Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Dora2021
    25. Studeni 2020. 18:08

danica85

Curke ajd da vas pitam nešto u vezi temperature. Meni već par dana dosta varira, ujutro je 36,7 da bi sad popodne bila 37,3. Pitala sam dr. njoj je to sve normalno, kaže blago povišena temp. od progesterona. Ali mi nije rekla kad bih se trebala zabrinuta. Imate li vi kakvih iskustva?

U kojem si tjednu? Ja sam imala temp. do 14-tog tjedna, 37.2

Jagodica125
    25. Studeni 2020. 18:09

Komplikacije - ja sam kod sadasnjeg poslodavca tek 2 mjeseca radila, kad sam zvala HZZO mi je teta rekla da poslodavca prije zamolim za prosijek zadnjih 4 placa, tako da imam sveukupno 6. Dobila sam potvrdu od prijasnjeg i sadasnjeg poslodavca i na temelju toga dobivam naknadu. Ali samo do kraja ovog mjeseca, znaci do 30.11. Jos dobim naknadu za 11. mjesec i pipa se zatvara jer mi ugovor o radu istice 30.11.,a na obostran zahtjev nece bir produzen.
    .
    NevaEva - haha, meni je termin 15.04., iako na uvz slikicama pise ono estimated delivery date 14.04.😅 ja sam zasad na kontrolama u Vinogradskoj, tam planiram i roditi 🏥 Jedino ako iz tko zna kojeg razloga to ne bi bilo moguce 🤷‍♀️ do kraja trudnoce cemo izmjenit brojeve mobitela, pa navijat jedna za drugu, makar na drugim krajevima grada 😅🥰
    .
    Ja bila kod svoje kume, nunala malu od 4 mjeseca i osijetim svoju ribici iznutra i nemrem vjerovat da UPRAVO takvo bice stvaram 🤯 totalno ono mindblown🙉 igrala se sa dvogodisnjim njenim sinom, skuzila koliko je fakat jedino vazno da su beba i mama zivi i zdravi, spol vamo tamo. Naravno da me zanima, ali ne jer zelim pocet farbat sobu u roza ili plavo nego se moci razvijati sa tom spoznajom, nosim kcer, nosim sina. Ma divota🥰
    .
    Btw kuma oba puta rodila u Merkuru, kaze superiska joj bilo tamo. Svakako preporuca. Meni od stana je Petrova i Merkur 10 min pjeske, tako da ako izaberem jednu od tih, taman odhodam trudove do gore da se otvorim i ajmo u rađaonu🤣
    Ali ne, ja sam zapikirala Vinogradsku. Tamo operirala endometriozu (kad je isto moja "plodnost" i mogucnost zaceca bila dovedena u pitanje 🤦‍♀️) i isto za tam imam samo rijeci hvale. Gdje culi, gdje neculi😇

TheTina
    25. Studeni 2020. 18:51

Jel ima netko iskustva sa Svetim Duhom ili zna nekoga tko je tamo rodio? Ja se dvoumim između SD i Merkura....

25. Studeni 2020. 19:10

Curke,nesto me boli na lijevoj  strani, onak ne znam kak opisati..ne stalno al lagano..
    Pripisala sam to jer sam jucer dosta cistila po kuci i saginjala se.. ili sam se mozda nahladila po ovom vremenu, izadem s pesekima na 10ak minuta van svako malo da obave sta imaju i nazad u kucu..🤷🏼‍♀️ samo ne smijem guglat jer budem gotova 😅
    Prosli tj me isto tak malo bolilo pa je doktor rekao da je to normalno jer se tjelo prilagodava a i lezim puno na lijevoj strani, pa nisam bas obracala puno pozornost

• Dora2021
    25. Studeni 2020. 19:20

Lussi

Curke,nesto me boli na lijevoj strani, onak ne znam kak opisati..ne stalno al lagano..
    Pripisala sam to jer sam jucer dosta cistila po kuci i saginjala se.. ili sam se mozda nahladila po ovom vremenu, izadem s pesekima na 10ak minuta van svako malo da obave sta imaju i nazad u kucu..🤷🏼‍♀️ samo ne smijem guglat jer budem gotova 😅
    Prosli tj me isto tak malo bolilo pa je doktor rekao da je to normalno jer se tjelo prilagodava a i lezim puno na lijevoj strani, pa nisam bas obracala puno pozornost

Mene je tak stalno na desnoj, do 19-tog tjedna, onda je stalo... Sad me sve rastura u 22-gom 😂😂😂😂😂😂 sve ti to normalno.... Cak sam i pritisak imala dole, radila urinokulturu, na kraju mala zaglavila glavu dole, dok se nije opet okrenula 😂😂😂😂

J3ll3na
    25. Studeni 2020. 19:33

Hvala na odgovoru! A racuna li se pod staz ugovor o djelu? bila sam dosta preko takvog ugovora radila pa bih s time imala staz..

Ne, samo ugovor o radu. 

25. Studeni 2020. 19:53

Cure, da se pohvalim, najela sam se al bezobrazno obilno i nije me bolila zgaravica. Prvi put u zadnjih 6 tjedana. Jedva cekam sutra da opet jedem 😂
    Temp. je normalna blago povisena za trudnice (kaze moj ginekolog), tijekom dana se temp mijenja i nekad je visa i dok nisi trudna. 
    Ja ne znam nikog tko je rodio na SD, mozda bi trebale pitat mame u zimskim bebama 😅 Njima bude frisko iskustvo i uz ovu covid situaciju.
    Btw, covid brojke bas i ne djeluju umirujuce na mene, ne znam kak na vas al meni je polako dost tog s...nja.

• kiki989
    25. Studeni 2020. 20:05

Cure hvala puno na savjetima... poslusala sam vas, odradila jutros 2 sata i doma u lezecem polozaju odradila ostatak dana..  pripazit cu se malo, otvorit cu komplikacije cim prije... 

Ja AMH 13, MM Oligo
    12.2019. 1. IVF -> vracena blastica, dosla M
    3.2020. 2. IVF -> vracen trodnevni, dosla M
    8.2020. 1. FET -> vracena blastica 1.9. 🙏🏼 9. dnt beta 225,50, 11. dnt beta 566,40 🤗

5.2021. Stigao 👶🏼❤️
    1.2023. novi FET, beta ➖
    3.2023. Nove konzultacije. Novi nalazi AMH 8, oligo.
    5.2023. 3. IVF (imali sudar na dan transfera i nisam stigla pa su zaledili 2x blastice)
    9.2023. FET, beta ➖
    11.2023. FET

Elly94
    25. Studeni 2020. 20:34

Dora2021

Lussi

Curke,nesto me boli na lijevoj strani, onak ne znam kak opisati..ne stalno al lagano..

Mene je tak stalno na desnoj, do 19-tog tjedna, onda je stalo… Sad me sve rastura u 22-gom 😂😂😂😂😂😂 sve ti to normalno…. Cak sam i pritisak imala dole, radila urinokulturu, na kraju mala zaglavila glavu dole, dok se nije opet okrenula 😂😂😂😂

Kad smo kod rasturanja. Ja imam osjecaj koda imam 300 godina. Kicna me boli.. Bokovi me bole.. Jedva hodam a tek sam 23 tjedan. Kaj bu bilo kasnije... Bum se ko lopta koturala 🙈🙈🙈😂

Sunflower! 🌻
    25. Studeni 2020. 20:50

Evo i mi danas odradili pregled, sve je skolski, doktor je potvrdio da je curka pa mozete dodati na listu kod aljedeceg azuriranja 😊
    Zbog ureaplazme smo radili kontrolni bris, prstima je pogledao jesam li zatvorena i onda ultrazvuk preko trbuha gdje je takoder gledao jel sve zatvoreno. Sljedeci pregled 21.12.. 
    Ja sam oba puta rodila u Vinogradskoj i jako sam zadovoljna, osoblje na odjelu i na samom porodu je bilo oodlicno, sestre stvarno susretljive oko pomoci sa dojenjem i objasnjavanjem svega i svacega po stoti put 👌🏼👌🏼👌🏼
    Kuma mi je prije tjedan dana rodila na Sv. Duhu i kaze da je sve bilo ok, osim sto su samo rijetke sestre raspolozene za pomoc kod dojenja, kaze da vecinom preko one stvari stave dijete na sisu i odu 🤷🏼‍♀️
    Za ostale bolnice nisam cula nista od bliskih tako da ne znam...
    A sto se procedure za Vinogradsku, oko 36. tjedna se krece u njihovu trudnicku ambulantu, u pravilu jednom tjedno na pregled. Prije toga se treba naruciti preko maila i dobije se termin s datumom. I onda dodes i cekas sat-dva-tri da dodes na red za pregled od 3-4min 😂 eventualno se jos ide i na ctg, a kad krene porod dolazi se tamo. Ne znam kako je sada s tim cekanjem obzirom na Covid, znam samo da je to bilo bas zamorno prije, al kaj ces... ja bi obicno uzela neku knjigu, pecivo, vodu i cekanje 😅

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.