Dan cure, spremam se polako za pregled danas (miny anomaly + Panorama). Malo me frka.
Ja sam dosad dobila 2 kg, što i nije malo s obzirom da sam tek 12 tt. U prošloj sam u početku gubila kilažu, tek nakon 16 tt. počela dobivati pomalo. Na kraju dobila 12 kg, ali brzo skinula sve dolje (uz dojenje ide jako brzo, barem meni).
Moram pitati danas za taj nalaz GUK-a, moja soc. nije ništa to komentirala a nalaz je 5,6 (što je previsoko za trudnicu, 5,1 je granica). Malo pazim što jedan zadnjih tjedana…20.11. je prvi pregled u Petrovoj (gdje dalje vodim trudnoću) pa ću valjda tamo dobiti točne info što i kako dalje s tim povišenim šećerom
Sretno!
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Deleted user, super za nalaz kombiniranog, uživaj sad!
Gabylola, onda sretno danas, javi nam se poslije.
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
Pozdrav zene drage vidim da ste se raspisale na rano jutro 😊 cestitke Deleted user na urednom nalazu i samo neka bebica raste, vjerujem da ti je laknulo👍🤗
Gabylola - sretno na pregledu i bit ce to sve okej, javljaj nam kako je prolso 😉
Bubica1 - pozitivne promjene, za mene je definitivno to sto nema menge kao vjerujem i vecini zena da je laknulo 🤭 inace kosam mi je uvijek bila jakoo gusta, suha, pa je takva i ostala, uvijek ju perem na svaka 4-5 dana nekad cak i tjedan ovisi dal nekuda idem ili ne, cak mi i manje opada nego inace u ovo doba godine. Koza takoder svilenkasta, doduse nikada nisam imala problema sa kozom tijela hvala Bogu, jedino eto koza lica mi se manje masti i dalje je problematicna ali koristim pravilnu njegu za takvo stanje pa je cak i okej, mekana je i njezna sto mi je top 👍👍😁
Kilaza - ne znam koliko je pravilno dobit il ne, al nekako se ni ne opterecujem time. Prosli puta me samo opomenula da pripazim jer sam u 4tj dobila 4kg..jutros se bas vagala i od pocetka trudnoce dobila sam 7kg, sad dal je to puno ili ne ne znam..vidjet cemo sta ce mi reci u cetvrtak na pregledu, od tog zadnjeg pregleda sto je danas tocno 3tj dobila sam 2kg 😁🙄🤔 a jedem sve normalno citav zivot, ne prejedam se, kolicniski zapravo jedem dosta malo, zivim na vocu i povrcu. Volim slatko i jedem ga, ali ne sad tipa ko prije da cu smazat cijelu cokoladu vec onako koji red cisto da si udovoljim.
Nea 💗
Dame, ne mogu naci temu pa pisem ovdje. Nedelja 12+2 bila na pregledu pre dva dana i rekli mi da veoma nisko nosim i da mi je materica zavaljena. Bebica se okrece naglavacke i imala sam kontrakcije koje su se tokom pregleda smirile. Dobila progesteron injekcije 10x i utrogestan do kraja trudnoce, kao i pokas za trudnice. Treba sto cesce da lezim i da mirujem. Imate li nekih saveta? Nekad se plasim i da dugo sedim? Koji pojas je najbolji i od koje se nedelje nosi? Malo sam uplasena iako se jako dobro osecam? Hvalaaaaa
Ne mogu ti pomoć s kontrakcijama jer ih nisam imala ali su mi rekli da nosim nisko i da imam zavaljenu maternicu nešto najviše što može bit. xD
Kao ništa strašno ali boljet će me kičma više nego druge i to se popravi samo.
Ja čitam na internetu (najgore nešto što sam mogla napravit) i naravno, evo ti nekog kome su to RUČNO okretali jer se nije samo pa umirale od bolova i to. Očekivala sam najgore. Dakle, okrenula se bez da sam išta skužila, sad je na pravom mjestu. Boljela me kičma do recimo 13.tjedna i samo je prestalo. Pretpostavljam da se to tad dogodilo.
Miruj svakako, to nikad nije na odmet. Što je maternica zavaljena se ne brini, to nije opasno. Zašto su ti hormone davali?
Ja imam i cistu na lijevom jajniku od skoro 5cm pa su rekli da će i to bit muka.. eto, još ništa.
I neplodna sam navodno xD
Možda da odeš po drugo mišljenje i ležiš najviše što možeš.
