Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Elly94
    25. Studeni 2020. 15:01

Cure kako se uopce bira rodiliste? I kad se treba uopce prijavit u ambulantu di cu rodit posto iden kod privatnog ginica cijelo vrijeme??? 

25. Studeni 2020. 15:16

Jagodica125

Zara01

Curica je :) Ja imam dvorogu maternicu pa je moguce da se manje krece jer jednostavno nema previse mjesta.
    Na ultrazvuku je vidim da se isteze i mice rukice i nogice tako da sam mirna, ali svi oko mene su s 20 tjedana bas osjecali bebu, ja nista.. 😅

Bravo za curku!🥰
    .
    NevaEva - kad je termin, jesi odlucila di ces rodit?

Pa nekako se nameće Petrova ali sam pozitivnije stvari čula za Merkur. Mi ćemo još skupa u sobi bit  Imaš prijedlog, Merkur? Petrova? Vinogradska?
    Meni ti na svim papirima piše 9.4. ali mi je ginekolog od početka govorio da je ovulacija bila malo kasnije i da bebu zapravo očekujemo 14. ili 15.4., ali je ostavio 9.4. na papirima jer tako izračuna po prvom danu zadnje mjesečnice. Moj muž je u zimi rođen, siječanj, ja sam ljetno dijete, kolovoz a mali bude vjesnik proljeća. Još nam fali jesenska beba. 
    Nemam pojma kak ide taj dio s bolnicama. Netko mi je natuknuo da se jedno mjesec i pol prije poroda ode s papirima u bolnicu koju hoćeš i onda te valjda pregledaju i dođeš tam dok počinju trudovi? Djeluje prejednostavno. Sigurno ima catch.

Lonmi
    25. Studeni 2020. 15:29

NevaEva

Jagodica125

Zara01

Curica je :) Ja imam dvorogu maternicu pa je moguce da se manje krece jer jednostavno nema previse mjesta.
    Na ultrazvuku je vidim da se isteze i mice rukice i nogice tako da sam mirna, ali svi oko mene su s 20 tjedana bas osjecali bebu, ja nista.. 😅

Bravo za curku!🥰
    .
    NevaEva - kad je termin, jesi odlucila di ces rodit?

Pa nekako se nameće Petrova ali sam pozitivnije stvari čula za Merkur. Mi ćemo još skupa u sobi bitImaš prijedlog, Merkur? Petrova? Vinogradska?
    Meni ti na svim papirima piše 9.4. ali mi je ginekolog od početka govorio da je ovulacija bila malo kasnije i da bebu zapravo očekujemo 14. ili 15.4., ali je ostavio 9.4. na papirima jer tako izračuna po prvom danu zadnje mjesečnice. Moj muž je u zimi rođen, siječanj, ja sam ljetno dijete, kolovoz a mali bude vjesnik proljeća. Još nam fali jesenska beba.
    Nemam pojma kak ide taj dio s bolnicama. Netko mi je natuknuo da se jedno mjesec i pol prije poroda ode s papirima u bolnicu koju hoćeš i onda te valjda pregledaju i dođeš tam dok počinju trudovi? Djeluje prejednostavno. Sigurno ima catch.

Mislim da od nekog određenog tj ides na preglede u bolnicu koju odaberes (rodilište), rjesis papirologiju i kad krene posjetis ih ponovno 😊. 

• Dora2021
    25. Studeni 2020. 15:41

Od socijalne gin dobijes D1 uputnicu i s tim ides u izabranu bolnicu. Ja sam imala krvarenja na pocetku pa sam otisla ali to je bilo u ljeti i u trudnicku si mogao samo doci ali od 1.9 se moras naruciti, bar u Merkuru di sam ja... Al imam gore super gin pa idem njemu i privat,al cula sam od drugih trudnica da su sestre toplije, srdacnije nego recimo Petrova.... 

Elly94
    25. Studeni 2020. 15:53

Dora2021

Od socijalne gin dobijes D1 uputnicu i s tim ides u izabranu bolnicu. Ja sam imala krvarenja na pocetku pa sam otisla ali to je bilo u ljeti i u trudnicku si mogao samo doci ali od 1.9 se moras naruciti, bar u Merkuru di sam ja… Al imam gore super gin pa idem njemu i privat,al cula sam od drugih trudnica da su sestre toplije, srdacnije nego recimo Petrova….

