Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Majuška
    02. Studeni 2020. 10:41

Dame, ne mogu naci temu pa pisem ovdje. Nedelja 12+2 bila na pregledu pre dva dana i rekli mi da veoma nisko nosim i da mi je materica zavaljena. Bebica se okrece naglavacke i imala sam kontrakcije koje su se tokom pregleda smirile. Dobila progesteron injekcije 10x i utrogestan do kraja trudnoce, kao i pokas za trudnice. Treba sto cesce da lezim i da mirujem. Imate li nekih saveta? Nekad se plasim i da dugo sedim? Koji pojas je najbolji i od koje se nedelje nosi? Malo sam uplasena iako se jako dobro osecam? Hvalaaaaa

Prva trudnoća 💙

zabica
    02. Studeni 2020. 10:43

EmEn mene su u prve dvije trudnoce stavljali na dijetu jer sam dobila 5 kg u prva tri mj.
    Na kraju sam u prvoj ukupno dobila 15 kg, u drugoj 12 kg, a sada planiram 7-9 kg
    Iako sam realna pa znam da to moze biti i 11 kg. 
    Uglavnom, sve preko 11 kg bi me razocaralo.. (obzirom da sam u ovu trudnocu usla teza za 8 kg nego u prve dvije)

Ruska1986
    02. Studeni 2020. 10:53

palonkica

Ruska1986

palonkica

Dobro jutro 🌞
    Ovo je da grupa dodje na prvu stranu. Ja je jutros jedva našla🤦

😂😂😂😂 jutri svima! Ma ja ju ni ne zatvaram i onda mi je uvijek na zadnjoj stranici na kojoj sam bila pa znam otkud nastavit citat 🙂

Kako to uspiješ? Ja sam tudum za ove tehnološke stvari🤦🤦🤦🤦 znači ja izadjem i svaki put je moram tražit i tražiti stranu, gdje sam stala. Može pomoć da ostane na zadnjoj strani koju sam čitala?

Ne gasim gore kartice... 
    https://ibb.co/t4dYDJR
    Vidis gore di mi je broj 5? Tu uvijek otvaram novu karticu kad zelim surfat, a ovu uvijek ostavljam upaljenu tj.ne micem ju. Kad dodjem na ovu nasu stranicu, na toj kartici, samo ju povucem prema dolje i osvjezim... Nadam se da sam uspjela objasnit 🙆‍♀️

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Ruska1986
    02. Studeni 2020. 10:55

zabica

EmEn mene su u prve dvije trudnoce stavljali na dijetu jer sam dobila 5 kg u prva tri mj.
    Na kraju sam u prvoj ukupno dobila 15 kg, u drugoj 12 kg, a sada planiram 7-9 kg
    Uglavnom, sve preko 11 kg bi me razocaralo.. (obzirom da sam u ovu trudnocu usla teza za 8 kg nego u prve dvije)

Mene zele stavit! Ja sam dosad, znaci 16 tt , dobila 4 kile. Meni to stvarno ne izgleda puno, al mi se ovi prijete 😂😂😂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

Ruska1986
    02. Studeni 2020. 11:00

Ruska1986

zabica

Mene zele stavit! Ja sam dosad, znaci 16 tt , dobila 4 kile. Meni to stvarno ne izgleda puno, al mi se ovi prijete 😂😂😂

I mislin da sam samo u sisama dobila 2 kile.. Ogroooomneeee su 🙆‍♀️🙆‍♀️

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

zabica
    02. Studeni 2020. 11:22

Kada sad vec spominjemo tu trudnicku dijetu, obzirom da nisam nasla papir, napisati cu vam po sjecanju kakva je bila, u nadi da ce barem nekome pomoci.
    Ako ste kada lezali u bolnici-najlakse receno-takva je i dijeta.

Dorucak
    2 dcl mlijeka ili 2 dcl zasladjenog caja ili 2 dcl bijele kave
    2-3 snite kruha
    1-2 mala pekmezica ili 2 mala maslaca ili sirni namaz

Rucak
    2-3 dcl juhe sa rezancima ili noklicama, od povrca ili govedja ili pileca
    1 komad mesa, svinjetina ili junetina ili piletina
    Prilog riza ili mlinci ili tjestenina ili krumpir (omjer velicine-kolicine priloga i mesa na tanjuru: 2/3 prilog, 1/3 meso
    Malo salate, npr.srednja rajcica, izrezana, zacinjena ili ribani kupus ili krastavci i sl.
    2-3 snite kruha
    Desert puding ili kompot ili voce

Vecera
    -nekad kao dorucak, a nekad kao rucak, samo manja porcija i bez deserta

Eto, ugrubo je takva bila dijeta

zabica
    02. Studeni 2020. 11:25

Zaboravih napisati da je dijeta imala i medjuobrok izmedju dorucka i rucka i rucka i vecere, a to je bilo voce.