Još par dana i u drugom tromjesečju si
Hvalaaa na brzom odgovoru. Zbog kontrakcija tako sam ja shvatila. A krvarila sam 2 puta do sada u 6 i 9 nedelji. Doktor kod kojeg sad bila pre ovog pregleda mi je od terapije dao samo Dufaston bez bilo kakvih vitamina, dok mi je novi doktor propisao par vrsta vitamina i utrogestan vaginalno. Nije mi do sada bila dobra terapija. 😊 pozotivna sam sto se svega tice ali uvek ima i brige. Prva trudnoca. A verujem da je i u svakoj narednoj tako.
Prva trudnoća 💙
Kada sad vec spominjemo tu trudnicku dijetu, obzirom da nisam nasla papir, napisati cu vam po sjecanju kakva je bila, u nadi da ce barem nekome pomoci.
Ako ste kada lezali u bolnici-najlakse receno-takva je i dijeta.
Dorucak
2 dcl mlijeka ili 2 dcl zasladjenog caja ili 2 dcl bijele kave
2-3 snite kruha
1-2 mala pekmezica ili 2 mala maslaca ili sirni namaz
Rucak
2-3 dcl juhe sa rezancima ili noklicama, od povrca ili govedja ili pileca
1 komad mesa, svinjetina ili junetina ili piletina
Prilog riza ili mlinci ili tjestenina ili krumpir (omjer velicine-kolicine priloga i mesa na tanjuru: 2/3 prilog, 1/3 meso
Malo salate, npr.srednja rajcica, izrezana, zacinjena ili ribani kupus ili krastavci i sl.
2-3 snite kruha
Desert puding ili kompot ili voce
Vecera
-nekad kao dorucak, a nekad kao rucak, samo manja porcija i bez deserta
Eto, ugrubo je takva bila dijeta
Hm, ovo je dijeta samo za skidanje kila/ne debljanje - nije za one s trudničkim dijabetesom? Jer vidim previše kruha i slatkog/šećera tu da bi bilo za to.
Gabylola da, to nije za dijabeticarke, ja nisam imala trudnicki dijabetes-to je samo plan prehrane za trudnice koje su previse kg dobile.
Curke,
Lijep pozdrav svima, nadam se da ste dobro i vi i bebice.
Imam pitanje za cure koje su prešle 20 tjedana.
Naime, danas imam baš pritisak u trbuhu, i sve me nešto probada. To nije bol, ne boli me ništa samo pritišće.
Mislim jasno mi je da beba naglo raste, samo znate kako je, bojimo se jeli to sve normalno.
Curke koje su prošle 20 tjedana osjećate li vi takve senzacije?
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Curke,
Naime, danas imam baš pritisak u trbuhu, i sve me nešto probada. To nije bol, ne boli me ništa samo pritišće.
Mislim jasno mi je da beba naglo raste, samo znate kako je, bojimo se jeli to sve normalno.
Mene vise nista ne probada, ponekad osjetim malo pritisak ili neugodu kada se beba okrece i to je sve, osim udaraca naravno, sto je normalno
Curke,
Ja iskreno nisam imala tu vrstu probadanja ili ja to tako nisam dozivjela. Meni je vise bio pritisak sto ti kazes, ali tipa zazezanja..vise osjecaj kao da mi se trbuh jako napuse pa onaj osjecaj zatezanja. I naravno bebica kada udara i okrece se, ali to je nesto potpuno normalno.
Nea 💗
Curke,
Ja iskreno nisam imala tu vrstu probadanja ili ja to tako nisam dozivjela. Meni je vise bio pritisak sto ti kazes, ali tipa zazezanja..vise osjecaj kao da mi se trbuh jako napuse pa onaj osjecaj zatezanja. I naravno bebica kada udara i okrece se, ali to je nesto potpuno normalno.
Nea 💗
Mene je jucer jako probadalo nekih sat vremena, malo sam legla i popricala s bebicom i proslo je. Pokusaj se odmoriti i vidjeti je li se beba mozda cudno smjestila, ili si ti predugo sjedila, nosila mozda malo uze hlace. Naravno da ce tu i tamo biti nekih zatezanja i nelagodnih osjecaja jer se maternica siri, beba raste i smjesta se kako joj odgovara. Moze biti 100 bezazlenih razloga, sve dok bol nije nepodnošljiva nema straha
Baby P 03/21 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji