Dan svima! Jučer smo otišli na otok i baš sam uživala u divnom vremenu i suncu, dok su moji pobirali masline ja sam upijala d vitamin. Bio je još jedan dan bez povraćanja i mučnina. Danas smo mislili kratko djir s jedrilicom, al ništa od toga. Kako sam se digla vidjela krvavu fleku na uloščiću i vratila se u krevet. Razmišljam racionalno i povezujemo to s odumrlim plodom. Ako se neš promjeni pravac u bolnicu.
Ne mogu se opustiti niti minute i stvarno mi je puna pipa! Mužu je sutra rođendan i htjela sam svašta nešto, a sad sam u krevetu i sama sebi idem na živce, a i okolina me nervira.
Svima koje ste prehlađene želim brzo ozdravljenje! Meda, limuna, đumbira, čaja i odmora pa će proći.
Netko je pisao da se u trudnoći ne jede riba i morski plodovi. Ne mješajmo kruške i jabuke, bijela riba i manja plava su itekako dobrodošle u prehrani. Školjke i pojedini rakovi ne, a mekušce jedem normalno, pa navali na kolutiće ako ti je gušt.
I ja jedva čekam Božiiiiić!! Valjda sam emotivnija nego inače pa je to i još k tome mi ful fali mama jer smo radi korone na distanci. Imam 32 godine al eto, i miss my mommy. 😂😂 Sva sreća da je tu sve anonimno 😋
Nema šanse da izdržim do 1.mjeseca za 4d 😂😂😂 ići ću ja to ranije.
Cure, pitanje za sve. Koja je procedura dok se ide na čuvanje trudnoće vezano uz odlazak na HZZO i to sve?
Fancy - sto se pokreta tice ja ih osjetim svakodnevno, doduse zna bit nekada po cijeli dan, a nekad da mi se javi samo ujutro i navecer, ali u svakom slucaju uvijek bude bar u jednom periodu dana 😊 i udara me kad god neovisno o mom polozaju tijela. I da lezim na ledima i na lijevom i na desnom boku, pa i dok sjedim, stojim..nema pravila. Ako joj neki polozaj ne pase skuzit ces po tome sto ce te vise i jace udarati, pa probaj promijenit polozaj i vidjet ces ako prestane onda znas da se bunila da joj nije odgovarao polozaj u kojem si bila 👍😊
Ruska1986 - osjecaj je kao sto su cure vec i rekle, neopisiv. To dok ne dozivis ne mozes znati. Ja sam isto imala svakakva zamisljanja dok nisam to osjetila i onda sam shvatila da je to zaista neopisivo. Ja sam svoju pocela osjecati kao da ribica pliva unutar trbuha, ako si ikad imala priliku drzati ribu u ruci onda vjerovatno znas na sto mislim, bas takav osjecaj. E onda su to s vremenom poceli biti udarci lagani, pa sve jaci i jaci..meni kao sto vecina cura kaze nikako nije bio osjecaj kao da crijeva rade, zapravo niti blizu tome. I tu se vec vidjelo na van kako udara, svako malo bi snimala mobitelom da saljem muzu dok je na poslu 🥰😍🤭 dok sad su to vec bas udarci da otprilke znam dal je lupila rukicom ili nogicom, kad stuca onda je to ritmicno poskakivanje trbuha, a kad se okrece to je tek senzacija koja moze ponekad biti malo neugodna jer doslovno kao dao vam netko iznutra pomice organe. Tako da da, svaki dan su nova cuda koja se desavaju i stvarno je neopisivo..ja snimam doslovno sve i imam hrpu videa na mobitelu jer zelim imati sto vise takvih trenutaka koji je svaki poseban za sebe 🥰💜 na svoj nacin.
Grany - cestitke na trudnoci i dobro nam dosla, nikad nije kasno u nasoj grupici ❤❤
MissGraz - u cetvrtak idem na redovni pregled kod svoje soc. gin i bit cu 24+5, a onda cu taman izmedu iduceg pregleda koji obicno bude 3-4 tj naruciti se na 4d privatno jer uglavnom i kazu da je to vrijeme 5, 6mj najbolje jer se sve vidi kako treba 👍😊
Aaaa, bas lijepo 💜❤ kad si ih pocela osjecat? Meni je recimo od jucer osjecaj kao da neki baloncici pucketaju u meni, ne znam kako bi to opisala... Mada mislim da je fakat rano da bi ju osjetila vec..