Gabylola
    02. Studeni 2020. 11:57

Dan cure, spremam se polako za pregled danas (miny anomaly + Panorama). Malo me frka .
    Ja sam dosad dobila 2 kg, što i nije malo s obzirom da sam tek 12 tt. U prošloj sam u početku gubila kilažu, tek nakon 16 tt. počela dobivati pomalo. Na kraju dobila 12 kg, ali brzo skinula sve dolje (uz dojenje ide jako brzo, barem meni).
    Moram pitati danas za taj nalaz GUK-a, moja soc. nije ništa to komentirala a nalaz je 5,6 (što je previsoko za trudnicu, 5,1 je granica). Malo pazim što jedan zadnjih tjedana...20.11. je prvi pregled u Petrovoj (gdje dalje vodim trudnoću) pa ću valjda tamo dobiti točne info što i kako dalje s tim povišenim šećerom 

Gabylola
    02. Studeni 2020. 11:59

zabica

Kada sad vec spominjemo tu trudnicku dijetu, obzirom da nisam nasla papir, napisati cu vam po sjecanju kakva je bila, u nadi da ce barem nekome pomoci.
    Ako ste kada lezali u bolnici-najlakse receno-takva je i dijeta.

Dorucak
    2 dcl mlijeka ili 2 dcl zasladjenog caja ili 2 dcl bijele kave
    2-3 snite kruha
    1-2 mala pekmezica ili 2 mala maslaca ili sirni namaz

Rucak
    2-3 dcl juhe sa rezancima ili noklicama, od povrca ili govedja ili pileca
    1 komad mesa, svinjetina ili junetina ili piletina
    Prilog riza ili mlinci ili tjestenina ili krumpir (omjer velicine-kolicine priloga i mesa na tanjuru: 2/3 prilog, 1/3 meso
    Malo salate, npr.srednja rajcica, izrezana, zacinjena ili ribani kupus ili krastavci i sl.
    2-3 snite kruha
    Desert puding ili kompot ili voce

Vecera
    -nekad kao dorucak, a nekad kao rucak, samo manja porcija i bez deserta

Eto, ugrubo je takva bila dijeta

Hm, ovo je dijeta samo za skidanje kila/ne debljanje - nije za one s trudničkim dijabetesom? Jer vidim previše kruha i slatkog/šećera tu da bi bilo za to.

02. Studeni 2020. 12:04

Lara321

Dame, ne mogu naci temu pa pisem ovdje. Nedelja 12+2 bila na pregledu pre dva dana i rekli mi da veoma nisko nosim i da mi je materica zavaljena. Bebica se okrece naglavacke i imala sam kontrakcije koje su se tokom pregleda smirile. Dobila progesteron injekcije 10x i utrogestan do kraja trudnoce, kao i pokas za trudnice. Treba sto cesce da lezim i da mirujem. Imate li nekih saveta? Nekad se plasim i da dugo sedim? Koji pojas je najbolji i od koje se nedelje nosi? Malo sam uplasena iako se jako dobro osecam? Hvalaaaaa

Ne mogu ti pomoć s kontrakcijama jer ih nisam imala ali su mi rekli da nosim nisko i da imam zavaljenu maternicu nešto najviše što može bit. xD 
    Kao ništa strašno ali boljet će me kičma više nego druge i to se popravi samo.
    Ja čitam na internetu (najgore nešto što sam mogla napravit) i naravno, evo ti nekog kome su to RUČNO okretali jer se nije samo pa umirale od bolova i to. Očekivala sam najgore. Dakle, okrenula se bez da sam išta skužila, sad je na pravom mjestu. Boljela me kičma do recimo 13.tjedna i samo je prestalo. Pretpostavljam da se to tad dogodilo.
    Miruj svakako, to nikad nije na odmet. Što je maternica zavaljena se ne brini, to nije opasno. Zašto su ti hormone davali?
    Ja imam i cistu na lijevom jajniku od skoro 5cm pa su rekli da će i to bit muka.. eto, još ništa.
    I neplodna sam navodno xD
    Možda da odeš po drugo mišljenje i ležiš najviše što možeš.
    Još par dana i u drugom tromjesečju si ;) 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.