok mi se čini Harni znam da oni imaju Panorama,
ok mi se čini i Ginekos al ne znam da li imaju Panorama - tamo su dobri dr.Kos (ne znam dal još radi) i Hefner (on radi i u Petrovoj ili Sv.duh nisam sigurna)
Mislim da ću ja u Harni otići, nazvati ću samo da ih pitam kakva je procedura i kad se treba naručiti. I uzeti ću Panorama test definitivno. Ako mi kažu neke korisne info kad ih nazovem, javim ovdje.
Mene čudi da moja ginićka mene nije ni pitala ništa o tome kromosomskom testu niti mi je dala uputnicu za kombinirani probir kao u prvoj trudnoći. Moram je pitati, idem 11.8.na kontrolu. Ovo što sam išla privatno na pregled, tamo me žena pitala da li ću ići na taj kromosomski test. Ali moja socijalna ginićka naravno mora biti katastrofa loša. Već dugo tražim nekog drugog ali nitko ne prima pacijente i osuđena sam biti kod ove svoje. Ah, vidjeti ću sve na toj kontroli. No, svakako hvala svima na odgovorima i preporukama.
Mene nije uputila na taj kombinirani. Rekla da bolje ako si mogu priustit idem na neki od ovih jer da kombinirani gleda mamu a ne bebu pa da nije baš pouzdan. A kao ako si ne mogu priuštit onda kao bolje išta nego ništa pa nek odem. Tako da ja neću ići na taj kombinirani jer mi je u prosloj trudnoći bio loš pa moguće da opet da krivi rezultat pošto se gledam ja a ne beba.
Cure samo da svih pozdravim i cestitam na pregledima. Ja sam danas na 7 tjedana al jos nisam bila na pregledu zbog GO, pa nemam nove informacije.
Ja mislim da cu ja prvo na kombinirani, pa nakon njega eventualno na pamnoramu/nifty
Sortiraj odgovore
Najstariji