Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    zabica
    06. Studeni 2020. 11:31

Petra, mene kod gin.sestra vaze na onu veliku "stocnu" vagu i uvijek odbije 1 kg zbog odjece i obuce.
    Imam kod kuce digitalnu vagu na kojoj mi jutrom, bez odjece, nakon pi-pi, a prije nego nesto popijem, a prije pregleda, bude kilaza ista kao i ona kada sestra odbije.
    Prije ove vage sam imala onu obicnu mehanicku sto se stane i vagala je 3 kg manje nego ova pa su svi u kuci isprobavali i poludili koliko imaju stvarno kg
    Cak sam zato mislila da mozda nova vaga ne valja, ali eto, ispostavilo se da je ipak preciznija.
    Moja vaga je Grundig Premium line i kupila sam ju zbog mrsavljenja prije nekoliko godina jer ima funkcije da ti racuna udio masnoća, vode, kosti i svašta-nešta u organizmu..

nikac
    06. Studeni 2020. 11:33

Ja se uvijek (i dok nisam bila trudna) važem obavezno ujutro kad se probudim, nakon što obavim veliku nuždu i bez ijedne krpice na sebi  a dosad me dokt nije nijednom vagala, eventualno me sestra pita za kilažu. 
    Imam digitalnu vagu i uvijek je postavim na isto mjesto kad se važem. 

Pula, 33 god, prvo dijete, curica Darla rođena 24. 04.2021. 💕

Petra982
    06. Studeni 2020. 11:39

I kod moje dr je velika stara vaga, ne uzima u obzir odjeću i obuću i to me ljuti. Stara sestra je to uredno radila. 😂
    Mogu shvatiti oscilacije od 2 kg, zbog robe i punog želuca jer sam kod nje uvijek u popodnevnim satima, al baš 5.

06. Studeni 2020. 11:47

I mene na stočnoj važu i oduzimaju kilu 

zabica
    06. Studeni 2020. 11:48

Petra982

I kod moje dr je velika stara vaga, ne uzima u obzir odjeću i obuću i to me ljuti. Stara sestra je to uredno radila. 😂
    Mogu shvatiti oscilacije od 2 kg, zbog robe i punog želuca jer sam kod nje uvijek u popodnevnim satima, al baš 5.

Da, u pravu si, kilaza nije ista jutrom ili poslijepodne ili prije spavanja... morala bi ti oduzeti barem 1 kg.
    Ne kuzim kako svaka ordinacija ima svoju politiku, neki svaki puta kontroliraju urin, tlak i kg, a neke ordinacije bas i ne.
    Kod mene uvijek to sve kontroliraju i fer su u "obracunu" kg
    tako bi svugdje trebali.

Lonmi
    06. Studeni 2020. 11:51

Ovako, ne zna se tocan uzrok te sukrvice, iscjedka ili sta to vec bilo. Odmah mi je rekla da je uzimala briseve u utorak pa dal sam mozda odmah primijetila, reko nisam. S obzirom da je 2 dana kasnije moguce da je nest drugo. Beba je dobro i mase s rukicama😊😊. Dobila sam dupahstone i vaginalete jer imam neke gljivice prisutne po nalazima, drugih bakterija nemam. Dupahstone pijem 3x2 tablete sad tj dana pa ako se ovo ne javi vise onda smanjujemo terapiju. Iskustva s tim tabletama? Nema nekih nuspojava? On bi trebao biti cuvar trudnoce, ali ja cijeli zivot izbjegavam tablete jer uvijek mislim da bas i nisu naj naj, sta mogu. Sad sam cijeli dan na tabletama, prenatal, 6 ovih i jos vaginalete 🤦‍♂️

zabica
    06. Studeni 2020. 11:53

Inace, te "stocne" vage su najbolje za tocnu inf. o kilazi, njih koriste i pedijatri i skole itd. naravno ako su umjerene, tj.bazdarene redovito, a obzirom da je ordinacija u pitanju, pretpostavljam da se ne bi s tim bas zezali.
    Iako, sve je moguce..

Lonmi
    06. Studeni 2020. 11:53

Kaze da zna biti nesto i od posteljici, ali je jos rano nju promatrati. 

06. Studeni 2020. 11:57

Lonmi

Ovako, ne zna se tocan uzrok te sukrvice, iscjedka ili sta to vec bilo. Odmah mi je rekla da je uzimala briseve u utorak pa dal sam mozda odmah primijetila, reko nisam. S obzirom da je 2 dana kasnije moguce da je nest drugo. Beba je dobro i mase s rukicama😊😊. Dobila sam dupahstone i vaginalete jer imam neke gljivice prisutne po nalazima, drugih bakterija nemam. Dupahstone pijem 3x2 tablete sad tj dana pa ako se ovo ne javi vise onda smanjujemo terapiju. Iskustva s tim tabletama? Nema nekih nuspojava? On bi trebao biti cuvar trudnoce, ali ja cijeli zivot izbjegavam tablete jer uvijek mislim da bas i nisu naj naj, sta mogu. Sad sam cijeli dan na tabletama, prenatal, 6 ovih i jos vaginalete 🤦‍♂️

Dobre vijesti :) Samo neka bebica nastavi mahati rukicama i nogicama i sve bude ok..
    Ja sam duphastone koristila 2x par godina prije trudnoće, za cistu na jajniku.  Nisu fukncionirale tablete, cista i dalje tu. 5cm.

zabica
    06. Studeni 2020. 12:03

Lonmi

Super pa je sve ok!
    Duphastone sam pila (zbog krvarenja, bila sam i tjedan dana u bolnici) 3x1 od 8 tt do 12 tt, a onda 1x1 do 20 tt.
    Od njih mi se (dok sam pila ovo 3x1) uzasno spavalo, kada sam nakon mirovanja opet pocela raditi na poslu nisam mogla funkcionirati, nisam smjela voziti auto, ali dg.mi je bio "prijeteci pobacaj" pa sam to sve istrpila. Srecom, poslije je bilo sve u redu. Inace, sadrzavaju hormon progesteron. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.