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
I ja jedva čekam Božiiiiić!! Valjda sam emotivnija nego inače pa je to i još k tome mi ful fali mama jer smo radi korone na distanci. Imam 32 godine al eto, i miss my mommy. 😂😂 Sva sreća da je tu sve anonimno 😋
Nema šanse da izdržim do 1.mjeseca za 4d 😂😂😂 ići ću ja to ranije.
Cure, pitanje za sve. Koja je procedura dok se ide na čuvanje trudnoće vezano uz odlazak na HZZO i to sve?
Odes kod svog ginekologa i on ti da potvrdu o otvaranju bolovanja i to das svom poslodavcu. Nakon toga, krajem mjeseca(oko 25.og u mjesecu)odes po doznake kod svog gin.opet. Da ti dvije! Jednu nosis na HZZO, a jednu svom poslodavcu. Kod prijavljivanja ti treba:kopija osobne, kopija zdravstvene, kopija kartice tekuceg racuna, doznaka i papir od poslodavca, di ti on da nekakav ispis zadnjih 6 placa, nekakav prosjek. To sve odneses.. Poslije samo krajem mjeseca nosis jednu doznaku na HZZO i jednu poslodavcu. Cini mi se da se to moze i mailom slat(ne ovaj prvi put kad sve ovo nosis neg kasnije)ali nisam ziher
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
I meni su recimo rekli u firmi da, tu potvrdu o otvaranju bolovanja, donesem skupa sa doznakama krajem mjeseca, a da im posaljem samo sliku te potvrde za pocetak, tako da nisam morala dva puta u firmu ic.
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
Asthenoteratozoospermia
Komplikacije/Doznake
U Rijeci se doznake s onim obrascem za komplikacije mogu slati mailom pa čak i prvi put. Treba nabaviti obrazac samo. Obzirom da poslodavac ne isplaćuje naknadu i njima doznaka ide mailom ( provjeriti svakako s vlastitim poslodavcem).
Hellooo malo da se javim da vidite da sam ziva u utorak pregled jedva cekam..i jedva cekam osjetit pokrete bebe ajme citam kako dosta vas osjeca odavno i jedvaaa cekam..Bdw mooozdaa mi je palo na pamet pomazit se s mužićem vcrss kazem mozda jer sam po tom pitanju skrta od kad sam trudna i prode me volja za cas a i nekako me strah nezz zasto..
Za koji dan krecem s naljepnicama božićnim po staklima ahahhahah can’t Wait ....
Cao ekipica, jel uzivate u lijepom danu? 🤗 meni je ovo najdraze doba godine uz proljece i bas se punim energijom kad vidim svo to sarenilo oko sebe 🍁🍂
Cajevi - to za uvin caj sam cula i ja da ga se ne preporucuje pit u trudnoci, a ni ne pijem ga. Opcenito ako popijem caj popit cu neki vocni iako i to bas onako rijetko. Mada se ne opterecujem s time sto je dobro sto nije, realno sto god da popijete od jednog caja vam nece biti nista kao ni od case piva recimo, ja osobno popijem kad mi dode zelja. Pa sta su sve nase mame i bake pile i koristile pa smo cak bili zdravija djeca nego ova danasnja.
Lonmi - pitala si za istezanja ligamenata, meni su poceli tu negdje oko 12tj i trajali su dobra 2, 3tj ali kad je to proslo dobila sam navalu energije i osjecala sam se kao da i nisam trudna, nikakvih bolova, nikakvih problema hvala Bogu dragom..bas sam uzivala. Uzivam i sada, samo sto moram vise pazit da ne dizem nista tesko i da se ne naprezem previse jer nosim nisko pa sam dobila neke zabrane od svoje gin 🥰
Ja za sad ne osjecam bolove takvog tipa, kakav je to osjecaj kao grcevi ili bas neka tupa bol? Osim sto me povremeno neki grcic primi na minutu ili boli ona jedna tocka iznad stražnjice drugo je sve ok. Zato i kazem, brinem se cim se osjecam toliko dobro jer su prvi tjedni bili puni raznih bolova, no ali hvala Bogu da je tako, samo se nadam da je bebeto dobro 😊
Ruska1986 - u 16tj sam ja pocela osjecat, e sad naravno da to nije pravilo kod svih, do 22tj bi trebala osjetiti sigurno 😊👍vidjet ces pocet ce ti s vremenom biti sve cesci ti baloncici sto ti kazes i vidjet ces kako budes odmicala u tjednima da ce poceti i pravi pokreti tako da ne brini bebica se javlja 🤭🥰
Lonmi - pa cak meni nisu bili ni grcevi niti tupa bol, vec vise osjecaj rastezanja i zatezanja..cak bi najbolje to usporedila kao s upalom trbusnih misica eto takav je meni bio osjecaj
Nea 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji