Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • avama
    25. Studeni 2020. 08:49

NevaEva

Ovaj fetalni uvz srca radis kod ginica ili pedijatra?

Na srebrnjaju bas imaju za to

• avama
    25. Studeni 2020. 08:49

Srebrnjaku

• avama
    25. Studeni 2020. 08:53

Lonmi

Jutro cure, ja cijelu noc provela s hladnim rucnikom na glavi, takva migrena me uhvatila da nisam mogla nista. Zna me cesto zaboljeti glava sad u trudnoci, ali ovo 😑😬. Ima jos tko iskustva s takvim glavoboljama?
    Moram napomenuti da me do trudnoce skoro nikad nije boljela glava. Na netu naravno pisu horori o migrenama kod trudnica, da je to najava komplikacija.. bla bla. Kod mene se zadnjih dana samo izmjenjuju bolovi, od trudnickih probadanja do eto brutalnih glavobolja 🤦‍♂️😬.

Ja inace imam migrene, i mene je bolila od 2
     Mjeseca pa do 4.mj. skoro svaki tjedan, dva. I to bas migrena. Uzas. Dr gin i neurolog au mi rekli lopiti 2 lekadola i pola normabela. Ponekad ni to nije pomoglo. 

pupetta
    25. Studeni 2020. 09:06

Jutro, drage trudnice! 
    Lussi meni je zadnji samo vaginalni uzv bio u 12om tjednu. Od tada preko trbuha. Prosli put me s 20 tjedana pregledao preko trbuha, a vaginalno izmjerio cerviks.
    Lonmi nazalost glavobolje su normalne u trudnoci jer naglo dolazi do porasta hormona. Ja sam u prvom tromjesjecju cesto imala migrenu, a jedan tjedan me hvatala svaka 2 dana, doslovno sam mislila da cu umrijeti. Nisam pila nikakve tablete jer nisam htjela nista konzumirati u prva 3. mjeseca trudnoce. Ali slobodno mozes popiti lupocet i normabel, to ce tu svaki ginekolog preporuciti. Bilo je uzasno, ali evo od tada me vise nije zaboljela. Neka tako i ostane! 

Baby P 03/21 💙

Miki94
    25. Studeni 2020. 09:06

Jutro curee :) Sretno na pregledima danas :)
    .
    Ah te tegobe, na svaku se od nas ponesto zakaci, ja se trudim da spavam na lijevoj strani, ali se toliko ukocim nakon 2h da mi ne bude nimalo lako pomjeriti se, ali sta cu. U zadnja tri dana mi stomak iznad pupka tvrd kao kamen, to kad mi se ranije desavalo dr je rekla da je problem s crijevima, neka mi hrana vjerovatno otezava sve, tako da sam jucer par sati lezala i imala bas uzasne bolove. Tek nakon povracanja mi je bilo lakse. Danas cu kupiti jos donata, mislim da mi je on izazvao povracanje, pa neka ga imam dosta pri ruci. Cak i bebu slabije osjetim zbog tih bolova, nadam se da je sve u redu, jer nemam nikakvih drugih promjena u organizmu :)

31.12. 👰❤🤵 21.02.2021. 👶

Jagodica125
    25. Studeni 2020. 09:43

Dobro jutro sa yoga prostirke!😇🧘‍♀️ mi smo danas i sluuuzbeno puuunih 20 tjedana trudni 🥳🍾🎉🎊 ne mogu, znaci ne mogu jednostavno vjerovati da je jos 20 tjedana preostalo, pa vrijeme ne da leti nego ono nema rijeci 😳⏰
    .
    Kiki - kak su ti cure napisale, ja bih isto izabrala mirovanje nego posao, jos ako je dr tako napisao, naradit cemo se sve jos u zivotu🤷‍♀️
    .
    Lussi - mene moj gines inace vaginalno pregledava, zadnji pregled je bio sa 17+1 i bio je prvi preko trbuha, kod drugog doktora. 
    .
    Lonmi - mene mucile glavobolje par dana i to sad u kasnu jesen, prije nego sto je ovak zahladilo, sad je mir🙏
    .
    Iva - nasmijala si me sa ovim "dijete u bljedunjavim bojama"🤣, ali zaista je tako. I ja se pridruzujem countdownu za subotu da napokon saznamo stize li nam curka ili decko (ja nocas sanjala da je decko👶).
    .
    Mi smo danas ovaj magloviti dan cijeli doma kod mojih. Svi otisli na posao, ja i beba se valjamo po prostirci, ukocena sam ono maksimalno🥴.
    .
    Sretno svima na pregledima! Javljajte vijesti!🥰🤗

25. Studeni 2020. 09:51

UZV meni je od 12. tjedna bebu gledao preko trbuha ali svaki put se skidam skroz i gleda (s prstima, jel)  jel sam zatvorena i jel sve mekano. Ja sam mislila da je to normalno.. sad se pitam.. 
    Hvala za info za Srebrnjak. Kad sam bila na NIFTY-u su mi rekli da treba oko 20. tjedna pogledat srce bebe kod pedijatra, just in case, jer muž ima neku slučajno otkrivenu manicu na srcu za koju ne bi niti znao da eto nije išao na taj pregled zbog sistematskog, nikakve tegobe nema ali je moguće da beba naslijedi pa da znamo unaprijed. Začudilo me što to pedijatri rade a beba se još nije ni rodila.
    Jagodica, fešta danas! Moj malac je imao neki party jučer od 20 do 22:45, disco kod njega. Sad spava čini se 

25. Studeni 2020. 09:54

Lonmi, i ja sam imala glavobolju, mene ulovi dok se vrijeme mijenja kao kod starih baba. Trpim kolko mogu, popijem lupocet ak baš više ne mogu i puno vode pijem. Nekad i kava pomogne što sad izbjegavam al valjda bolje kava nego tableta. Nemoj sve guglat, normalno je imat glavobolju tu i tamo, upali božićni film i neku svjećicu koja miriši na jabuku/cimet i opuštaj se. Ja JEDVA čekam da prestanem radit, polako mi se stvarno više neda.

25. Studeni 2020. 10:09

Meni radi vaginalni uzv al mi je rekao da bude vidjeli kak budemo kad sam jaca pa prek trbuha bas i ne vidi.. pa reko da pitam.. jednoj frendici svaki drugi puta vaginalno radi, izmjenjuje kak koji puta 🤷🏼‍♀️

Nego, frendica mi salje sliku, jel vi vidite neku laganu crtu ovdje? Kasni joj tek dva dana, a tak lagana je i meni bila, ali ja sam svoj radila 4 dana prije menge😅
    https://ibb.co/f9ZHPgc
    https://ibb.co/qrDfRZb

Ninnach
    25. Studeni 2020. 10:14

Lussi

Meni radi vaginalni uzv al mi je rekao da bude vidjeli kak budemo kad sam jaca pa prek trbuha bas i ne vidi.. pa reko da pitam.. jednoj frendici svaki drugi puta vaginalno radi, izmjenjuje kak koji puta 🤷🏼‍♀️

Nego, frendica mi salje sliku, jel vi vidite neku laganu crtu ovdje? Kasni joj tek dva dana, a tak lagana je i meni bila, ali ja sam svoj radila 4 dana prije menge😅
    https://ibb.co/f9ZHPgc
    https://ibb.co/qrDfRZb

Vidim crtu!!! Tako je i meni bilo jako lagana crtica pa sve jača kasnije. Mislim, ja vidim, pa eto... 🙏🤗😁

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.