Puno hvala na informacijama.. Ja sam u svakoj bolnici cula dobro osim u Petrovoj 🙈🙈

danica85
    25. Studeni 2020. 16:06

Curke ajd da vas pitam nešto u vezi temperature. Meni već par dana dosta varira, ujutro je 36,7 da bi sad popodne bila 37,3. Pitala sam dr. njoj je to sve normalno, kaže blago povišena temp. od progesterona. Ali mi nije rekla kad bih se trebala zabrinuta. Imate li vi kakvih iskustva? 

nikac
    25. Studeni 2020. 16:27

Lonmi

Jutro cure, ja cijelu noc provela s hladnim rucnikom na glavi, takva migrena me uhvatila da nisam mogla nista. Zna me cesto zaboljeti glava sad u trudnoci, ali ovo 😑😬. Ima jos tko iskustva s takvim glavoboljama?
    Moram napomenuti da me do trudnoce skoro nikad nije boljela glava. Na netu naravno pisu horori o migrenama kod trudnica, da je to najava komplikacija.. bla bla. Kod mene se zadnjih dana samo izmjenjuju bolovi, od trudnickih probadanja do eto brutalnih glavobolja 🤦‍♂️😬.

Ja sam taman u zadnjem tjednu uzimanja duphastonea imala uzasne migrene. Povezala sam da je to opet hormonski jer sam dugo godina vodila bitku sa migrenama svaki mjesec kad bi dobila mengu dok nisam prestala sa kontracepcijom pa su prestale i migrene. U 12-om tjednu me znaci migrena rasturala jedno 4 dana u komadu a tablete koje bi inace pomogle sada nisam smjela koristiti, a lekadol naravno nije pomagao. Poslije sam doznala od med. sestre da ako mi se to opet ponovi da se ne patim i da mogu zvati hitnu trudnicku ambulantu i da oni imaju nesto bas ciljano za migrene a odobreno za trudnice. 

Pula, 33 god, prvo dijete, curica Darla rođena 24. 04.2021. 💕

Lonmi
    25. Studeni 2020. 16:31

nikac

Lonmi

Jutro cure, ja cijelu noc provela s hladnim rucnikom na glavi, takva migrena me uhvatila da nisam mogla nista. Zna me cesto zaboljeti glava sad u trudnoci, ali ovo 😑😬. Ima jos tko iskustva s takvim glavoboljama?
    Moram napomenuti da me do trudnoce skoro nikad nije boljela glava. Na netu naravno pisu horori o migrenama kod trudnica, da je to najava komplikacija.. bla bla. Kod mene se zadnjih dana samo izmjenjuju bolovi, od trudnickih probadanja do eto brutalnih glavobolja 🤦‍♂️😬.

Ja sam taman u zadnjem tjednu uzimanja duphastonea imala uzasne migrene. Povezala sam da je to opet hormonski jer sam dugo godina vodila bitku sa migrenama svaki mjesec kad bi dobila mengu dok nisam prestala sa kontracepcijom pa su prestale i migrene. U 12-om tjednu me znaci migrena rasturala jedno 4 dana u komadu a tablete koje bi inace pomogle sada nisam smjela koristiti, a lekadol naravno nije pomagao. Poslije sam doznala od med. sestre da ako mi se to opet ponovi da se ne patim i da mogu zvati hitnu trudnicku ambulantu i da oni imaju nesto bas ciljano za migrene a odobreno za trudnice.

Hvala ti za informaciju. I ja ga sad pijem, 6 tableta na dan, pomislila sam ti ja vec da je mozda i od njega jer me cesto onako malo zaboli glava, ali jucer 😑. Vidjeti cu kako ce biti dalje, ne ponovilo se, stvarno je uzas dok te tako boli i sijeva doslovno pred ocima. 

Girl1234
    25. Studeni 2020. 16:34

Meni se čini da je moja beba podivljala od čipsa.. Nezz jel joj paše ili ne haha 😂

Blighted ovum, 6/2020, 10. tt 💔
    Rainbow baby 🌈🙏 7/2020 ❤️

MareiKate
    25. Studeni 2020. 16:38

Cure, imam pitanje vezano uz komplikacije. Pokusavam shvatiti sto pise na internetu, ali svatko vodi svoju politiku pa sam zvala hzzo. Imam 3 mjeseca radnog staža, sveukupno, zanimalo me kolika bi mi bila naknada da odem na komplikacije i zenska mi je rekla minimalna od 830 kn, a to mi zvuci ful malo. Navodno je razlog taj što nemam 9 mjeseci staza neprekinuto ili 12 mjeseci staza u godinu i pol prekinuto… Ima li mozda koja iskustva s ovakvom situacijom i je li to stvarno tako? 🤨
    Dok na stranici od hzzo-a pise da su dovoljne dvije plaće da se izracuna prosjek za punu naknadu.. Nis mi nije jasno!

Dobro ti je rekla, imala bi minimalnu naknadu na žalost. Treba imati ispunjen uvjet staža prvenstveno.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.